Περι Rolex το αναγνωσμα...
Re: Περι Rolex το αναγνωσμα...
Επειδή εγώ δεν είμαι τεχνικός, θα ήθελα να με ενημερώσουν όσοι είναι τεχνικοί, για ποιο λόγο κάποιος να προτιμήσει ένα Rolex από ένα PP ή VC ή Breguet ή Frank Muller ή Zenith ή GP ή AP ή A. Lange & Söhne ή Blancpain ή JLC ή Glashütte. Θα ήθελα τον παράγοντα κόστος να τον αφήσουμε στην άκρη και να μιλήσουμε αυστηρά για μηχανισμούς. Όχι για κάσες, μπρασελέδες, καντράν, κρύσταλλα κλπ. Επίσης επιχειρήματα του στυλ είναι αξιόπιστο ή το έχω 30 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα ή έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης ή έχει όνομα, κύρος, prestige ή ή ή ... δε χωρούν από εδώ και πέρα. Ας μιλήσουν μόνο οι τεχνικοί μας και εμείς οι υπόλοιποι ας τους ακούσουμε με μεγάλη προσοχή. Ουδείς είναι τέλειος και αν προσέβαλα κάποιον με κάτι που έγραψα ζητώ συγγνώμη. Με συνεπήρε το πάθος και αυτό δεν είναι καλός οδηγός. Θέλω όμως πραγματικά να μάθω και για αυτό κάνω έκκληση στους τεχνικούς. Σας παρακαλώ να μας δώσετε τα φώτα σας!
Φιλικά
Ευάγγελος
Φιλικά
Ευάγγελος
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Δεν είναι έτσι..το ρολόϊ είναι σύνολο...συνεπώς ένας μηχανισμός από μόνος του δεν λέει τίποτα...συνεπώς παίζει ρόλο και η κάσα, και το μπρασελέ και το μέταλλο και όλα.vaggol έγραψε:Επειδή εγώ δεν είμαι τεχνικός, θα ήθελα να με ενημερώσουν όσοι είναι τεχνικοί, για ποιο λόγο κάποιος να προτιμήσει ένα Rolex από ένα PP ή VC ή Breguet ή Frank Muller ή Zenith ή GP ή AP ή A. Lange & Söhne ή Blancpain ή JLC ή Glashütte. Θα ήθελα τον παράγοντα κόστος να τον αφήσουμε στην άκρη και να μιλήσουμε αυστηρά για μηχανισμούς. Όχι για κάσες, μπρασελέδες, καντράν, κρύσταλλα κλπ. Επίσης επιχειρήματα του στυλ είναι αξιόπιστο ή το έχω 30 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα ή έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης ή έχει όνομα, κύρος, prestige ή ή ή ... δε χωρούν από εδώ και πέρα. Ας μιλήσουν μόνο οι τεχνικοί μας και εμείς οι υπόλοιποι ας τους ακούσουμε με μεγάλη προσοχή. Ουδείς είναι τέλειος και αν προσέβαλα κάποιον με κάτι που έγραψα ζητώ συγγνώμη. Με συνεπήρε το πάθος και αυτό δεν είναι καλός οδηγός. Θέλω όμως πραγματικά να μάθω και για αυτό κάνω έκκληση στους τεχνικούς. Σας παρακαλώ να μας δώσετε τα φώτα σας!
Φιλικά
Ευάγγελος
Φιλικά Γιώργος
Υ.Γ. ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να δουλευτεί η πλατίνα??/
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
έχουμε πει στο παρελθόν ότι η σύγκριση ρολογιού - αυτοκινήτου δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά εγώ θα την χρησιμοποιήσω πάλι.vaggol έγραψε:Το ρολόι είναι σύνολο αλλά εγώ θέλω να επικεντρωθούμε στην πεμπτουσία του ρολογιού που είναι ο μηχανισμός του.
Φιλικά
Ευάγγελος
ο καλύτερος κινητήρας από μόνος του δεν λέει τίποτα...πρέπει και το υπόλοιπο αυτοκίνητο να είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα.
Τι να τον κάνω τον V10 της M5 (θεωρείτε ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής ever) αν μπει στο avensis μου??
Με το ίδιο σκεπτικό, τι να τον κάνω τον el primero στην κάσα ενός seiko monster??
Φίλε Βαγγέλη το ρολόϊ είναι σύνολο και ο μηχανισμός από μόνος του προσωπικά σε μένα δεν λέει τίποτα.
Για το θέμα του μηχανισμού, στον οποίο και θέλεις να επικεντρωθούμε, θα πρέπει να δώσεις μερικά στοιχεία ακόμα.
Τι είδους μηχανισμός θα είναι και με τι πολυπλοκότητες??
Σε ποιο στοιχείο του μηχανισμού θα επικεντρωθούμε?? Χρονομετρία??, Διαστήματα service??, φινίρισμα??,
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
Τότε εταιρείες ωρολογοποιίας είναι μόνο όσες φτιάχνουν δικούς τους μηχανισμούς.vaggol έγραψε:Το ρολόι είναι σύνολο αλλά εγώ θέλω να επικεντρωθούμε στην πεμπτουσία του ρολογιού που είναι ο μηχανισμός του.
Φιλικά
Ευάγγελος
Οι υπόλοιπες είναι απλά βελτιωτές όχι κατασκευαστές.
Μπορεί να είναι λαλακία αυτό που έγραψα αλλά είναι η άποψή μου.
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
- joman
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 24 times
Φίλε Βαγγέλη έγινε παρεξήγηση στο σημείο που υπογραμμίζω πιο πάνω....vaggol έγραψε:Ανακοίνωσα τιμή για ένα ρολόι για να αποδείξω ότι για αυτά που προσφέρει, τα χρήματα που ζητά είναι πάρα πολλά. Οι απαντήσεις και τα λεγόμενά μου είναι χωρίς θράσος αλλά με το θάρρος της γνώμης. Τα ρολόγια που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οφείλουν την αξία τους κυρίως στη σχεδίαση των μηχανισμών (πολλές κομπλικασιόν), στο χρόνο κατασκευής τους (πολλές εβδομάδες ή και μήνες ακόμα) και στην ποσότητα της παραγωγής τους (πολύ λίγα σε ετήσια βάση). Όλα αυτά τα λέει κάποιος που είναι άνεργος και φοράει ρολόι με μπαταρία! Δε θέλει όμως να πάψει να ονειρεύεται!
Φιλικά
Ευάγγελος
Δεν αναφέρομαι σε καμιά περίπτωση, στην τιμή του daytona που εσύ έγραψες!!
Αναφέρομαι γενικότερα στις εταιρίες, οι οποίες ανακοινώνουν κατά καιρούς τιμές, που αν μη τι άλλο, προσβάλουν τη νοημοσύνη μας....
Απο την άλλη θα επιμείνω στο οτι δεν δικαιολογείται με τίποτα αυτό, σε πολλές περιπτώσεις...
Απο τι καθορίζεται η τιμή, πχ. 1.500.000 (έχω δει αυτή την τιμή πρίν λίγο καιρό, δεν θυμάμαι για πιο ακριβώς ρολόι, και ούτε και με ενδιαφέρει για να είμαι ειλικρινής)....
Πόσες κομπλικασιόν τέλος πάντων διαθέτει, πόση ποιότητα, πόση τεχνογνωσία, πόσους αιώνες δουλειάς....
Για μένα απλώς δεν υπάρχει, με την απόλυτη σημασία της έννοιας.
Να μιλάμε μάλιστα απο τη μια για την κρίση που υπάρχει, και απο την άλλη να διαφημίζουμε και αυτό...., πολύ δεν πάει;
Τέλος για το γιατί να μην προτιμήσει κάποιος μια άλλη μάρκα, εκτώς απο τη rolex, νομίζω πως έτσι απλά..., γιατί προτιμάει αυτό.., ξέρω δεν είναι επιχείρημα βασισμένο να απαντήσει στην ερώτησή σου, αλλά δεν μπορείς και να το παραλείψεις
Φιλικά Γιάνης
Θέλω να μιλήσουμε για τη δομή του μηχανισμού αυτού καθ' εαυτόν. Όταν λέω δομή του μηχανισμού δεν εννοώ το φινίρισμα, το στολισμό, τα διαστήματα service κλπ. Εννοώ τον τρόπο με τον οποίο είναι κατασκευασμένος ή δομημένος ένας μηχανισμός. Ένα παράδειγμα είναι οι περιορισμοί στους οποίους πρέπει να υπακούει ένα ρολόι για να έχει τη σφραγίδα της Γενεύης (Hallmark of Geneva). Τι είναι εκείνο, που έχουν οι μηχανισμοί της Rolex, από κατασκευαστικής άποψης, που μας κάνει να λέμε ότι έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής; Ας πάρουν το λόγο οι τεχνικοί.
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Εχω δει πολλους ιδιωτες ωρολογοποιους να φορανε Rolex.Δυο απο τους οποιους επισκεπτομαι τακτικα,ο ενας φοραει Submariner κι ο αλλος Submariner Vintage.Τυχαιο?Μπορει...vaggol έγραψε: Τι είναι εκείνο, που έχουν οι μηχανισμοί της Rolex, από κατασκευαστικής άποψης, που μας κάνει να λέμε ότι έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής; Ας πάρουν το λόγο οι τεχνικοί.
Απο κει και περα δε νομιζω να ειπε καποιος οτι οι μηχανισμοι της Rolex ειναι κορυφαιοι.Αξιοπιστοι,καλοι,ακριβεις ναι αλλα κορυφαιοι ειναι μεγαλη κουβεντα και συχνα υποκειμενικη.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Αν αυτοί οι ωρολογοποιοί είναι μέλη του forum ας δώσουν απάντηση στο κατασκευαστικό κομμάτι ενός μηχανισμού Rolex. Στο forum αυτό έχει ειπωθεί ότι έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής και εγώ ο αδαής δε ξέρω ακόμα το λόγο.Δε μπορεί να μου εξηγήσει ένας τεχνικός; Που είναι ο κύριος Άρης; Υπάρχουν και άλλοι τεχνικοί που θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν;eisenberg έγραψε:Εχω δει πολλους ιδιωτες ωρολογοποιους να φορανε Rolex.Δυο απο τους οποιους που επισκεπτομαι τακτικα,ο ενας φοραει Submariner κι ο αλλος Submariner Vintage.Τυχαιο?Μπορει...vaggol έγραψε: Τι είναι εκείνο, που έχουν οι μηχανισμοί της Rolex, από κατασκευαστικής άποψης, που μας κάνει να λέμε ότι έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής; Ας πάρουν το λόγο οι τεχνικοί.
Απο κει και περα δε νομιζω να ειπε καποιος οτι οι μηχανισμοι της Rolex ειναι κορυφαιοι.Αξιοπιστοι,καλοι,ακριβεις ναι αλλα κορυφαιοι ειναι μεγαλη κουβεντα και συχνα υποκειμενικη.
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40295 times
- Been thanked: 8766 times
Βαγγελη αντιλαμβανομαι το ερωτημα σου ... αν και θα πρεπει να ανοιχτει αλλο θεμα για αυτο.. ασχετο πλεον με τον τιτλο του τωρινου
βεβαια οπως ανεφερε και ο Γιωργος το ρολοι ειναι ενα συνολο και ετσι συνηθως αξιολογειται..
το Rolex δεν εχει τον τελειο μηχανισμο απο αποψη πολυπλοκοητητων , φινιρισματος σχεδιων -διοτι ειναι πολυ καλα φινιρισμενα τα Rolex -
και πρωτοπορειας... ειναι ομως μηχανισμοι δοκιμασμενοι απο ολες τις πλευρες -αντοχης, σερβις, περιβαλλοντολογικων συνθηκων,ανταλλακτικων, κλπ
και τα υλικα κασας , σχεδιου-υδατοστεγανοτητος- ειναι περιπου μοναδικα (δικο τους χρυσο, ατσαλι ειδικων προδιαγραφων,μπρασελεδες ειτε παλαιοι
πιο λεπτοι , ειτε καινουργιοι τελειοι) ..
και οπως ειπωθηκε και ξεκινησε εξ αλλου η κουβεντα με αξιες μεταπωλησης μοναδικες συνηθως (εν σχεσει με τα περισσοτερα αλλα ρολογια)
Ας ανοιξουμε ομως αλλο θεμα για τον μηχανισμο αποκλειστικα
βεβαια οπως ανεφερε και ο Γιωργος το ρολοι ειναι ενα συνολο και ετσι συνηθως αξιολογειται..
το Rolex δεν εχει τον τελειο μηχανισμο απο αποψη πολυπλοκοητητων , φινιρισματος σχεδιων -διοτι ειναι πολυ καλα φινιρισμενα τα Rolex -
και πρωτοπορειας... ειναι ομως μηχανισμοι δοκιμασμενοι απο ολες τις πλευρες -αντοχης, σερβις, περιβαλλοντολογικων συνθηκων,ανταλλακτικων, κλπ
και τα υλικα κασας , σχεδιου-υδατοστεγανοτητος- ειναι περιπου μοναδικα (δικο τους χρυσο, ατσαλι ειδικων προδιαγραφων,μπρασελεδες ειτε παλαιοι
πιο λεπτοι , ειτε καινουργιοι τελειοι) ..
και οπως ειπωθηκε και ξεκινησε εξ αλλου η κουβεντα με αξιες μεταπωλησης μοναδικες συνηθως (εν σχεσει με τα περισσοτερα αλλα ρολογια)
Ας ανοιξουμε ομως αλλο θεμα για τον μηχανισμο αποκλειστικα
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/