Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42899 times
Been thanked: 9563 times

Re: Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

Δημοσίευση από Megalos »

Γιωργο .. Σταυρο ... σας ευχαριστουμε για τις πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες και ιστοριες ....συνεχιστε
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 476 times
Been thanked: 1161 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Τρί Σεπ 02, 2025 11:43 am
Τους δικους μου παππουδες τους πεταξαν σε εναν βαλτο με σκηνες και τους εδωσαν και κατι τσαπια-κασμαδες,τους ειπαν αμα θελουν να δουλεψουν να αποξηρανουν τον βαλτο και να μεινουν εκει.
Το εκαναν,εργαστηκαν χρονια ολοκληρα (στα ενδιαμεσα μερικοι πεθαναν απο κακουχιες-αρρωστιες) και εφτιξαν με παραγκες αρχικα προσφυγικο καταυλισμο. Μετα εκαναν μικρα σπιτακια τα οποια ξεχωριζαν απο τον ασβεστη και τους τενεκεδες για γλαστρες. Σε μερικους εδωσαν αγονα κτηματα γεματα βατους-σχινους τα οποια σιγα-σιγα καθαρισαν με τον κασμα-τσαπα με πολυ κοπο,μετα φυτεψαν ελιες και τις καλλιεργουσαν.
Τους εβριζαν ''τουρκοσπορους-τουρκαλαδες-αουτηδες-τουρκους" ενω οι απογονοι αυτων των ζωων τους ελεγαν ''χανουμακια". Τους εβγαζαν τα κεραμιδια απο την σκεπη,δεν τους επαιρναν για δουλεια,δεν τους δεχονταν μεσα στο κυριως χωριο και τους εβαζαν να μεινουν ξεχωριστα. Μιλαμε για ανθρωπους τοτε με καπες-γουρουνοτσαρουχα που ασχολουνταν με τυρογαλο και περαν του μοναδικοι ''κρασοπουλου" (καπηλειο) δεν ηξεραν αλλη ζωη, οι γυναικες τους φοραγαν ''τσιπα'' και εβριζαν τις Σμυρνιες ως ''παστρικες''. Οταν ρωτουσες γιατι σου ελεγαν γιατι κανουν συχνα ''παστρα'' δηλαδη καθαριοτητα, ξερετε τι ηταν αυτο; Εβγαιναν εξω στην μοναδικη βρυση που ειχε το προσφυγικο σπιτι και λουζονταν (αυτο για την εποχη εκει ηταν σκανδαλο να γινεται δημοσιως), μετα το στεγνωμα χτενιζονταν και επιαναν να μαλλια τους με κοκκαλακι ενω αυτες που τις κατηγορουσαν φοραγαν αποκλειστικα μαυρη ''μαντηλα''. Η προσφορα των Προσφυγων στην Ελληνικη ζωη (ντυσιμο-συμπεριφορα-εμφανιση-κουζινα-γλυκα-καφες-ειδος διασκεδασης κλπ) ειναι τεραστια και πριν αυτους δεν υπηρχαν τα ''σε λεω-με ειπες-επηαμε εψες" που λεμε μερικοι στην Β.Ελλαδα ντε και καλα γηγενεις (!) ουτε ηξεραν τι θα πει μπουγατσα-μπεσαμελ-καρυκευματα.

............................
Ετσι ήταν τα πράγματα, δεν μπήκα σε λεπτομέρειες, επειδή δεν ήθελα να δημιουργηθεί ένταση.

Εχω φωτογραφίες του παππού και της γιαγιάς στην Πόλη, με δίπλα τον πατέρα μου ( πρωτότοκος ) , ντυμένος ναυτάκι ( στολή του σχολείου ) κρατώντας το βιβλίο του, και την αδελφή του ( δεύτερη ) από δίπλα, που από το ντύσιμο και την πόζα, φαίνεται το βιοτικό επίπεδο. Και το να βγάζεις φωτογραφία οικογενειακή τότε, στον κήπο του σπιτιού σου, είναι δείγμα κάποιου επιπέδου.

Κι έχω και μια στην Ελλάδα πλέον, που από τα παιδιά φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά με την πρώτη, αλλά, η αρχόντισσα γιαγια Δέσποινα, είναι μια νεκροκεφαλή με δέρμα, ο παππούς Γιώργος το ίδιο ( ........αλλά ΠΑΝΤΑ με το τεράστιο χαμόγελο ). Οπως έλεγε ο πατέρας μου, δεν "κόλλαγε" πουθενα. Πάντα εύρισκε λύσεις, πάντα φρόντιζε για όλα.
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Παρ Σεπ 05, 2025 2:07 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Τρί Σεπ 02, 2025 11:43 am ....................
Μηπως ξερει κανεις ''το μπισκοτο'' το συνοδευτικο του καφε ποτε το εμαθαν στην Ελλαδα;
.......................
:cheer: Παπαδοπούλου, που ζήτησε για τα παιδιά, και της είπαν "Τι είναι αυτό ?"

Και ξεκίνησε την σημερινή βιομηχανία, που ηγειται η κα Ιωάννα. Με προϊόντα υψηλής ποιότητας. ( Προσωπική άποψη )

Μέρος της οικογένειάς μας, οι Χρυσοστόμου, ( τρείς κλάδοι, Γεωργίου - Χρυσοστόμου - Λεωνίδα , από τα ονόματα των παππούδων / αδελφών ) παρέμεινε στην Πόλη μέχρι το 1970.

Ο ξάδελφός μου, σχεδόν στην ηλικία μου, δεν κλήθηκε στον στρατό επειδή είχε Ελληνική καταγωγή, και το 1970 που ήρθαν εδώ, ( παλιό Φάληρο με τους υπόλοιπους Κων/λίτες ), δεν τον έπαιρναν στον στρατό, επειδή ήταν ..............Τούρκος !!!!!!

Και όλη η οικογένεια, παρέμενε στην Ελλάδα, με άδεια από το τμήμα αλλοδαπών. Δεν τους δίνανε υπηκοότητα για να μην ................μειωθεί ο Ελληνισμός της Πόλης :zoro:

Υποχρεωτικά, έκανα κάποια επαγγελματικά ταξίδια στην Τουρκία. Πήγαινα με βαριά καρδιά, μέχρι που έγιναν "φίλοι". Το συμφέρον τους κοιτούσαν, δεν μας αγάπησαν. Αλλά, θα αναφέρω 3 γεγονότα.

α. Φτάνω Κων/πολη, με ομάδα με Ιταλό, Ισπανό, Ολλανδό και Πολωνό. Διαβατήριο στο χέρι και 10 ή 20 Ε ( δεν θυμαμαι ακριβώς ) για την Viza, στον έλεγχο εισόδου. Μόλις φτάνω, τελευταίος από την ομάδα, ο τυπάς βλέπει το διαβατήριο, σφραγίζει, μου επιστρέφει τα λεφτά και λέει
- Εσύ φίλο. Οχι πληρώνει.

β.Μπαίνουμε για την έξοδο τελωνείου, και στο ενδιάμεσο πάω να ψάξω για κάτι καλά πούρα. Εκτός ΕΕ, με καλές τιμές. Να ξέρω που είναι, στην επιστροφή να μην ψάχνομαι. Με βοηθάει η κοπέλα, τα βρίσκω, την ευχαριστώ και........
-Δεν θα τα πάρετε ?
-Οχι, γιατί τώρα ήρθα, θα τα πάρω στην αναχώρηση.
-Από που είστε ?
-Ελλάδα.
-Πάρτε τα τώρα. Στους Ελληνες δεν κάνουν έλεγχο. :cheer:
Φτάνουμε στην έξοδο, ρωτάγανε τους υπόλοιπους αν έχουν κάτι να δηλώσουν, από δίπλα και εγώ, βλέπει το διαβατήριο και μου κάνει νόημα "φύγε" και μου χαμογελάει. Δρόοοοοοοοοομο εγώ :gf:

γ. Μαγαζί υψηλής ποιότητας, παραθαλάσσιο, επίσημο γεύμα ! Μας πάνε μέσα, να δούμε τα φαγητά. Και πάει να εξηγήσει στην ομάδα τι είναι το καθε τι.
-Μουσακας, μπριάμ, κοκκινιστό αρνί, κεφτεδάκια , μελιτζάνες και διάφορα άλλα, λες και μπήκαμε σε μαγέρικο της γειτονιάς με γιαγιαδίστικα φαγητά. :smile: Ολα πεντακάθαρα, περιποίημένα ( μιλάμε για μαγαζί υψηλής κλάσης )
Και μετά τα πρώτα, παραγγελία ψαρικών στο τραπέζι
-Τσιπούρ
-Λαβράκ
-Καλαμάρ

Λέω, έτσι τα λέτε ?
-Ναι, από εσάς τα έχουμε. Ολος ο πολιτισμός που έχουμε είναι από τους Ελληνες. Εμείς, νομάδες είμασταν, και το μόνο που έχουμε, είναι το γιαούρτι, που ήταν το γάλα πηγμένο για να μην χύνεται στο ταξιδι με τα άλογα ! :surprise:

Εκανα πολλά ταξίδια, κάθε φορά και μια νέα εμπειρία. Ο λαός, μας αγαπά. Η εξουσία όχι x:

Συνεχίζεται :smile:

-
Σιδ.Σταυρος (Τετ Σεπ 10, 2025 10:46 am)
Franco
Has thanked: 129 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από Franco »

Μας άνοιξες την όρεξη για ιστορικές ιστορίες :sh: :sh:
These users thanked the author Franco for the post:
Giorgos_I (Τρί Σεπ 02, 2025 10:23 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Franco έγραψε: Τρί Σεπ 02, 2025 9:46 pm Μας άνοιξες την όρεξη για ιστορικές ιστορίες :sh: :sh:

Ο @Megalos φταίει. Ειπε
Megalos έγραψε: Τρί Σεπ 02, 2025 5:35 pm Γιωργο .. Σταυρο ... σας ευχαριστουμε για τις πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες και ιστοριες ....συνεχιστε
:smile:
Megalos (Παρ Σεπ 05, 2025 2:08 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Με την ομάδα που ανήκα, ταξιδεύαμε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από Ισπανία μέχρι Ρωσία, για διάφορες διαπραγματεύσεις - σχεδιασμούς proect - αγορές, κλπ

Στην ομάδα, "αρχηγός" πάντα ένας Ολλανδός, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ υπαρχηγός, σαν γνώστης όλων των τεχνικων στοιχείων.

Προγραμματίσαμε μία επίσκεψη στην Τουρκία, μετα τα Χριστουγεννα, και μετά, επιστροφή Αμστερνταμ, όπου θα ερχόντουσαν και τα άλλα μελη, από Ισπανία - Ιταλία - Πολωνία, για τις επεξεργασίες - αποτελέσματα - αποφάσεις, προκειμένου να ενημερώσουμε προμηθευτές - συνεργάτες για τα επόμενα βήματα..

Εκείνον τον χειμωνα, έπρεπε να πάμε Κων/πολη, μέχρι Μάρτιο το αργότερο, ο Ολλανδός και εγώ, και μετά, από΄εκεί στο Αμστερνταμ για συνάντηση με τους υπολοίπους και εργασία.

Λόγω κάποιων έκτακτων γεγονότων, δεν μπορούσα να πάω. Επρεπε να ακυρώσω το ταξίδι μου ( .......πάνε τα πούρα :sad: ) αλλά να υποστηρίξω την επίσκεψη του συναδέλφου πλήρως. Επειδή η επίσκεψη ΕΠΡΕΠΕ να γίνει, δεν μπορούσε να αναβληθεί, πήγε υποχρεωτικά μόνος του ο Ολλανδος. Διαβίβασα όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στον Ολλανδο και στους συνεργάτες στην Τουρκια μέσω cloud, και αφού εκείνοι θα έδιναν τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν, θα τα έβλεπα / επεξεργαζόμουν στο Αμστερνταμ.

Και μετά, έχοντας συλλέξει όλη την πληροφόρηση / στοιχεία, θα τα δουλεύαμε στην συνάντηση.

Και εκεί, ήρθε ο κεραυνός.

Η πτήση της επιστροφής, που έπρεπε να είμαι και εγώ μέσα με τον Ολλανδό, η πτήση 1951 Κων/πολη ---> Αμστερνταμ, έπεσε. Επεσε λίγο πριν την προσγειωση. Στις 25 Φεβρουαρίου 2009.

Ο συνάδελφος και φίλος Ολλανδος, τραυμτίστηκε σοβαρά, όπως και πολλοι επιβάτες, 9 δε έχασαν την ζωή τους. Από τότε, δεν ξαναπήγα Τουρκία.

From Wikipedia, the free encyclopedia
Turkish Airlines Flight 1951

Date 25 February 2009
Stalled and crashed on landing due to faulty radio altimeter
North of the Polderbaan runway (18R/36L), near Amsterdam Schiphol Airport, Amsterdam, Netherlands
52°22′34″N 4°42′50″E

Aircraft type Boeing 737-8F2
Operator Turkish Airlines
IATA flight No. TK1951
ICAO flight No. THY1951
Call sign TURKISH 1951

Flight origin Istanbul Atatürk Airport, Istanbul, Turkey
Destination Amsterdam Schiphol Airport, Amsterdam, Netherlands
Occupants 135
Passengers 128 - Crew 7
Fatalities 9
Injuries 125
Survivors 126

Turkish Airlines Flight 1951 (also known as the Poldercrash or the Schiphol Polderbaan incident) was a passenger flight that crashed during landing at Amsterdam Schiphol Airport, the Netherlands, on 25 February 2009, resulting in the deaths of nine passengers and crew, including all three pilots.
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
Σιδ.Σταυρος (Τετ Σεπ 03, 2025 10:31 am) • Megalos (Πέμ Σεπ 04, 2025 4:44 pm)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Has thanked: 296 times
Been thanked: 591 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Σιδ.Σταυρος »

Giorgos_I έγραψε: Τρί Σεπ 02, 2025 8:40 pm :cheer: Παπαδοπούλου, που ζήτησε για τα παιδιά, και της είπαν "Τι είναι αυτό ?"
Αν και δεν λεει το περιστατικο:
https://www.mixanitouxronou.gr/pos-kata ... ma-apo-ta/

1923 - Πηγαινει ενα καλοντυμενο ζευγος στον Πειραια ο οποιος τοτε ηταν παραγκες με τσιγκια και λασπες,κατι καταλοιπα απο Κουτσαβακια,καρα στον δρομο,τεκεδες,αχθοφορους ναυτεργατες κλπ. Καθονται σε ενα καφενειο της εποχης (φυσικα ντοποιος την γυναικα του ουτε συζητηση να την παει εξω σε καφενειο) και παραγγελουν ''2 καφεδες'' (ολοι ηξεραν πως ο εννοουσαν τον βραστο) και ''απο ενα μπισκοτο"
''Μπισκοτο'' λεει ο σερβιτορος, ''τι ειναι αυτο;"
''Δεν ξερεις τι ειναι;" του απαντουν
''Οχι"
"Δεν εχετε μπισκοτα εδω;"
''Οχι''
Γυριζει λοιπον η κυρια και με τον δεικτη σηκωμενο λεει στον κυριο ''Εδω θα φτιαξουμε το εργοστασιο μας", η συνεχεια ειναι γνωστη: Μπισκοτα Παπαδοπουλου 1924

Σε ενα χωριο που τελικα κατεληξαν οι παππουδες μου δεν τους δεχθηκαν μεσα,τους ειπαν εγκατασταθειτε πιο περα οπως και εγινε.Μεχρι αρχες του '80 ειχαμε ''το παλιο το χωριο'' και ''ο νεος συνοικισμος" και το νοητο συνορο ηταν ενας δρομος.Μολις εφτιαξαν τις πρωτες παραγκες (μετα εγιναν σπιτακια) οι Προσφυγες αμεσως ανοιξαν νεα καταστηματα: φουρνο-εμπορικο-τσαγκαρικο-μπακαλικο-ταβερνα-καφενειο-ραφειο και μετα προεκυψε το εξης θεμα. Η υπαρχουσα εκκλησια του χωριου ηταν ουσιστικα ενα μικρο εκκλησακι που δεν χωραγαν περαν απο μερικα ατομα και οι υπολοιποι την εβγαζαν εξω (!) συχνα στο κρυο.Τοσες δεκαετιες ετσι και δεν τους ειχε κοψει να κανουν μια προεκταση τουλαχιστον. Οταν αυξηθηκε λοιπον ο πληθυσμος του χωριου τους ειπαν οι Προσφυγες να κανουν νεα εκκλησια και επι τη ευκαιρια να κανουν και μια πλατεια μπροστα. Αμεσως ξεσηκωθηκαν οι ντοπιοι: ''Αρ' τι λες; Ηρθαν οι Αουτηδες να μας παρουν το αγιο μας;" ασχετα εαν τους το εξηγουσαν αναλυτικα αν δουν και το πρακτικο της υποθεσης αυτοι ελεγαν ''Οχι,μα το Θεονε μα το Χριστονε".
Τελικα ο κοινοταρχης εδειξε πως ειχε μυαλο,εδωσε εξκριση και ξεκινησε η κατασκευη μιας μεγαλης εκκλησιας 20 μετρα μακρια απο την υπαρχουσα (ειναι που θα εχαναν τον αγιο τους) και φτιαχθηκε και πλατεια στην οποια μετα μπηκαν και 2 μνημεια πεσοντων (αναμεσα τους και για τους νεκρους της Μικρασιατικης Εκστρατειας που οι ντοπιοι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ φτιαξει).
Περασαν τα χρονια και η διαφορα φαινοταν,οι μεν ''κουστουμιε-γραβατιε'' με ρολοι-καδενα και καπελο να πηγαινουν βολτα στον κεντρικο δρομο με την συζυγο ''α λα μπρατσετα'' στο ζαχαροπλαστειο και οι δε με τα ρουχα της δουλειας κατα μονας στο καπηλειο (η γυναικα μεσα κλεισμενη στο σπιτι και το πολυ με το καρεκλακι στην γειτονισσα).

Το ακρως εκνευριστικο και οξυμωρο ειναι πως οι απογονοι τους "κοπτονται διακως" για ''τα δικαιωματα των προσφυγων" (μιλαμε για λαθρομουσουλμανους με πανακριβα κινητα-παπουτσια-ρολογια και καθε μηνα επιδομα συν αλλοδαπους απο αλβανια-γεωργια) και οταν τους λες για τους Ελληνες πραγματικους προσφυγες (και για Ποντιους και για Βορειοηπειρωτες) σε λενε ''φασιστα'' και ''ρατσιστη" ενω πριν το Google search οταν τους ρωτουσες απο που βγαινουν αυτες οι λεξεις και ποιος τις πρωτοειπε σε κοιταγαν σαν χανοι με το στομα ανοιχτο γιατι απλα δεν ειχαν ιδεα οι ανιστορητοι.
DNA-θρησκεια-Γλωσσα-Ηθη Εθιμα κοινα αλλα τους ελεγαν ''τουρκοσπορους'' (ασχετα ενα ο Βυζαντας ειχε ξεκινσηει απο τα Μεγαρα) ενω τους καυκασιανους εγκληματιες τους εκαναν ''ρωσοποντιους" (καμια σχεση με τους πραγματικους Ποντιοπυς) και τους εδωσαν και δικαιωμα ψηφου (!) κιολας.

Δεν ηταν ολοι οι προσφυγες ''αγιοι'' και εξηγησα το γιατι ομως στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ηταν ανθρωποι οικογενειαρχες-θρησκοι-εργατικοι-πολιτισμενοι-καλοκαρδκοι.Η ζωη εχει αλλαξει αλλα το DNA οχι,εγω λογω δουλειας πιανω την κουβεντα με πολυ κοσμο και αμεσως φαινεται ο απογονος ενος Πρσοφυγα του 1922. Τοτε το 1964-65 τους ελεγαν ''θα γινεις τουρκος;" η απαντηση ηταν ''οχι'' και ειχε απελαστη εντος 2 ημερων,αυτοι που ηρθαν εδω δεν πηγαν ΕΣ γιατι στα χαρτια ηταν ''τουρκοι υπηκοοι'' αλλα ουτε τους δεχονταν τοτε στον τουρκικο στρατο ''επειδη ηταν Ελληνες''.
Πισω στην Κωνσταντινουπολη αλλα και στα περιχωρα αμεσως ξεχωριζες το σπιτι του Ελληνα,ηταν διορωρο-ομορφο-με γλαστρες και αρχοντια, διπλα το καλυβι του τουρκου. Σε αυτα τα αρχοντικα των Ελληνων οταν εφυγαν μπηκαν μεσα οι τουρκοι και εγκατεστησαν κοτες και κατσικια (!)
Μιας και λεμε και για καφεδες εδω,μετα το δειπνο περναγαν στο σαλονι οπου ειχε καφε (σε ειδικα μικρα φλυτζανακια που δεν υπαρχουν στην εδω αγορα) για την χωνεψη και καπνισμα μαζι με συζητηση γιατι στο τραπεζι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΝ τετοιες κουβεντες,απαγορευονταν αυστηρα πολιτικα-διαφωνιες κλπ και ισχυε το ''οταν τρωμε δεν μιλαμε".
Επισης ασχετα εαν τελειωνε καποιος πρωτος δεν εφευγε απο το τραπεζι (ετσι κανουν οι Αραβες και μαλιστα πρεπει να ρευτεις δυνατα δημοσιως για να δειξεις πως σου αρεσε το φαγητο) ενω στην αρχη παντα ο οικοδεσποτης περιμενε να σερβιριστουν ολοι και μολις εδινε το συνθημα ''ειμαστε ετοιμοι;" ειχε τσουγκρισμα τα ποτηρια ολοι μεταξυ τους. Ξεχασα πως στην αρχη ειχε Ορεκτικο και μετα φρουτο ή γλυκο.

Εικόνα

Εδω εχεις μερικα δευτερολεπτα να επιλεξεις εαν θες καιμακι ή οχι και μετα εαν το θες με κλιση μεσα στο φλυτζανι ή να πεσει απο πιο ψηλα.
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
Giorgos_I (Τετ Σεπ 03, 2025 2:09 pm) • Megalos (Πέμ Σεπ 04, 2025 4:44 pm)
Το Blog μου: https://Pipe-smoke.blogspot.com
Kαναλι στο Youtube: https://tinyurl.com/p3lzsuk
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42899 times
Been thanked: 9563 times

Δημοσίευση από Megalos »

καλα Γιωργο ειχες λαδι στο καντηλι σου φιλε ... φοβερη ιστορια
These users thanked the author Megalos for the post (total 2):
Giorgos_I (Παρ Σεπ 05, 2025 8:58 pm) • Σιδ.Σταυρος (Σάβ Σεπ 06, 2025 11:27 am)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Has thanked: 296 times
Been thanked: 591 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Σιδ.Σταυρος »

Καφενείο στην Ελλάδα λειτουργεί αδιάκοπα 242 χρόνια από το 1785

https://www.iefimerida.gr/news/373005/p ... ia-eikones

Image

Image
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
Megalos (Παρ Σεπ 05, 2025 2:08 pm) • kalvetfl67 (Παρ Σεπ 05, 2025 5:41 pm)
Το Blog μου: https://Pipe-smoke.blogspot.com
Kαναλι στο Youtube: https://tinyurl.com/p3lzsuk
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Η χθεσινή έξοδος.

Εικόνα

Κάπου να βάλω και τους μεζέδες :gf: