Σημερα θα εχω καλη παρεα,...λογω γενεθλιων..
...
...Και ξερω οτι τα θαλασσινα τα εκτιμουν ιδιαιτερα...το ψαρι ειναι το καλυτερο αλλα θελει μανουρα για να φαγωθει.....
.......καλυτερα χταποδακια-(πηγε καλα και η ψαρια)-..
... παντα μου αρεσουν τα διαφορα μεζεκλικια και οχι μεγαλα πιατα...
.....
Χταποδακια λοιπον,..το ενα βραστο με κρασακι και το αλλο ψητο..
...Τα κοβω σε πλοκαμια,.....απο την κουκουλα αφαιρω την πετσα και αρχιζει το ματς...
Παμε για το βραστο....το βαζουμε σε κατσαρολα με ενα μεγαλο ποτηρι λευκο κρασι (εγω βαζω κοκκινο γιατι αρεσει στη γυναικα)...και 2-3 φυλλα δαφνης και 5-6 κόκκους μπαχάρι...
...το αφηνουμε σκεπασμενο να βραζει σε χαμηλη φωτια για 50 λεπτα περιπου...το ελεγχουμε μονο,να μην μας κολληση οποτε αν χρειαστει προσθετουμε λιγο ζεστο νερο...
...αφου πιει τα ζουμια του και καραμελωσει.....
....το σερβιρουμε με λιγο ελαιολαδο ξίδι και ριγανη'''
....
Το ψητο τωρα....το βαζουμε και αυτο σε κατσαρολα με μισο φλιτζανι ξιδι να βρασει και αυτο για 50 λεπτα με τον ιδιο τροπο...
...μολις ειναι ετοιμο αφου δουμε οτι τρυπιεται ευκολα(λουκουμι)...
....το πεταμε στη σχαρα...για 10-15 λεπτα......τωρα εγω θα την βγαλω με την rodeo...καθολου ασχημα αφου ψηνει πολυ καλα και υγιεινα...αλλα δεν κανει οικονομια στο ρευμα...
...το σερβιρουμε με ελαιολαδο μπολικο λεμονι και ριγανη...
....Αντε καλο καλοκαιρι να εχουμε'''.........
....
Υ.Γ. Προτείνω να το δοκιμασετε παρεα με παγωμενο τσιπουρο(χωρις γλυκανισο) η ουζο Πιτσιλαδη...
...
...Εγω βασικα θα την βγαλω με μπυρα αλλα δεν εχει σημασια......
...