Τι βλέπουν τα μάτια μου

Για τα αυτικικηντα -μηχανες αλλα και αεροπλανα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40735 times
Been thanked: 8905 times

Re: Τι βλέπουν τα μάτια μου

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Κυρ Δεκ 08, 2024 12:08 am Θα προτιμήσω αυτό ! Που είναι και σταθμευμένο σε ..............φορτιστή ! χα χα χα

Εικόνα
ενταξει ειναι αυτοκινηταρα αλλα οπως ειπες οχι για τους δρομους μας
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

gep έγραψε: Κυρ Δεκ 08, 2024 2:00 pm
Giorgos_I έγραψε:Του φίλου Ευριπίδη. Ενα από τα δύο με αυτές τις προδιαγραφές. Φερμένο από Γερμανία, όπου το είχε και γύρισε από εκεί, μετά από χρόνια εργασίας - λόγω Brain Drain.

Εχει μηχανή .......................ΤΟΥΟΤΑ, 3,5 λίτρων, αυτόματο κιβώτιο και πολλά άλλα κόλπα.

Προσωπικά, δεν θα αγόραζα ΠΟΤΕ ένα τέτοιο όχημα, απόλυτα περιορισμενης χρήσης, μια που ειδικά στην Ελλάδα, κάκιστοι δρόμοι - όρια ταχύτητας - κυκλοφοριακές συνθήκες, το καθιστούν ..ΑΧΡΗΣΤΟ.

Seicento και πάλι Seicento χα χα χα
Toyota, που μάλλον προέρχεται από την Yamaha. Καλά κρυμμένο μυστικό ότι η Yamaha παρέχει εξωτικές μηχανές σε μερικούς κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων λόγω της τεχνογνωσίας που απέκτησε από το τμήμα μοτοσικλετών, όπως και την εμπειρία της από την έμμεση εμπλοκή της με την Φόρμουλα 1. Και δεν περιορίζεται μόνο στους κινητήρες αλλά και στις αναρτήσεις.
Αλλά συνεργασίες υπάρχουν παντού. Ενδιαφέρον θα είχε αν είναι αληθινό το παρακάτω που αναρτώ με κάθε επιφύλαξη. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι πληρώνουμε και τι παίρνουμε...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
ναι Γιωργο το εχω ακουσει και εγω οτι η Mercedes φοραει μηχανες Renault
Άβαταρ μέλους
giannistissot
Has thanked: 7623 times
Been thanked: 2648 times

Δημοσίευση από giannistissot »

Megalos έγραψε:
Giorgos_I έγραψε:Του φίλου Ευριπίδη. Ενα από τα δύο με αυτές τις προδιαγραφές. Φερμένο από Γερμανία, όπου το είχε και γύρισε από εκεί, μετά από χρόνια εργασίας - λόγω Brain Drain.

Εχει μηχανή .......................ΤΟΥΟΤΑ, 3,5 λίτρων, αυτόματο κιβώτιο και πολλά άλλα κόλπα.

Προσωπικά, δεν θα αγόραζα ΠΟΤΕ ένα τέτοιο όχημα, απόλυτα περιορισμενης χρήσης, μια που ειδικά στην Ελλάδα, κάκιστοι δρόμοι - όρια ταχύτητας - κυκλοφοριακές συνθήκες, το καθιστούν ..ΑΧΡΗΣΤΟ.

Seicento και πάλι Seicento χα χα χα
Toyota, που μάλλον προέρχεται από την Yamaha. Καλά κρυμμένο μυστικό ότι η Yamaha παρέχει εξωτικές μηχανές σε μερικούς κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων λόγω της τεχνογνωσίας που απέκτησε από το τμήμα μοτοσικλετών, όπως και την εμπειρία της από την έμμεση εμπλοκή της με την Φόρμουλα 1. Και δεν περιορίζεται μόνο στους κινητήρες αλλά και στις αναρτήσεις.
Αλλά συνεργασίες υπάρχουν παντού. Ενδιαφέρον θα είχε αν είναι αληθινό το παρακάτω που αναρτώ με κάθε επιφύλαξη. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι πληρώνουμε και τι παίρνουμε...

ναι Γιωργο το εχω ακουσει και εγω οτι η Mercedes φοραει μηχανες Renault
Αυτο ισχυει Κωστα μου. Οχι σε ολα, στα χαμηλα κυβικα ντιζελ 1,4 1,6 λιτρα. Αυτο για τη yamaha δεν το γνωριζα, πολυ εντυπωσιακό.

Στάλθηκε από το SM-A556B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άβαταρ μέλους
pugman
Has thanked: 1211 times
Been thanked: 1731 times

Δημοσίευση από pugman »

Όντως ισχύουν τα όσα είπε ο Γιάννης όπως ισχύουν και τα της Yamaha.
Η Yamaha είναι πολύ μπροστά σε εξελίξεις στους κινητήρες όπως και σε κιβώτια ταχυτήτων.
These users thanked the author pugman for the post:
Megalos (Τετ Δεκ 11, 2024 10:51 pm)
Rating: 7.69%
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 266 times
Been thanked: 824 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

[/quote]

Αληθινό είναι Ισχύει. Δεν είναι έκπληξη. Πολλοί κατασκευαστές, έχουν προμηθευτές άλλους κατασκευαστές, που έχουν διακριθεί σε κάποιους τομείς.

Δες την λίστα.

The following Mercedes models have a Renault engine:

A-Class – A 160 (d), A 180 (d), A 200, A 220e, and A 250
B-Class – B 160 (d), B 180 (d), B 200, and B 250e
CLA-Class – CLA 180 (d), CLA 200, and CLA 250e
C-Class – C 180 d and C 200 d
GLA-Class – GLA 180 d and GLA 200
GLB-Class – GLB 180 d and GLB 200
Citan – 108 CDI, 109 CDI, 110 (CDI), 111 CDI, 112 CDI, and 113
Vito – 109 CDI and 111 CDI

Τεχνικά, αυτό γίνεται για να μειώσεις τα ολικά έξοδα δημιουργίας, δηλαδή έρευνα, πιστοποιήσεις, γραμμή παραγωγής. Από την άλλη, καταντας εξαρτώμενος απόο τρίτους, μένεις πίσω στην τεχνολογία, και μια μέρα.........σε ψάχνουν !

Εδώ, έχουμε μια εταιρία, την Ρενώ, με τεράστια εμπειρία στους αγώνες, που έφτιαξαν έναν κινητήρα με καλά στοιχεία σε συνεργασία με την Mercedes. Με το downsizing, οι αστεράτοι, μαθημένοι στα πρωθυπουργικά, πιάστηκαν στον ύπνο. Και πήραν ένα τεσταρισμένο έτοιμο, το βελτίωσαν στα δέοντα σημεία, και .......ιδού.

Ιστορικά, κάποτε τα Mercedes, τα έφτιαχναν μηχανικοί. Και τα πουλούσαν στις εκθέσεις. Χωρίς πολλά λόγια. Και έλεγαν "Θα βγάλουμε ένα νέο μοντέλο ως ακολουθως.......". Και πολλοί έδιναν προκαταβολή 30-40-50.000 DEM, ως προκαταβολή, και έλεγαν "Οταν το βγάλετε, κρατήστε μου ένα".

Μετά, το 1998 με την συνεργασία με την Chrysler, τα αυτοκίνητα τα έφτιαχναν οι λογιστές, και έτσι............μπήκαν στην διατίμηση. Μέχρι και τα ΤΑΧΙ στην Γερμανία, απέφευγαν πλέον τα μοντέλα της, που ήταν απλώς .......πατάτες. Και , απεφασίσθη η διακοπή της συνεργασίας.

Υπάρχουν επιχειρηματικοί λόγοι των επιλογών - συνεργασιών. Αδύνατον να αναφερθούν εδώ, ίσως σε μια καφεδοσυνάντηση.

Αλλά γενικα, λόγω κόστους, παίρνουμε από το ράφι, δεν κατασκευάζουμε. Με τους κινδυνους που αναφέραμε. Αλλά μια φίρμα σαν και αυτήν, με κατασκευές μεγάλων ΙΧ, φορτηγών, βιομηχανικων ζευγώνπχ Η/Ζ, κινητήρων θαλάσσης, κλπ. δεν "χάνει την επαφή" με το σχεδιαστήριο και το χυτήριο, αν πάρει ένα μπλόκ κινητηρα μικρού μεγέθους από αλλού.

Εχω ένα Mercedes. Το βιβλίο service είναι μέχρι τα 300.000 χιλ. Η Ρενώ, δίνει τα αντίστοιχα ?
Εχω ένα Ford. Με την τάπα βενζίνης στην πλευρά του οδηγού, που σημαίνει .........Αγγλικη σχεδίαση. Και ο κινητήρας, είναι Mazda !
Και αν πάρεις Jaguar, ένα Ford είναι.

Στους τομείς αυτούς, γίνονται πολλές αλλα....λιές, πάντα με στόχο την μείωση του κόστους εξέλιξης / παραγωγής, για την επιβίωση στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ανταγωνισμό. Περισσότερα σε καφεδοσυνάντηση.
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 3):
spyoly (Κυρ Δεκ 15, 2024 5:33 pm) • Megalos (Κυρ Δεκ 15, 2024 10:21 pm) • pugman (Τρί Δεκ 17, 2024 7:31 pm)
Rating: 23.08%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

ευχαριστουμε Γιωργο για την ομορφη αναλυση σου .... και επειδη το ανεφερες σε περιμενουμε στην επομενη καφεδοσυναντηση ωστε να μας τα πεις αναλυτικωτερα :cheer:
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5183 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Megalos έγραψε: Κυρ Δεκ 08, 2024 8:36 pm
Giorgos_I έγραψε: Κυρ Δεκ 08, 2024 12:02 am Πα πα πα πα, ....ποτέ !

Ε'ιπαμε, τα ηλεκτρικά είναι ένα μεγάλο σφάλμα ( ΙΜΟ ), γιατί απευθύνονται για μία σαφώς περιορισμενη χρήση. Τελεία.
συμφωνω φιλε Γιωργο .... ομως επιμενω οτι ειναι πανεμορφο σαν σχεδιο
Συμφωνώ ηλεκτρικά μεγάλο σφάλμα, αλλά το σχέδιο μου αρέσει και εμένα. Μόνο ηλεκτρικό θα βγει?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

markosgr28 έγραψε: Κυρ Δεκ 22, 2024 10:46 am
Megalos έγραψε: Κυρ Δεκ 08, 2024 8:36 pm
Giorgos_I έγραψε: Κυρ Δεκ 08, 2024 12:02 am Πα πα πα πα, ....ποτέ !

Ε'ιπαμε, τα ηλεκτρικά είναι ένα μεγάλο σφάλμα ( ΙΜΟ ), γιατί απευθύνονται για μία σαφώς περιορισμενη χρήση. Τελεία.
συμφωνω φιλε Γιωργο .... ομως επιμενω οτι ειναι πανεμορφο σαν σχεδιο
Συμφωνώ ηλεκτρικά μεγάλο σφάλμα, αλλά το σχέδιο μου αρέσει και εμένα. Μόνο ηλεκτρικό θα βγει?
ναι δυστυχως μονον ηλεκτρικο θα βγει
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

ειχα πολλα χρονια να δω στην Αθηνα Hammer ....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 266 times
Been thanked: 824 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Κυκλφορεί και ένα κιτρινομουσταρδί στην περιοχή μου, αλλά πρέπει να είναι το 2, το λιιιιιιγο πιο μικρό.

Αυτός με αυτήν την κοτσαδούρα, είναι επικινδυνος.
Απάντηση