Συνταγες
Re: Συνταγες
Ποπο.. ....με εφτιαξες βραδιατικα.. ...αμαν αμαν..... ....
Ψαρακια στα καρβουνα το καλυτερο.... ...
......τι γουρουνασαλπες ειναι αυτες..... ...Και ο μπακαλιαρος μεσογειου αν δεν κανω λαθος.... ....
Γεμισες και τις κοιλιες με φρεσκο πραμα,... μια χαρα σε βρισκω....
Ολα τα ψαρακια καλα ειναι,...κρασακι να υπαρχει και καλη παρεα....
Ψαρακια στα καρβουνα το καλυτερο.... ...
......τι γουρουνασαλπες ειναι αυτες..... ...Και ο μπακαλιαρος μεσογειου αν δεν κανω λαθος.... ....
Γεμισες και τις κοιλιες με φρεσκο πραμα,... μια χαρα σε βρισκω....
Ολα τα ψαρακια καλα ειναι,...κρασακι να υπαρχει και καλη παρεα....
- joman
- Δημοσιεύσεις: 876
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 19, 2009 7:28 pm
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 24 times
Re: Συνταγες
Είσαι δάσκαλος, τι δάσκαλος λέω, προφέσορας, και βάλε
Σάλπες πρώτη φορά έχω φτιάξει, έχουν ιδιαίτερη γεύση, συνήθως ψήνω τσιπούρες λαβράκια, λυθρίνια και σαρδέλες.
Κάπου κάπου, κανένα τουβλάκι τόνου που μου αρέσει πάρα πολύ, και καρχαρία.
Και ο μπακαλιάρος πολύ νόστιμος, τελευταία δοκιμάζω μεγαλύτερα ψάρια, να αλλάζουμε και λίγο.
Για αυτό σε ρώτησα τι προτείνεις για τα καρβουνάκια, και πες και κανένα απο τα μυστικά σου, να κάνουμε και μεις κανένα θαύμα, δεν θα το πούμε πουθενά
Α, στις κοιλιές, δεντρολίβανο απο τον κήπο, και λεμονάκι.
Εσύ τι βάζεις;
Σάλπες πρώτη φορά έχω φτιάξει, έχουν ιδιαίτερη γεύση, συνήθως ψήνω τσιπούρες λαβράκια, λυθρίνια και σαρδέλες.
Κάπου κάπου, κανένα τουβλάκι τόνου που μου αρέσει πάρα πολύ, και καρχαρία.
Και ο μπακαλιάρος πολύ νόστιμος, τελευταία δοκιμάζω μεγαλύτερα ψάρια, να αλλάζουμε και λίγο.
Για αυτό σε ρώτησα τι προτείνεις για τα καρβουνάκια, και πες και κανένα απο τα μυστικά σου, να κάνουμε και μεις κανένα θαύμα, δεν θα το πούμε πουθενά
Α, στις κοιλιές, δεντρολίβανο απο τον κήπο, και λεμονάκι.
Εσύ τι βάζεις;
Re: Συνταγες
Βασικα να σου πω οτι οι σαλπες εχουν ενα θεμα με την μυρωδια...
...θελουν με το που τις πιασεις να βγουν αμεσως τα εντοσθια και η μαυρη πετσα απο το εσωτερικο τους...ολα αυτα οταν την ψαρεψουμε εμεις''
Απο κει και περα ,οπως και με αλλα ειδη,..εχει να κανει με το τοπο που ψαρευεται..το ποσο καθαρος ειναι,γιατι τρεφεται με κωλοφυκια''
Εγω οταν ανεβαινω πρεβεζα τις κυνηγαω,...απιστευτη γευση απο κει πανω....
Για τα αλλα ψαρια που λες,ολα σταθερη αξια...τσιπουρες και λαβρακια μεγαλη αδυναμια''
'...οι σαρδελες απλα οτι καλυτερο.... ...
Καρχαριες σαλαχια σολωμους και τετοια δεν τα πολυ παω...μια μικρη εξαίρεση στον ξιφια...αλλα θελει τα κολπα του''
Τα μεγαλα χαίρεσαι να τα τρως..και γω τα προτιμω,αν και σπανια πια βγαζω.. ..παντως ειναι καλυτερα για καρβουνο''
Να ξερεις ομως οτι ορισμενα ειδη,...κυριως μαυροψαρα(ροφος στηρα πιγκα κτλ) αλλα και καποια ακομα,σε μεγαλα πολυ μεγεθη ειναι αγευστα και στιφα...
..Η...κατι σαν το παιδακι γαλακτος διπλα σε γερικη προβατινα..... .....
Υπαρχουν παντα και εξαιρεσεις..-- ΣΦΥΡΙΔΑ-- ---Εχω ερωτα με αυτο το κωλοψαρο..(ειμαι τυχερος που ζω.. αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια,...ενα αυτι παντος μου το εχει βγαλει off)..
Τωρα για την σχαρα προτιμώ να τα βαζω στη συντηρηση 2-3ωρες πριν πεσουν στα καρβουνα ,...αφου τα εχω λαδωσει...και τα εχω πλακωσει...
...με αλατι χοντρο,τριμμενο πιπερι (ειδικα μαυρο κοκκινο και λευκο...)βαζω και καποιο 'μιξ' για θαλασσινα που εχω φτιαξει...καμια φορα βαζω και κοκκινη γλυκια παπρικα...δεν εχω κατι στανταρ,... πειραματιζομαι γενικα...να αλλαζουμε και γευσεις που και που...
Και το λεμονι καλο ειναι για μετα ομως..και το δενδρολιβανο σπεσιαλ αλλα λιγο μην καλύψει τα αλλα αρωματα..
....και θυμαρι και μαιντανος και οτι γουσταρεις ,...ολα τρωγονται.... .....
...θελουν με το που τις πιασεις να βγουν αμεσως τα εντοσθια και η μαυρη πετσα απο το εσωτερικο τους...ολα αυτα οταν την ψαρεψουμε εμεις''
Απο κει και περα ,οπως και με αλλα ειδη,..εχει να κανει με το τοπο που ψαρευεται..το ποσο καθαρος ειναι,γιατι τρεφεται με κωλοφυκια''
Εγω οταν ανεβαινω πρεβεζα τις κυνηγαω,...απιστευτη γευση απο κει πανω....
Για τα αλλα ψαρια που λες,ολα σταθερη αξια...τσιπουρες και λαβρακια μεγαλη αδυναμια''
'...οι σαρδελες απλα οτι καλυτερο.... ...
Καρχαριες σαλαχια σολωμους και τετοια δεν τα πολυ παω...μια μικρη εξαίρεση στον ξιφια...αλλα θελει τα κολπα του''
Τα μεγαλα χαίρεσαι να τα τρως..και γω τα προτιμω,αν και σπανια πια βγαζω.. ..παντως ειναι καλυτερα για καρβουνο''
Να ξερεις ομως οτι ορισμενα ειδη,...κυριως μαυροψαρα(ροφος στηρα πιγκα κτλ) αλλα και καποια ακομα,σε μεγαλα πολυ μεγεθη ειναι αγευστα και στιφα...
..Η...κατι σαν το παιδακι γαλακτος διπλα σε γερικη προβατινα..... .....
Υπαρχουν παντα και εξαιρεσεις..-- ΣΦΥΡΙΔΑ-- ---Εχω ερωτα με αυτο το κωλοψαρο..(ειμαι τυχερος που ζω.. αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια,...ενα αυτι παντος μου το εχει βγαλει off)..
Τωρα για την σχαρα προτιμώ να τα βαζω στη συντηρηση 2-3ωρες πριν πεσουν στα καρβουνα ,...αφου τα εχω λαδωσει...και τα εχω πλακωσει...
...με αλατι χοντρο,τριμμενο πιπερι (ειδικα μαυρο κοκκινο και λευκο...)βαζω και καποιο 'μιξ' για θαλασσινα που εχω φτιαξει...καμια φορα βαζω και κοκκινη γλυκια παπρικα...δεν εχω κατι στανταρ,... πειραματιζομαι γενικα...να αλλαζουμε και γευσεις που και που...
Και το λεμονι καλο ειναι για μετα ομως..και το δενδρολιβανο σπεσιαλ αλλα λιγο μην καλύψει τα αλλα αρωματα..
....και θυμαρι και μαιντανος και οτι γουσταρεις ,...ολα τρωγονται.... .....
- joman
- Δημοσιεύσεις: 876
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 19, 2009 7:28 pm
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 24 times
Re: Συνταγες
Πολύ χρήσιμες συμβουλές
Ετσι και αλλιώς , εδώ όλα απ τον ψαρα τα βρίσκουμε, αλλά δεν ήξερα που πρέπει να βγάλεις και το μαύρο απο την κοιλιά της σάλπας.
Για το πλάκωμα με τα πιπέρια που λές στο τέλος, δεν θα καψαλιστούν μόλις τα βάλεις στη σκάρα;
Για το λεμόνι στην κοιλιά, πρωτη φορά είναι που το έβαλα, κάπου το είχα διαβάσει στο νετ...
Ο ξιφίας τι κόλπο θέλει; γιατί είναι και αυτός απο τα αγαπημένα μου τουβλάκια
Άμα έχεις καιρό και όρεξη, πες μας και για την ιστορία με τη σφυρίδα και το αυτί, τι; στο δάγκωσε;
Ετσι και αλλιώς , εδώ όλα απ τον ψαρα τα βρίσκουμε, αλλά δεν ήξερα που πρέπει να βγάλεις και το μαύρο απο την κοιλιά της σάλπας.
Για το πλάκωμα με τα πιπέρια που λές στο τέλος, δεν θα καψαλιστούν μόλις τα βάλεις στη σκάρα;
Για το λεμόνι στην κοιλιά, πρωτη φορά είναι που το έβαλα, κάπου το είχα διαβάσει στο νετ...
Ο ξιφίας τι κόλπο θέλει; γιατί είναι και αυτός απο τα αγαπημένα μου τουβλάκια
Άμα έχεις καιρό και όρεξη, πες μας και για την ιστορία με τη σφυρίδα και το αυτί, τι; στο δάγκωσε;
-
- Δημοσιεύσεις: 7836
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2009 4:55 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Re: Συνταγες
Δεν εχουν κανενα προβλημα..(το ολο θεμα ειναι να παρουν αρωματα τα ψαρια...)...για παραδειγμα....joman έγραψε: Για το πλάκωμα με τα πιπέρια που λές στο τέλος, δεν θα καψαλιστούν μόλις τα βάλεις στη σκάρα;
Εχω ορεξη σημερα,με αυτα που ειδα απο σενα χθες,.αλλα οχι χρονο ...και ετσι δυστυχως τα παρακατω ψαρακια....
.....αντι να πεσουν στην σχαρα,.. αναλαβαν στο σπιτι να τα βαλουν σκεπασμενα στον φουρνο με αλουμινοχαρτο για καμια ωριτσα το πολυ''
...και ετσι μια χαρα ειναι, αλλα η σχαρα εχει αλλη χαρη...
Τσιπουρες για ψησιμο...
....τις λαδωνουμε....
..και παιρνουμε ...
... αλατι(μου τελειωσε το χοντρο..),..
....διαφορα πιπερια...
..ριγανη..
....γλυκια παπρικα...
....μιχ θαλασσινων,..
....λιγο θυμαρι....
....και τις πλακωνουμε...μεσα εξω....
....μετα μπαινουν ψυγειο για 2-3 ωρες και ετοιμες για σχαρα....
...εδω μετα το ψησιμο στον φουρνο(δυστυχως..)
Ο ξιφιας και οπως τα περισσοτερα μεγαλα κυνηγοψαρα,θελουν την μαριναδα τους..απο 3 ωρες και πανω,εγω τα αφηνω απο το προηγουμενο βραδυ...Ο ξιφίας τι κόλπο θέλει; γιατί είναι και αυτός απο τα αγαπημένα μου τουβλάκια
....ετσι φτιαχνεις απο την πιο απλη(λαδι-λεμονι-πιπερι-αλατι-ριγανη),...μεχρι σος μουσταρδας και γλυκια παπρικα η τριμμενη πιπερια τσιλι(θανατος,...εγω τα τρωω πολυ καυτερα και πικαντικα'')...ακομα λευκο κρασι και δαφνόφυλλα..μαζι με ροδελες κρεμμυδιου...
Οτι γουσταρεις .... φαντασια θελει,και οχι πολλα και βαρια αρωματα,για να μην καλυψει το ενα το αλλο.....
...μονο προσοχη,θελει καλη φωτια και λιγο ψησιμο...10-15 το πολυ και ειναι ετοιμος...
Οχι...ειναι μεγαλη ιστορια,δεν ειναι για να γραφεται.... .....Άμα έχεις καιρό και όρεξη, πες μας και για την ιστορία με τη σφυρίδα και το αυτί, τι; στο δάγκωσε;