Συνταγες
Συνταγες
Σουπιες Αιγιου... Ala cheese diver''...
Καθαριζουμε τις σουπιες και τις κοβουμε σε κομματια..
...καλο ειναι να κραταμε και λιγο μελανι για το τελος(εγω δεν κρατησα..)
Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι και προσθετουμε τις σουπιες...
Σβηνουμε με κρασι,βαζουμε την ντοματα,ντοματοχυμο και μπαχαρικα...
μενει για μια ωρα σε χαμηλη φωτια,να δεσει η σαλτσα..και μετα σε ενα πιρεξ,με τριμενη φετα απο πανω....
... και στο φουρνο για 20 λεπτα στους 180 βαθμους....
Καθαριζουμε τις σουπιες και τις κοβουμε σε κομματια..
...καλο ειναι να κραταμε και λιγο μελανι για το τελος(εγω δεν κρατησα..)
Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι και προσθετουμε τις σουπιες...
Σβηνουμε με κρασι,βαζουμε την ντοματα,ντοματοχυμο και μπαχαρικα...
μενει για μια ωρα σε χαμηλη φωτια,να δεσει η σαλτσα..και μετα σε ενα πιρεξ,με τριμενη φετα απο πανω....
... και στο φουρνο για 20 λεπτα στους 180 βαθμους....
- Koubilaihan
- Δημοσιεύσεις: 832
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 7:34 pm
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Re: ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ
Και ένα λίτρο ούζο για συνοδεία και είσαι έτοιμος Δημήτρη!
Ωραία συνταγή.
Ωραία συνταγή.
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
-
- Δημοσιεύσεις: 7836
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2009 4:55 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Re: ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ
Πολυ ωραια συνταγη φιλε!
Ευχαριστουμε.
Ανοιξε ενα θεμα συνταγες και γραψε μας και αλλες.
Ειμαστε και φοιτητες μαγειρευουμε μονοι τις χρειαζομαστε!
Ευχαριστουμε.
Ανοιξε ενα θεμα συνταγες και γραψε μας και αλλες.
Ειμαστε και φοιτητες μαγειρευουμε μονοι τις χρειαζομαστε!
- antonis_ch
- Δημοσιεύσεις: 7929
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 9:09 am
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 391 times
- joman
- Δημοσιεύσεις: 876
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 19, 2009 7:28 pm
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 24 times
Re: ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ
Δεν είμαι φοιτητής, αλλά συμφωνώ απόλυτα στο άνοιγμα ενός θέματος με συνταγές.stavros_ch έγραψε:Πολυ ωραια συνταγη φιλε!
Ευχαριστουμε.
Ανοιξε ενα θεμα συνταγες και γραψε μας και αλλες.
Ειμαστε και φοιτητες μαγειρευουμε μονοι τις χρειαζομαστε!
- StefMac
- JLC specialist
- Δημοσιεύσεις: 2808
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 10:05 pm
- Τοποθεσία: Απόδημος Αθηναίος ...
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 81 times
- Επικοινωνία:
Re: ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ
+1 !!!antonis_ch έγραψε:Μου ανοιξες την ορεξη ρε φιλε..!
Και να ανοίξουμε νέο θέμα με συνταγές !!!!!!!!!
__________ Jaeger LeCoultre___________
_______The First Manufacture in the Vallee De Joux_______
180 Χρόνια Δημιουργίας, Καινοτομίας και Πάθος για το Ρολόι !!!
_______The First Manufacture in the Vallee De Joux_______
180 Χρόνια Δημιουργίας, Καινοτομίας και Πάθος για το Ρολόι !!!
Re: ΣΥΝΤΑΓΕΣ...
..Κυριακη 14 Φεβρουαριου..
Σημερα ειπα να φτιαξω την''κωλοχτυπα''..,(Αυριο εχει ψαρια και χταποδια στα καρβουνα λογο της ημερας..).....για οσους δεν γνωριζουν ειναι ενα αστακοειδες που σπανια ψαρευεται δεν εχει δαγκανες και ειναι απιστευτα νοστιμο,ανωτερο και απο αστακο για τους περισσοτερους...
Η Συνταγη απλη..(κωλοχτυπομακαροναδα'')...βραζουμε την κωλοχτυπα σε μια κατσαρολα για 10 λεπτα...
μετα την βγαζουμε,σουρωνουμε το νερο σε αλλη καταρολα και βραζουμε τα μακαρονια...μεσα σε αυτο...
σε καποιο αλλο σκευος βαζουμε λαδι και τσιγαριζουμε 2 κρεμμυδια και λιγο σκορδο..
μετα προσθετουμε φρεσκια ντοματα ψιλοκομμενη,η την πολτοποιουμε στο μπλεντερ και ενα τοματοπολτο(πουμαρο)..
...βαζουμε μια πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη και τα μπαχαρικα μας...
αφου παρει βραση βαζουμε μεσα στη σαλτσα την κωλοχτυπα κομμενη στη μεση και με τον ανοικτο μερος προς τα κατω και την αφηνουμε να δεσει για 10-15 λεπτα σε πολυ χαμηλη φωτια..
στο τελος αφαιρουμε απο την σαλτσα την κωλοχτυπα και ριχνουμε την σαλτσα στα μακαρονια αφου τα εχουμε σουρωσει πρωτα...
Ετοιμοι για το σερβιρισμα...
Καλη Σαρακοστη σε ολους και παντα υγεια...
Σημερα ειπα να φτιαξω την''κωλοχτυπα''..,(Αυριο εχει ψαρια και χταποδια στα καρβουνα λογο της ημερας..).....για οσους δεν γνωριζουν ειναι ενα αστακοειδες που σπανια ψαρευεται δεν εχει δαγκανες και ειναι απιστευτα νοστιμο,ανωτερο και απο αστακο για τους περισσοτερους...
Η Συνταγη απλη..(κωλοχτυπομακαροναδα'')...βραζουμε την κωλοχτυπα σε μια κατσαρολα για 10 λεπτα...
μετα την βγαζουμε,σουρωνουμε το νερο σε αλλη καταρολα και βραζουμε τα μακαρονια...μεσα σε αυτο...
σε καποιο αλλο σκευος βαζουμε λαδι και τσιγαριζουμε 2 κρεμμυδια και λιγο σκορδο..
μετα προσθετουμε φρεσκια ντοματα ψιλοκομμενη,η την πολτοποιουμε στο μπλεντερ και ενα τοματοπολτο(πουμαρο)..
...βαζουμε μια πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη και τα μπαχαρικα μας...
αφου παρει βραση βαζουμε μεσα στη σαλτσα την κωλοχτυπα κομμενη στη μεση και με τον ανοικτο μερος προς τα κατω και την αφηνουμε να δεσει για 10-15 λεπτα σε πολυ χαμηλη φωτια..
στο τελος αφαιρουμε απο την σαλτσα την κωλοχτυπα και ριχνουμε την σαλτσα στα μακαρονια αφου τα εχουμε σουρωσει πρωτα...
Ετοιμοι για το σερβιρισμα...
Καλη Σαρακοστη σε ολους και παντα υγεια...