Νομίζω ότι τα ντοκουμέντα που προηγήθηκαν δίνουν μιά αρκετά σαφή απάντηση για το τι σημαίνει "τεχνητή"...GeorgeD έγραψε:τι σημαίνει τεχνητη κρίση?
Κρίση??? Ποια κρίση....
- THANOS58
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Re: Κρίση??? Ποια κρίση....
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
ποια είναι τα ντοκουμέντα? μερικές αναρτήσεις σε δυο, τρία δεκα blog?θα φτιάξω και εγώ ενα μπλογκ να γράφω ότι μου κατέβει
έχει πολύ πλάκα
το ΣΚ μια φίλη μου προσπαθούσε να με πείσει ότι οι σιωνιστές με τους γερμανούς έχουν βάλει στόχο να μας ξεκάνουν οικονομικά για να σταματήσουμε να τους ζαλίζουμε για το κατοχικό δάνειο. είμαστε οι έλληνες της συνομοσίας και του μυστηρίου
έχει πολύ πλάκα
το ΣΚ μια φίλη μου προσπαθούσε να με πείσει ότι οι σιωνιστές με τους γερμανούς έχουν βάλει στόχο να μας ξεκάνουν οικονομικά για να σταματήσουμε να τους ζαλίζουμε για το κατοχικό δάνειο. είμαστε οι έλληνες της συνομοσίας και του μυστηρίου
Είναι γεγονός ότι η συνομωσιολογία/καταστροφολογία είναι το χόμπυ μας ....σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε πουθενά "μνημόνιο συνεργασίας για τον αφανισμό της Ελλάδας και των απανταχού Ελλήνων"......GeorgeD έγραψε:ποια είναι τα ντοκουμέντα? ......................είμαστε οι έλληνες της συνομοσίας και του μυστηρίου
από την άλλη όμως δεν μου κάνει και η προσέγγιση ότι απλά έτυχε...... ντοκουμέντα δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει κοινή λογική που λέει ότι μάλλον και κάτι άλλο συμβαίνει ......και εκεί δυστυχώς αρχίζει το "έλα να δεις " από θεωρίες.
όσο πιστεύει κάποιος ότι πχ το πετρέλαιο ακρίβαίνει επειδή τελειώνουν οι πόροι ......άς πιστέψει ότι δεν υπάρχουν άλλα αλισβερίσια και ότι το έλλειμα και ο δανεισμός της Ελλάδας ήταν χειρότερος από όλες της χώρες του κόσμου και οι εταίροι μας παρόλες τις σθεναρές ειλικρινείς προσπάθειες να μας στηρίξουν δεν τα κατάφεραν και μας υπέδειξαν το ΔΝΤ που "τα έχει όλα και συμφέρει!!!!"
Προσωπικά στέκομαι σε μία κουβέντα που είχα ακούσει παλιά:
"οι ίδιοι που σας φτιάχνουν τα προβλήματα.... σας πουλάνε και τις λύσεις"
δεν έχω τεκμήρια αλλά κάπως έτσι την αφουγκράζομαι την κατάσταση....αν μη τι άλλο έχει πολύ χρήμα η δουλειά....
το πετρέλαιο δεν ακριβαίνει γενικά
πριν δεκα χρόνια ήταν στα 20δολ/βαρέλι, πέρσι ήταν 60 προπερσι ηταν 130 αύριο μπορεί να ξαναπάει στα 20
είναι προιον που διαπραγματευεται στις αγορές και πάει με βάση τους κύκλους της οικονομίας
το ίδιο και το το κυβερνητικό χρέος
αγοράζεις ομόλογα όταν μια οικονομία πάει καλά, πουλάς όταν δεν πάει καλά
όταν βεβαια παει για φούντο τότε πουλάς και τις κάλτσες σου.
έτσι ολοι αυτοί που όταν μας συμφέρει τους λέμε επενδυτές και όταν δεν μας συμφέρεις τους λέμε αλήτες βάλανε κάτω τα νούμερα με βάση το υπέροχο έλλειμα και χρεός που βγάλαμε για το 2009 και όταν είδαν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι αυτή η χώρα έχει φαληρήσει, τότε απλα ποατήσανε το κουμπί της πώλησης. τόσο απλα. εδώ πουλήσανε οι ελληνες την χώρα τους, πόσα λεφτά βγήκανε αμέσω από την Ελλάδα και συνεχίζουνε να βγαίνουνε, δεν θα πουλήσει ο ξένος?
βέβαια θα μου πεις ότι οι αγγλοσάξωνες το επέτειναν αυτό γιατί θέλουν να χτυπήσουν το ευρώ αλλά εκεί δεν υπάρχει συνωμοσία κατά της ελλάδας αλλά ενδεχωμένως κατά του ευρώ. αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί πρέπει η χώρα μου να είναι ο αδύναμος κρίκος και αυτή η οποία θα δεχτεί όλη αυτή τη πίεση
Το πως το χειρίστικε ο ΓΑΠ επέτεινε το πρόβλημα γιατί δημιουργησε ασχημη ψυχολογία στις αγορές (και αυτό ειναι μια άλλη συνομοσία, ότι ο ΓΑΠ το έκανε επίτηδες κλπ κλπ) αλλά αυτό δεν έχει σημασία. αν συνεχίζαμε στον ίδιο ρυθμό μαθηματικά θα οδηγούμασταν στο ίδιο αδιεξοδο μετα από 2-3 χρόνια, οπότε τι αλλάζει?
εγώ αυτό που θα έλεγα είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. η ελλάδα είναι μια χώρα φαληρημένη. είτε μας αρέσει είτε όχι.
πριν δεκα χρόνια ήταν στα 20δολ/βαρέλι, πέρσι ήταν 60 προπερσι ηταν 130 αύριο μπορεί να ξαναπάει στα 20
είναι προιον που διαπραγματευεται στις αγορές και πάει με βάση τους κύκλους της οικονομίας
το ίδιο και το το κυβερνητικό χρέος
αγοράζεις ομόλογα όταν μια οικονομία πάει καλά, πουλάς όταν δεν πάει καλά
όταν βεβαια παει για φούντο τότε πουλάς και τις κάλτσες σου.
έτσι ολοι αυτοί που όταν μας συμφέρει τους λέμε επενδυτές και όταν δεν μας συμφέρεις τους λέμε αλήτες βάλανε κάτω τα νούμερα με βάση το υπέροχο έλλειμα και χρεός που βγάλαμε για το 2009 και όταν είδαν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι αυτή η χώρα έχει φαληρήσει, τότε απλα ποατήσανε το κουμπί της πώλησης. τόσο απλα. εδώ πουλήσανε οι ελληνες την χώρα τους, πόσα λεφτά βγήκανε αμέσω από την Ελλάδα και συνεχίζουνε να βγαίνουνε, δεν θα πουλήσει ο ξένος?
βέβαια θα μου πεις ότι οι αγγλοσάξωνες το επέτειναν αυτό γιατί θέλουν να χτυπήσουν το ευρώ αλλά εκεί δεν υπάρχει συνωμοσία κατά της ελλάδας αλλά ενδεχωμένως κατά του ευρώ. αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί πρέπει η χώρα μου να είναι ο αδύναμος κρίκος και αυτή η οποία θα δεχτεί όλη αυτή τη πίεση
Το πως το χειρίστικε ο ΓΑΠ επέτεινε το πρόβλημα γιατί δημιουργησε ασχημη ψυχολογία στις αγορές (και αυτό ειναι μια άλλη συνομοσία, ότι ο ΓΑΠ το έκανε επίτηδες κλπ κλπ) αλλά αυτό δεν έχει σημασία. αν συνεχίζαμε στον ίδιο ρυθμό μαθηματικά θα οδηγούμασταν στο ίδιο αδιεξοδο μετα από 2-3 χρόνια, οπότε τι αλλάζει?
εγώ αυτό που θα έλεγα είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. η ελλάδα είναι μια χώρα φαληρημένη. είτε μας αρέσει είτε όχι.
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Είναι πολλά τα παιχνίδια που παίζονται.,,,ειδικά με την Ελλάδα. Πετρέλαιο στο Αιγαίο, λιγνίτης και χρυσός στην Μακεδονία, ουράνιο στο παγγαίο κλπ.
Δεν νομίζω οτι στο Αιγαίο δεν θα μπορούσαμε να τα βρούμε με τους Τούρκους για κοινή εκμετάλλευση. Απλά δεν μας αφήνουν.
Την χρονιά που έγιναν τα Ιμια στον προυπολογισμό είχε ανακοινωθεί μείωση αμυντικών δαπανών....σε ένα μήνα έγιναν τα Ίμια και ο αμυντικός προυπολογισμός αυξήθηκε κατά 30%!!!!
Φιλικά Γιώργος
Δεν νομίζω οτι στο Αιγαίο δεν θα μπορούσαμε να τα βρούμε με τους Τούρκους για κοινή εκμετάλλευση. Απλά δεν μας αφήνουν.
Την χρονιά που έγιναν τα Ιμια στον προυπολογισμό είχε ανακοινωθεί μείωση αμυντικών δαπανών....σε ένα μήνα έγιναν τα Ίμια και ο αμυντικός προυπολογισμός αυξήθηκε κατά 30%!!!!
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Δεν θα σου πω μόνο αυτό θα σου πω ότι θυμάμαι πριν από κανένα οκτάμηνο να διαβάζω ότι η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουσική Αραβία συζητούσαν να γυρίσουν τα αποθέματά τους (σημαντικό μέρος αυτών) σε ευρώ επειδή το δολλάριο δεν παρείχε πλέον την εγγύηση ενός δυνατού νομίσματος ...πρόσφατα ...πριν 1-2 μήνες μετά από την σφαλιάρα του ευρώ το πήραν πίσω.... (και όπως σωστά λες η επίθεση έγινε στο ευρώ όχι όχι στην Ελλάδα)GeorgeD έγραψε: βέβαια θα μου πεις ότι οι αγγλοσάξωνες το επέτειναν αυτό γιατί θέλουν να χτυπήσουν το ευρώ αλλά εκεί δεν υπάρχει συνωμοσία κατά της ελλάδας αλλά ενδεχωμένως κατά του ευρώ. αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί πρέπει η χώρα μου να είναι ο αδύναμος κρίκος και αυτή η οποία θα δεχτεί όλη αυτή τη πίεση
ο λόγος που όλο το θέμα ξεκίνησε στην Ελλάδα δεν τον ξέρω ότι και να πω θα είναι ένα από τα πολλά γραφικά σενάρια ευρείας κατανάλωσης και δεν έχω χρηματοοικονομικές γνώσεις που θα μου επέτρεπαν αναλύσεις σωστές.
εκείνο που θεωρώ βέβαιο είναι ότι και ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης και τα επιτελέια τους δεν είναι λιγότερο έξυπνοι από εμάς για να γνωρίζουν εκ προοιμίου ποιές είναι οι πραγματικά σωστές επιλογές και λύσεις....απλά η θέση της Ελλάδας στην οποία οι κυβερνήσεις τους την έφεραν δεν τους επιτρέπει να κάνουν ΄κάτι άλλο
όταν ζεις με δανεικά θα κάνεις ότι πει ο δανειστής...εκ των πραγμάτων αυτό σε βάζει στην σκακιέρα ξένων συμφερόντων ...τώρα το τι πιόνι είμαστε δεν το ξέρω ... ούτε ξέρω ποιος είναι ο βασιλιάς, η βασίλισσα και αξιωματικός .....ούτε καν στρατιωτάκια δεν μας βλέπω ....μάλλον το παιδί για τις πορτοκαλάδες ή για καθαρισμό της σκακιέρας
τώρα σε ότι αφορά το φαλιμέντο.....δυστυχώς εάν και θαθελα να διαφωνήσω μαζί σου δεν μπορώ ......εκείνο που καταλαβαίνω μόνο είναι ότι έχει πολύ κατηφόρα ακόμα .....
Βρε παιδιά συγνώμη που το ξαναγράφω και ίσως φεύγω και εκτός θέματος, αλλά η συγκεκριμένη σελίδα είναι πολύ ετεροχρονισμένη.Georges έγραψε:Για μια ακόμα φορά τα είπε χύμα...ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί φιλέλληνες, γιατί αν περιμέναμε από τους δικούς μας πολιτικούς.....
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/75418.html
Φιλικά Γιώργος
Αυτό το βίντεο έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν.
Στους υπεύθυνους της σελίδας αφιερώνω το παρακάτω.
[youtube][/youtube]
Για να μην είμαι και εντελώς εκτός θέματος την ίδια εποχή που έγινε γνωστό το βίντεο του Βέλγου ευρωβουλευτή είχε γίνει και η ομιλία ενός συμπατριώτη μας.
[youtube][/youtube]
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Ετεροχρονισμένη??? μα το ecofin έλαβε μέρος 7 Σεπτεμβρίου...την ίδια μέρα έγινε και η ομιλία που παρέθεσα.
Φιλικά Γιώργος
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
- THANOS58
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Να διαβάσεις προσεκτικότερα τα προηγούμενα σχόλια και να ανοίξεις τα hyperlinks. Λάβε υπόψη σου ότι δεν γίνεται Αύγουστο να παρουσιάζεσαι σε ισορροπία μέσα στην ευρωζώνη και Σεπτέμβρη νάσαι μισο-χρεωκοπημένος... Κάποιοι σε είχανε κάπου, και αποφάσισαν να σε παλουκώσουν σε ένα νέο στάτους. Διάβασε ξένο τύπο, Διάβασε την ιστορία της Αργεντινής... Μετά αποφάσισε αν θα συνεχίσεις να αμφιβάλλεις για το "τεχνητή¨...GeorgeD έγραψε:ποια είναι τα ντοκουμέντα? μερικές αναρτήσεις σε δυο, τρία δεκα blog?θα φτιάξω και εγώ ενα μπλογκ να γράφω ότι μου κατέβει
έχει πολύ πλάκα
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,