Cigars- Whiskies- Wines- Coffees
- Giorgos_I
- Has thanked: 520 times
- Been thanked: 1295 times
- Giorgos_I
- Giorgos_I
- Giorgos_I
Re: Cigars- Whiskies- Wines- Coffees
Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να ανακαλύψεις αν το πουρο σου είναι χειροποίητο και τι γέμιση έχει, είναι στο τέλος του καπνίσματος,
να βάλεις γαντάκι Latex, και να το διαλύσεις.
Ετσι έκανα και εγώ πριν πολλάαααααααα χρόνια, προκειμένου να μαθαίνω, και αυτός είναι ένας κύριος τρόπος. Σου λένε διάφορα οι "διάφοροι", που πολλές φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Πριν το κραχ του 1999, ξαφνικά όλοι κάπνιζαν Cohiba, ειχαν ανοίξει μαγαζιά με υγραντήρες - δωμάτια, που έμπαινες μέσα για να διαλέξεις, ένα πχ ήταν στην στοά Καλλιγά και Καραγιώργη Σερβίας.
Εμπαινες μέσα, εγώ με κάποιες γνώσεις τότε, λίγο ανωτερες των βασικών, και έκανα ερωτήσεις για να μάθω, και εκείνοι δεν ήξεραν ούτε τι σημαίνει ring. Απλώς, στην εποχή που όλοι νόμιζαν ότι ξαφνικά ......πλουτίσαμε, πουλάγανε ότι έβρισκαν, και οι άσχετοι, αγόραζαν ! Πολύ κλάμα !
Το γαντάκι το φοράς για να μην μυρίσουν τα χέρια σου από την νικοτίνη που πλέον έχει φιλτραριστεί κοντά στο επιστόμιο. Και δεν φεύγει η μυρωδιά !
Αν το wrapper είναι επικάλυψη και ξεφλουδίζει, πολύ λεπτό και με την φυσική υφή φύλλου, είναι δεδομένα χειροποίητο.
Σκίζεις το wrapper, και βλέπεις. Αν η γέμιση είναι ζουληγμενα ολόκληρα φύλλα, που μπορείς να τα ξανα-αναπτύξεις, το πούρο είναι δεδομενα χειροποίητο.
Αν το wrapper ειναι πιο χοντρο, και η γέμιση είναι κολλημένη πάνω του, 50 % είναι μηχανης. Αν και η γέμιση είναι τρίμματα, το 50 γίνεται 100 %.
Αλλη παράμετρος είναι το μέγεθος. Ενα μεγάλο ring , δείχνει χέρι, ένα μικρό, μηχανή.
Αν και τα μηκη είναι αντίστοιχα, πχ μικρό ring μεγάλο μήκος, δεν δουλεύεται εύκολα στο χέρι, ενώ ένα χοντρό είναι εύκολο.
Με την εμπλοκή, θα μάθεις να αναγνωρίζεις σχεδόν με την πρώτη ματιά, τι ισχύει σε κάθε κομμάτι, σχεδόν μόνο και μόνο βλέποντας την υφή του wrapper.
Ετσι έκανα και εγώ πριν πολλάαααααααα χρόνια, προκειμένου να μαθαίνω, και αυτός είναι ένας κύριος τρόπος. Σου λένε διάφορα οι "διάφοροι", που πολλές φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Εμπαινες μέσα, εγώ με κάποιες γνώσεις τότε, λίγο ανωτερες των βασικών, και έκανα ερωτήσεις για να μάθω, και εκείνοι δεν ήξεραν ούτε τι σημαίνει ring. Απλώς, στην εποχή που όλοι νόμιζαν ότι ξαφνικά ......πλουτίσαμε, πουλάγανε ότι έβρισκαν, και οι άσχετοι, αγόραζαν ! Πολύ κλάμα !
Το γαντάκι το φοράς για να μην μυρίσουν τα χέρια σου από την νικοτίνη που πλέον έχει φιλτραριστεί κοντά στο επιστόμιο. Και δεν φεύγει η μυρωδιά !
Αν το wrapper είναι επικάλυψη και ξεφλουδίζει, πολύ λεπτό και με την φυσική υφή φύλλου, είναι δεδομένα χειροποίητο.
Σκίζεις το wrapper, και βλέπεις. Αν η γέμιση είναι ζουληγμενα ολόκληρα φύλλα, που μπορείς να τα ξανα-αναπτύξεις, το πούρο είναι δεδομενα χειροποίητο.
Αν το wrapper ειναι πιο χοντρο, και η γέμιση είναι κολλημένη πάνω του, 50 % είναι μηχανης. Αν και η γέμιση είναι τρίμματα, το 50 γίνεται 100 %.
Αλλη παράμετρος είναι το μέγεθος. Ενα μεγάλο ring , δείχνει χέρι, ένα μικρό, μηχανή.
Αν και τα μηκη είναι αντίστοιχα, πχ μικρό ring μεγάλο μήκος, δεν δουλεύεται εύκολα στο χέρι, ενώ ένα χοντρό είναι εύκολο.
Με την εμπλοκή, θα μάθεις να αναγνωρίζεις σχεδόν με την πρώτη ματιά, τι ισχύει σε κάθε κομμάτι, σχεδόν μόνο και μόνο βλέποντας την υφή του wrapper.
- Σιδ.Σταυρος
- Has thanked: 405 times
- Been thanked: 754 times
- Επικοινωνία:
Λενε οι Κουβανοι βαζουν τα σκουρα στην δεξια πλευρα (μονοπατα).
Πρεπει να το προσεξω περισσοτερο αυτο.Giorgos_I έγραψε: Κυρ Μαρ 22, 2026 7:45 pm Αν το wrapper είναι επικάλυψη και ξεφλουδίζει, πολύ λεπτό και με την φυσική υφή φύλλου, είναι δεδομένα χειροποίητο.
Ενα λείο wrapper, μπορεί σημαίνει ότι η υποδομή του είναι "εύπλαστη", με άλλα λόγια γέμιση με τρίμματα, που μπορούν να συμπιεστούν σε συγκεκριμένη φόρμα και να τυλικτούν με ένα κατεργασμένο φύλλο ( που πλέον συμπεριφέρεται σαν χαρτί ). Οπότε, έχει πιθανότητες να είναι προϊόν μηχανής.
Σχεδον οσα ''ατσαλα'' (ετσι τα λεω για αστειο) εχω παρει και σκουρα μου φανηκαν βαρια στην αισθηση.Αντίθετα, ένα χειροποίητο, είναι πιο "άγριο", γιατί το φύλλο, διατηρεί τα φυσικά του χαρακτηριστικά, νευρώσεις και διαφορά στις υφές. Μια και απλώς καλύπτει, δεν συγκρατεί την γέμιση
Εχω παρει 2 μεγαλου δαχτυλιδιου ''ατσαλα'' και 1 πολυ σφιχτο-λειο.Αλλη παράμετρος είναι το μέγεθος. Ενα μεγάλο ring , δείχνει χέρι, ένα μικρό, μηχανή.
Μικρα τα πιο πολλα που εχω παρει ειναι ''ατσαλα''.
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
- Megalos (Κυρ Μαρ 22, 2026 10:23 pm)
- Rating: 7.69%
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 43519 times
- Been thanked: 9713 times
Γιωργο μου εισαι τρομερα ενημερος για τα πουρα και συγχαρητηρια φιλε ....
σιγουρα για οσους ενδιαφερονται τα κειμενα σου ειναι θησαυρος ... σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες που μας παρεχεις ...
σιγουρα για οσους ενδιαφερονται τα κειμενα σου ειναι θησαυρος ... σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες που μας παρεχεις ...
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Giorgos_I
Ασχολούμαι με το θέμα από το αρχες '70 τόσο. Εμαθα από κάποιους που ήξεραν, διάβασα, επιβεβαίωσα, ξαναδοκίμασα, απέκτησα εμπειρία, και έμαθα ...........τα βασικά και κάτι λιιιιιιιγο παραπάνω.Megalos έγραψε: Κυρ Μαρ 22, 2026 10:25 pm Γιωργο μου εισαι τρομερα ενημερος για τα πουρα και συγχαρητηρια φιλε ....
σιγουρα για οσους ενδιαφερονται τα κειμενα σου ειναι θησαυρος ... σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες που μας παρεχεις ...![]()
Τα πούρα, είναι επιστήμη ολόκληρη, όσο μπαίνεις πιο βαθιά, τόσο ανακαλύπτεις ότι έχεις πάρα πολλά ακόμα να μάθεις αν ενδιαφέρεσαι.