Λογαριασμός απόσβεσης δημόσιου χρέους

για να χαλαρωνουμε
andreas
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Λογαριασμός απόσβεσης δημόσιου χρέους

Δημοσίευση από andreas »

Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας δεν ενημερώνομαι επαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες για τα κοινά και τις εξελίξεις που τρέχουν μέσα στην ζαλάδα της οικονομικής κρίσης παρά μόνο ακούω και βλέπω κάποια θέματα εντελώς αποσπασματικά . Χθές αργά το βράδυ λοιπόν άνοιξα την τηλεόραση λίγο να χαζέψω πριν πέσω για ύπνο και περνάει από μπροστά μου ένα φοβερό σποτάκι …."Αγαπάμε την Ελλάδα στηρίζουμε την Ελλάδα" ….."λογαριασμός απόσβεσης δημόσιου χρέους" ………….. ομολογώ παιδιά ότι έμεινα ηλίθιος προσπαθώντας να καταλάβω τι είδα και τι άκουσα εκείνη την στιγμή …….τι μου ζητείται δηλαδή να κάνω ….να παραβλέψω το φορολογικό πανηγύρι που στήνεται για το καλό μου, να παραβλέψω το καθεστώς ατιμωρησίας που μαστίζει τους κρατικούς μηχανισμούς για δεκαετίες και να προσέλθω σαν καλός και πιστός πολίτης να καταθέσω κάτι ακόμα από το πλεόνασμα (εδώ γελάμε) ή το υστέρημά μου στον λογαριασμό αυτό για να γλυτώσουμε την πτώχευση (λες και δεν έχουμε πτωχεύσει).

Αν το δούμε προσεκτικά το θέμα θα διαπιστώσετε ότι αυτή η κίνηση είναι μεγαλειώδης……ανυπέρβλητη θα έλεγα ….ειλικρινά δεν έχω λόγια …είναι συγκλονιστικό.....το θύμα να καλείται να εξυγιάνει το έγκλημα……είναι δηλαδή σαν να πηγαίνω στον σεισμόπληκτο ή τον πυρόπληκτο που καταστράφηκε το σπίτι του και όλα του τα υπάρχοντα και να του ζητάω να συνεισφέρει για την ανακατασκευή του σπιτιού του γνωρίζοντας μάλιστα ότι εγώ που θα διαχειριστώ τα χρήματά του τα σπάω κάθε βράδυ στα μπουζούκια και έχω επίσης πάθος με την ρουλέτα και τα ζάρια.

Αναρωτιέμαι φίλοι μου μήπως αυτός που σκέφτηκε να ανοίξει τον λογαριασμό είναι λίγο (τόσο δα) θρασύς ???? από την άλλη όμως…….. σκέφτομαι ότι εγώ είμαι ο υπεύθυνος για το κακό που μας βρήκε και είναι εντελώς εγωιστική η παραπάνω σκέψη …..εγώ τους ψήφιζα κάθε 4 χρόνια….εγώ είμαι το κράτος ….. και οφείλω τώρα να σώσω την κατάσταση …. ετσι αγνά και ηρωικά να βάλω χρήματα σε αυτό τον λογαριασμό μέσα στην μεγαλοσύνη της ανωνυμίας…….. δεν θέλω να προσμετρηθούν αυτά τα χρήματα σε τυχόν άλλους φόρους που θα μου πέσουν στο κεφάλι…όχι!….η αγαθοεργία δεν χρειάζεται διαφήμιση…για την Ελλάδα και μόνο!!!! για όλους αυτούς που πασχίζουν να με σώσουν!!!!

Εν πάσει περιπτώση (θα ψάξω να δω από που θα κόψω για να κάνω μία γενναιόδωρη κατάθεση εκεί που μου λένε οι άρχοντες) αλλά εν τω μεταξύ θα ήθελα να σας παρακαλέσω εάν μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει αυτό το σποτ στην τηλεόραση και ότι δεν έκαναν πουλάκια τα μάτια μου και τα αυτιά μου λόγω κούρασης. Παράλληλα θα ήθελα εάν μάθετε ή ακούσετε για κάποιον που έμαθε ή άκουσε ότι κάποιος πήγε και κατέθεσε λεφτά στον λογαριασμό απόσβεσης δημόσιου χρέους να με ενημερώσετε διότι θα ήθελα πολύ να τον αναζητήσω αυτό τον άνθρωπο ....να συζητήσω μαζί του ….να τον κεράσω ένα γλυκό κουταλιού ….και να γνωριστούμε γενικότερα….

Τέλος θα ήθελα να σας καλέσω φίλοι μου (και είμαι σίγουρος ότι θέλετε και εσείς) να διοργανώσουμε μία ανοικτή εκδήλωση εκποίησης ρολογιών (φέρτε και τα τουρμπιγιόν μην διστάσετε) ωστε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα και να τα καταθέσουμε για τον ιερό αυτό σκοπό …είμαι σίγουρος ότι τα λεφτά που θα δώσουμε θα πάνε κατευθείαν για την απόσβεση.
Άβαταρ μέλους
GeorgeD
Been thanked: 10 times

Re: Λογαριασμός απόσβεσης δημόσιου χρέους

Δημοσίευση από GeorgeD »

δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας
ειμαστε συνυπεύθυνοι σε αυτή τη κατάσταση. λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας μας
είναι βέβαια και στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατασταση

παραθέτω και μια συνέντευξη που διάβασα σήμερα από ένα άνθρωπο που δεν μιλάει ποτε και νομίζω ότι έχει μια σημασία να δούμε τι λέει....στο χώρο που εργάζομαι αυτός ο άνθρωπος έχει μεγαλο κύρος και έχουν νομίζω ενδιαφέρον τα πράγματα που λέει...

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=941198

"Παρέμβαση στην κρίση: Να μειωθούν οι βουλευτές και να αρθεί η μονιμότητα

25 Σχόλια

Ο κ. Ι. Τζιβέλης δεν αρέσκεται στη δημοσιότητα και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν φωτογραφίες του στον ελληνικό τύπο. Ούτε δηλώσεις του κυκλοφορούν, πόσο μάλλον συνεντεύξεις. Τα παρακάτω τα δήλωσε στο Capital.gr σε μια προσπάθεια να παρέμβει στην κρίση που έχει παγιδέψει τη χώρα.

Όσοι παρακολουθούν την οικονομική δραστηριότητα γνωρίζουν ότι ο κ. Ι. Τζιβέλης είναι ο άνθρωπος που μέσω της Mitica, μεταξύ άλλων, ελέγχει πάνω από 5% σε εταιρείες όπως η Τιτάν, η Ελλάκτωρ, η Φουρλής κλπ. Ο ίδιος αύξησε το ποσοστό του πάνω από 10% στην Hellas Can για να μπλοκάρει τη δημόσια προσφορά της μητρικής σε εξευτελιστική τιμή, όπως υποστήριξε τότε.

Ξεκίνησε χωρίς περιουσία από τη Σιάτιστα και έκανε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ο ίδιος λέει ότι η φιλοπατρία ήταν το κίνητρο να μεταφέρει την περιουσία του στην Ελλάδα. Μετά από αρκετή τηλεφωνική συζήτηση και μερικά e-mail προέκυψαν οι παρακάτω απαντήσεις. Ο υπογράφων εκτιμά ότι είναι ένας από τους λίγους επενδυτές αξίας του ελληνικού χρηματιστηρίου. Τηρουμένων των αναλογιών είναι μια ελληνική εκδοχή του Warren Buffett.

Κ.Σ.

- Κύριε Τζιβέλη, πολλοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η δυναμική του ελληνικού δημόσιου χρέους. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος;

Έχουμε, Χρέος Κεντρικής Κυβέρνησης 300 δισ. ευρώ τον δωδέκατο μήνα του 2009, συν 31 δισ. ευρώ έλλειμμα 2009. Η κατά 4% μείωση του ελλείμματος 2009 σημαίνει 21 δισ. έλλειμμα το 2010. Συν 300 δισ. το χρέος έχουμε 321 δισ. ευρώ το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2010. Σ’ αυτό να προσθέσουμε και τα Swap 2002 μίνιμουμ 5 δισ. ευρώ. Χρέη προμηθευτών Δημοσίου, Νοσοκομεία κλπ 12-20 δισ. ευρώ. Εγγυήσεις ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, 25 δισ. ευρώ. Όλα αυτά μας κάνουν συνολικό χρέος 363 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά στην εξέλιξη του ΑΕΠ έχουμε μείωση 2,6%, μας κάνει για το 2009 238 δισ. ευρώ. Εκτίμηση ΑΕΠ 2010 -5% μας κάνει 228 δισ. ευρώ.

Διαμόρφωση Χρέους

Ένα αισιόδοξο σενάριο που δεν λαμβάνει υπόψη swap χρέη προμηθευτών, εγγυήσεις, έχει ως έξης: Χρέος 321 δισ. ευρώ /228 δισ. ευρώ ΑΕΠ ίσον 141% του ΑΕΠ. Ανάλογο χρέος έχει η Ιαπωνία με 80% εσωτερικό δανεισμό, ένα τρισ. συναλλαγματικά αποθέματα και ανεπτυγμένη βιομηχανία, ο Λίβανος κλπ.

Ένα δεύτερο σενάριο πιο κοντά στην πραγματικότητα που λαμβάνει υπόψη swap χρέη προμηθευτών, εγγυήσεις έχει ως έξης: Χρέος 363 δισ. ευρώ /228 δις. ΑΕΠ= 159% του ΑΕΠ και σε όλα αυτά ακλουθεί και η βόμβα του ασφαλιστικού.

- Υπάρχει διέξοδος;

Μια εφικτή διέξοδο που βλέπω είναι: Πάγωμα χρέους ή το 50% αυτού για 15 χρόνια. Επιτόκιο 6ετούς συν 0,5. Για πέντε χρόνια ισοσκελισμένος προϋπολογισμός συν το ½ τόκων. Στα δέκα χρόνια πληρωμή τόκων. Σε 15 χρόνια το ΑΕΠ θα είναι 500 δισ. ευρώ. και το χρέος 375 δισ. ευρώ ήτοι το 75% του ΑΕΠ. Τότε έναρξη πληρωμής χρέους για 80 έτη. Έτσι ό,τι κάψαμε σε 30 χρόνια ο κόσμος θα τα πληρώσει σε 100 χρόνια.

- Για να μην επαναληφθούν τα ίδια όμως θα πρέπει να εντοπίσουμε τι πήγε στραβά. Τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Ουσιαστικά μιλάμε για τριάντα χρόνια καταστρεπτικής πορείας του ελληνικού κράτους. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πορείας ήταν η υπέρμετρη διόγκωση του Δημοσίου, μειωμένη και διαρκώς φθίνουσα παραγωγικότητα στον ιδιωτικό τομέα, στρεβλή ανάπτυξη συνδικαλισμού ο οποίος υπηρετεί συμφέροντα κυρίως στο δημόσιο τομέα.

- Η διαφθορά;

Ευθύνονται ακόμη: Η έξαρση των πελατειακών σχέσεων, η οποία τροφοδοτείται εσκεμμένα από το ανίκανο ανεπάγγελτο πολιτικό προσωπικό. Ο πολιτικός λόγος χαρακτηρίζεται από ευτελή σκοπιμότητα και ψηφοθηρική ιδιοτέλεια, οι οποίες οδηγούν στη διαφθορά, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την κρίση και πιθανόν τη χρεοκοπία της χώρας.

- Τι προτείνετε για την αναμόρφωση του δημοσίου βίου;

Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 150, κατάργηση της ασυλίας και κατάργηση των βουλευτών επικρατείας. Είμαι διατεθειμένος να βγω στην Πλατεία Συντάγματος να μαζεύω υπογραφές γι’ αυτό. Δεν υπάρχει Έλληνας που έχει λόγο να αρνηθεί. Η Ιταλία με 60 εκατ. πληθυσμό έχει λιγότερους από 600 βουλευτές.

Ακόμη, θέσπιση ασυμβίβαστου βουλευτικού και υπουργικού αξιώματος, κατάργηση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων. Σταδιακή μείωση δημοσίων υπαλλήλων με 10ετή ορίζοντα μέχρι να φτάσουμε τις αναλογίες Δ.Υ. πληθυσμού της λοιπής Ευρώπης. Δραστικό περιορισμό του δημόσιου τομέα μέσω αποκρατικοποιήσεων οι οποίες θα φέρουν έσοδα, αλλά κυρίως θα λειτουργήσουν ορθολογικά.

Το κράτος δεν έχει λόγο να μην περιοριστεί στους τομείς της Εθνικής Άμυνας, εξωτερικών σχέσεων, δικαιοσύνης, Ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος αυστηρού πολεοδομικού σχεδιασμού.

Οι τομείς υγείας και παιδείας όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ανοικτοί και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Να καταργηθούν τα πάσης φύσεως προνόμια και κλειστά επαγγέλματα.

Οργάνωση ένστολης οικονομικής αστυνομίας. Αποκέντρωση δικαιοσύνης."
Άβαταρ μέλους
pontioz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1232 times

Δημοσίευση από pontioz »

...εκποιούνται λουράκια!!!
Παρακαλείσθε αγαπητοί συμφορουμίστες να προσφέρετε τον οβολό σας δια την ανοικοδόμησιν του Κράτους!
Πωλούνται τα λουράκια μου, το Aquagraph, το Enzo, τα Steinhart, το Oris, το Ecozilla, η γυναίκα μου, το παιδί μου (τι μέλλον έχει κι αυτό εδώ άλλωστε...), τα ρούχα μου, δύο κινητά (καινουργή...) και θα καταβάλλω το 1/2 του μισθού μου (από ότι περίσσεψε από αυτά που μας κόψανε...) εφ' όρου ζωής για να ζήσει το παιδί μου -που θα το έχω πουλήσει- σε έναν καλύτερο τόπο, χωρίς χρέη, με υποδομές, με σεβασμό στην Εκπαίδευσή του και την Στρατιωτική του Θητεία, με ασφαλείς δρόμους κλπ. και κυρίως με πολιτικούς που θα ζουν για να εξασφαλίσουν μια ποιότητα ζωής για το παιδί μου και τα παιδιά του...

Όλα τα λεφτά θα τα καταθέσω σε αυτό τον υπέροχο λογαριασμό, μαζί με τους υπόλοιπους (κατά τη γνώμη μου, κορόιδα...) συμπολίτες μου!
Θα πάνε σε καλά χέρια!
Που θα τα διαχειριστούν σοφά, συνετά, σωστά! Για το καλό όλων μας!

Το μήνυμα αυτό με άγγιξε!
Στα μάτια μου!
Στα αυτιά μου!
Στην καρδιά μου!
Στην ψυχή μου!

Ναι!
Θα βοηθήσω κι εγώ την Πατρίδα μου με κάθε τρόπο και κόστος!!!
Όπως θα κάνουμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες!
Με πρώτους τους πολιτικούς μας...
Εικόνα
Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό.
Πισγιουνίκ.
Άβαταρ μέλους
ACIDBLACK
Τοποθεσία: οπου εχειο ζεστη σκονη και υγρασια την ημερα και τσουχτερο κρυο την νυχτα.
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από ACIDBLACK »

....Θα πληρωσω εγω ο μισθωτος αυτα που τρωνε τριαντα χρονια τωρα καρτικοδιαιτοι δημοσιοι υπαλληλοι
που τους βολεψαν καταπατωντας κοπους και σπουδες αλλων....?
αντε γεια!!!!
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
Άβαταρ μέλους
pontioz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1232 times

Δημοσίευση από pontioz »

...είσαι άδικος...
Εικόνα
Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό.
Πισγιουνίκ.
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

είναι τόσο ξεδιάντροποι που είχαν το θράσος να βάλουν μια τέτοια διαφήμιση!
είναι τόσο ξεδιάντροποι που είχαν το θράσος να ξαναβάλουν υποψηφιότητα!
είναι τόσο ξεδιάντροποι που έχουν το θράσος να συνεχίζουν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

είμαστε τόσο ηλίθιοι που συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε!
είμαστε τόσο ηλίθιοι που συνεχίζουμε να τους πιστεύουμε!
είμαστε τόσο ηλίθιοι που συνεχίζουμε να είμαστε παθητικοί!

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!!!

περαστικά μας Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
GeorgeD
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από GeorgeD »

συμφωνώ ότι ο δημόσιος τομέας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αλλά δεν φταίνε όλοι οι δημόσιοοι υπάληλλοι
μπορεί να φταίει ένα μεγάλο ποσοστό τους αλλά καλό είναι να μην τσουβαλιάζουμε

πέρα από αυτό υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στον ιδιωτικό τομέα, από τον ελεύθερο επαγγελματία που κρύβει εισφορές και φοροδιαφευγει μέχρι τον απλό πολίτη που που δεν ζητάει απόδειξη από τον γιατρό...αλλά σίγουρα και εγώ πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο δημόσιος τομέας ο οποίος είναι τόσο διογκωμένος και έχει τόσο μεγάλες ανάγκες οι οποίες χωρίς μαγείρεμα απλα δεν καλύπτονται

η διάβρωση αγγίζει όλους και είμαστε όλοι συνυπευθυνοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο
το θέμα είναι τι γίνεται από έδώ και πέρα
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

GeorgeD έγραψε: το θέμα είναι τι γίνεται από έδώ και πέρα
Αυτο ακριβως.. :?
andreas
Been thanked: 0

Δημοσίευση από andreas »

GeorgeD έγραψε: η διάβρωση αγγίζει όλους και είμαστε όλοι συνυπευθυνοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο
το θέμα είναι τι γίνεται από έδώ και πέρα
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε GeorgeD....είμαστε σίγουροι ότι εάν είμασταν στην θέση του Χ πολιτικού που άρπαξε 10 καλές μίζες εμείς δεν θα βάζαμε το δάχτυλο στο μέλι? (όχι βέβαια γιατί εμείς είμαστε ολιγαρκείς...και 2 μίζες θα μας έφταναν....αυτοί ήταν πλεονέκτες φαταόλες)....εάν ήμουν υπάλληλος της ΕΡΤ και έπαιρνα 180.000 το εξάμηνο θα έλεγα "όχι παιδιά είναι άδικο"???

[παρεπιπτόντως πρόσφατα έμαθα ότι σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει (άκουσον άκουσον) "Επίδομα Έγκαιρης Προσέλευσης" .....εάν πηγάινεις το πρωί στην ώρα σου δηλαδή επιδοτείσαι!!!!]

τέλος πάντων ...μπορούμε να γραψουμε ατελείωτες σελίδες και να γίνουμε γραφικοί μουρμούρηδες .... απλά ένοιωσα τόση έκπληξη με το παραπάνω διότι πραγματικά πρόκειται για θράσος !!!! έρχεται ο φαιδρός και μου λέει "αγαπάμε την Ελλάδα"....από πότε ρε μεγάλε ??? ποιός είναι αυτός?? ............... θα ήταν πολύ πιο έυστοχο να πει .....μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια... ο Χ Ψ Ω τα είχε αρπάξει χοντρά και τους δημεύσαμε την περιουσίες βοηθάτε και εσείς λίγο γιατί βουλιάζουμε......

αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο όπως και αυτά τα πολύ ωραία που λέει ο Τζιβέλης κινούνται στην σφαίρα της ουτοπίας...
tazio
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από tazio »

pontioz έγραψε:...

Ναι!
Θα βοηθήσω κι εγώ την Πατρίδα μου με κάθε τρόπο και κόστος!!!
Όπως θα κάνουμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες!
Με πρώτους τους πολιτικούς μας...
:ha: :ha: :ha: ωραίο αλλά εκτός θέματος. Τα ανέκδοτα πάνε στο http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=17

Ομολογώ ότι δεν έχω δει τη διαφήμιση. Καλώς ή κακώς δε παρακολουθώ Ελληνικούς τηλεοπτικούς διαύλους, ενημερώνομαι μόνο μέσω ραδιοφωνικών και ιστοσελίδων. Αλλά δε με εκπλήσσει καθόλου το ότι κάποιοι σκέφτηκαν ΚΑΙ αυτόν το τρόπο για να πάρουν χρήματα. Πως θα τα διαχειριστούν δε γνωρίζω και σίγουρα δε θα μάθω. Άλλο τόσο όμως είμαι σίγουρος ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί δε θα χρησιμοποιηθεί όλο για το σκοπό που συγκεντρώθηκε.
Δε φταίω εγώ που είμαι καχύποπτος, οι ίδιοι με έκαναν αποκαλώντας ο ένας τον άλλο κλέφτη.
Πως μπορώ λοιπόν εγώ ένας απλός πολίτης να μη συμφωνήσω, ότι είναι.
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
Απάντηση