ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

για να χαλαρωνουμε

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ;

ΝΑΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
1
13%
ΟΧΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ
7
88%
 
Σύνολο ψήφων: 8

VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Αρχικά θα ήθελα την απάντησή σας για το εάν θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα φόρουμ, τα λογοτυπα εταιρειών, χωρίς την άδεια τους. Αυτό το θέτω στο πλαίσιο του ότι μέσω αυτών των λογοτύπων δίνεται μια ψευδής εικόνα επισημοποίησης του φόρουμ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι στο ομιχλώδες τοπίο του Ιντερνετ, πολλά σαιτ και φόρουμ χρησιμοποιούν τα λογότυπα των εταιρειών, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον επισκέπτη. Την ίδια στιγμή τίθεται όμως και ένα θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μπορείτε αν θέλετε να ανατρέξετε στο τόπικ, όπου πρώτα εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου εδώ http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=817

Παράλληλα θα ήθελα να ανακοινώσω σε όλους ότι πλέον, μετά την προσβλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Megalos και του Eisenberg, δεν πρόκειται να γράψω ξανά στο φόρουμ, υπό αυτό το καθεστώς, το οποίο θα εξηγήσω παρακάτω.

Δεν επιθυμώ τη διαγραφή μου από μέλος, γιατί υπάρχουν μέσα στο φόρουμ πολλά κείμενά μου. Απλά δεν μπορώ να εμπιστεύομαι πλέον τη σκέψη μου και τα λόγια μου, σε ένα χώρο που οι δύο υπεύθυνοι δεν διστάζουν να παραποιούν το νόημα των κειμένων μου, δίνοντας μια επικίνδυνη και προσβλητική τροπή.

Δυστυχώς, ακριβώς όπως είχε γίνει και στο mywatch, το τόπικ κλειδώθηκε, ξεκλειδώθηκε, κανείς δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να γράψει τη γνώμη του, την οποία μεταφέρει ο Eisenberg, όπως τον βολεύει, με ένα «όλοι εμείς που φτιάξαμε το φόρουμ», ξεχνώντας ότι αν μη τι άλλο, είμαι και εγώ από τον αρχή σε αυτό το φόρουμ, το οποίο ο Megalos άνοιξε, στηριζόμενος ακριβώς στο γεγονός ότι εγώ ήμουν εκτός του mywatch και αυτό αποτελούσε, σύμφωνα με τον ίδιο (και είναι κατανοητό) ένα πόλο έλξης για κάποια σοβαρά ενδιαφερόμενα για το ρολόι, μέλη.

Βέβαια εγώ δεν «φρόντισα» να έχω κάποιο επίσημο «αξίωμα», το οποίο θα μου έδινε τη δυνατότητα να μην υπόκειμαι την τύπου «ακατσιμ» συμπεριφορά των δύο «υπευθύνων».

Έχω διαχειριστεί πολλά πράγματα στο χώρο του ρολογιού, στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς και μου κάνει εντύπωση, πως υπάρχουν άνθρωποι, που έχοντας μια παρουσία (όση έχουν) εδώ και λίγα χρόνια, θεωρούν ότι μπορούν να εκπροσωπούν τους άλλους και να μην σέβονται κανέναν.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν τον λαϊκισμό και την αλλαγή των λόγων του άλλου, που πλέον δεν τους βολεύει, προδίδοντας τον αληθινό τους εαυτό, που προφανώς επί καιρό, έπαιζε θέατρο. Γιατί δεν γίνεται να θυμήθηκαν και οι δύο το «κακό» που έκανα στο «άλλο» φόρουμ, σήμερα, ενώ τόσο καιρό μου την «χάριζαν»…

Έτσι, στην ατάκα μου σχετικά με το ότι μόνο ο nomikosas μετά από τόσους που διάβασαν την ερώτησή μου και μετά από τις 4 φορές που την υπέβαλα, για τις 2 εταιρείες που είναι στα λογότυπα, αλλά δεν υπάρχουν: «Να και ένας που ασχολείται με το ρολόι!!!!!!!!!!», ο eisenberg, απάντησε «Ισως πολλοι απο τους 80 που διαβασαν το τοπικ να μην ειναι αδαεις οπως λες» σημειώνοντας ότι λέω ότι είναι αδαείς, κάτι που δεν είπα.

Ενώ εγώ στο επόμενο ποστ, ψύχραιμα παρά την προσβολή και σαφώς, εξήγησα τι εννοώ και πως το εννοώ με τις ολοκληρωμένου και σαφούς νοήματος φράσεις: «Τα λογότυπα των εταιρειών, επάνω σε ένα φόρουμ, δίνουν μια "επισημότητα", μια πλαστή εικόνα γνώσης, εγκυρότητας και αναγνώρισης από τις εταιρείες, που δεν έχει αντίκρισμα.

Θα μου πεις ότι το φόρουμ ασχολείται με αυτές τις μάρκες και θέλει να επικοινωνήσει στον επισκέπτη το αντικείμενο του περιεχομένου. Αυτό όμως θα ήταν σωστό να γίνει με το να μπουν τα ονόματα με μια κοινή γραμματοσειρά, που παραπέμπει ευθέως στο ότι τα έβαλε το φόρουμ, αφ' εαυτού του!», εισπράττω αντί απαντήσεως ένα υβρεολόγιο από τον eisenberg με εκφράσεις όπως «σε βολεύει να σου απαντήσει κύριε Στ....», με την έπαρση «τα λογότυπα θεωρούμε...», μιλώντας για τον εαυτό του στον πληθυντικό (όποιος του είχε μεταφέρει το δικαίωμα να τον εκπροσωπεί, ας το γράψει), προσβάλλοντάς με, με εκφράσεις όπως «θα πρέπει κανείς να έχει iq ραδικιού», ενώ η έπαρση συνεχίζεται με το «τζάμπα διαφήμιση» αφού κανείς δεν του ζήτησε να διαφημιστεί, ούτε αποτελεί διαφήμιση να βάλουν το λογότυπό σου, κάπου που δεν το έχεις ζητήσει, ενώ αμέσως μετά η «μέθη» της «εξουσίας» τον κάνει να του είναι σαφές, ότι όποιος (αγνώμων, προφανώς εννοεί) δεν του αρέσει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή (πως θα γίνουμε «παράγοντες» του χώρου, αν δεν βάλουμε τον Πρόεδρο της Rolex να μας πάρει τηλέφωνο;), να του ζητήσει (γονατιστός;) να το αποσύρουν και βέβαια μετά (καλά να πάθει η Rolex) θα βάλουμε άλλον στη θέση του!!!!!!!!

Σε όλη αυτή την υπερφίαλη τοποθέτηση, απάντησα ψύχραιμα και εμπεριστατωμένα, ενώ πρόσθεσα ότι «Σε διαβεβαιώ επίσης ότι έχουν πέσει μηνύσεις από εταιρείες για την άνευ αδείας χρήση λογοτύπων. Ξέρεις πόσο στοιχίζει η προστασία ενός σήματος διεθνώς το χρόνο, σε όλες τις κατηγορίες που προστατεύονται, αυτά τα σήματα; Εμένα το VIW, μου έχει στοιχίσει ένα tourbillon...»

Αυτό ήταν αρκετό, για να κάνει τον Μεγάλο να σημειώσει ότι «αν τωρα εχεις οπως λες την ορεξη να καλεσεις τις εταιρειες να μας μηνυσουν..το ειχες κανει καποτε με ενα μελος στο αλλο φορουμ.. καντο αγαπητε..»

Και έκτοτε ρώτησα 4 φορές, πότε είπα ότι «έχω την όρεξη να καλέσω τις εταιρείες να μηνύσουν» κλπ; Η οποία φανταστική απειλή μου, σύμφωνα με τον Μεγάλο… «θα ειναι αλλη μια επιτυχια σου επαγγελματικη ...». Δηλαδή παίρνει η μπάλα και τις επαγγελματικές μου επιτυχίες, οι οποίες ήταν ότι ήμουν κουκουλοφόρος στην Κατοχή!.... Αυτή δε η καθυστερημένη ανάμνηση του ότι το ίδιο είχα κάνει στο άλλο φόρουμ; Τόσο καιρό το ήξερε ο Μεγάλος, αλλά δεν το έλεγε. Το κρατούσε μυστικό. Έκανε φασαρία όταν κάποιος έγραφε μια λέξη παραπάνω στο mywatch, αλλά τώρα, αποφάσισε να μιλήσει! Δεν το μπορεί άλλο, να έχει το βάρος ότι ξέρει πως έδειξα με το δάχτυλο τον κακομοίρη τον φορουμίστα και πέρασε την υπόλοιπη ζωή του στο μπουντρούμι!...

Ο δε eisenberg, απορεί (στο γνωστό προσβλητικό στυλ, που απελευθέρωσε πλέον) «μας κάνεις και πλάκες», εννοεί που δεν μου αρέσει ότι εκεί που με προσβάλλει, βάζει και το επώνυμό μου. Γιατί εγώ ως γνωστόν «καυχιόμουν που συμμετέχω επώνυμα», οπότε ο καθένας δικαιούται να με βρίζει και επώνυμα! Τους τύπους θα κοιτάμε τώρα; Αν χτυπήσει ο ανιψιός μου το όνομα του θείου του στο google, να διαβάσει την μ@λ@κία που έγραψε κάποιος για το θείο του, μη χάσει!

Και αυτό είναι και συνέπεια, του ότι διαφήμιζα τόσο καιρό την «πραμάτεια» μου. Το clepsydre και το περιοδικό μου, τα οποία δεν έχουν σχέση με το χώρο. Κάτι σα να βάλω ότι ο ξάδερφός μου έχει τυροπιτάδικο… Γκρίζα διαφήμιση. Και δεν το είχαν πάρει είδηση τόσον καιρό. Τώρα το κατάλαβαν …αυτοί που έφτιαξαν το φόρουμ, όταν εγώ ήμουν ακόμη στο σχολείο και νόμιζα ότι η Patek είναι είδος πολωνέζικης σούπας…

Στο τέλος κλείνει κατηγορώντας, βρίζοντας και ρίχνοντας λάσπη με ψέματα «VIWOW,σταματα να δημιουργεις προβληματα στο φορουμ,δηθεν οτι συμμετεχεις και στην παραμικρη ευκαιρεια το δυναμητιζεις και το δηλητηριαζεις,οπως εκανες και αλλου.Εδω δε θα περασουν.Αν δε σου κανουμε,στο clepsydre σου και στην ευχη της Παναγιας....και μη ξεχασεις να μας ''καρφωσεις'' και στις εταιρειες,το χεις ξανακανει και το ξερουμε οι πιο παλιοι...»

Αγνοώντας ότι στη ζωή όταν έχεις κάποιες διαφωνίες, δεν κλείνεσαι σπίτι σου και το βουλώνεις. Τις λες! Ο ίδιος γράφει μόνο για την Breitling; Δεν γράφει και για άλλες εταιρείες, που έχει τις ενστάσεις του; Αν δεν αντέχεις την κριτική και το διάλογο με επιχειρήματα, κάθεσαι στα «αβγά» σου. Το δε «κάνεις δήθεν ότι συμμετέχεις»… πως το κάνω. Γράφω ποστ, που δεν στέλνω. Κάνω ότι διαβάζω αλλά σκέπτομαι άλλα. Απαντάω μονολεκτικά (μπράβο, +100 κλπ). Μήπως εσύ eisenberg δεν διαβάζεις το φόρουμ και τα ποστ μου; Με ρώτησε ποτέ κανείς και να μην απαντήσω, άμεσα;

Αμέσως μετά κλειδώνει το τόπικ, που είχε κλειδώσει και ξεκλειδώσει ο Μεγάλος μερικές ακόμη φορές (αυτό θυμίζει τον τύπο που κάνει «πόρτα» στο club και ανοίγει την κορδέλα, να περάσει ο «επώνυμος», ενώ η «πλέμπα», περιμένει, χαμογελώντας, μην πάρει ανάποδες ο προρτιέρης, και όλα αυτά σε ένα φόρουμ που «ανήκει» και αυτό, όπως το άλλο στα μέλη του, αλλά μόνο ένας ή δύο σε κάθε φόρουμ, κάνουν τον καουμπόη) επιβάλλοντας την συμπεριφορά τους στους άλλους.

Και το συμπέρασμα είναι για τον eisenberg ότι δεν θα πάρει τίποτα πίσω. Οπότε θα πρέπει και εγώ να δω πως θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου, από το να παραποιούνται τα κείμενά μου, και να με κατηγορούν για κάτι που δεν είπα και με θίγει. Τότε θα δούμε που είναι γραμμένο ότι «όπως λές θα μας καρφώσεις στις εταιρείες να μας κάνουν μήνυση» ή "αυτοί που λέω αδαείς".

Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω τι εντύπωση μου κάνει, ένας άντρας στην ηλικία σας να μην φέρεται τίμια και να προσπαθεί με τέτοιες μεθόδους, να κερδίσει τις «εντυπώσεις».

Νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν πόσο το φόρουμ ανήκει στα μέλη του.

Σταματώ να γράφω, υπό αυτούς τους όρους. Θα γράψω μόνο προκειμένου να διευκρινήσω θέματα της ψηφοφορίας.

Επαναλαμβάνω ότι όσο βρίσκονται τα ποστ μου στο φόρουμ, θεωρώ δεδομένο ότι έχω το δικαίωμα να είμαι μέλος και ζητώ από τα μέλη, να εκφράσουν την άποψή τους, όχι με τον τρόπο που γίνεται συνήθως, γιατί η στενοχώρια, όσο και να είναι αυτονόητη ή και αποδεκτή ως αντίδραση, δεν κάνει τίποτα μόνη της, όταν αποδεχόμαστε την πραξικοπηματική συμπεριφορά και τις άδικες κατηγορίες για κάποιον που δεν είπε κάτι. Εξέφρασα την άποψή μου, δεν είναι η πρώτη φορά, τα λέω τα ίδια στο clepsydre, στο WOW, στα όργανα της ελβετικής ωρολογοποιίας και θα πολεμήσω για αυτό που πιστεύω ότι βλάπτει το χώρο που αγαπάω και υπηρετώ.

Ο τρόπος σκέψης σου Megalos και eisenberg, είναι που γεννάει τις μαϊμούδες, σε όλους τους τομείς. Κλέβω και ας έρθει ο ιδιοκτήτης να με κυνηγήσει. Δεν φτάνει που του κάνω και διαφήμιση. Συκοφαντώ και αν δεν σου αρέσει κάνε μου μήνυση. Είπαμε, λίγη σεμνότητα. Καβαλήσατε το καλάμι, επειδή γράφετε σε ένα φόρουμ για ότι νάναι και που και που για τα ρολόγια…

Κωστής

ΥΓ. Επειδή είναι σαφές ότι η «δημοκρατική» διαχείριση του φόρουμ, θα μου κλείσει το στόμα, θα ήθελα να ζητήσω από τα μέλη να μου στείλουν το email τους στο email του clepsydre, γιατί πρόκειται να οργανώσω κάποιες εκδηλώσεις, που δεν είναι ανοικτές στο κοινό και θα ήθελα να στείλω σε όλους τους φίλους πρόσκληση. Από την πρόσκληση δεν θα εξαιρεθούν και οι δύο διαχειριστές, αν αποδείξουν με τη στάση τους, έστω και όψιμα, ότι ξέρουν να τιμούν αυτούς που υπήρξαν φίλοι τους και να σέβονται την προσωπικότητα και την τιμή του κάθε μέλους. Ακόμη και υμών, που δεν υπήρξαμε από «αυτούς που έφτιαξαν το φόρουμ»!....

ΥΓ2 Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει και θέλουν σκηνές από το "πεδίο της μάχης" μπορείτε να δείτε εδώ: http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=817

να δείτε πως δυναμιτίζεις ένα φόρουμ, γράφοντας τη γνώμη σου, που κάποιοι δεν αντέχουν...

Κωστής, ο μπουρλοτιέρης

Παρακαλώ τον aka..., συγνώμη, τον eisenberg να μην σβήσει το τόπικ, όπως έγινε καποτε με του Στέφανου, σε αντίστοιχη περίπτωση...
Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Δημοσιεύσεις: 832
Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 7:34 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από Koubilaihan »

Δυστυχώς δεν υπάρχει η επιλογή που με καλύπτει οπότε δεν μπορώ να ψηφίσω. Αυτή θα ήταν,

"Δεν δίνω δεκάρα για τα πνευματικά τους δικαιώματα, εν προκειμένω, δεν πιστεύω ότι παραβιάζονται επειδή μπήκαν στο φόρουμ μας που συμμετέχουν 20 άτομα και το παρακολουθούν άλλοι 20-30, (στο κάτω κάτω τσάμπα διαφήμιση είναι γι' αυτούς) αλλά θα προτιμούσα να μην υπάρχουν γιατί δεν μου πολυαρέσουν αισθητικά."

Και δυό λόγια για την "ταμπακιέρα":
Αγαπητέ VIWOW (αφού ζήτησες να μην χρησιμοποιούμε το όνομά σου), όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν έχεις την τάση να παίρνεις πράγματα, που για άλλους είναι ασήμαντα, πολύ στα σοβαρά και με τρόπο που συχνά, για αρκετούς από εμάς τους απλούς fans των ρολογιών που μπαίνουμε σε αυτό το φόρουμ για το fun της υπόθεσης, είναι ανεξήγητο.
Πιθανά επειδή το ρολόι είναι η δουλειά σου να έχεις δίκιο από την πλευρά σου, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι να δημιουργείς τόσο θέμα από αυτό που φαντάζει σε εμένα ως "τίποτα", είναι το λιγότερο παράξενο.
Ρώτησες πολλές φορές γιατί δεν απαντάει κάποιος για τον λόγο που δεν βγάζουν οι διαχειριστές τα λογότυπα των δύο εταιρειών που δεν υπάρχουν πλέον και ποιές είναι αυτές και απόρησες πως διάβασαν το θέμα τόσοι άνθρωποι και δεν απάντησε κανένας.
Να σου πω εγώ: Γιατί δεν μας νοιάζει. Πραγματικά όμως, καθόλου.
Εγώ μπαίνω στο φόρουμ γιατί συμμετέχουν κάποιοι άνθρωποι που εκτιμώ (και εσύ μέσα σε αυτούς) και κάποιοι που θεωρώ φίλους μου και υπάρχουν μέρες που δεν θέλω να διαβάσω καθόλου για ρολόγια, αλλά θέλω να διαβάσω το καινούργιο ανέκδοτο που έγραψε ο Giosou ή το θέμα για το ψαροντούφεκο του Snapper γιατί θα μου φτιάξει λίγο τη διάθεση από την κωλομέρα που πέρασα στη δουλειά με το άγχος της απόλυσης ή της μείωσης μισθού να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μου.
Καταλαβαίνω απόλυτα πως ένα τέτοιο φόρουμ δεν καλύπτει έναν άνθρωπο σαν εσένα, επαγγελματία του χώρου με υψηλές απαιτήσεις για το περιεχόμενο και τις αναρτήσεις που θα γίνονται εδώ, κάτι που φαίνεται και από την ποιότητα των δικών σου posts σε σχέση με των υπολοίπων.
Ευτυχώς όμως για εμάς, το φόρουμ αυτό υπάρχει για να καλύπτει εμένα και τους υπόλοιπους "funs" και όχι "fans" του ρολογιού.


Με εκτίμηση,

Θοδωρής.

ΥΓ. Αν τελικά εμμείνεις στη θέση σου και αποχωρήσεις θα στενοχωρηθώ πολύ γιατί απολαμβάνω ιδιαίτερα τις δημοσιεύσεις σου στο φόρουμ, τον τρόπο γραφής σου και το χιούμορ σου.
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
omegasnik
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 6:33 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 96 times

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από omegasnik »

Θα ήθελα να κάνω δύο διευκρινίσεις!

1) Ποιος είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του "ΔΗΜΟΣΙΩΣ"
- για παράδειγμα η αυλή τυυ σπιτιού μου είναι δημόσιος χώρος? Μπορώ να βάλω μια BMW γυαλισμένη στην αυλή μου και μια σημαία της εταιρίας σε κοινή θέα ή πρέπει να πάρω άδεια?
- σε καφέ-μπαρ μηχανόβιων μπορεί να αναρτηθεί μια εικόνα μηχανής συγκεκριμένης εταιρίας (Harley Davidson π.χ.) ή χρειάζεται άδεια?
2) Ποιος ο ορισμός της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ πνευματικής ιδιοκτησίας?
- ποιος ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ποιον και ΑΠΟ ποιον

Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Δημοσιεύσεις: 1552
Εγγραφή: Τετ Μάιος 20, 2009 2:54 pm
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από dimRHO »

Δυστυχώς άλλη μια φορά έχασα όλο το τζέρτζελο επειδή δε μπήκα σε ένα τόπικ, όπως και τότε με το επαναστατικό αυτοκίνητο, γινόντουσαν χίλια μύρια και δεν τα πήρα χαμπάρι.

Το θέμα των copyrights φυσικά και είναι πολύ μεγάλο και γίνεται κατάχρηση των λογότυπων των εταιριών, αλλά εδώ είναι Ελλάδα, και τα πάντα γίνονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο δυστυχώς.

Όσο για το αν φύγει ο VIWOW θα είναι μεγάλη απώλεια για το φόρουμ αυτό είναι σίγουρο, δε νομίζω πως 50 μέλη μαζί έχουν τις γνώσεις που έχει.

Υ.Γ. Ο eisenberg είναι ο akatsim-redcon?
Άβαταρ μέλους
CHRISTOS
Δημοσιεύσεις: 474
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 12:42 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 58 times

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από CHRISTOS »

Πρεπει να μπουν και οι επιλογες:
δεν με ενδιαφερει
δεν ξερω δεν απαντω.

Ειναι δικαιωμα ενος φορουμιστα να βαλει ενα δημοψηφισμα εφοσον πιστευει οτι υπαρχει καποιο θεμα και πανω σε αυτο να αναπτυξει ο καθενας την αποψη του. Υπαρχουν ομως και οι αλλοι φορουμιστες γυρω του που μπορει να μην τους νοιαζει το θεμα η να μην το ξερουν και να μην απαντουν στις παραπανω επιλογες.

Υ.Γ:
Εμενα ολο αυτο με τα πνευματικα δικαιωματα μου φαινεται πολυ περιεργο.
Ο Αντωνης ειναι παρανομος που πηρε την σταμπα της Panerai και το εκανε μπλουζακι? Η διαφημιση?
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Δημοσιεύσεις: 1552
Εγγραφή: Τετ Μάιος 20, 2009 2:54 pm
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από dimRHO »

CHRISTOS έγραψε:Πρεπει να μπουν και οι επιλογες:

Ο Αντωνης ειναι παρανομος που πηρε την σταμπα της Panerai και το εκανε μπλουζακι? Η διαφημιση?
βάσει νόμου ναι, μπορεί και να φυλακιστεί για αυτό σε άλλες χώρες όπου τηρούνται οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων,
το μόνο Logo χωρίς copyright είναι ο Tux, ο πιγκουίνος σύμβολο του Linux.
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Αγαπητέ Θοδωρή,

ευχαριστώ για την απάντηση, μου κάνει όμως έκπληξη ότι (διακριτικά) αγνόησες το γεγονός ότι έβαλε ο Μεγάλος και συνέχισε ο eisenberg, λόγια στο στόμα μου και μάλιστα λόγια απειλητικά (ότι όπως λέω θα καρφώσω το φόρουμ στις εταιρείες).

Μου αρέσει η ρομαντική εικόνα που παρουσιάζεις, αλλά δυστυχώς σε οποιονδήποτε χώρο σμμετέχουν άνθρωποι με τη δική σου αγνή διάθεση, υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι, που συμμετέχουν για τους δικούς τους, άλλους λόγους. Και δεν μιλώ για εμένα, που ως γνωστόν είμαι επαγγελματίας και έχω διαφορετική οπτική γωνία.

Παρ' όλα αυτά και σε ένα φόρουμ για το τένις να συμμετείχα, όπου δεν έχω επαγγελματική ανάμειξη, θα αντιλαμβανόμουν εξ' ίσου τι σημαίνει πνευματικά διακαιώματα, καθώς και πόσο αυθαίρετο είναι να θεωρούμε ότι "διαφημίζουμε" το θύμα της κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων.

Φαντάζομαι και από την πορεία των συζητήσεων, αλλά και από αυτά που λες για το πόσο απολαμβάνεις τα γραπτά μου, ότι θα βρήκες το παράδειγμα (τηρουμένων των αναλογιών) με τα Ελγίνεια, επιτυχημένο. Τα πνευματικά δικαιώματα και το ιδιοκτησιακο καθεστώς, δεν αλλάζουν, ούτε καταργούνται, όταν αυτός που απλώνει το χέρι του, δικαιολογεί τον εαυτό του, σύμφωνα με την δική του λογική.

Και σαφώς δεν αποτελεί διαφήμιση το να περιλαμβάνεις ένα λογότυπο σε ένα φόρουμ, του οποίου το περιεχόμενο, το στήσιμο και την ποιότητα, δεν έχει εγκρίνει ο ιδιοκτήτης του λογότυπου. Αυτό αποτελεί μέρος του προβλήματος που κάνει τη χώρα μας ένα τεράστιο τρελοκομείο και έχει ως αφετηρία το σύνθημα "ο λαός στην εξουσία".

Έτσι ο κάθε ένας γίνεται ξαφνικά Λαμπράκης και ιδιοκτήτης του Europa Star (στη φαντασία του) αποκτά (φανταστική) εξουσία, προσφέρει (φανταστικές) υπηρεσίες στις εταιρείες, (φανταστική) διαφήμιση συγκρίνοντας τιμές, χωρίς να κάνει τον κόπο να δει πράγματι τι συμβαίνει με τις τιμές, κλειδώνει, ξεκλειδώνει κοκ.

Αυτό που βρίσκεις παράξενο, είναι αυτό που σε κάνει να σου αρέσουν τα κείμενά μου. Ότι δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Η κάθε "λεπτομέρεια" έχει μια αξία και πριν γράψεις, οφείλεις στον εαυτό σου, προκειμένου να έχει και για τους άλλους νόημα να σε διαβάζουν, αυτό που λες, να είναι ακριβώς όπως το λες και όχι περίπου όπως το λες.

Τι είναι όμως αυτό που σας κάνει, όλους να μην ενοχλείστε από το καταφανές γεγονός ότι ο Μεγάλος, "γύρισε" τα λόγια μου και το «Σε διαβεβαιώ επίσης ότι έχουν πέσει μηνύσεις από εταιρείες για την άνευ αδείας χρήση λογοτύπων. Ξέρεις πόσο στοιχίζει η προστασία ενός σήματος διεθνώς το χρόνο, σε όλες τις κατηγορίες που προστατεύονται, αυτά τα σήματα; Εμένα το VIW, μου έχει στοιχίσει ένα tourbillon...» το μετέτρεψε σε «αν τωρα εχεις οπως λες την ορεξη να καλεσεις τις εταιρειες να μας μηνυσουν..το ειχες κανει καποτε με ενα μελος στο αλλο φορουμ.. καντο αγαπητε..»;

Τι είναι αυτό που σε μπερδεύει και εσένα και δεν διαχωρίζεις ανάμεσα στο να συμμετέχει κανείς χωρίς να κρύβει ποιός είναι και στο όταν (κακώς) τον βρίζει κάποιος να βάζει δίπλα και το επώνυμό του; Γνωρίζω το επώμυμο του Κώστα. Θα το έβρισκες ωραίο, εδώ που γράφω ότι λέει ψέματα, να έγραφα αντί το username του, ή το μικρό του όνομα, το επώνυμό του;

Όταν ένας από τη δουλειά του, χτυπήσει το επώνυμό του στο google, να διαβάσει "κύριε ..... λέτε ψέματα"; Δεν καταλαβαίνουμε την διαφορά;

Με τα λογότυπα, το ξεκίνησα για κουίζ, για πλάκα. Μου έκανε εντύπωση που κανείς δεν απαντούσε και βασικά που δεν το διόρθωσαν οι αρμόδιοι. Αυτό ήταν όλο. Και δες το αυτό ενταγμένο μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όπου σε πολλές συζητήσεις, ελάχιστη συμμετοχή υπάρχει για μια σοβαρή συζήτηση. Έγραψε ο Χρήστος το ωραίο ποστ για το ρολόι του μπαμπά του, του είπαν 43 πόσο συγκινήθηκαν και όταν έγραψα κάτι για το ότι είναι μια αφορμή να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για το τι σημαίνει συντήρηση, δύο τρία ποστ και έκλεισε το θέμα. Εμένα όμως είναι φίλοι μου (όχι όπως ο Μπιβέρ του Κώστα, με έχουν δει κιόλας), όλοι οι μεγάλοι συντηρητές στον κόσμο. Και θα μπορούσα να μεταφέρω τι πιστεύει αυτός που συντήρησε το Henry Graves των 11.000.000$! Μετά την πυροδότηση της συζητησης την έκανε κάτι που διάβασα στο "άλλο" φόρουμ και αφορά τα πνευματικά δικαιώματα. Και το "δημοψήφισμα" δεν το έκανα για να δούμε τι ισχύει, αλλά για να δούμε πόσο τα μέλη του φόρουμ, αντιλαμβάνονται τι ισχύει. Διότι δεν είναι προς διαπραγμάτευση, ούτε χρίζει ερμηνείας, η αρχή της πνευματικής ιδιοκτησίας και ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι αυτός που λέει "ωχ αδερφέ"...

Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω στα θέματα αυτά. Και αυτό αποτελεί λόγο οι άλλοι λαοί να μας βλέπουν με το "μισό μάτι" που δεν μας αρέσει, γιατί δεν έχουμε καμία αυτογνωσία.

Το να μην αντιλαμβάνεται κανείς τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα, είναι για μένα, σα να μην πλένει τα πόδια του. Δεν μπορεί κανείς να κάνει τον πολιτισμένο και τον ενδιαφετόμενο για ρολόγια και αηδίες, όταν δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορώ εγώ τον κόπο του άλλου, να τον χρησιμοποιήσω όπως θέλω. Μου κάνει εντύπωση, ότι και εσύ που είσαι ευγενικός και καλλιεργημένος μιλάς απαξιωτικά και με μια επιθετικότητα για τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα ρολόγια που σε ενδιαφέρουν και οι οποίες δημιούργηααν και το χώρο που σε ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να πιστεψω ότι είσαι εδώ για τα ανέκδοτα. Γιατί αυτό; Μας είναι απαραίτητο να κατακεραυνώνουμε αυτούς που δημιούργησαν αυτό που αγαπάμε; Και για να "διαφημίσω" την πραμάτεια μου, όπως το αντιλαμβάνονται ο eis και ο megalos, δες στο βίντεο, τη δουλειά φοιτητών της Αμερικής, οι οποίοι πριν από αρκετά χρόνια συμμετείχαν στην σκέψη, που πηγαίνει το copyright, δύο βήματα μπροστά και ονομάζεται common use, εδώ: http://clepsydre.gr/watch_out.php?id=272

Προφανώς ήταν αντίθετο με τις αρχές της "φιλοξενίας" το τόπικ αυτό και δεν θα ψηφίσει κανείς. Άλλωστε η ευγένεια καθορίζει, ότι στο σπίτι του Βερνάρδου, αυτός που μπαίνει σε μια Τράπεζα με μια αγκαλιά γλαδιόλες και ένα αυτόματο και φεύγει με τις καταθέσεις, είναι "ένας κύριος που πήγε λουλούδια σε μια επίσκεψη"!

Ακριβό μου βγαίνει εμένα, πάντως, το να διαβάζω ανέκδοτα, το να ανέχομαι τέτοια συμπεριφορά...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Όλα αυτά βέβαια παίρνουν την κανονική τους υπόσταση, αν τολμήσεις εσύ να κλέψεις τα πνευματικά διακαιώματα αυτών που με ευκολία κλέβουν των άλλων. Για πήγαινε να πάρεις το επαγγελματικό σήμα, κάποιου από αυτούς που δεν τους πειράζει να χρησιμοποιούν των άλλων...

ΥΓ. 2 Ο Αντώνης που έκανε το μπλουζάκι είναι παράνομος, όπως παράνομος θα είναι και αν περάσει απέναντι εκτός διαβάσεων. Ακριβώς όμως μετράει (ακόμη και στα δικαστήρια) η πρόθεση. Ο Αντώνης με το μπλουζάκι του εκφράζει την αγάπη του για μια εταιρεία και είναι κατανοητό και κολακευτικό για μια εταιρεία, το ότι έχει φαν τόσο θερμούς. Ένα φόρουμ που βάζει λογότυπα εταιρειών και ιδιαίτερα όταν έχει και μια διάθεση "ανόδου" και ανταγωνισμού προς άλλα φόρουμ (ποιός δεν έχει δεχτεί τηλεφώνημα, "έχεις καιρό να γράψεις" κλπ, είναι πονηρό και η χρήση των λογοτύπων γίνεται με υπολογισμό και για παραπάνηση. Εσείς που είστε τσακάλια στο ψάξιμο, βρείτε ένα φόρουμ (πολιτισμένης χώρας) που να έχει τα λογότυπα των εταιρειών.

ΥΓ. 3. Νομίζω ότι σε ένα τέτοιο θέμα δεν επιτρέπεται το δεν ξέρω/δεν απαντώ. Αν κάνουμε ψηφοφορία αν πρέπει να κλέβουμε ή όχι, χωράει και η πιθανή απάντηση, "δεν με νοιάζει"; Αυτός που δεν τον νοιάζει, ψηφίζει "ναι" ακόμη πιο δυνατά από αυτόν που ψηφίζει "ναι". Γιατί ο δεύτερος μπορεί και να το ξανασκεφτεί και να αλλάξει γνώμη. Ο πρώτος δεν έχει ελπίδα. Αν λοιπόν δεν ξέρετε αν πρέπει να κλέβουμε τα δικαιώματα, σας το λέω εγώ, ψηφίστε "ναι πρέπει να τα κλέβουμε". Αν σας ενοχλούσε η κλοπή, θα το ξέρατε...
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

omegasnik έγραψε:Θα ήθελα να κάνω δύο διευκρινίσεις!

1) Ποιος είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του "ΔΗΜΟΣΙΩΣ"
- για παράδειγμα η αυλή τυυ σπιτιού μου είναι δημόσιος χώρος? Μπορώ να βάλω μια BMW γυαλισμένη στην αυλή μου και μια σημαία της εταιρίας σε κοινή θέα ή πρέπει να πάρω άδεια?
- σε καφέ-μπαρ μηχανόβιων μπορεί να αναρτηθεί μια εικόνα μηχανής συγκεκριμένης εταιρίας (Harley Davidson π.χ.) ή χρειάζεται άδεια?
2) Ποιος ο ορισμός της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ πνευματικής ιδιοκτησίας?
- ποιος ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ποιον και ΑΠΟ ποιον

Φιλικά
Νίκος
Νομίζω ότι υπάρχουν μέλη που είναι δικηγόροι και μπορούν να τοποθετηθούν αρμοδίως.

1. Από την εμπειρία μου ως φωτογράφου, ιδωτικό είναι οτιδήποτε γίνεται στα "κρυφά" και όχι απλά σε ιδιωτικό χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση θα μποορύσες να βγεις γυμνός στο (δικό σου) μπαλκόνι. Δεν μπορείς όμως.

Όταν λοιπόν δεν 'κρύβεσαι", τότε πρέπει να σέβεσαι και τους άλλους.

Όταν περπατάς στο δρόμο, είσαι σε δημόσια θέα. Για το λόγο αυτό και είναι διαφορετικό να τραβήξεις μια φωτογραφία έναν ηθοποιό με την καινούργια του κοπέλα στο δρόμο ή με τηλεφακό, μέσα από τις κουρτίνες, στην κουζίνα του.


2. Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, προβλέπει ότι ένα σήμα που εγώ σκέφτηκα και σχεδίασα με συγκεκριμένο τρόπο, μου ανήκει, κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, χωρίς την άδειά μου και όποιος το χρησιμοποιήσει παραβιάζει το δικαίωμά μου αυτό και έχει συνέπειες. Την κατοχύρωση αυτή την κάνεις για κάποιες κατηγορίες και για το λόγο αυτό υπάρχουν περιοδικό και παγωτό status, γιατί προφανώς το περιοδικό (που φαντάζομαι ότι προηγείται χρονικά, δεν είχε κατοχυρώσει την κατηγορία "τρόφιμα". Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να πήρε την άδεια. Οι κατηγορίες είναι 43 νομίζω. Και μπορείς να κατοχυρώσεις στην Ελλάδα, διεθνώς ή όπου αλλού θέλεις. Πληρώνεις ανάλογα...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Όπως έγραψα και πιο πάνω γίνεται μεγάλη "μάχη" για την επικράτηση του common use. Δηλαδή η βασική σκέψη είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν έναν διεθνή συμβολισμό και θα "έπρεπε" να μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Όπως ο Μίκυ, που βέβαια παραμένει το ακριβότερο copyright στον κόσμο. Το βίντεο που σας έστειλα στο clepsydre, είναι μια συρραφή από μικρές σκηνές έργων του Disney, που βγάζει ένα κείμενο για το copyright. Η ιδέα στηρίζεται στο ότι δεν αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, η χρήση μερικών δευτερολέπτων από το κατα τα άλλα, πολύ προστατευμένο έργο του Disney.

Κάθε χρόνο στην Έκθεσή μου, είχα ειδικό συμφωνητικό για το με ποιό τρόπο και για ποιές συγκεκριμένες ενέργειες θα χρησιμοποιούσα ένα λογότυπο. Ειδική άδεια, για να βάλω δηλαδή το λογότυπο της ΜΒ, στην πρόσκληση. Μια μάλιστα από τις εταιρείες αυτές είχε συνοδευτικά, βιβλίο 150 σελίδων, για το ποιά πρέπει να είναι η ηθική συμπεριφορά μιας εταιρείας, η οποία πήρε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το λογότυπό της!
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Δημοσιεύσεις: 1552
Εγγραφή: Τετ Μάιος 20, 2009 2:54 pm
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από dimRHO »

VIWOW έγραψε: Μια μάλιστα από τις εταιρείες αυτές είχε συνοδευτικά, βιβλίο 150 σελίδων, για το ποιά πρέπει να είναι η ηθική συμπεριφορά μιας εταιρείας, η οποία πήρε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το λογότυπό της!
ποια εταιρία είναι αυτή?
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

dimRHO έγραψε:
VIWOW έγραψε: Μια μάλιστα από τις εταιρείες αυτές είχε συνοδευτικά, βιβλίο 150 σελίδων, για το ποιά πρέπει να είναι η ηθική συμπεριφορά μιας εταιρείας, η οποία πήρε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το λογότυπό της!
ποια εταιρία είναι αυτή?
Δεν είναι από το χώρο του ρολογιού. Είναι μια απο τις πολυεθνικές που ήταν χορηγοί...

Να η διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου.

Αν ήμασταν σε ένα καφέ θα σου έλεγα και δεν θα είχα πρόβλημα. Αν είμασταν σπίτι μου, θα σου το έδινα το βιβλίο να το δεις.

Τώρα όμως δεν μπορώ να σου πω ούτε το όνομά της, γιατί μας διαβάζουν και άλλοι.

Αυτό είναι δημόσιο...

Φιλικά

Κωστής
Κλειδωμένο