Αν και ασχολουμαι λιγα χρονια με το αντικειμενο, προσωπικα εχω ξεκαθαρισει μεσα μου τι ειναι το καθετι και που το εντασσω ΕΓΩ..Να τονισω ομως πως δεν συσχετιζω το ρολοι (fake ή original) με το ποιον του κατοχου..
Σαν Χαρης μιλωντας, αν και μου αρεσουν απιστευτα τα ρολογια της στεινχαρτ και εχει καταξιωθει σαν εταιρεια στην συνειδηση μου, δεν θα επαιρνα...Και ο λογος;; Ειναι επειδη καθε φορα που θα το φορουσα θα εβλεπα ενα φτυστο ρολεξ αλλα χωρις να ειναι ρολεξ..Αυτο σε αλλους θα περνουσε απαρατηρητο...Δυστυχως ψυχολογικα εμενα θα με χαλουσε, ισως επειδη εγω εχω θεμα..Θελω το homage που αγοραζω να ελκει στοχεια απ το πρωτοτυπο και να διαχωριζει την θεση του απ αυτο..Μια απλη αλλαγη του λογκο σε στεινχαρτ, ινβικτα, τεβις, αραμαρ, κλπ ενω το υπολοιπο 95% του αισθητικου μερους παραμενει απαραλλαχτο προσωπικα δεν με καλυπτει..
Και γι αυτον τον λογο αντι να αγορασω ενα ocean one της υπεροχης στεινχαρτ αγορασα ενα glycine combat sub που αφενος υποδηλωνει οπτικα την σχεση του με το sub αφετερου δινει μια αλλη εκδοχη του πως θα μπορουσε να ηταν..
Και καποιος θα με ρωτησει, «και πού εντασσεις τα στεινχαρτ κλπ? Σε ρεπλικες ή ομαζ?» Θα απαντησω κατηγορηματικα «με τιποτα ρεπλικες»...Θεωρω πως ατυπως εχει δημιουργηθει μια ενδιαμεση υποκατηγορια, του τυπου κανω πιστη επανεκδοση ή αντιγραφω ουσιωδως το πρωτοτυπο εντος νομιμου πλαισιου..Δηλαδη κανω καποιες μικροτροποποιησεις σε κασα, κορωνα, δεικτες κλπ αλλα σε τετοιο ανεπαισθητο βαθμο που οπτικα τεινει να μιμειται και οχι προσομοιαζει...
ΔΕΝ ΕΧΩ κανενα μα κανενα μα κανενα προβλημα αν καποιος παρει το πρωτοτυπο, ομαζ, ομαζορεπλικα, ρεπλικα...Δεν κρινω ανθρωπους απ τα ρολογια...Τα παραπανω εχουν κανουν μονο με τον Χαρη..Και ινβικτα ειχα και το καταχαρηκα και σιγουρα θα ξαναπαρω ινβικτα και μαλιστα το 8926ob που ειναι φτυστο sub για να το φοραει η συζυγος μου που ειναι απαλλαγμενη με τετοιου ειδους ανησυχιες...Βεβαια θα το φοραω και γω αραια και που ετσι για να λιγουρευομαι το πρωτοτυπο!
Κλεινοντας, να πω πως με στενοχωρει να δημιουργειται ενταση μεταξυ των μελων ή να δημιουργουνται αντιπαλοτητες και στρατοπεδα..
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)