Οι διασημοι που αγαπησαμε και εφυγαν για παντα (Jackson,κλπ
- Σιδ.Σταυρος
- Has thanked: 358 times
- Been thanked: 682 times
- Επικοινωνία:
Re: Οι διασημοι που αγαπησαμε και εφυγαν για παντα (Jackson,κλπ
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
- Megalos (Τρί Ιαν 20, 2026 10:10 pm) • Giorgos_I (Τετ Ιαν 21, 2026 11:51 pm)
- Rating: 15.38%
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
- kalvetfl67 (Παρ Ιαν 23, 2026 2:11 pm) • Megalos (Παρ Ιαν 23, 2026 6:43 pm)
- Rating: 15.38%
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
- Megalos (Σάβ Ιαν 24, 2026 8:59 pm)
- Rating: 7.69%
- Giorgos_I
- Has thanked: 514 times
- Been thanked: 1232 times
Να σημειώσω κάτι. Μια μικρή ιστορία.Σιδ.Σταυρος έγραψε: Σάβ Ιαν 24, 2026 3:21 pm Αναστασία Αθήνη (1949-2026)
H «εθνικη χαστουκιστρια» του περιστατικου της 10 Οκτωβριου 1997.
Η κα Δημητρα Λιάνη, ήταν στην γειτονιά μου. Και είμασταν μαζί στο σχολείο. Λιιιιιγο πιο μικρή ηλικιακά, αλλά μαζί στο προαύλιο.
Το σπίτι της, το πατρικο, ακριβώς απέναντι από το σχολείο.
Κάνω μία παρένθεση. Θα αναφερω μονον γεγονότα, χωρίς σχολιασμό. Τα γεγονότα, θα τα κρινουν οι ιστορικοι. Εγώ, δεν εμπλέκω πολιτικη, αν κάποια γεγονοτα ήταν σωστά ή όχι. Μονον ιστορικά στοιχεία.
Η Δήμητρα, από την θέση που βρέθηκε, βοήθησε πάρα πολύ κόσμο και πολλά άτομα από την περιοχή, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις. Και βοήθησε ανθρώπους με προσόντα, δεν θα τα έλεγα ρουσφέτια, που λόγω των τότε ιδεοληψιών λόγω προέλευσης και των γονέων των ατόμων ( γνώρισμα της περιοχής ), οι τότε "κρατουντες" πράσινοι, τους έβαζαν στο περιθώριο. Πολλοί της χρωστάνε. Και ενεργώντας ηθικά, έπρεπε να το αναφέρω. ( Σημ. Εγώ, εργάστηκα σε πολυεθνικές - δεν είχα ανάμιξη / βοήθεια / υποστήριξη / πολιτικά μέσα ).
Συνεχίζω.
Οι του αυτου σχολείου, που όλοι σχεδόν γνωριζόμαστε, ίδια γειτονιά, ίδια φροντιστήρια, παρέες, κέντρα νεότητος του τότε, φλερταρίσματα κλπ. μεγαλώσαμε, ακολουθήσαμε κάποιους διαφορετικούς δρόμους. Αλλά, αλλά η ζωή παίζει πάντα τα δικά της παιχνίδια.
Η Δήμητρα, βρέθηκε ιπταμένη στην Ολυμπιακή, όπου είχε προϊσταμένη την αδελφή μου, που ήταν επίσης ιπταμένη αλλά αρχαιότερη σε σειρά. Η αδελφή μου δεν ζει πια.
Στην εξέλιξη της ζωής της η Δήμητρα, σταμάτησε την ΟΑ, και ακολούθησε τον δρόμο της. Και κάποια στιγμή φτάσαμε στο περιστατικό με την Αθήνη.
Η κα Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου πλέον, είχε δικηγόρο ένα παιδί πάλι από το σχολείο, λιγο μεγαλυτερο από εμάς. Εξαιρετικού χαρακτήρα και νομικης κατάρτισης. Το μικρό του όνομα Νίκος, το επώνυμο από Ρ. Εχει ακόμα το γραφείο, όπου λειτουργεί πλέον και ο γιος του. Με είχε υποστηρίξει και εμένα σε μια δύσκολη υπόθεση, υψηλής σημασίας.
Απο την απέναντι πλευρά, δικηγόρος της Αθήνη, ο Νίκος Βλαμάκης, συμμαθητής μου. Αναφέρω το όνομα επειδή δεν είναι πλέον στην ζωή. Ειχε κάνει και αναψηλάφηση της δίκης των 6.(στην δικαστική γλώσσα ‘‘επανάληψη’’ ή ‘‘επανεξέταση’’)
Τα παράξενα παιχνίδια της ζωής. Τρία άτομα, από το ίδιο σχολείο, από την ίδια περιοχή, γνωστα μεταξύ τους, από καπρίτσιο της ζωής, βρέθηκαν να εμπλέκονται στο ίδιο περιστατικό. Και εδώ, η ανωτερότητα και ο χαρακτήρας της Δήμητρας, δεν ζήτησε την "τιμωρία" ( απο αυτά που ξέρω ) της Αθήνη.
Η ανάρτηση, δεν έχει σκοπό να υπερασπίσει ή να κατηγορήσει. Αλλοι το κάνανε ήδη, ή θα το κάνουν ίσως πιο ψύχραιμα όταν ο καιρός θα είναι ώριμος.
Ηθελα απλώς να υπενθυμίσω ότι η ζωή έχει τόσες εκπλήξεις, που ακόμα και ο πιο τολμηρός και ευφάνταστος συγγραφέας / σεναριογράφος δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί. Και να έχουμε πάντα κατα νου το
«Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαληκέψεις για να σε χαιρετούν όταν θα ξεπεζέψεις»
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
Αμφοτερες (Λιανη-Αθηνη) εχουν περασει απο την Υπηρεσια μας, η μεν απο την πισω πορτα σκοπιμως με υφος (την αντιποαθουσες στο πρωτο δευτερολεπτο) με 2 αστυνομικους (πληρωνει το κρατος) ''δια υποθεσιν'' της και η δε για γραφειοκρατικο θεμα (πολυ χαμηλων τονων,σε κοιταζε καταματα χωρις να αυτοδιαφημιζεται, την ειχαν δειξει σε βιντεο στο χωριο της οταν ειχε βγει στην συνταξη).
Οι γυμνες φωτογραφιες της ''Μιμης" που ειχαν δημοσιευθει στην Αυριανη ειχαν δημοσιευθει αρχικα σε βιβλιο του Γ.Καραντζαφερη, το τι ειχε κανει στον Ο.Α πριν ''την κανουν πασα'' στον Ανδρεα το ξεραμε.
Για το τυπικο της υποθεσης: η Αθηνη ηδη ενω περιμενε εξω στην ουρα ελεγε το τι θα κανει, μετρα ασφαλειας Μηδεν λοιπον (ο ενας εκ των αστυνομικων ηταν με το τσιγαρο στο στομα, ο ιδος ειχε περασμενη μια φωτογραφικη μηχανη μπροστα του οταν ηταν συνοδευτικος στις βολτες, μιλαμε για αατειοτητες).

Οι γυμνες φωτογραφιες της ''Μιμης" που ειχαν δημοσιευθει στην Αυριανη ειχαν δημοσιευθει αρχικα σε βιβλιο του Γ.Καραντζαφερη, το τι ειχε κανει στον Ο.Α πριν ''την κανουν πασα'' στον Ανδρεα το ξεραμε.
Για το τυπικο της υποθεσης: η Αθηνη ηδη ενω περιμενε εξω στην ουρα ελεγε το τι θα κανει, μετρα ασφαλειας Μηδεν λοιπον (ο ενας εκ των αστυνομικων ηταν με το τσιγαρο στο στομα, ο ιδος ειχε περασμενη μια φωτογραφικη μηχανη μπροστα του οταν ηταν συνοδευτικος στις βολτες, μιλαμε για αατειοτητες).