Αυτό δεν είναι challenge, είναι sheer pleasure. Χάρμα οφθαλμών.spyoly έγραψε:Challenge acceptedgep έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 25, 2024 3:18 pmΒεβαίως και να επανέλθεις, αυτά έχουν αξία, όχι τιμήspyoly έγραψε:Καταπληκτικα χρονόμετρα απο την nero η οποια μαλλον λειτουργουσε ως αντιπρόσωπος της Lemania στη Μεγαλη Βρετανια .gep έγραψε: ↑Τετ Ιαν 24, 2024 9:24 pm Όταν οι άγγλοι ψάρευαν για γερμανικά U-boat στον ατλαντικό με τα σόναρ. 6 δευτερόλεπτα όλα και όλα μεταφρασμένα σε υάρδες για να υπολογίσουν που και σε ποια απόσταση έπρεπε να ρίξουν τα βαρέλια με τα κουφέτα μέχρι να δουν λάδια στην επιφάνεια.
Αυτά όμως δεν τα φόρεσα σήμερα, μπορεί να είμαι off-topic
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Υπαρχουν αρκετοι διαφορετικο τυποι χρονιμετρων που ειχαν χρηση τοσο στο Royal Navy και την RAF (χαρακτηριστικό το broad arrow στο καντραν) οσο και στο BBC η αλλες υπηρεσιες.
Εχω στην κατοχη μου μια μικρη συλλογη απο την συγκεκριμενη εταιρεια και εφ όσον υοαρχει ενδιαφερον θα επανέλθω
Δυστυχώς οι φωτό έχουν μέτρια ποιότητα μιας και η συλλογη βρίσκεται καδραρισμενη και πίσω από τζαμι,όμως κάποια στιγμή θα φωτογραφηθούν και θα παρουσιαστούν το καθένα ξεχωριστα .Μενει βέβαια να θυμηθώ τι μετρούσε το καθένα από αυτά γιατί όλα τα καντραν έχουν διαφορετικές σκάλες για διαφορετικες μετρήσεις
Καλό θα ήταν χωρίς να είμαι ειδικός να κάνουν μερικές στροφές κάθε τόσο, γιατί εχθές στο Nero lemania είχαν παγώσει τα λαδάκια του από την απραξία και δεν ήθελε να δουλέψει. Το ζέστανα στην τσέπη μου και ευτυχώς σε λίγο πήρε μπρος.