eisenberg έγραψε:
Τοτε γιατι δεν θα τα φοραγες Βασιλη αφου σου αρεσουν;
φοραμε ο,τι μας αρεσει... 3600
Stardrive:
''Πολλά ωραία ρολόγια δεν ταιριάζουν με το στυλ μου.
Αυτό που φοράς πρέπει και να υποστηρίζεις με τον ένα η τον άλλο τρόπο΄.
Κάπως έτσι το καταλαβαίνω....! ''
Με αφορμη την απαντηση του -παντα- φιλοσοφημενου Stardrive,σκεφτηκα ν ανοιξω αυτο το θεμα.
Αληθεια φοραμε στο χερι μας οτι μας αρεσει ή το σκεφτομαστε δις πριν το πραξουμε...?
Αν εχεις τα χρηματα για ενα ιντελεκτουαλ ρολοι οπως το Jaquet Droz το αγοραζεις ''μπαμ και κατω'' και το φορας,ή το ξανασκεφτεσαι καλυτερα και διαπιστωνοντας οτι επειδη δεν ''κινεισαι'' συχνα μεταξυ Μονακο-Παρισιου και Βιεννης ειναι προτιμοτερο ενα πιο ''λαικο'' Rolex Daytona?
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
φοραω αυτα που ταιριαζουν στον τροπο ζωης μου και στον χαρακτηρα μου ......
και αν ειχα φραγκα παλι κανα παρομοι ρολοι θα αγοραζα ....τα περιπλοκα τα αφηνω για αργοτερα .....
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
Φοράω ακριβώς αυτό που μου αρέσει και ταιριάζει στο γενικότερο στυλ μου. Αγοράζω ότι μου κάνει αμέσως κλικ και είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Υπάρχουν εκατοντάδες ρολόγια, πανάκριβα , πολύπλοκα και σπουδαία που δεν θα τα φόραγα ποτέ γιατί απλά εμένα δεν με εκφράζουν. Αυτά !! :ceyes:
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πληρώναν για να την κάνουμε !!!!!
Εγώ νομίζω είναι θέμα χαρακτήρα το τι αρέσει να φοράει ο καθένας ή αν δεν τον ενδιαφέρει... Επίσης πιστεύω ότι έχει να κάνει και με την ηλικία που επηράζει σε μεγάλο βαθμό επιλογές....
Εξαρτάται τι σου αρέσει. Υπάρχουν άνθρωποι με "στοχευμένη" αισθητική, οπότε τους αρέσουν αντικείμενα μέσα στο συνολικότερο στυλ τους.
Συχνά πάντως λέμε ότι κάτι μας αρέσει "για εμάς". Ενώ αναγνωρίζουμε και την ομορφιά ή την αξία σε κάτι που δεν μας ταιριάζει. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσει πολύ το Ice Cube της Chopard, αλλά το γεγονός ότι είναι γυναικείο με κάνει να μην το φοράω. Ίσως μια ημέρα το αγοράσω για την κόρη μου.
Επίσης μου αρέσει πολύ το Atmos και το έχω, αλλά δεν το φοράω!
Πάντως και το στυλ του καθενός και διαμορφώνεται και δεν είναι όλη την ημέρα το ίδιο. Για παράδειγμα αν μου άρεσαν οι Harley Davidson και αγόραζα μια, θα φορούσα και τα ανάλογα ρούχα όταν την οδηγούσα. Δεν θα έκανα τατουάζ, αλλά δεν θα την οδηγούσα και με σακάκι Brioni, όχι για να μην είμαι ξεκάρφωτος ή για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι, αλλά γιατί θα είχα μια διαφορετική διάθεση. Μου αρέσει να δειπνώ σε ένα καλό γαλικό εστιατόριο, αλλά αν βρεθώ σε ένα εργοτάξιο θα φάω σάντουιτς καθισμένος στα μαδέρια με τους εργάτες χωρίς πρόβλημα. Είναι διαφορετικές στιγμές που τις βιώνεις με διαφορετική διάθεση και διαφορετικό τρόπο.
marios_ch έγραψε:Εγώ νομίζω είναι θέμα χαρακτήρα το τι αρέσει να φοράει ο καθένας ή αν δεν τον ενδιαφέρει...
Σωστη επισημανση.
Για παραδειγμα,μελος ξενου φορουμ που περιεγραφε σε ποστ του τη μεγαλη του χαρα για το νεο αποκτημα που τοσο καιρο ηθελε.Ενα vintage Seiko tuna 600m.Ηταν ηλιου φαεινοτερο απο τις φωτογραφιες που ανεβασε οτι το ρολοι δεν του πηγαινε καθολου και καθοταν σαν τουβλο πανω στον αδυνατουλη καρπο του,ενω ειχε και τα μανικια του πουκαμισου του καταβασμενα και κουμπωμενα.
Το χαρηκα ομως που φοραει αυτο που του αρεσει και αδιαφορει για ολα τα υπολοιπα!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
marios_ch έγραψε:Εγώ νομίζω είναι θέμα χαρακτήρα το τι αρέσει να φοράει ο καθένας ή αν δεν τον ενδιαφέρει...
Σωστη επισημανση.
Για παραδειγμα,μελος ξενου φορουμ που περιεγραφε σε ποστ του τη μεγαλη του χαρα για το νεο αποκτημα που τοσο καιρο ηθελε.Ενα vintage Seiko tuna 600m.Ηταν ηλιου φαεινοτερο απο τις φωτογραφιες που ανεβασε οτι το ρολοι δεν του πηγαινε καθολου και καθοταν σαν τουβλο πανω στον αδυνατουλη καρπο του,ενω ειχε και τα μανικια του πουκαμισου του καταβασμενα και κουμπωμενα.
Το χαρηκα ομως που φοραει αυτο που του αρεσει και αδιαφορει για ολα τα υπολοιπα!
Είναι κάτι που το καταλαβαίνω. Έχει κατά την άποψη μου να κάνει με το "αντικείμενο του πόθου", οπότε τα υπόλοιπα έπονται...
Time is always present ticking or not
Η ευρυμάθεια δεν σε κάνει απαραίτητα καλύτερο άνθρωπο.
Εξ ορισμού θα έπρεπε να φοράμε ό,τι μας αρέσει, καθώς έχουμε την δυνατότητα επιλογής.
Ο φίλος από το ξένο forum μάλλον δεν ενοχλείται από την εικόνα του μεγάλου ρολογιού στον μικρό καρπό του, οπότε του αρέσει, οπότε πράττει ορθώς!
Αν ενοχλείτο, απλώς δεν θα το φορούσε!
Αν τώρα κάποιος τρίτος βρίσκει την εικόνα όχι και τόσο ωραία, μπορεί να κοιτάζει αλλού.
Τα διάφορα καταναλωτικά αγαθά είναι προσωπική επιλογή, και ο μόνος σκοπός των, είναι η ικανοποίηση του κατόχου.
Γειά σας παιδιά, θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου, η οποία έχει να κάνει με όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας κι όχι μόνο με τα ρολόγια.
Είμαι ψηλός και κανονικός στο βάρος, όμως λίγο τα 44 χρόνια μου και λίγο η καλοπέραση, ένα στομαχάκι τόχω. 0400 Όσα λεφτά κι αν δώσω για ρούχα, αν φορέσω ένα ελαστικό μπλουζάκι, όσο κι αν εγώ καμαρώνω, οι άλλοι θα με βλέπουν σαν σκουλήκι που κατάπιε στραγάλι. 0100 Και θάχουν δίκιο.
Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά με τα ρολόγια, όμως κάποιες ισορροπίες καλό είναι να τηρούνται. Μέγεθος καρπού-κάσας, ηλικία, ντύσιμο είναι για μένα σημαντικοί παράμετροι.
Όπως οι περισσότεροι πιστεύω, αυτό που θα με κάνει στην αρχή να ασχοληθώ με ένα ρολόι, είναι αν θα μου αρέσει οπτικά,αν θα μου κάνει ¨κλικ¨ όπως λεμε. Αν όμως είναι 38mm η κοστιζει 10.000 euro, δεν θα το πάρω με τίποτα. Αν μου ταιριάζει σαν διάσταση, έχει καλή σχέση τιμής-ποιότητας, τότε ναι. Και όταν το αποκτήσω όμως, πάλι μου αρέσει να το φοράω σωστά. Ένα dress ρολόι στην παραλία, όπως και να το κάνουμε, είναι παράταιρο. Ομοίως κι ένα πορτοκαλοκίτρινο καταδυτικό με κοστούμι.
Μην με φανταστείτε αποστειρωμένο και ¨δήθεν¨ απο αυτά που έγαψα(Μόλις το δεύτερο post μου και ίσως το παράκανα). Είμαι και για ¨σάντουιτς καθισμένος στα μαδέρια με τους εργάτες ¨και για ¨καλό γαλικό εστιατόριο¨, για να συμφωνήσω με τον VIWOW. Και τα δύο με την ανάλογη διάθεση και παρέα με ευχαριστούν.
Όσοι είναι μέλη του forum, είναι λάτρεις της υψηλής τεχνικά κατασκευής αλλά και του ωραίου. Και τα δύο απαιτούν ισορροπία. Ένα ρολόι μπορεί να είναι όμορφο μέσα στο κουτί μιας συλλογής. Δεν φτιάχτηκε όμως γιαυτό και σίγουρα είναι ομορφότερο φορεμένο σωστά στο χέρι ενός ανθρώπου...