Σημερα φοραμε....(2)

Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 476 times
Been thanked: 1161 times

Re: Σημερα φοραμε....(2)

Δημοσίευση από Giorgos_I »

gep έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 4:42 pm Από την παραπάνω ανάρτηση του Γιώργου,
"Τελικά, ήταν Γάλλος, οπότε πιάσαμε τα ...."Γαλλικά" και η κυρία του χάρηκε πολύ που το πρόσεξα, μια και του το είχε κάνει εκείνη δώρο. Εικόνα ''

Τι σου είναι τελικά οι Γαλλίδες...
Εδώ η δικιά μου, μου είχε πει ότι αν ΤΗΣ αγόραζα ξανά ακριβό ρολόι θα άλλαζε τις κλειδαριές στο σπίτι. Σιγά μην και δεν της αγόραζα, με τις κλειδαριές να παραμένουν οι ίδιες.
Για χρόνια μου υποσχόταν μουσικό CD για την γιορτή μου. Μήπως έχετε δει κανένα CD να βολοδέρνει ξέμπαρκο;

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ευχαριστώ για την .......πάσα ! :smile:

Δεν είναι η πρώτη φορά, που παρατηρώ ρολόι και μετά στην συζήτηση / επιβράβευση του ιδιοκτήτη, μου έχουν πεί ότι ήταν δώρο της συζύγου ! :surprise:

Εχω γνωστό εδώ στο νησί, δεν λέω φίλο γιατί συναντιόμαστε τα τελευταία 23 χρόνια σε κοινούς τόπους / παραλία / εστιατόρια / έχουμε γιορτάσει μαζί 15-Αυγουστους γιορτές παιδιών κλπ. αλλά δεν έχουμε καθημερινή επαφή για να τον πω "φίλο".

Αξιοπρεπέστατος, και πριν πολλάαααα χρόνια, σε μια γιορτή γενεθλίων, το 2003 ή 2004, βλέπω στο χέρι του ένα Rolex.
Τότε, φόραγα και εγώ ανελλιπως τα δικά μου, οπότε τον ρώτησα πότε το πήρε και γιατί διάλεξε αυτό το συγκεκριμένο. Ηταν ένα Rolex Oyster Quartz. Που είχε πρωτοκυκλοφορήσει νομίζω αρχές των 1980'ς. ( Τελικά παρουσιάστηκε το 1977 ). Που δεν κυκλοφόρησε ευρέως, ούτε ο κόσμος , ο παθιασμένος με τα ρολόγια ή την μάρκα, θα επέλεγε ένα τέτοιο. Και η παραγωγή του σταμάτησε το 2001.Οπότε, περίμενα μια απάντηση πιο περίπλοκη, "πήρα αυτό γιατί........." Αλλά η απάντηση, ήταν ........καταπέλτης. :smile_glossa:
- Δεν ξέρω, η γυναίκα μου μου το πήρε ! Και το έχω από το 1983".
Οπότε, η ερώτηση πήγε στην κυρία του.
- Πως και του επέλεξες ένα Rolex Quartz ?
- Είπα να του πάρω ένα Rolex, ( θυμίζω ότι μέχρι τότε, τα Rolex ήταν γνωστά σε λιγους, αλλά το 1981, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και το Rolex που κάνανε δώρο οι εκλεγέντες τότε βουλευτές στον Αντρέα, ενα χρυσό GMT, τα έκανε "διάσημα",στις πλατιές λαϊκές μάζες, και τα επόμενα χρόνια είδαμε να φοριέται από πολλούς - Ειδικά το Datejust σε μισό - μισό.Δεν είναι πολιτικό σχόλιο - είναι απλή αναφορά - μια και τα έζησα ).

Και πήγα εκεί, μου λέει η κυρία, τους εξήγησα ότι ήθελα ένα δώρο, εξήγησα ότι ο Σπύρος ΔΕΝ ξέρει από ρολόγια, ούτε ασχολείται, θα ήθελα ένα αυτόματο κλπ. και μου πρότειναν αυτό, που δεν χρειαζόταν διορθώσεις μια και ήταν ακριβείας. Και του το πήρα. :surprise:

Rolex Oyster Qyartz, Datejust με λευκόχρυση στεφάνη και λευκή πλάκα με Λατινικούς αριθμούς. Εψαξα για την φωτό, αλλά δεν την βρήκα στην μνήμη που έχω μαζί μου. Θα την χρωστάω.
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 3):
Megalos (Δευ Οκτ 06, 2025 10:37 pm) • gep (Τρί Οκτ 07, 2025 2:59 pm) • I. MANH (Τετ Οκτ 08, 2025 3:43 pm)
Rating: 23.08%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Ο επόμενος, φίλος και γείτονας, έχει σετ - αντρικό και γυναικείο TUDOR, που του πήρε η γυναίκα του προ αμνημονεύτων χρόνων, σαν δώρο για τον αρραβώνα.

Ρολόγια με ηλικία πάνω από 40+ χρόνια, που ενώ φέρουν τον τίτλο TUDOR, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι Rolex ! :surprise:

Οταν πήγα γύρω στο '80 να πάρω ένα σαν και αυτό αλλά και ένα "Daytona", οι "γνώστες" :slap: ( ....αυτοί που ΟΛΑ τα ξέρουν, χωρίς να έχουν ιδέα !!! - αλλά τότε εγώ πιτσιρικάς ακόμα μάθαινα ) με απέτρεψααν, γιατι μου είπαν ότι σε αυτά έβαζαν τις μηχανές που δεν περνούσαν τα τεστ COSC, αντι να τις πετάνε, οπότε δεν θα ήταν καλά ρολόγια.

Εχω ακόμα τα φυλλάδια / καταλόγους με τα μοντέλα και τους κωδικούς.

Για να μαθαίνουν οι νεοι αυτά που εμείς βιώσαμε εμείς μέχρι να φτάσουμε εδώ που έχουμε λιιιιιιιιιιιγη γνώση. :smile:

Φωτό επισυνάπτονται.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
Megalos (Δευ Οκτ 06, 2025 10:41 pm) • gep (Τρί Οκτ 07, 2025 2:58 pm)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Και έχω και άλλες περιπτώσεις.

Αλλά δεν θέλω να κουράσω.

Τουλάχιστον, στα ρολόγια προσωπικά δεν είχα ποτέ "μουρμούρα", αποκτούσα αυτά που ήθελα, και όταν "υποσχέθηκα" ότι θα σταματήσω, παρά την αθέτηση της υπόσχεσης, δεν είχα μουρμούρα.

Αλλά σε όλα τα άλλα, .........άσε :box:
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
Megalos (Δευ Οκτ 06, 2025 10:41 pm) • gep (Τρί Οκτ 07, 2025 2:59 pm)
Rating: 15.38%
gep
Has thanked: 7180 times
Been thanked: 6089 times

Δημοσίευση από gep »

Καμμία μουρμούρα στα δικά μου. Η προειδοποίηση ήταν για αυτά που της έπαιρνα γιατί δεν το έχει με τα ρολόγια. Αυτό που βγάζει σπάνια από το χέρι είναι ένα κουρδιστό Poveda που πήρα μεταχειρισμένο 20 δολάρια

These users thanked the author gep for the post:
Megalos (Δευ Οκτ 06, 2025 10:41 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42903 times
Been thanked: 9564 times

Δημοσίευση από Megalos »

nick10 έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 10:28 am Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους :cheer:
Εικόνα
Νίκο πανέμορφη φωτογραφία :good:
These users thanked the author Megalos for the post:
nick10 (Δευ Οκτ 06, 2025 10:43 pm)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

nick10 έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 11:45 am
gep έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 11:19 am Καλή σας ημέρα Εικόνα

Καλημέρα Γιώργο, αυτό εδώ έχει παρόμοι καντραν με την επανέκδοση που εβγαλε πριν λίγες μέρες η Longines :cheer:
Εικόνα
Αυτό θα έλεγα και εγώ στον Γιώργο Νίκο … πολύ όμορφο και σύγχρονο τελικά
These users thanked the author Megalos for the post:
I. MANH (Τετ Οκτ 08, 2025 3:44 pm)
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 7:40 pm Ο επόμενος, φίλος και γείτονας, έχει σετ - αντρικό και γυναικείο TUDOR, που του πήρε η γυναίκα του προ αμνημονεύτων χρόνων, σαν δώρο για τον αρραβώνα.

Ρολόγια με ηλικία πάνω από 40+ χρόνια, που ενώ φέρουν τον τίτλο TUDOR, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι Rolex ! :surprise:

Οταν πήγα γύρω στο '80 να πάρω ένα σαν και αυτό αλλά και ένα "Daytona", οι "γνώστες" :slap: ( ....αυτοί που ΟΛΑ τα ξέρουν, χωρίς να έχουν ιδέα !!! - αλλά τότε εγώ πιτσιρικάς ακόμα μάθαινα ) με απέτρεψααν, γιατι μου είπαν ότι σε αυτά έβαζαν τις μηχανές που δεν περνούσαν τα τεστ COSC, αντι να τις πετάνε, οπότε δεν θα ήταν καλά ρολόγια.

Εχω ακόμα τα φυλλάδια / καταλόγους με τα μοντέλα και τους κωδικούς.

Για να μαθαίνουν οι νεοι αυτά που εμείς βιώσαμε εμείς μέχρι να φτάσουμε εδώ που έχουμε λιιιιιιιιιιιγη γνώση. :smile:

Φωτό επισυνάπτονται.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Ευχαριστώ φιλε Γιώργο για τις όμορφες αυτές ιστορίες και γνώσεις που μοιράζεσαι σε εμάς για να
μαθαίνουμε ,όχι μόνο οι νέοι ….
Αλήθεια δεν ήξερα ότι στο πίσω μέρος τα Tudor έγραφαν Rolex :sad:
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Megalos έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 10:47 pm
Ευχαριστώ φιλε Γιώργο για τις όμορφες αυτές ιστορίες και γνώσεις που μοιράζεσαι σε εμάς για να
μαθαίνουμε ,όχι μόνο οι νέοι ….
Αλήθεια δεν ήξερα ότι στο πίσω μέρος τα Tudor έγραφαν Rolex :sad:
Το όλο σχέδιο, κάσα - στεφάνη κλπ, είναι Rolex.

Δεν μιλάω για το μπρασελέ ή την κορωνα, που είναι ατόφια Rolex.

Δειτε και το εσωτερικό του clasp. Οπου αναφέρεται και το 14 Κ.

Απλώς, οι φωτό είναι παμπάλαιες, με το τότε τηλέφωνο, που δεν έκανε καλά zoom.

Αλλά φαίνεται και το λογότυπο, αλλά και στην κορώνα κουρδίσματος, η κορώνα της Rolex, και η γραμμή που σημαίνει twin lock.

Εικόνα
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Πέμ Οκτ 09, 2025 9:33 pm)
gep
Has thanked: 7180 times
Been thanked: 6089 times

Δημοσίευση από gep »

Καλημέρα, με ένα Roamer Stingray δεκαετίας '60, από την εποχή που η εταιρεία πρωτοπορούσε. Φοράει την καλίμπρα MST471. Υπάρχουν αρκετές αναφορές για αυτήν στο διαδίκτυο για όσους θα ήθελαν να το ψάξουν.
Υ.Γ. οι γρατζουνιές στο πίσω μέρος από τον προηγούμενο κάτοχο ή τα παιδιά του, δεν με ενοχλούν καθόλου, μα καθόλου. ΕικόναΕικόνα

These users thanked the author gep for the post (total 4):
Giorgos_I (Τρί Οκτ 07, 2025 3:20 pm) • nick10 (Τρί Οκτ 07, 2025 10:15 pm) • kalvetfl67 (Τετ Οκτ 08, 2025 12:41 am) • Megalos (Πέμ Οκτ 09, 2025 9:34 pm)
Rating: 30.77%
Άβαταρ μέλους
ppana
Has thanked: 5351 times
Been thanked: 2587 times

Δημοσίευση από ppana »

Καλό μεσημέρι

Εικόνα

Sent from my iPhone using Tapatalk
These users thanked the author ppana for the post (total 5):
gep (Τρί Οκτ 07, 2025 3:00 pm) • Giorgos_I (Τρί Οκτ 07, 2025 3:20 pm) • nick10 (Τρί Οκτ 07, 2025 10:15 pm) • Dimitris Real (Τετ Οκτ 08, 2025 11:57 pm) • Megalos (Πέμ Οκτ 09, 2025 9:34 pm)
Rating: 38.46%
"If we lose the war in the air we lose the war and we lose it quickly."
Field Marshal Bernard Montgomery
Απάντηση