Αγορά από εξωτερικό

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
andreas
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Αγορά από εξωτερικό

Δημοσίευση από andreas »

Προχθές μιλούσα με ένα φίλο (λέγοντας ότι πρόκειται στους επόμενους μήνες να αγοράσω κάποιο ρολόι) και μου είπε ότι στην Σιγκαπούρη έχει σημαντικότατα καλύτερες τιμές απ' ότι στην Ευρώπη...γνωρίζει κανεις εάν ισχύει αυτό? ή εν πάσει περιπτώσει γνωρίζετε χώρες στις οποίες υπάρχουν σημαντικές διαφορές?
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Re: Αγορά από εξωτερικό

Δημοσίευση από Georges »

andreas έγραψε:Προχθές μιλούσα με ένα φίλο (λέγοντας ότι πρόκειται στους επόμενους μήνες να αγοράσω κάποιο ρολόι) και μου είπε ότι στην Σιγκαπούρη έχει σημαντικότατα καλύτερες τιμές απ' ότι στην Ευρώπη...γνωρίζει κανεις εάν ισχύει αυτό? ή εν πάσει περιπτώσει γνωρίζετε χώρες στις οποίες υπάρχουν σημαντικές διαφορές?
Και Αμερική έχει καλές τιμές, αλλά πλέον θέλει προσοχή με το θέμα τελωνείο...ειδικά αν σκέφτεσαι να πάρεις ακριβό ρολόϊ.
Ο κανόνας πάντως λέει οτι το δέμα έρχεται συστημένο με την ελάχιστη δυνατή αναγραφόμενη αξία. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΙΕΡ!!!

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
andreas

Δημοσίευση από andreas »

Όχι Γιώργο δεν εννοώ αυτό ....΄γενικώς δεν τα πάω καλά με τις εξ αποστάσεως αγορές....εννοώ να πω σε δικό μου άνθρωπο που θα πάει εκεί αυτό που θέλω και να πάει να το αγοράσει ....σε ένα μαγαζί αξιόπιστο...το θέμα είναι ότι εάν το ρολόι στοιχίζει εδώ 3.000 και εκεί έχει 100 ευρω κάτω δεν αξίζει την ανησυχία και την ταλαιπωρία...(καλύτερα να πάνε σε έλληνα που έχει σοβαρές ανάγκες πλέον)..... εάν όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές (400+) να το δω.....
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

andreas έγραψε:Όχι Γιώργο δεν εννοώ αυτό ....΄γενικώς δεν τα πάω καλά με τις εξ αποστάσεως αγορές....εννοώ να πω σε δικό μου άνθρωπο που θα πάει εκεί αυτό που θέλω και να πάει να το αγοράσει ....σε ένα μαγαζί αξιόπιστο...το θέμα είναι ότι εάν το ρολόι στοιχίζει εδώ 3.000 και εκεί έχει 100 ευρω κάτω δεν αξίζει την ανησυχία και την ταλαιπωρία...(καλύτερα να πάνε σε έλληνα που έχει σοβαρές ανάγκες πλέον)..... εάν όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές (400+) να το δω.....
έτσι είναι οκ..και πάλι όμως παίζει το θέμα τελωνείο κατά την είσοδο στην χώρα. Μια καλή και δοκιμασμένη λύση είναι να πάρει μαζί του μόνο το ρολόϊ. κουτιά χαρτιά να σταλούν συστημένα σε σένα πάλι με απλό ταχυδρομείο. Έτσι και έλεγχος να γίνει δεν θα υπάρχουν στοιχεία οτι το ρολόϊ αγοράστηκε σε αυτό το ταξίδι.

Φιλικά Γιώργος

andreas

Δημοσίευση από andreas »

Να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει ποτέ να επιστρέφω απέξω και να με σταματήσουν κατά την είσοδο για έλεγχο....δεν νομίζω ότι θα με ανησυχούσε...όσες φορές είχα κάτι δύσκολο....σε σακκούλα duty free και προχωράμε με αγέρωχο ύφος προς την έξοδο....... το θέμα είναι εάν αξίζει να το κάνω .....και να ταλαιπωρώ και άλλους γι αυτό.
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

andreas έγραψε:Να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει ποτέ να επιστρέφω απέξω και να με σταματήσουν κατά την είσοδο για έλεγχο....δεν νομίζω ότι θα με ανησυχούσε...όσες φορές είχα κάτι δύσκολο....σε σακκούλα duty free και προχωράμε με αγέρωχο ύφος προς την έξοδο....... το θέμα είναι εάν αξίζει να το κάνω .....και να ταλαιπωρώ και άλλους γι αυτό.
εμένα με έχουν σταματήσει δύο φορές...μία από Αυστραλία και μία από Κίνα...να μην σου τύχει ;)
αν σκέφτεσαι για ακριβό ρολόϊ αξίζει τον κόπο.

Φιλικά Γιώργος

marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

πρέπει να προσέξεις πολύ μην πέσεις σε μαιμού φίλε........ ;)
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5176 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Θα συμφωνήσω ότι Αμερική οι τιμές είναι αρκετά καλύτερες. Επίσης, σε καμία περίπτωση courier!!! Με ταχυδρομείο και αν γλυτώσεις τους φόρους, ΟΚ.

Αν πας εκεί και πάρεις κάτι ακριβό, φόρεσε το, στις περισσότερες περιπτώσεις αν σου κάνουν έλεγχο, θα ψάξουν τα πράγματα σου. Ανάλογα με το ρολόι και να πληρώσεις θα σου έρθει φτηνότερα. Πρέπει να εμπιστεύεσαι και το μέρος από όπου θα το αγοράσεις βέβαια.

Εγώ προσωπικά από Αμερική δεν πρόκειται να ξαναγοράσω τίποτα από δίκτυο, μετά από 2 κακές εμπειρίες που είχα, μια με πωλητή και η χειρότερη με το τελωνείο. Αν υπάρχει κάτι από Ευρώπη και το βρω σε καλή τιμή ή σε μεταχειρισμένο ΟΚ, αλλιώς δε θα το πάρω.
Εικόνα
andreas

Δημοσίευση από andreas »

όχι Μάρκο ...ούτε ταχυδρομείο ...ούτε εγώ εκεί...ένας φίλος πηγαινοέρχεται γενικώς λόγω δουλειάς (επιθεωρητής πλοίων) και πηγάινει εκεί συχνά κα μου έλεγε ότι ένα tag (monaco) το πήρε 500 ευρώ κάτω απ ότι εδώ ...από την άλλη φοβάμαι αυτό που λέει ο Μάριος παραπάνω μήπως πάρει κάτι αλλά πληρώσω τελικά την μαιμού χαβιάρι ...

προσωπικα πηγάινω λόγω δουλειάς κάποιες (λίγες) φορές εμιράτα και σ.αραβία αλλά δεν υπάρχει καμία διαφορά εκεί ...το μόνο καλό εκεί είναι να γεμίζεις βενζίνη το αυτοκίνητο....σκέτη απόλαυση!!!! (εδώ γεμίζω με 100 ευρώ και εκεί με ....8).
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5176 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

andreas έγραψε:όχι Μάρκο ...ούτε ταχυδρομείο ...ούτε εγώ εκεί...ένας φίλος πηγαινοέρχεται γενικώς λόγω δουλειάς (επιθεωρητής πλοίων) και πηγάινει εκεί συχνά κα μου έλεγε ότι ένα tag (monaco) το πήρε 500 ευρώ κάτω απ ότι εδώ ...από την άλλη φοβάμαι αυτό που λέει ο Μάριος παραπάνω μήπως πάρει κάτι αλλά πληρώσω τελικά την μαιμού χαβιάρι ...

προσωπικα πηγάινω λόγω δουλειάς κάποιες (λίγες) φορές εμιράτα και σ.αραβία αλλά δεν υπάρχει καμία διαφορά εκεί ...το μόνο καλό εκεί είναι να γεμίζεις βενζίνη το αυτοκίνητο....σκέτη απόλαυση!!!! (εδώ γεμίζω με 100 ευρώ και εκεί με ....8).
Δε φέρνεις καλύτερα βενζίνη αντί για ρολόγια!

Ο φίλος σου που πηγαίνει, μπορεί να σου φέρει κάτι. Αν πάει σε σοβαρό κοσμηματοπολείο το πιθανότερο δε θα έχεις πρόβλημα.
Εικόνα
Απάντηση