Rolex vintage

παλαιοι ονειρεμενοι μηχανισμοι και κομματια
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Re: Rolex vintage

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Τρί Οκτ 15, 2024 10:29 pm
nick10 έγραψε: Παρ Οκτ 11, 2024 12:35 pm Εικόνα
Το αρχικό Explorer. Τέτοιο είχε και ο Τρίτσης, και υποτίθεται ότι πήγε και στο Εβερεστ. ( το ρολόι, όχι ο Τρίτσης ).

Με μπρασελέ λαμαρίνας με τα καρφάκια, που αναφέραμε προηγουμένως. Επίσης ΑΘΑΝΑΤΑ.

Αυτόματο και χρονόμετρο.

Εχει ξαναπαρουσιαστεί, σαν Explorer I, για να διακρίνεται από το Exprorer II, που είναι ουσιαστικά ένα GMT με σταθερή στεφάνη.

Εχει αντιγραφεί από έναν Εγγλέζο και ..............διάφορους άλλους.
Giorgos_I έγραψε: Τρί Οκτ 15, 2024 10:23 pm
nick10 έγραψε: Τρί Οκτ 08, 2024 1:03 pm Εικόνα
Από τα "πρώτα" που πουλήθηκαν σε πλατιές λαϊκές μάζες. Χειροκουρδιζόμενο, καλής χρονομετρίας, ( δεν είναι πιστοποιημενο χρονομετρο ).

Τέλη '60 και '70, πουλήθηκαν πολλά ειδικά σε χώρες με κάποιο εισοδηματικό επίπεδο. Εχω συναντήσει αρκετά, σε Ελληνες του εξωτερικού, Αίγυπτο - Σουδάν, που επέστρεψαν στην Ελλάδα. ΑΘΑΝΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο, αρικά είχε μπρασελέ OYSTER, και μάλιστα το "λαμαρινένιο", με τα καρφάκια. Αυτό που φοράει, είναι Jubilee, αλλά τελευταίου τύπου με κρίκο D.
σε ευχαριστουμε Γιωργο για τις ομορφες ιστοριες αλλα και ιστορικες αναφορες ειδικα για τα Rolex :sh:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
nick10
moderator
Has thanked: 6612 times
Been thanked: 11111 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nick10 »

Εικόνα
These users thanked the author nick10 for the post (total 2):
Giorgos_I (Κυρ Νοέμ 17, 2024 12:43 am) • Megalos (Κυρ Νοέμ 17, 2024 8:59 pm)
Rating: 15.38%
Fb: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/

Το γούστο μου είναι απλό, διαλέγω πάντα το καλύτερο...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 201 times
Been thanked: 759 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Megalos έγραψε: Σάβ Οκτ 19, 2024 8:28 pm
σε ευχαριστουμε Γιωργο για τις ομορφες ιστοριες αλλα και ιστορικες αναφορες ειδικα για τα Rolex :sh:
Ειναι μεγάλη μου χαρά, να αναρτώ πληροφορίες για συγκεκριμένα ρολόγια που τα έζησα και έμαθα κάτι για αυτά.

Με οικογένεια από την πλευρά της μητέρας μου να είναι από Αίγυπτο, ( Ελληνες από Ανατολική Θράκη - Ποντιακής καταγωγής, που βρέθηκαν εκεί για βιοποριστικούς λόγους, από το 1870 - με επιτυχείς επιχειρήσεις, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο - υψηλές σπουδες κλπ ) από μικρός είχα εκτεθεί στην μάρκα, μια και πολλά μέλη της είχαν. Οπότε, η εμπλοκή μου λόγω της αγάπης προς τα ρολόγια ήταν αυτονόητη, αλλά και καθοριστική για την αγάπη προς την συγκεκριμενη μάρκα. Τότε ήταν άγνωστη "στις πλατιές λαϊκές μάζες", αλλά γνωστή εκτός συνόρων Ελλάδας.

Πολλά από αυτά τα μοντέλα, τα έζησα στους καρπούς συγγενών, άλλα τα απέκτησα στην διαδρομή μου σαν ρολογόφιλος, τα αγάπησα και τα αγαπώ, απλώς είμαι κάθετα αντίθετος στο σημερινό τους status και τις παράλογες τιμές τους.

Και χαίρομαι όταν μπορώ να μοιραστώ αυτές τις εμπειρίες εδώ με εσας, που σας εκτιμώ ιδιαίτερα.
These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
nick10 (Κυρ Νοέμ 17, 2024 1:12 am) • Megalos (Κυρ Νοέμ 17, 2024 9:00 pm)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 201 times
Been thanked: 759 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

nick10 έγραψε: Παρ Νοέμ 15, 2024 4:55 pm Εικόνα
Ενα Date, χρυσό, μπορεί 14 Κ, από τα πρώτα που η φίρμα έβγαζε σαν "πολυτελείας". Ειναι σε συνέχεια των Precision και Air King χωρίς ημερομηνίες. Ακολούθησε το Datejust, αναβάθμιση του Date, που βγήκε αρχικά σε ατσάλι και μετά μισο - μισό, αρχικά στα 14 Κ και μετά με την επιτυχία σε 18 Κ. Ειναι ο λόγος που πιστεύω ότι το Date ήταν 14 Κ. Αν λάβουμε υπ' όψιν και μερικές χώρες όπου τα 14 Κ ήταν υπερβολικά, με τυπικά τα 9 Κ, καταλαβαίνει κανείς την δυσκολία της μαρκας στην προώθηση σε τέτοιες αγορές, USA , Canada, UK, κλπ.

Εμείς εδώ, σαν Ανατολικη χώρα, έχουμε ( είχαμε ) 14, 18, ακόμα και 22 Κ, στα διάφορα κοσμήματά μας. Οι ανωτέρω χώρες όχι. Και κάποιες εποχές, οι εισαγωγές ειδικά στις ΗΠΑ, απαιτούσαν το μπρασελέ να φτιάχνεται τοπικά.

Εδώ, με μπρασελέ Τζούμπιλι, στην πρωτόγονη μορφή του, με τον πεπλατυσμένο κρίκο.
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Κυρ Νοέμ 17, 2024 9:01 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Κυρ Νοέμ 17, 2024 12:57 am
nick10 έγραψε: Παρ Νοέμ 15, 2024 4:55 pm Εικόνα
Ενα Date, χρυσό, μπορεί 14 Κ, από τα πρώτα που η φίρμα έβγαζε σαν "πολυτελείας". Ειναι σε συνέχεια των Precision και Air King χωρίς ημερομηνίες. Ακολούθησε το Datejust, αναβάθμιση του Date, που βγήκε αρχικά σε ατσάλι και μετά μισο - μισό, αρχικά στα 14 Κ και μετά με την επιτυχία σε 18 Κ. Ειναι ο λόγος που πιστεύω ότι το Date ήταν 14 Κ. Αν λάβουμε υπ' όψιν και μερικές χώρες όπου τα 14 Κ ήταν υπερβολικά, με τυπικά τα 9 Κ, καταλαβαίνει κανείς την δυσκολία της μαρκας στην προώθηση σε τέτοιες αγορές, USA , Canada, UK, κλπ.

Εμείς εδώ, σαν Ανατολικη χώρα, έχουμε ( είχαμε ) 14, 18, ακόμα και 22 Κ, στα διάφορα κοσμήματά μας. Οι ανωτέρω χώρες όχι. Και κάποιες εποχές, οι εισαγωγές ειδικά στις ΗΠΑ, απαιτούσαν το μπρασελέ να φτιάχνεται τοπικά.

Εδώ, με μπρασελέ Τζούμπιλι, στην πρωτόγονη μορφή του, με τον πεπλατυσμένο κρίκο.
Giorgos_I έγραψε: Κυρ Νοέμ 17, 2024 12:42 am
Megalos έγραψε: Σάβ Οκτ 19, 2024 8:28 pm
Ειναι μεγάλη μου χαρά, να αναρτώ πληροφορίες για συγκεκριμένα ρολόγια που τα έζησα και έμαθα κάτι για αυτά.

Με οικογένεια από την πλευρά της μητέρας μου να είναι από Αίγυπτο, ( Ελληνες από Ανατολική Θράκη - Ποντιακής καταγωγής, που βρέθηκαν εκεί για βιοποριστικούς λόγους, από το 1870 - με επιτυχείς επιχειρήσεις, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο - υψηλές σπουδες κλπ ) από μικρός είχα εκτεθεί στην μάρκα, μια και πολλά μέλη της είχαν. Οπότε, η εμπλοκή μου λόγω της αγάπης προς τα ρολόγια ήταν αυτονόητη, αλλά και καθοριστική για την αγάπη προς την συγκεκριμενη μάρκα. Τότε ήταν άγνωστη "στις πλατιές λαϊκές μάζες", αλλά γνωστή εκτός συνόρων Ελλάδας.

Πολλά από αυτά τα μοντέλα, τα έζησα στους καρπούς συγγενών, άλλα τα απέκτησα στην διαδρομή μου σαν ρολογόφιλος, τα αγάπησα και τα αγαπώ, απλώς είμαι κάθετα αντίθετος στο σημερινό τους status και τις παράλογες τιμές τους.

Και χαίρομαι όταν μπορώ να μοιραστώ αυτές τις εμπειρίες εδώ με εσας, που σας εκτιμώ ιδιαίτερα.
σε ευχαριστουμε και παλι Γιωργο μου για τις πολυ μεγαλες γνωσεις σου στο θεμα Rolex ... ειδικα που ειναι εκ του συνεγκης και οχι θεωρητικες :sh:
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Απάντηση