Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 43497 times
Been thanked: 9712 times

Re: Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

Δημοσίευση από Megalos »

μπραβο και στους δυο σας που μας μαθαινετε τοσα σχετικα και που το εχετε εμβαθυνει τοσο .... συμπληρωνονται οι γνωσεις μας παντα με την βοηθεια των αλλων
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 519 times
Been thanked: 1283 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Σάβ Φεβ 21, 2026 10:29 am

Image

Image

Για Σ/Κ ταξιδι πηρα αυτην την θηκη 2 πουρων με φυλλλα κεδρου μεσα, καντε συγκριση μεγεθους με 2 πιπες καπνου και ενα φακελακι καπνο ή κουτακι (tin) να δειτε την διαφορα ογκου.
Αν θέλεις, βάλε φωτό με δίπλα έναν πχ αναπτήρα, ένα κουτί σπίρτα, ή κάτι παρόμοιο γνωστό μέγεθος, για να μπορουμε να συγκρινουμε.

Εγώ, πολλές φορές χρησιμοποιούσα τα tubes από αλλα πούρα, πχ αλουμινένια με επένδυση, αλλά έχω και δερμάτινη. Κάπνισα πούρο τελευταία φορά το .............καλοκαίρι :slap:

Για κάποιο λόγο, το κινητό μου πλέον δεν συνδέεται με το lap-top για να ανεβάσω φωτό. Μου λέει κάτι για θύρα USB, ενώ έως σήμερα συνδεόταν απ' ευθείας με την σύνδεση του καλωδίου.

Λέει στο τηλέφωνο με το κούμπωμα στον υπολογιστή "Πατήστε την ειδοποίηση USB για να χρησιμοποιήσετε την θύρα USB για την μεταφορά αρχείων".

Ξερει κανείς τι εννοεί ? Ποιά είναι η ειδοποίηση USB ? Γιατί δεν βγάζω άκρη ! :robo:
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

Γιωργο μου καλη Σαρακοστη
πως εστελνες πριν τις φωτο στον υπολογιστη ?
ενας τροπος ειναι να τα στελνεις σε email σου και ανοιγοντας το email να αποθηκευεις μετα τις φωτο στον υπολογιστη
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Has thanked: 405 times
Been thanked: 752 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Σιδ.Σταυρος »

Giorgos_I έγραψε: Σάβ Φεβ 21, 2026 9:14 pm Αν θέλεις, βάλε φωτό με δίπλα έναν πχ αναπτήρα, ένα κουτί σπίρτα, ή κάτι παρόμοιο γνωστό μέγεθος, για να μπορουμε να συγκρινουμε.

Εγώ, πολλές φορές χρησιμοποιούσα τα tubes από αλλα πούρα, πχ αλουμινένια με επένδυση, αλλά έχω και δερμάτινη.
Αυτη χωραει ανετα μεσα 2 πουρα μηκους 150 (οπως αυτο διπλα του).

Εικόνα

Για μεγαλυτερα πουρα (μηκος-δαχτυλιδι) εχω αυτην:

Image

Image
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
Megalos (Σάβ Φεβ 28, 2026 10:25 pm)
Rating: 7.69%
Το Blog μου: https://Pipe-smoke.blogspot.com
Kαναλι στο Youtube: https://tinyurl.com/p3lzsuk
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Megalos έγραψε: Δευ Φεβ 23, 2026 7:58 pm Γιωργο μου καλη Σαρακοστη
ενας τροπος ειναι να τα στελνεις σε email σου και ανοιγοντας το email να αποθηκευεις μετα τις φωτο στον υπολογιστη
Απλώς, συνέδεα το τηλέφωνο με τον υπολογιστή, με το καλώδιο που πάει και στον φορτιστή αλλά και στην θύρα, ο υπολογιστής το διάβαζε, και έλεγε Galaxy 14, αλλά "Δεν υπάρχουν φάκελλοι". Ταυτόχρονα το τηλέφωνο έβγαζε ένα μήνυμα "να κοινοποιήσω αρχεία ?", επέλεγα το ναί, και εμφανιζόντουσαν οι φάκελλοι και οι φωτό.

Μετά αυτό ..........χάθηκε !!!!!

Μηχανικός είμαι, θεωρητικά, έχω την λογική. Ανέλυσα με loops, όλες τις διαδικασίες, ανέλυσα τα πάντα, αλλά, ..........................τιποτε !!!! Δεν μπορούσα να βρώ την "θύρα USB". Ούτε στο τηλέφωνο, ούτε στον υπολογιστή.

Μετά από ώρες ψαξίματος, εξερευνώντας κάθε διαδικασία, βρέθηκα σε μια σελίδα ( στο τηλέφωνο ), ρύθμιση θύρας USB ! Οπα ! Εδώ είμαστε ! χα χα χα. :cigar:

Και ΔΕΝ ήταν στην επιλογή ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ! :surprise: Κανεις μια ρυθμιση, εκτος των .........ρυθμίσεων ! :zoro:

Και έχει επιλογές, μόνον φόρτιση, μόνο μεταφορά, και κάτι άλλα. Οπότε, βάζω επιλογή "μεταφορά", και εγένετο το θαύμα ! Είδα τους φακέλλους. :gf:

Αρα, το θέμα επιλύθηκε. :good: Επιλυθηκε ?

Κάθε πείραμα έχει επιστημονική βάση, αν τα αποτελέσματα, κατω από τις ίδιες συνθήκες, επαναλαμβάνονται.
Οπότε, η εστω και "τυχαία" ανακάλυψη, δεν ικανοποιεί, αν δεν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ, συνεπως συνεχίζω την εξερεύνηση.

Και ανακάλυψα ότι στην διακοπή της συνδεσμολογίας, η ρύθμιση εκπίπτει, οπότε, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ θα πρέπει να επαναλαμβάνω. Θεωρητικά, θα πρέπει να υπάρχει επιλογή "σύντμησης", για να επιλέγεις με μία κίνηση την "επιλογή", χωρίς να κάνεις τις 6-7 άλλες κινήσεις για να φτάσεις εκεί. Αλλά, πού να ψάχνω να τα βρώ ? :sad:

Και ΚΑΘΕ φορά που προσπαθείς να αποδεχθείς την ρύθμιση της "θ'υρας USB", ζητάει ΞΑΝΑ ΡΙΝ ! :slap:

Δεν είμαι και ο Τράμπ, που λέω "βομβαρδίστε", και μου ζητάει τα κωδικα των πυραύλων, ΕΛΕΟΣ !!!!!!!! :zoro:

Εδώ, το "λογισμικό" ή οι οδηγίες, θα έπρεπε να είναι σαφείς. Αν δεν σε καταλαβαίνει ο μεσος χρήστης, έχεις ..........αποτύχει. :slap:

Η δε too much analysis, leads to paralysis, που λέγαμε στις εκπαιδεύσεις. Αμα, ο χρήστης είναι μέσα με τα κωδικα του, ΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ την απαίτηση ρε βλάξ ? x:

Και το λέω αυτό, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία σε fool proof συστήματα, που ήταν φιλικα προς τον χρήστη, μια και όταν ξεκίνησα αυτο το "ταξίδι", τα κομπιούτερς και τα συστήματα προγραμματισμού ήταν από ανύπαρκτα έως πολύ σπάνια. Οι δε υποψήφιοι χρήστες, άκρως επιφυλακτικοί, να μην πω εχθρικοί. Πολλοί σκέφτονταν ότι "Τώρα με αυτό, δεν θα με χρειαζονται. Θα με απολύσουν". Οπότε, έπρεπε να σπάσεις την εχθρική διάθεση, να πεισεις ότι το σύστημα βοηθάει και ξεκουράζει, δεν κάνει λάθη, και φυσικα, δεν θα σε απολύσουν, επειδή, ........κάποιος πρέπει να το χειριζεται :wistle:

Σημ. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, σχεδίαζα και υλοποιούσα με την βοήθεια προγραμματιστών διαφόρων γλωσσών, κεντρικά συστήματα ελέγχου και διοίκησης, MIS ( Management Information Systems ) πολυεθνικών εταιριών.
Με την χρηση κωδικών υλικων MESC ( Materials & Equipment Standards & Codes ) δημιουργουσαμε βασεις δεδομένων, όπου το κάθε αντικείμενο ( προϊόν ) ή τα υλικά του ( Materials ), ήταν καταχωρημένα. Οπότε με ένα BOM ( Bill of Materials ), και μια εντολή πχ παραγωγής, ΡΟ ( Production Order ) αυτόματα επέλεγε τα υλικα που αποτελούσαν το "προϊόν", και με τις ήδη καταχωρημένες μετρήσεις χρόνων παραγωγης / αποδοτικότητας KPI ( Key Production Indices ), αυτόματα έπαιρνες την ανάγκη υλικών - χρόνων - εργατικών - ενέργειας, για καθε παραγωγή. Και φυσικά και το κόστος. Και με τα διαθέσιμα μέσα, προγραμμάτιζες την ολη παραγωγή, των διαφορετικών προϊόντων για την αποτελεσματικοτερη διαχείριση των επενδύσεων / εργαλειομηχανων / χρόνων παραγωγής / διαθέσιμου εργατικού δυναμικού.

Για να γίνει κατανοητό με απλά λόγια, ένα ρολόι θα ήθελε σαν ΒΟΜ ( Bill of Materials ), τα ακόλουθα υλικά / στοιχεία, που το κάθε ένα έχει τον δικό του κωδικό
α. Κάσα χ 1
β. Μηχανισμό χ 1
γ. Καντράν χ 1
δ. Λουράκι χ 1
ε. Τζαμάκι χ 1
στ. Κορώνα χ 1
ζ. Μπαρέτες χ 2
η. Στεγανοποιητικό κρυστάλου χ 1
θ. Στεγανοποιητικό καπακιού χ 1
η. Καπάκι χ 1

Αυτά, όλα μαζί, σαν σύνολο, είναι το προϊόν, φυσικά με άλλο κωδικό.

Αν όμως έχεις 3 διαφορετικές μηχανές, 2 μηχανικές, μια χειροκουρδιζόμενη, μία αυτόματη, και μία quartz.? Με τις διαφορετικές μηχανές, έχεις πλέον 3 κωδικούς τελικου προϊόντος.

Και η κάθε μηχανή, θέλει το δικο της καντράν. Αρα, και 3 διαφορετικά καντράν.

Τα καπάκι, μπορεί να είναι ή κλειστό, ή διάφανο. Αρα, 2 καπάκια.

Τα λουράκια , μπορεί να ειναι 2 τύποι μπρασελέ, ένα rubber, και 5 δερματινα. Αρα, 8 διαφορετικά.

Και οι συνδυασμοί, .................πολλοί ! :surprise:

Με την εντολή παραγωγής, ΡΟ ( Production Order ) αυτόματα επέλεγε όλα τα υλικά, εφόσον θα ήταν διαθέσιμα, αλλιως θα έδινε εντολή στο τμήμα αγορών να αγοράσει. Αλλά, θεωρητικά, στο production planning, κάποιους μήνες νωρίτερα, τα υλικά έχουν παραγγελθεί, και είναι διαθέσιμα. Ειτε τα φτιάχνεις in house, είτε είναι από προμηθευτή third party. Που και αυτός θέλει κάποιο χρόνο να τα κατασκευάσει / παραδόσει. Που και κάποια από τα απαραίτητα, μπορεί και αυτός να τα παίρνει από κάποιον τρίτο, πχ τα "O-rings" δεν τα φτιάχνει ο παραγωγός μπαρέτας, ούτε ο πάροχος της τριχας του balancier. ή τις μπαταρίες.

Ολα αυτά, δημιουργουσαν το MIS, και η διοίκηση ήξερε ανα πάσα στιγμή, τα της επιχείρισης. :good:

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα ! Αυτά, είναι απλώς η απλούστερη δυνατή "εικόνα" :ha: Φανταστείτε τι απαιτείται για ένα αυτοκινητο, ένα αεροπλάνο, ή ένα ..........αεροπλανοφόρο.

Στον τομέα αυτό έχει αναπτυχθεί η ανάγκη της Επιχειρησιακης Ερευνας και των Logistics, μια και εκεί κερδίζεται το παιχνίδι της παραγωγικότητας, που κάποτε τα υπολογίζανε / προγραμματίζανε στο "χέρι", αλλά γίνεται απολύτως κατανοητό ότι η χρήση :book: πλέον είναι απολύτως απαραίτητη. Λόγω της πληθώρας των στοιχείων και των άπειρων υπολογισμλων. Αλλά, χρειάζονται σωστά προγράμματα ( software ), αλλιως, .........καταστροφή ! :cry_1:
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Σάβ Φεβ 28, 2026 10:29 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Το βιβλίο.

Εικόνα

Εικόνα
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 3):
pugman (Παρ Φεβ 27, 2026 7:41 pm) • Megalos (Σάβ Φεβ 28, 2026 10:29 pm) • Σιδ.Σταυρος (Δευ Μαρ 02, 2026 12:30 pm)
Rating: 23.08%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Megalos έγραψε: Δευ Φεβ 23, 2026 7:58 pm Γιωργο μου καλη Σαρακοστη
....και με το "σεντόνι", παρέβλεψα να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την πρόταση.

Ολα τα ηλεκτρονικά, ή τέως μηχανικά συστήματα υπολογισμού και ελέγχου, έχουν ένα ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα.

Ανταποκρίνονται ( αν ο σχεδιασμός και οι διατάξεις / ορίζουσες λειτουργίας έχουν γίνει σωστά ) στις κινησεις εισόδου στοιχείων / δεδομένων, γίνονται οι "συσχετίσεις", και δίνουν αποτέλεσμα.

Αν οι "είσοδοι" είναι λάθος, και το "αποτέλεσμα" είναι λάθος.

GIGO που λέγαμε. Garbage in, ----> garbage out. ή με ελεύθερη μετάφραση, σκουπίδια του δίνεις, σκουπίδια σου δίνει. :cry_1:

Συνεπως, η ΠΛΗΡΗΣ κατανόηση του αντικειμένου και της ανάγκης ύπαρξης ενος τέτοιου "συστήματος", ( υπηρετικού μηχανισμού - servo ) είναι ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ, προκειμένου το όλο σύστημα να σχεδιαστεί / αναπτυχθεί σωστά. Αλλιως, άχρηστο θα είναι.

Η ανθρώπινη γνώση, συλλέγεται, καταχωρείται, και αν ξέρεις, από την βάση δεδομενων, "αρμέγεις" πληροφορίες. Πλέον, αυτό το ονομάζουν ΑΙ, Artificial Intelligence, και πολλοί, πιπιλάνε την καραμέλα ότι η ΑΙ, ...............θα μας σώσει ! :TND:

Αυτό που παραβλέπουν είναι ότι η ΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να δώσει ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από ότι είναι ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ.

Μπορεί να απαντήσει σε κάποια ερώτηση μεν, αλλά, την απάντηση την έχει ήδη καταχωρήσει κάπου κάποιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν την "σκέφτηκε" η μηχανή. Η μηχανή, δεν έχει δημιουργική φαντασία. Δεν μπορεί να κάνει ΣΚΕΨΕΙΣ ! Συνδυασμους κάνει, υπολογισμους κανει, και απαντά. Απλώς, τα κανει γρήγορα τους πιθανους συνδυασμούς, επιλογές, και χρησιμοποιεί και γνώσεις άλλων, που εμείς δεν έτυχε να έχουμε, αλλιώς, δεν θα ρωτάγαμε $0$

Και ο κίνδυνος είναι, όταν ο μη γνωστης ρωτήσει, και η ΑΙ απαντήσει, με στοιχεία που έχουν καταχωρήσει κάποιοι, που πιθανόν, ειδικά σε εξειδικευμένα θέματα, δεν έχουν την ΣΩΣΤΗ ΓΝΩΣΗ. Οπότε ο ερωτών, μπορεί να πάει ...........λανθασμενη απάντηση. :sad:

Συνεπώς, ΙΜΟ, πρέπει να είμαστε αναλογικά επιφυλακτικοί στο τι ρωτάμε και στο τι παίρνουμε σαν απάντηση.

Αντε, το έγραψα πάλι το σεντόνι μου, και σε λάθος τίτλο :slap:

Απολογούμαι ! :gf:
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

Γιωργο μου πολυ ενδιαφεροντα αλλα και χρησιμα αυτα που μας ανεφερες ....
και για τις εφαρμογες παραγωγης αλλα και για την ΑΙ που οντως ειναι ετσι οπως τα λες .... θελει πολυ προσοχη στις απαντησεις ΑΙ
που μπορουν , καποιες φορες βεβαια, να σε παρασυρουν σε λαθος σημεια .
ισως να ανοιγαμε ομως αλλο νημα διοτι εδω μιλαμε για πουρα lol
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Megalos έγραψε: Σάβ Φεβ 28, 2026 10:33 pm Γιωργο μου πολυ ενδιαφεροντα αλλα και χρησιμα αυτα που μας ανεφερες ....
και για τις εφαρμογες παραγωγης αλλα και για την ΑΙ που οντως ειναι ετσι οπως τα λες .... θελει πολυ προσοχη στις απαντησεις ΑΙ
που μπορουν , καποιες φορες βεβαια, να σε παρασυρουν σε λαθος σημεια .
ισως να ανοιγαμε ομως αλλο νημα διοτι εδω μιλαμε για πουρα lol
Σωστός και απολογουμαι ! Απλώς, .........μικρός είμαι και παρασυρομαι :slap:

Αν υπάρχουν αντίστοιχα νήματα, προσωπικά δεν έχω την ευχέρεια να τα βρώ, να μεταφέρουμε και την ανεύρεση του τηλεφώνου ( διαδικασία ), αλλά και την ΑΙ στα αντίστοιχα. Ισως για κάποιον να αποδειχθούν χρήσιμα.

Αλλιως, μπορούμε να τα διαγράψουμε, για να μείνει το νημα καθαρό.

Οτι κρίνεις εσύ. :cheer:
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Κυρ Μαρ 01, 2026 10:58 pm)
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

κανενα προβλημα φιλε Γιωργο
εδω εχουμε μπολικο πραγμα για κινητα Η/Υ κλπ
viewforum.php?f=41
Απάντηση