Αν τελέιωνα τώρα το δείπνο, με παρέα, και με ένα "σφηνάκι", τεντούρα ή μαστίχα, ένα πούρο θα ταίριαζε απόλυτα.
Αλλά, αυτό έγινε χθές στο τραπέζωμα

Αυτοι οι νεοπες ειναι ψωνια,το διαβασαν στα περιοδικα του Κωστοπουλου τοτε,το ειδαν και στο tik-tok και ειπαν να αντιγραψουν το αλλο το νουμερο τον Αγγλουπα.Giorgos_I έγραψε: Τετ Σεπ 24, 2025 11:52 pm Και εδώ εξηγείται το γέλιο που προκαλουν οι τζιτζιφιογκοι, που καπνιζουν πούρο στην ξαπλώστρα, την πλάζ, με 35+ βαθμούς. Το πουρο τους έχει ήδη πιάσει την υγρασία του χώρου, που μπορεί με λιιιιιιιγο αεράκι ( άλλο φαινομενο αυτό ) να κατέβει και στα 45 %. Η θάλασσα, στην άμμο, λόγω θερμοκρασιών, ΔΕΝ κρατάει υγρασία. Αντίθετα, το βραδάκι, μετά την δύση του ήλιου, η θερμοκρασία πέφτει και η υγρασία ( σχετική % ) ανεβαινει.
Απιθανο για εμενα αυτον τον καιρο,δεν εχω τις γνωσεις και κυριως τον χρονο. Δεν μπορω καθε πρωι να κοιταω το οργανο και να κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις και να εχω και αυτο το αγχος.Η σωστή ρύθμιση υγρασίας για ένα πούρο, γινεται ΜΟΝΟΝ σε υγραντήρα. ή αν έχεις γνώση, παίζοντας με υγρόμετρο ( ηλεκτρονικό ή τριχας ), και θερμόμετρο, σε ελεγχόμενο χώρο, με την παροχή απεσταγμένου νερού. Δηλαδή, κάνεις χειροκίνητα, την δουλειά του υγραντήρα. Ανεβαινει η θερμοκρασία ? Στο ψυγείο μεχρι να πέσει ( λιιιιιιιγο ), ανέβηκε η υγρασία ? Αφαίρεση της πηγής ( νερό ) και τοποθέτηση silica gel .
Ωχ,δεν ειμαστε για τετοιο ''καζο''.Φυσικά, στην διαδικασία αυτή, μπορεί να σου ξεφύγει κάποια παράμετρος, και το πούρο σου να .........πρασινίσει από την μούχλα.
Δεν ξερω,εχω 3-4 μεγαλα πουρα και μερικα πουρακια σε 2 ξεχωριστα ταπερ με τσιμουχα και μεσα απο ενα Boveda συν μια στρωση φυλλο κεδρου.Το να διατηρήσεις σε zip - lock πουρο, θα πρέπει να είναι για λιγο, και στις ίδιες θερμοκρασίες που θα είχε ένας υγραντήρας. Μπορείς ?
Καπνιζω πουρο αποκλειστικα σε 2 μερη, εξω σε καφετερια το πρωι και μεσα στο δωματιο με μπαλκονοπορτα ανοιχτη-ανεμιστηρα δαπεδου στην 1η σκαλα (δεν χτυπαει επανω μου προς το πουρο).Σε tupper, με φακελάκι ύγρανσης, εμπίπτεις στην πρώτη παράγραφο, πρέπει να πειραματιστείς, να δείς πιο κάνει, σε τι θερμοκρασίες ( χειμώνα - καλοκαίρι ) προκειμένου να σου δινει το σωστό ποσοστό υγρασίας. Και αν το πας σε ξηρό περιβάλλον για κλαπνισμα, το "φορτώνεις" λίγη παραπάνω υγρασία να έχει, αν πάς παραλία, το "ξεφορτώνεις.Λίγο δύκολο μεν, αλλά επειδή αυτό είναι ( υποτίθεται ) αυτοελεγχόμενο, μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά, όχι για μεγάλη περίοδο.

Giorgos_I έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 7:47 pm Τέλεια !
Παρατήρηση. Κομπολόι έχουν όσοι προσπαθούν να μην καπνίζουν. !![]()
Τα κομπολογια μου ειναι τροποποιημενα δηλαδη παιρνω ενα του εμποριου και το κανω μετατροπη στα μετρα μου ή παιρνω ξεχωριστα τα υλικα και το φτιαχνω στα μετρα μου.Giorgos_I έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 7:47 pm Παρατήρηση. Κομπολόι έχουν όσοι προσπαθούν να μην καπνίζουν. !![]()
ωραιοςΣιδ.Σταυρος έγραψε: Τετ Οκτ 08, 2025 11:40 amΤα κομπολογια μου ειναι τροποποιημενα δηλαδη παιρνω ενα του εμποριου και το κανω μετατροπη στα μετρα μου ή παιρνω ξεχωριστα τα υλικα και το φτιαχνω στα μετρα μου.Giorgos_I έγραψε: Δευ Οκτ 06, 2025 7:47 pm Παρατήρηση. Κομπολόι έχουν όσοι προσπαθούν να μην καπνίζουν. !![]()
Την τελευταια χαντρα την παω σε τορναδορο, αλλαζω το κορδονι και βαζω και αναλογου χρωματος φουντα την οποια και κουρευω λιγακι.
Δεν το στριφογυριζω νευρικα οπως κανουν οι νεαροι το μπεγλερι, παιζω με το κομπολοι οταν καθομαι στην καφετερια μεχρι να ερθει η σερβιτορα και συνεχιζω μεχρι να κρυωσει ο καφες.
Τραβαω φωτογραφια, το αφηνω στην ακρη και το ξαναπιανω στα ενδιαμεσα (κανω 2 μπολ πιπας) και μετα ξανα λιγο στο τελος πριν τα μαζεψω και φυγω.