ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, EVER;

Για τα αυτικικηντα -μηχανες αλλα και αεροπλανα
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, EVER;

Δημοσίευση από eisenberg »

Κωστης κυριες και κυριοι,''πεθαμενος'' Μπιβερακιας και Σιτροενακιας :ha: cool

Δε μου λες Κωστη,την εχεις ακομη την DS?
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από VIWOW »

Όχι.

Υπολόγισα κάποια στιγμή ότι η συντήρησή της τα επόμενα 3 χρόνια, θα μου στοίχιζε πιο πολύ από το να αγοράσω κάποτε μια σε άριστη κατάσταση.

Ηταν και τότε που σταμάτησα να οδηγώ...

Μου έμειναν τα κουρσάκια (καμμιά 40ριά 1:43) και μια κούτα με ανταλλακτικά (καθρέφτες σε σακκουλάκια, ολοκαίνουργια του 70, καμιά 10ρια φλας, μπρος και πίσω, τσιμούχες για τα παράθυρα αυθεντικές, τακάκια αυθεντικά, πριν κλείσουν την παραγωγή κλπ)

Ξέρετε τι κάνουν στην Γαλλία;

Όταν η Citroen ήθελε να σταματήσει την πάραγωγή κάποιου εξαρτήματος, τα clubs αγοράζουν τις μήτρες και μετά φτιάχνουν δικά τους!

Εγώ ήμουν στο club του Παρισιού IDees DeStyle, αλλά όχι πια.

Οι Γάλλοι είναι και λίγο μαιμουδιάρηδες με τα παλιά αυτοκίνητα.

Βάζουν φανάρια από Mercedes στο Mini κλπ

Μόνο οι Άγγλοι είναι σοβαροί.

Τα ωραιότερα DS τα έχω δει στο Λονδίνο σε ένα εργαστήριο (δεν θα το έλεγες συνεργείο).

Στη Γαλλία η DS έγινε στο τέλος αυτοκίνητο ροκ. Την είχαν οι τρελάρες και της έβγαλαν τα μάτια. Καθρέφτες άσχετοι κλπ.

Στην Ελλάδα, DS είχε ο Πανούσης την εποχή εκείνη (αρχές "80)

Υπήρχε όμως μια cabrio νομίζω αυθεντική στο Κεφαλάρι και μια νομίζω μαιμου στην Πάτρα...

Εγώ είχα 2 DS.

Big Bang, δεν έχω ακόμη...

Εκτός αν του ζητήσω να βγάλει ένα με την DS!.......

Φιλικά

Κωστής
VIWOW
Been thanked: 0

Δημοσίευση από VIWOW »

Ξέρεις Θοδωρή υπάρχει στην Citroen ο όρος Citroeniste, που είναι αυτός που έχει πάθος με την μάρκα και βέβαια γνωρίζει τα χίλια κακά της, αλλά αυτός εκεί, είναι κολλημένος. Τον έχει αφήσει στο δρόμο η DS με τα σωληνάκια δέκα φορές, αλλά αυτός εκεί, την υπερασπίζεται μέχρι τέλους....

Βέβαια με τα σημερινά αυτοκίνητα-κουτιά, αυτό έχει εξαλειφθεί.

Είναι από την εποχή που αυτός που αγόραζε Volkswagen, Fiat δεν έπαιρνε ούτε χάρισμα να του το έκανες...

Και έχει ενδιαφέρον γιατί μόνο το αντίστοιχο Alfista υπάρχει, ενώ δεν υπάρχει MercedesMan, ή PorscheMan κλπ

φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

VIWOW έγραψε: Εγώ είχα 2 DS.
Big Bang, δεν έχω ακόμη...
Εκτός αν του ζητήσω να βγάλει ένα με την DS!.......
....τοτε ειναι που θα μας τρελλανεις τελειως cool
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

VIWOW έγραψε:Ξέρεις Θοδωρή υπάρχει στην Citroen ο όρος Citroeniste, που είναι αυτός που έχει πάθος με την μάρκα και βέβαια γνωρίζει τα χίλια κακά της, αλλά αυτός εκεί, είναι κολλημένος. Τον έχει αφήσει στο δρόμο η DS με τα σωληνάκια δέκα φορές, αλλά αυτός εκεί, την υπερασπίζεται μέχρι τέλους....
Βέβαια με τα σημερινά αυτοκίνητα-κουτιά, αυτό έχει εξαλειφθεί.
Είναι από την εποχή που αυτός που αγόραζε Volkswagen, Fiat δεν έπαιρνε ούτε χάρισμα να του το έκανες...
Και έχει ενδιαφέρον γιατί μόνο το αντίστοιχο Alfista υπάρχει, ενώ δεν υπάρχει MercedesMan, ή PorscheMan κλπ
Ναι,το γνωριζω αυτον τον ορο!Ειχα εναν καθηγητη τρελλαμενο με τα γρηγορα Fiat turbo και τα Alfa Romeo του '80(Sprint κτλ)...παντα ειχε μπετονια με λαδι στο πορτμπαγκαζ και καθε μερα ανοιγε το καπο για ''επισκοπηση'' του κινητηρα...τον χαιρομουνα για την τρελλα του...
Εγω εχω ενα Corolla του 2006 και εχω χρονια να ανοιξω το καπο...ουτε που θυμαμαι πώς ειναι ο κινητηρας μου εμφανισιακα... :?
nomikosas
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από nomikosas »

Τωρα διαβασα ολο το θεμα! Πραγματικα δεν τα ηξερα ολα αυτα γι'αυτο το αυτοκινητο. Πολυ εδιαφεροντα ολα.. ειναι τελικα μελετημενη μεχρι και η πιο μικρη του λεπτομερεια! Απορω μετα απο αυτο γιατι δεν συνεχισε να πρωτοτυπει αυτη η εταιρια... βεβαια το ιδιο απορω και για το πως αφησαν την αλφα ρομεο να απαξιωθει τοσο... τι να πεις....
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40279 times
Been thanked: 8757 times

Δημοσίευση από Megalos »

και ενα απολαυστικο βιντεο για την Traciant avant
[youtube][/youtube]
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
tazio
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από tazio »

Εν συντομία και σε ότι θυμάμαι από αυτά που έγραψες.

Εσύ γράφεις το περιοδικό σου και δεν μπορείς να συμβουλευτείς τα όσα έχεις διαβάσει. Εγώ δεν έχω κανένα αρχείο και ότι θυμάμαι είναι από αναγνώσεις σε περιοδικά και βιβλία ειδικού τύπου τα οποία δεν αρχειοθετώ αλλά διάβαζα/ζω και μετά στέλνω για ανακύκλωση.

Αν εσύ δε μπορείς να καταλάβεις το τρόπο που σκέπτομαι, εγώ δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έχεις τέτοιο άγχος.
Θα σου κάνω μια πρόταση. Όταν γράφω οτιδήποτε πάντα χαμογελάω. Προσπάθησε να το κάνεις κι εσύ θα σε γλυτώσει από πολλά άγχη.

Το σχετικό για το Mini δε το έγραψα για να το θεωρήσω καλύτερο από κανένα, αλλά ανέφερα ένα χαρακτηριστικό του, το πλέον βασικό του, που το έκανε καινοτόμο.

Δεν έγραψα ότι ξέρω πιο καινοτόμα αυτοκίνητα αλλά ότι δε μπορώ να δώσω απάντηση διότι υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα τα οποία το καθένα με το κάτι δικό του νέο που είχε όταν παρουσιάστηκε προσέφερε, προσέθεσε αν θες, κάτι στην εξέλιξη της αυτοκίνησης.

nomikosas έγραψε:... Απορω μετα απο αυτο γιατι δεν συνεχισε να πρωτοτυπει αυτη η εταιρια... ...
Γιατί η πρωτοτυπία κοστίζει. Όχι τόσο σε κόστος εξέλιξης αλλά σε βιωσιμότητας της κάθε εταιρείας.
Κάποτε έλεγαν ότι υπάρχουν 4 σχεδιαστικές σχολές. Η αμερικανική, η ευρωπαϊκή, η ιαπωνική και της Citroen. Αποτέλεσμα, η τέταρτη σχεδιαστική σχολή να απορροφηθεί και να γίνει μέλος γκρουπ χάνοντας και την πρωτοτυπία της και το σημαντικότερο την αυτονομία της.
Γι αυτό και είχα γράψει σε άλλο θέμα,
"Κι αυτό μάλλον γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών δίστασε να δημιουργήσει καινοτομίες που θα έκαναν αυτό το μέσο να γίνει πολύ καλύτερο κατά πολύ λιγότερο επιβλαβές και σαφώς καλύτερο. Το μικρό ποσοστό αυτών που τόλμησαν είτε έκλεισαν γιατί οι πολλοί δε μπορούσαν να δεχτούν κάτι που είναι μπροστά από τα συνηθισμένα που του σερβίρουν, είτε τους έκλεισαν, είτε αναγκάστηκαν, προκειμένου να επιβιώσουν, να αλλάξουν ρότα και να συμπλεύσουν με τους πολλούς βγάζοντας πότε πότε κάτι ξεχωριστό, έτσι για να θυμίζουν ότι μπορούν."

Megalos έγραψε:Κωστη ηρεμησε ...
...
Α ευτυχώς που το έγραψες, γιατί νόμιζα πως μόνο εγώ διέκρινα μια επιθετικότητα.

Που να έγραφα δηλαδή ότι το σύστημα με τον κατευθυνόμενο από το τιμόνι προβολέα τον είχε βάλει πρώτος ο Τάκερ στα, λίγα δυστυχώς, αυτοκίνητα που έφτιαξε, ή για να το γράψω πιο σωστά, στα λίγα που τον άφησαν να φτιάξει. Σαν υλοποίηση δεν είναι ίδια, αλλά σαν ιδέα είναι.

Αντίο σας.
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40279 times
Been thanked: 8757 times

Δημοσίευση από Megalos »

αγαπητε φιλε tazio
θα σε παρακαλουσα να μην θεωρησεις -αφου οπως ειπες χαμογελας οταν γραφεις - τοσο στα σοβαρα τα γραφομενα του Κωστη οσον αφορα
το ατομο σου -εξ αλλου δεν γνωριζεστε ...
Και το κυριωτερο να μην θεωρησω/σουμε σοβαρα το τελευταιο σου στιχο ''αντιο σας''
Σε θελουμα στην παρεα μας και μαλιστα αναμενω να μου πεις την γνωμη σου για το παλιο μου κομματι-οχι ρολοι αλλα αυτοκινητο- το Talbot Horizon :ha: :ha:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
joman
Has thanked: 57 times
Been thanked: 24 times

Δημοσίευση από joman »

Οπα, ένα Talbot Horizon πράσινο, είχα και εγώ κάποτε :-)
Δυστυχώς τελείωσε πολύ άδοξα, πλάκα πλάκα, φτηνά τη γλίτωσα τότε...
Απάντηση