Συνταγες
-
- Δημοσιεύσεις: 332
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 8:18 pm
- Τοποθεσία: Glashuette (και μετά ξύπνησα!)
- Has thanked: 0
- Been thanked: 12 times
Re: Συνταγες
Λοιπόν είχα καιρό να μπω στο φόρουμ γενικά και έτσι επιστρέφω πιο δυναμικά!
Σολωμός μυρωδάτος σε ζυμωτή φωλιά
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλο φιλέτο σολωμού (δυστυχώς μόνο ιχθυοτροφείου βρήκα)
500 γρ. αλεύρι (κίτρινο ειδικό για πίτες)
7-8 κλωναράκια άνηθο
5-6 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
άγριο σκόρδο (αν δεν έχετε βάλτε το κανονικό, μόνο που πρέπει να το τρίψετε)
ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο (αν έχετε αρωματισμένο με διάφορα μπαχάρια, πιπέρια ακόμα καλύτερα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το φιλέτο σολωμού από το δέρμα του, το πλένουμε
και το σκουπίζουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τον σολωμό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:
ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
προσθέτουμε το άγριο σκόρδο
τα υπόλοιπα μυρωδικά και τελος τον σολωμό ανακατεύοντας όλα πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Στο μπώλ με το αλεύρι, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ξύδι, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι
Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό (για μισό κιλό αλεύρι θα χρειαστείτε περίπου 280 - 300 γρ. νερού ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του αλεύρου)
και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη η οποία δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπωλ
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα
και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε τα φύλλα μας
Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο κόβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες ανάλογες σε μέγεθος με τα κομμάτια του σολωμού που θα τυλίξουμε:
Ετοιμάζουμε το ταψί μας βάζοντας λαδόκολλα για να γλυτώσουμε τα πολλά πλυσίματα-ξυσίματα μετά το μαγείρεμα
Ετοιμάζουμε αυγουλάκι χτυπητό για να αλείψουμε τις φωλιές μας
και έτοιμοι για το φούρνο (προθερμασμένος πάντα ):
ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 180-190 βαθμούς
και σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας (εγώ έφτιαξα μια απλή με κατσαρομάλλικο μαρούλι ντοματούλα και μια σαλτσούλα από βαλσάμικο, μέλι, μουστάρδα και ελαιόλαδο)
Α! ξέχασα και το κρασάκι!
Καλή μας όρεξη!!!
Σολωμός μυρωδάτος σε ζυμωτή φωλιά
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλο φιλέτο σολωμού (δυστυχώς μόνο ιχθυοτροφείου βρήκα)
500 γρ. αλεύρι (κίτρινο ειδικό για πίτες)
7-8 κλωναράκια άνηθο
5-6 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
άγριο σκόρδο (αν δεν έχετε βάλτε το κανονικό, μόνο που πρέπει να το τρίψετε)
ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο (αν έχετε αρωματισμένο με διάφορα μπαχάρια, πιπέρια ακόμα καλύτερα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το φιλέτο σολωμού από το δέρμα του, το πλένουμε
και το σκουπίζουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τον σολωμό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:
ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
προσθέτουμε το άγριο σκόρδο
τα υπόλοιπα μυρωδικά και τελος τον σολωμό ανακατεύοντας όλα πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Στο μπώλ με το αλεύρι, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ξύδι, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι
Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό (για μισό κιλό αλεύρι θα χρειαστείτε περίπου 280 - 300 γρ. νερού ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του αλεύρου)
και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη η οποία δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπωλ
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα
και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε τα φύλλα μας
Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο κόβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες ανάλογες σε μέγεθος με τα κομμάτια του σολωμού που θα τυλίξουμε:
Ετοιμάζουμε το ταψί μας βάζοντας λαδόκολλα για να γλυτώσουμε τα πολλά πλυσίματα-ξυσίματα μετά το μαγείρεμα
Ετοιμάζουμε αυγουλάκι χτυπητό για να αλείψουμε τις φωλιές μας
και έτοιμοι για το φούρνο (προθερμασμένος πάντα ):
ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 180-190 βαθμούς
και σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας (εγώ έφτιαξα μια απλή με κατσαρομάλλικο μαρούλι ντοματούλα και μια σαλτσούλα από βαλσάμικο, μέλι, μουστάρδα και ελαιόλαδο)
Α! ξέχασα και το κρασάκι!
Καλή μας όρεξη!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 7836
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2009 4:55 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
- THANOS58
- Δημοσιεύσεις: 308
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 30, 2010 11:38 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Re: Συνταγες
Είπαμε... Όποιος είναι μερακλής στα ρολόγια, δεν μπορεί να μην είναι και στις γεύσεις!
Γειά σου ρε Βάγκο με τα ωραία σου!!!!
Κι άλλα τέτοια!!!
Γειά σου ρε Βάγκο με τα ωραία σου!!!!
Κι άλλα τέτοια!!!
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
- StefMac
- JLC specialist
- Δημοσιεύσεις: 2808
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 10:05 pm
- Τοποθεσία: Απόδημος Αθηναίος ...
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 81 times
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγες
+1THANOS58 έγραψε:Είπαμε... Όποιος είναι μερακλής στα ρολόγια, δεν μπορεί να μην είναι και στις γεύσεις!
Γειά σου ρε Βάγκο με τα ωραία σου!!!!
Κι άλλα τέτοια!!!
__________ Jaeger LeCoultre___________
_______The First Manufacture in the Vallee De Joux_______
180 Χρόνια Δημιουργίας, Καινοτομίας και Πάθος για το Ρολόι !!!
_______The First Manufacture in the Vallee De Joux_______
180 Χρόνια Δημιουργίας, Καινοτομίας και Πάθος για το Ρολόι !!!
Re: Συνταγες
Βαγγελη πολυ ωραια η συνταγη σου..... ... και ωραια εκτελεσμενη....
Πολυ ωραιος μπραβο.... .
...και σολωμο βλεπω.....που ειναι δυσκολο ψαρακι,...(εχει την ταση να σφίγγει..να γινεται στιφο)..
...Εγω εχω ενα θεμα με τα ''γεμιστα''ζυμαρια...οποτε και θα τον προτημουσα σκετο...
Πολυ ωραιος μπραβο.... .
...και σολωμο βλεπω.....που ειναι δυσκολο ψαρακι,...(εχει την ταση να σφίγγει..να γινεται στιφο)..
...Εγω εχω ενα θεμα με τα ''γεμιστα''ζυμαρια...οποτε και θα τον προτημουσα σκετο...
- antonis_ch
- Δημοσιεύσεις: 7929
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 9:09 am
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 391 times
- Georges
- Δημοσιεύσεις: 9294
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 1:25 pm
- Τοποθεσία: όπου γη και πατρίς
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Re: Συνταγες
Δυστυχώς δεν θα τιμήσω τις συνταγές σας...προσπαθώ να χάσω κανα κιλό
Φιλικά Γιώργος
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43134
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40286 times
- Been thanked: 8760 times
Re: Συνταγες
Βαγγελη συγχαρητηρια φιλε ... τρομερη συνταγη...
ηδη την μελετα η συζυγος ...
Αληθεια μηπως πρεπει να κανουμε διαγωνισμο μαγειρικης (αλα Μανωλιδου) διοτι ηδη εχουμε δυο
τρομερους μονομαχους Βαγγελης και Δημητρης
Θανο εισαι και εσυ μεσα ?
ηδη την μελετα η συζυγος ...
Αληθεια μηπως πρεπει να κανουμε διαγωνισμο μαγειρικης (αλα Μανωλιδου) διοτι ηδη εχουμε δυο
τρομερους μονομαχους Βαγγελης και Δημητρης
Θανο εισαι και εσυ μεσα ?
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/