Κομπολόγια
-
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Κομπολόγια
Παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια για το καινουργιο μου κομπολοι.Ευτυχως ακομα βρισκω καποια κομματια καχραμαν αλλα νομιζω οχι για πολυ καιρο ακομα....Πραγματικα θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που καταφερα και συγκεντρωσα ολα αυτα μεχρι τωρα.Η φυσικη οξειδωση του βασιλικου κεχριμπαριου ειναι μια διαδικασια που παιρνει πολλες δεκαετιες και αυτη ακριβως ειναι η γοητεια του καχραμαν.Θα πω εδω για αυτους που θελουν να μαθουν σχετικα..οτι στην αγορα κυκλοφορει αρκετο ψημενο βασιλικο κεχριμπαρι που μοιαζει με το φυσικα οξειδωμενο αλλα χρειαζεται αρκετη εμπειρια για να το ξεχωρισει κανεις.Οι ρωσοι εχουν εξελιξει πολυ τις τεχνικες ψησιματος του κεχριμπαριου και για αυτο η αγορα εχει πηξει απο "παλιο καχραμαν" Υπαρχουν κολπακια(εαν δε μπορει καποιος να το ξεχωρισει μονο απο την εμφανιση)αλλα εδω χρειαζεται να εχεις ενα παλιο και "πειστικο" ψημενο για να τα ξεχωρισεις....
Σιγουρα ειναι κατι που θελει εμπειρια...
Οχι οτι δεν μπορει να την πατησει και καποιος που ξερει...
Αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι,....σε τι τιμες παιζουν τετοια κομματια οπως το παραπανω...
Δηλαδη με αυτο το παχος χαντρας και με 23 -25 χαντρες....??
Αν και μου αρεσουν πολυ τα 33αρια...αλλα παμε σε διπλη τιμη.... ...η οχι....
Οχι οτι δεν μπορει να την πατησει και καποιος που ξερει...
Αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι,....σε τι τιμες παιζουν τετοια κομματια οπως το παραπανω...
Δηλαδη με αυτο το παχος χαντρας και με 23 -25 χαντρες....??
Αν και μου αρεσουν πολυ τα 33αρια...αλλα παμε σε διπλη τιμη.... ...η οχι....
Εδω ενα προβλημα που παρουσιαστηκε μετα την αγορα του,και αφου μου επεσε 2 φορες απο τα χερια.... ...
Ειναι κεχριμπαρι βαλτικης-νεας κοπης.....
.....και ενω ειδα καποιες μικρες ρωγμες σε 2-3 χαντρες,το αγορασα(σε πολυ καλη τιμη βεβαια)...και να το αποτρελεσμα.....
....δυστυχως εχει και αλλες χαντρες που θελουν προσοχη....
Ειναι κεχριμπαρι βαλτικης-νεας κοπης.....
.....και ενω ειδα καποιες μικρες ρωγμες σε 2-3 χαντρες,το αγορασα(σε πολυ καλη τιμη βεβαια)...και να το αποτρελεσμα.....
....δυστυχως εχει και αλλες χαντρες που θελουν προσοχη....
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Οντως κριμα φιλε..
Διορθωνεται το κακο;
Δηλαδη μπορεις να βρεις τις ιδιες και να τις αντικαταστησεις;
Διορθωνεται το κακο;
Δηλαδη μπορεις να βρεις τις ιδιες και να τις αντικαταστησεις;
-
- Koubilaihan
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Φίλε kachramania με έχεις εντυπωσιάσει πολυ με τις γνώσεις σου και το μεράκι σου.
Αν μπορείς στην επόμενη συνάντηση να παραστείς θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω.
Να φέρω και κάνα δυό κομπολόγια που έχω αγοράσει να μου πεις αν αξίζουν τίποτα ή με πιάσαν κότσο...
Αν μπορείς στην επόμενη συνάντηση να παραστείς θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω.
Να φέρω και κάνα δυό κομπολόγια που έχω αγοράσει να μου πεις αν αξίζουν τίποτα ή με πιάσαν κότσο...
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
-
Θα το ηθελα και εγω αλλα δυστυχως (η ευτυχως?) φιλε Koubilaihan δεν μενω Αθηνα.......