Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ δικαιωνεται

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Άβαταρ μέλους
THANOS58
Δημοσιεύσεις: 308
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 30, 2010 11:38 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Re: Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ δικαιωνεται

Δημοσίευση από THANOS58 »

Δύο επισημάνσεις θα ήθελα να κάνω, παρότι δεν συμμετείχα στο θέμα...

1. Όλα τα ρολόγια έχουν κινητά μέρη. Άρα τριβές και φθορές. Τα μηχανικά περισσότερο, τα Quartz λιγότερο. Συνεπώς όλα χρειάζονται -με διαφορετική συχνότητα- κάποια περιποίηση, ανεξαρτήτως κόστους αγοράς. Είναι κοινή λογική. Και φυσικά τσεκάρισμα και αντικαταστάσεις σε φλάντζες σε κάθε άνοιγμα, ή ότι άλλο χρειάζεται για να δουλεύουν σωστά.

2. Σε ένα φόρουμ οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαφωνούμε είναι ο δείκτης πολιτισμού μας. Υπάρχει γόνιμη διαφωνία που οδηγεί σε απαντήσεις και λύσεις θεμάτων μέσα από θετική και καλοπροαίρετη αντιμετώπιση του απέναντι, και υπάρχει και εριστική στάση και έκφραση που υποδηλοί περισσότερο βγάλσιμο κάποιου ταπεραμέντου ή προσωπικού μας προβλήματος προς τον απέναντι, και η οποία δεν παράγει ή καλλιεργεί απολύτως τίποτα το θετικό... Λύθηκε ποτέ τίποτα με αυτόν τον τρόπο? Εδώ ήρθαμε για να ΣΜΙΞΟΥΜΕ, όχι να χωρίσουμε... Έτσι δεν είναι?

Κάθομαι λίγο πιό χαμηλά από εσάς και τα γράφω, για να με προσέξετε. Σας παρακαλώ, δεν σας μιλώ με "ύφος". Είμαστε όλοι ίσοι και ισότιμοι.
Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ (θα ήθελα να ξέρω και το όνομα του φίλου μας), δεν έχει ανάγκη από συγγνώμες ή δικαιώσεις τόσο, όσο από την στάση μας απέναντί του ως μέλους της ομάδας, ως συμπαίκτη και συνοδοιπόρου. Αυτό ισχύει από όλους και προς όλους.
Ο δε γράφων έχει πρωτίστως την σοβαρή υποχρέωση προς τον εαυτό του και το φόρουμ, αυτά που λέει να τα πιστεύει και να τα εφαρμόζει πρώτος και καλύτερος. Γιατί ο καθένας από εσάς, και όλοι μαζί, είστε η αιτία και η χαρά της παρουσίας μου ανάμεσά σας. Ο καλύτερος δε τρόπος να το εκφράσω αυτό και να συνεισφέρω ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ απέναντί σας. Από εκεί ξεκινάνε όλα, και - ειδικά στους καιρούς μας- αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από τα τεχνικά των ρολογιών μας.
Σας χιλιο-ευχαριστώ παιδιά για την υπομονή και την καλοσύνη σας να διαβάσετε και το δικό μου μακροσκελές σχόλιο, το οποίο κλέινω με ένα πλατύ χαμόγελο. Όπως πρέπει στα φιλαράκια μου τα καλά!
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Δημοσιεύσεις: 1552
Εγγραφή: Τετ Μάιος 20, 2009 2:54 pm
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Re: Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ δικαιωνεται

Δημοσίευση από dimRHO »

θυμάμαι πριν δυο μήνες περίπου το άρθρο για ένα quartz grand seiko ενός συμφορουμίστα που έλεγε interval between services 50 years!
από την άλλη έχουμε τα ελβετικά quartz με αλλαγή μπαταρίας ανά δύο έτη, κάποια japan ανά 7-8 και τα ηλιακά ανά 20+, τώρα εκείνα κάθε πότε θέλουν σέρβις, και γιατί βλέπουμε τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ δύο ρολογιών από αξιοσέβαστες εταιρίες, OMEGA, Grand SEIKO.
Μήπως τελικά το σέρβις των quartz είναι περισσότερο θέμα πολιτικής της εταιρίας και όχι τόσο ουσιαστικό όσο ένα σέρβις σε μηχανικό...?
Απάντηση