Ευχαριστώ για την .......πάσα !gep έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 4:42 pm Από την παραπάνω ανάρτηση του Γιώργου,
"Τελικά, ήταν Γάλλος, οπότε πιάσαμε τα ...."Γαλλικά" και η κυρία του χάρηκε πολύ που το πρόσεξα, μια και του το είχε κάνει εκείνη δώρο.''
Τι σου είναι τελικά οι Γαλλίδες...
Εδώ η δικιά μου, μου είχε πει ότι αν ΤΗΣ αγόραζα ξανά ακριβό ρολόι θα άλλαζε τις κλειδαριές στο σπίτι. Σιγά μην και δεν της αγόραζα, με τις κλειδαριές να παραμένουν οι ίδιες.
Για χρόνια μου υποσχόταν μουσικό CD για την γιορτή μου. Μήπως έχετε δει κανένα CD να βολοδέρνει ξέμπαρκο;
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Δεν είναι η πρώτη φορά, που παρατηρώ ρολόι και μετά στην συζήτηση / επιβράβευση του ιδιοκτήτη, μου έχουν πεί ότι ήταν δώρο της συζύγου !
Εχω γνωστό εδώ στο νησί, δεν λέω φίλο γιατί συναντιόμαστε τα τελευταία 23 χρόνια σε κοινούς τόπους / παραλία / εστιατόρια / έχουμε γιορτάσει μαζί 15-Αυγουστους γιορτές παιδιών κλπ. αλλά δεν έχουμε καθημερινή επαφή για να τον πω "φίλο".
Αξιοπρεπέστατος, και πριν πολλάαααα χρόνια, σε μια γιορτή γενεθλίων, το 2003 ή 2004, βλέπω στο χέρι του ένα Rolex.
Τότε, φόραγα και εγώ ανελλιπως τα δικά μου, οπότε τον ρώτησα πότε το πήρε και γιατί διάλεξε αυτό το συγκεκριμένο. Ηταν ένα Rolex Oyster Quartz. Που είχε πρωτοκυκλοφορήσει νομίζω αρχές των 1980'ς. ( Τελικά παρουσιάστηκε το 1977 ). Που δεν κυκλοφόρησε ευρέως, ούτε ο κόσμος , ο παθιασμένος με τα ρολόγια ή την μάρκα, θα επέλεγε ένα τέτοιο. Και η παραγωγή του σταμάτησε το 2001.Οπότε, περίμενα μια απάντηση πιο περίπλοκη, "πήρα αυτό γιατί........." Αλλά η απάντηση, ήταν ........καταπέλτης.
- Δεν ξέρω, η γυναίκα μου μου το πήρε ! Και το έχω από το 1983".
Οπότε, η ερώτηση πήγε στην κυρία του.
- Πως και του επέλεξες ένα Rolex Quartz ?
- Είπα να του πάρω ένα Rolex, ( θυμίζω ότι μέχρι τότε, τα Rolex ήταν γνωστά σε λιγους, αλλά το 1981, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και το Rolex που κάνανε δώρο οι εκλεγέντες τότε βουλευτές στον Αντρέα, ενα χρυσό GMT, τα έκανε "διάσημα",στις πλατιές λαϊκές μάζες, και τα επόμενα χρόνια είδαμε να φοριέται από πολλούς - Ειδικά το Datejust σε μισό - μισό.Δεν είναι πολιτικό σχόλιο - είναι απλή αναφορά - μια και τα έζησα ).
Και πήγα εκεί, μου λέει η κυρία, τους εξήγησα ότι ήθελα ένα δώρο, εξήγησα ότι ο Σπύρος ΔΕΝ ξέρει από ρολόγια, ούτε ασχολείται, θα ήθελα ένα αυτόματο κλπ. και μου πρότειναν αυτό, που δεν χρειαζόταν διορθώσεις μια και ήταν ακριβείας. Και του το πήρα.
Rolex Oyster Qyartz, Datejust με λευκόχρυση στεφάνη και λευκή πλάκα με Λατινικούς αριθμούς. Εψαξα για την φωτό, αλλά δεν την βρήκα στην μνήμη που έχω μαζί μου. Θα την χρωστάω.
''