Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 43519 times
Been thanked: 9713 times

Re: Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

Δημοσίευση από Megalos »

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Παρ Ιαν 02, 2026 10:17 pm Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
τελικα αυτες οι φωτογραφιες ειναι εξαιρετικες Σταυρο μου :sh:
These users thanked the author Megalos for the post:
Σιδ.Σταυρος (Κυρ Ιαν 04, 2026 7:23 pm)
Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Has thanked: 405 times
Been thanked: 754 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Σιδ.Σταυρος »

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
Megalos (Σάβ Φεβ 14, 2026 9:03 pm) • pugman (Σάβ Φεβ 21, 2026 9:23 pm)
Rating: 15.38%
Το Blog μου: https://Pipe-smoke.blogspot.com
Kαναλι στο Youtube: https://tinyurl.com/p3lzsuk
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 520 times
Been thanked: 1295 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Οι φωτό, βελτιώνονται συνεχώς, κάποιες θα μπορούσαν με χαρακτηριστική άνεση να είναι διαφημιστικές για κάποιον πχ "καφέ", ή παραδοσιακού καφενείου, ή τουριστικού τόπου, δίνοντας το απαραίτητο "τοπικό χρώμα" σε κάποιο φυλλάδιο διακοπών / τουριστικού συγκροτήματος / μπουτίκ οτέλ ! .

Ευγε σου !
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
Σιδ.Σταυρος (Τρί Φεβ 10, 2026 12:19 pm) • Megalos (Σάβ Φεβ 14, 2026 9:04 pm)
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 43519 times
Been thanked: 9713 times

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Δευ Φεβ 09, 2026 11:52 pm Οι φωτό, βελτιώνονται συνεχώς, κάποιες θα μπορούσαν με χαρακτηριστική άνεση να είναι διαφημιστικές για κάποιον πχ "καφέ", ή παραδοσιακού καφενείου, ή τουριστικού τόπου, δίνοντας το απαραίτητο "τοπικό χρώμα" σε κάποιο φυλλάδιο διακοπών / τουριστικού συγκροτήματος / μπουτίκ οτέλ ! .

Ευγε σου !
+100 σωστος
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Νεο στηριγμα (σταντ) μεγαλυτερο (υψος-πλατος U υποδοχης) απο το πρωτο το Lubinski που ειχα παρει οταν ξεκινησα, πηρα 2 απο κατω του εβαλα τσοχα στο ενα και φελλο στο αλλο.
Το χρησιμοποιω στην καφετερια μια μεσαιου μεγεθους πουρα.

Image

Image

Εδω ενα ειδος ''τρυπανιου'' ειδικο για πουρα που δεν τραβανε σωστα, δοκιμαζεις πριν αναψεις και εαν δεις οτι κατι δεν παει καλα κανεις ενα προσεκτικο τρυπημα κατα μηκος και ΟΚ.

Image

Image

Διαλεξα αυτο σε σχεση με αλλα ''επωνυμα'' γιατι δεν εχει ''αγριο" σχεδιο οπως αλλα και δεν ''σκαβει'' πολυ μεσα.
Megalos (Σάβ Φεβ 21, 2026 1:02 pm) • pugman (Σάβ Φεβ 21, 2026 9:24 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Πέμ Φεβ 19, 2026 12:01 pm .........................

Εδω ενα ειδος ''τρυπανιου'' ειδικο για πουρα που δεν τραβανε σωστα, δοκιμαζεις πριν αναψεις και εαν δεις οτι κατι δεν παει καλα κανεις ενα προσεκτικο τρυπημα κατα μηκος και ΟΚ.

Image

Image

Διαλεξα αυτο σε σχεση με αλλα ''επωνυμα'' γιατι δεν εχει ''αγριο" σχεδιο οπως αλλα και δεν ''σκαβει'' πολυ μεσα.
Τι με βάζεις τώρα να λέω !!!!! :cigar:

Αν χρειαστείς "τρυπάνι" για το πουρο, "επειδή ΔΕΝ τραβάει", υπάρχει πρόβλημα. Στην ουσία το πούρο, είναι "άχρηστο". Οι εξηγήσεις ως ακολούθως.

Εάν δεν τραβάει, σημαίνει ότι

* είναι πολύ σφικτό, που μπορεί να σημαίνει δευτεροκλασάτη μάρκα χωρις ποιοτικό έλεγχο, 99 % κατασκεύασμα μηχανής, και όχι χειροποίητο. Τους ξεφυγε η ρύθμιση για λίγο, και το πούρο είναι πατημένο / σφικτό.
* ειναι πολυκαιρισμένο, και έχει ξεραθεί, ( έχει πάθει έμφραγμα ).
* έχει υπερβολική υγρασία, που "στομώνει" την διέλευση αέρα επειδή "κολλάνε" τα εσωτερικά φύλλων, δεν επιτρέπει το τράβηγμα και τελικά σβήνει.

- Ενα ποιοτικό πούρο, πρωτοκλασάτο, που σαν γέμιση έχει φύλλο/α ολόκληρα και τσαλακωμένα με συγκεκριμενη τεχνική και πίεση , που τυλίγονται με άλλο φύλλο, wrapper , και με άλλο φύλλο, και στο τέλος σφραγίζονται, με το εξωτερικό wrapper, που είναι απλώς "διακοσμητικό". Το όλο σύνολο ( πούρο ) πρέπει να έχει κανονική διαπερατότητα εφόσον είναι "φρέσκο".

Φρέσκο σημαίνει ότι έχει μπεί σε υγραντήρα, με ΣΩΣΤΕΣ συνθήκες, και έχει τις σωστές "προδιαγραφές".

Οι προδιαγραφές είναι ότι δεν έχει ραγίσει, δεν έχει σπάσει κανένα από τα τυλίγματα, και η ....ρουφηξιά, γίνεται από το ένα άκρο πρός το άλλο, ανεμπόδιστα.

Ενα πρωτοκλασάτο και χειροποίητο πούρο, και να έχει "ξεραθεί", αν μπεί σε υγραντήρα με σωστές συνθήκες, επανέρχεται στην κανονική του κατάσταση.

Το τράβηγμα φυσικά, ακόμα και στα φρέσκα πούρα, εξαρτάται κατα μεγάλο βαθμό από το μήκος και την διάμετρο. Και δευτερευόντως και από τα κοψίματα που του κανουμε. Ενα άτεχνο κόψιμο, περιορίζει την ροή, οπότε το τράβηγμα είναι προβληματικό.

Οταν πιάνουμε ενα πούρο, το πιέζουμε ελαφρά, και η εμπειρία μας δείχνει αν είναι ώριμο και έτοιμο για άναμα. Το wrapper πρέπει να είναι μαλακό και ελαστικό, και στην ελαφρά πίεση να υποχωρεί αλλά μετά να επανέρχεται. Αυτό δείχνει ΥΓΕΙΑ, και ότι τα εσωτερικά φύλλα επιτρέπουν την διέλευση της ....ρουφηξιάς.

Και στο άναμα, έχουμε σχετική υπομονή, να ανεβάσει θερμοκρασίες, να μαλακώσει λιιιιιιιγο ακόμα, για να μπορεί να τραβήξει.

Αν δεν τραβάει, πρόβλημα. :cry_1:

Και η διάτρηση, με το συγκεκριμένο εργαλείο - τρυπάνι, ατυχώς, χαλάει το πούρο, μια και η "οπή" διευκολύνει την ροή σε μέρος της διαμέτρου, και κατα το μήκος της οπής, οπότε και η "φωτιά" δεν πιάνει όλο την διατομή, η καύση ΔΕΝ είναι σωστή, είναι μερική και το άρωμα / γεύση κλάσμα της πραγματικότητας. Και πρακτικά, τελειώνει γρηγορότερα, μια και η φωτιά, έρχεται πιο γρήγορα στο επιστόμιο, η γεύση πικράινει, η θερμοκρασία του καπνού ανεβαίνει, και ..........το σβήνουμε !

Τι συμπεραίνουμε από τα ανωτέρω ?

Οτι η προετοιμασία ενος πούρου, είναι ιεροτελεστία, προσέχουμε ότι το πούρο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ώριμο για χρήση, οπότε μπορούμε να το απολαύσουμε. Αλλιως, απλώς το "καίμε", δηλαδή το σπαταλάμε άδικα.

Σημειώνω ότι στην διάρκεια της ζωής ενός καπνιστή πούρων, θα του τύχουν ΟΛΑ τα περιστατικά, και το ξερό, και το στομωμένο, και το πικρό, και το σπασμένο. Δεν είναι δηλαδή σπάνια γεγονότα, απλώς, με την φροντίδα αλλά και την προσεκτική αγορά, προσπαθούμε να μειώνουμε αυτές τις περιπτώσεις. Κι η εμπειρία και η πολύχρονη εμπλοκή, μας δίνει γνώσεις που είναι πολύτιμες, και για την απόλαυση αλλά και για τον περιορισμό της σπατάλης, μια και τα πούρα ( ειδικά τα καλά ), δεν είναι και φτηνά.

Να θυμίσω ότι ένα πούρο, είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ! Δεν υπάρχει άλλο σαν και αυτό στον κόσμο, ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον. Πιστεύω ότι γίνεται κατανοητό αυτό. Ενα πούρο, αποτελείται από διαφορετικά φύλλα καπνού, που προέρχονται από διαφορετικά δενδρύλια, άρα, ΠΟΤΕ δεν προϋπήρξε ούτε ποτέ θα ξαναυπάρξει τέτοιος συδυασμός. Ταυτόχρονα, το ΚΑΘΕ φύλλο και συνεπως ΚΑΙ το σύνολο όλων των φύλλων που σχηματίζουν ένα πούρο, επιδέχεται διαφορετικά στάδια ωρίμανσης. Αν βάλουμε και τους διαφορετικούς τρόπους τυλίγματος απο καθε τυλιχτή, κατανοούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ, να βρούμε δύο ίδια πούρα ακόμα και αν είναι δίπλα δίπλα στο κουτί.

Με αυτές τις σκεψεις, και έχοντας την γνωση, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ΚΑΘΕ πούρο με κατανόηση, σαν μια προσωπικότητα μοναδική, που με τις δικές μας έμπειρες κινησεις του επιτρέπουμε να μας χαρίσει καλές στιγμές και απόλαυση. Φυσικά, υπάρχουν και τα "στριμένα" :box: που θα μας ταλαιπωρήσουν και θα μας πικράνουν, αλλά, that's the name of the game. :smile_glossa:
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
Megalos (Σάβ Φεβ 21, 2026 1:11 pm) • pugman (Σάβ Φεβ 21, 2026 9:25 pm)
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Giorgos_I έγραψε: Παρ Φεβ 20, 2026 3:59 am Εάν δεν τραβάει, σημαίνει ότι
* είναι πολύ σφικτό, που μπορεί να σημαίνει δευτεροκλασάτη μάρκα χωρις ποιοτικό έλεγχο, 99 % κατασκεύασμα μηχανής, και όχι χειροποίητο. Τους ξεφυγε η ρύθμιση για λίγο, και το πούρο είναι πατημένο / σφικτό.

- Ενα ποιοτικό πούρο, πρωτοκλασάτο
Δεν εχω χρηματα αυτην την περιοδο για ακριβα πουρα φιλτατε, προεχουν οικογενειακες υποχρεωσεις-δανειο-αμαξι-δικυκλο-υγεια κλπ.
Το εν λογω το πηρα ''σε περιπτωση που χρειαστει" (just in case που λεγαμε και στο χωριο) και επειδη ειμαι μαθημενος απο το καπνισμα πιπας οπου πολλες φορες ''εχει στραβωσει η δουλεια" στο πιο κρισιμο σημειο δηλαδη οταν παω να αναψω μεσα στην καφετερια γιατι: η διατομη στο μπολ δεν ειναι η σωστη, ο καπνος εχει πακεταριστει σφιχτα, κομματακι εχει φραξει την οπη του μπολ κλπ μαλιστα εχω φτιαξει και δικο μου ''εργαλειακι'' για αυτες τις περιπτωσεις.

Το τράβηγμα φυσικά, ακόμα και στα φρέσκα πούρα, εξαρτάται κατα μεγάλο βαθμό από το μήκος και την διάμετρο. Και δευτερευόντως και από τα κοψίματα που του κανουμε. Ενα άτεχνο κόψιμο, περιορίζει την ροή, οπότε το τράβηγμα είναι προβληματικό.
Μου εχει τυχει σε ποντα (punch) αν και προσεκτικος να ξεκολλησει ολο το καπακι (cap).
Φυσικά, υπάρχουν και τα "στριμένα" :box: που θα μας ταλαιπωρήσουν και θα μας πικράνουν, αλλά, that's the name of the game. :smile_glossa:
''Ολα μεσα στην ζωη ειναι".
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
Megalos (Σάβ Φεβ 21, 2026 1:11 pm)
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Επι τη ευκαιρια: ακομη και ενας πανακριβος αναπτηρας μπορει την κρισιμη στιγμη να ''σε αφησει στα κρυα του λουτρου", θες τελειωσε η πετρα ή ειναι στο τελος και εχουν μαζευτει τριμματα και δεν γυριζει ο μηχανισμος ή το αεριο δεν ηταν τοσο καθαρο οσο επρεπε και βουλωσε η οπη εξαγωγης κλπ.
Επειδη με τα χρονια την εχω παθει (αρχικα πληρωσα για επισκευη) εχω τα καταλληλα εργαλεια και κανω μικροεπισκευες στο σπιτι μου.

Οσον αφορα τις πιπες καπνου ακομη και μια επωνυμη και ακριβη την κρισιμη ωρα που γεμισες και πας να αναψεις στην καφετερια...''δεν''...αρα τι κανεις;
Αρχικα μου ειχε τυχει με μια Calabash απο Ουκρανια που την ειχα κανει μετατροπη:

Εικόνα

Εικόνα

Στο ''τσακ'' και ''εμεινα καγκελο'', δεν αναβε και ειλικρινα ενιωθα πως ολοι με κοιταγαν και εγινα ρεζιλι, με τα χιλια ζορια και μετα απο ωρα καταφερα και την ξεβουλωσα επι τοπου και εκτοτε το παθημα-μαθημα.
Εφτιαξα μονος μου ενα ''εργαλειακι'' και εκτοτε οτιδηποτε συμβει επι τοπου διορθωνω το προβλημα αυτου του τυπου.

Image

Image

Μπορει να τυχει και σε πανακριβη πιπα, την κρισιμη στιγμη κατι γινεται και δεν μπορεις να την αναψεις αρα ολα τα λεφτα που εδωσες (συν η υπολοιπη ημερα λογω κακης διαθεσης) πανε στραφι.
Megalos (Σάβ Φεβ 21, 2026 1:11 pm) • pugman (Σάβ Φεβ 21, 2026 9:27 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Παρ Φεβ 20, 2026 11:15 am
Δεν εχω χρηματα αυτην την περιοδο για ακριβα πουρα φιλτατε, προεχουν οικογενειακες υποχρεωσεις-δανειο-αμαξι-δικυκλο-υγεια κλπ.

Το εν λογω το πηρα ''σε περιπτωση που χρειαστει" (just in case που λεγαμε και στο χωριο) και επειδη ειμαι μαθημενος απο το καπνισμα πιπας οπου πολλες φορες ''εχει στραβωσει η δουλεια" στο πιο κρισιμο σημειο δηλαδη οταν παω να αναψω μεσα στην καφετερια γιατι: η διατομη στο μπολ δεν ειναι η σωστη, ο καπνος εχει πακεταριστει σφιχτα, κομματακι εχει φραξει την οπη του μπολ κλπ μαλιστα εχω φτιαξει και δικο μου ''εργαλειακι'' για αυτες τις περιπτωσεις.

.............................
.............................

''Ολα μεσα στην ζωη ειναι".
Ελπίζω να γίνεται απολύτως κατανοητό ότι δεν σχολίασα τις δικές σου / δικές μου αγορές, ακριβά ή φτηνά. Δεν θα το έκανα ΠΟΤΕ !

Πληροφορίες έδωσα, ώστε ο καθένας να μπορεί να "αναγνωρίσει" τις διάφορες περιπτώσεις που του τυχαίνουν με τα διάφορα πούρα, και να αντιδρά / ενεργεί αντίστοιχα.

Και φυσικά, δεν είμαι ο παντογνώστης, όλα όσα ανέφερα, είναι οι εμπειρίες μου τα τελευταία....50 χρόνια ! Και δεν είναι σχήμα λόγου ! Ειναι πράγματι 50. Από το 1976, στην Αγγλία, που σε αντίδραση στην αύξηση της τιμης των τσιγάρων, παρασυρόμενοι από τους πιο αντιδραστικούς εκεί παλαιότερους φοιτητές, αρχισαμε το ταξίδι στα πούρα και στους καπνούς / κάπνισμα πίπας.

Προσωπικά, επειδή το "αντικείμενο" μου άρεσε ( αντίθετα με τα ποτά που ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκα και ξέρω μονον τα απολύτως βασικά - βάλτε και το γεγονός ότι δεν πίνω ), άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά, διάβασα βιβλία, ρώταγα τους πιο παληούς, πειραματίστηκα, βρέθηκα με πούρα "κούτσουρα", βρέθηκα και με άριστα τεμάχια που δεν ήξερα πως να τα απολαύσω, αγόρασα μικρά, αγόρασα τεράστια, έκανα τους κυκλους μου, και έμαθα και μερικά πράγματα.

Ενα αντίστοιχο βιβλίο ( τόμος ολόκληρος ) στα Ελληνικά, είναι το "Πουρα, ο πλήρης οδηγός" του οίκου Καρακώτσογλου, ISBN 978-960-6611-96-4. 320 σελίδες με πολλές πληροφορίες, που αξίζει. Ρίχτε μια ματια.

Προσπάθησα να το αναρτήσω, αλλά δεν κατάφερα να συνδέσω την φωτογραφική. Θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα.
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Giorgos_I έγραψε: Παρ Φεβ 20, 2026 6:24 pm
Προσωπικά, επειδή το "αντικείμενο" μου άρεσε ( αντίθετα με τα ποτά που ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκα και ξέρω μονον τα απολύτως βασικά - βάλτε και το γεγονός ότι δεν πίνω ), άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά

Ενα αντίστοιχο βιβλίο ( τόμος ολόκληρος ) στα Ελληνικά, είναι το "Πουρα, ο πλήρης οδηγός" του οίκου Καρακώτσογλου, ISBN 978-960-6611-96-4. 320 σελίδες με πολλές πληροφορίες, που αξίζει. Ρίχτε μια ματια.
Με το αλκοολ εχω μια σχεση μισους και αποστροφης, πινω μονον Sangria το Σ/Κ στο σπιτι, μπυρα-ουζο αντε 2-3 φορες τον χρονο, σαμπανια-κονιακ 1-2 τον χρονο και τελος. Στον Στρατο λιγη βοτκα κι αυτο κρυφα στα "σκηνακια" και μετα αντε κανενα μπακραρντι σαν νεος.
Ποτε μα ποτε δεν ηθελα να μαθω απο κρασια-ουισκυ κλπ, εχω μεθυσει 2-3 φορες στην ζωη μου (κι αυτο το μετανοιωσα) και μισω οχι μονον οσους βρωμανε αλκοολ αλλα και μετα που πανε να δικαιολογηθουν για οσα εκαναν και ριχνουν την ρυθυνη στο ποτο, κανεις δεν τους αναγκασε να πιουν μονοι τους το εκαναν και ηξεραν τις συνεπειες! Τα ''κολλησε το γκαζι'' ''με στραβωσαν τα φωτα του αλλου" ''δεν θυμαμαι τιποτα" ''ηταν η κακια η ωρα" ειναι δικαιολογιες του κ@λ@υ.

Οσον αφορα το βιβλιο εχω παρει αλλα δεν εχω καταφερει να βρω χρονο να το διαβασω, μονο μια γρηγορη ματια εχω προλαβει να του ριξω.
Οσον αφορα την ''εμβαθυνση'' περι του θεματος με λυπη μου ανακαλυψα πως το ολο ''ταξιδι'' μεχρι τωρα σε πιπες διαφορων ειδων-καπνους-παρελκομενα-μαστορεματα κλπ ειλικρινα δεν νομιζω πως αξιζει να το πας πολυ μακρια εκτος εαν εισαι επαγγελματιας, καποια στιγμη θα μπω σε λεπτομερειες.

Image

Image

Για Σ/Κ ταξιδι πηρα αυτην την θηκη 2 πουρων με φυλλλα κεδρου μεσα, καντε συγκριση μεγεθους με 2 πιπες καπνου και ενα φακελακι καπνο ή κουτακι (tin) να δειτε την διαφορα ογκου.
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
Απάντηση