Θα πάνε 10κcaptain έγραψε:Εγώ θα ξανά ρωτήσω
Γιατί απάντηση δεν έχω πάρει στην απορία που έθεσα
Αν αυτή η σειρά των Prospex έχει ριτειλ 5000€ τι γίνεται με τα GS ;;;;που είναι και η τοπ σειρά της σεικο .....!!!!
Sent from Huawei P8 using Tapatalk
Θα πάνε 10κcaptain έγραψε:Εγώ θα ξανά ρωτήσω
Αν αυτή η σειρά των Prospex έχει ριτειλ 5000€ τι γίνεται με τα GS ;;;;που είναι και η τοπ σειρά της σεικο .....!!!!
Ναι αυτόματα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και αυτά...._batman_ έγραψε:Θα πάνε 10κcaptain έγραψε:Εγώ θα ξανά ρωτήσω
Sent from Huawei P8 using Tapatalk
Kάπτεν, το ξέρεις καλά ότι υπήρχε ανέκαθεν ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στα Seiko (“της σειράς», που λέμε) και στα Grand. O Ηλίας το είχε θέσει πριν λίγο καιρό εδώ, είχε παραθέσει και την πηγή, που αναφερόταν στα μελλοντικά σχέδια των Seiko και GS. Το ρεζουμέ ήταν ότι η Seiko εγκαταλείπει το φθηνό και μπαίνει δυνατά στο χώρο του high end ρολογιού, βλέποντας προφανώς ότι μόνο εκεί μπορεί να βρίσκεται πλέον το όποιο μέλλον της ωρολογοποιϊας.captain έγραψε:Εγώ θα ξανά ρωτήσω
Όχι μόνο συμφωνώ, αλλά και επαυξάνω.dennis66 έγραψε:Προφανώς Κάπτεν, αποτελούμε μειοφηφία και προσωπικά δεν βλέπω τίποτε κακό σ’ αυτό...
Η μεταπώληση είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εντάξει, από τα «γήϊνα» ρολόγια, τα μόνα που διατηρούν αξία μεταπώλησης, γενικά μιλώντας, είναι τα Rolex (και πάλι υπό προϋποθέσεις, διότι εάν ας πούμε είχες πληρώσει καπέλο στο χρόνο της αγοράς, τότε στη μεταπώληση αντίο ζωή !)
Επιπλέον, αν το δεις ανάποδα, το γεγονός ότι τα Seiko και τα GS χάνουν στη μεταπώληση ανοίγει αγοραστικούς ορίζοντες. Ευκαιρίες υπάρχουν, σε αναλογία βέβαια με τη μικρή προσφορά, αλλά πάντως υπάρχουν. Αφού λοιπόν χάνουν στη μεταπώληση, μπορώ να καρπωθώ το όφελος που προκύπτει για τον εν δυνάμει αγοραστή και να αποκτήσω ένα ρολόϊ ουσιαστικά καινούργιο με σημαντική έκπτωση. Και τότε πια, δεν πρόκειται να χάσω στη μεταπώληση. Να λοιπόν η αντιστάθμιση.
Βεβαίως, τα Oris και τα Tag με τις Sellita (μια χαρά μηχανές, αλλά δεν είναι δα και Spring Drive) χτυπάνε διχίλιαρο και βάλε. Και δεν είναι μόνο αυτά. Για πόσα ελβετικά ρολόγια από τo, ας πούμε, πεντοχίλιαρο και κάτω βάζεις εσύ το χέρι σου στη φωτιά ότι είναι 100% Swiss Made ; Άσε το “in house”, μιλάμε τώρα θεμελιωδώς, εάν το ρολόϊ είναι 100% Swiss Made. Λέω, μήπως είναι 60% Swiss και το υπόλοιπο 40% από κάπου αλλού-γύρευε που ; Εγώ πάντως, για το γιαπωνέζικο του πεντοχίλιαρου ορκίζομαι στην προσκοπική μου τιμή ότι είναι 100% γιαπωνέζικο.
Αναγνωρισιμότητα : Έχεις δίκιο. Kανένα GS δεν έχει την αναγνωρισιμότητα ενός Rolex. Αλλά για βάστα μια στιγμή. Εσένα τον ίδιο, άσε τώρα το ρολόϊ στην άκρη, όπου πας σε αναγνωρίζουν όλοι ; Μπαίνεις, ας πούμε, στην καφετέρια και σκουντιούνται οι γκόμενες και λένε «καλέ κοίτα, ο Captain ! Κορίτσια, αυτόγραφο ! » ; Λοιπόν, εμένα δεν μ’ αναγνωρίζει κανένας και υπ’ αυτή τη σκοπιά, ειλικρινά σου μιλάω, δεν έχω καμία αξίωση από το ρολόϊ μου να το αναγνωρίζει ο κόσμος. Απλά, δε με νοιάζει ! Μα καθόλου ; Δε δίνω μήτε τσεντέσιμο εάν το αναγνωρίζει το ρολόϊ έστω και ένας, ο οποιοσδήποτε και οπουδήποτε. Μπορεί να ακούγομαι εγωκεντρικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην (ήδη μετεφηβική) ηλικία που βρίσκομαι πλέον, δεν με απασχολεί καθόλου μα καθόλου η γνώμη των άλλων, η ματιά των άλλων, η οπτική των άλλων. Αλλά κι αν μ’ αποσχολεί κάποτε, σίγουρα δεν θα συναρτήσω την άποψη των άλλων προς ένα -οποιοδήποτε, δεν έχει σημασία- ρολόϊ. Μου αρκεί πλήρως και με υπερκαλύπτει το γεγονός ότι ΕΓΩ (να πάλι το τεράστιο «εγώ» !) ο ίδιος αναγνωρίζω το ρολόϊ μου, την αξία του, τη συναισθηματική, αισθητική, αλλά και οικονομική αν θες, γιατί όχι ; Τώρα, δεν κρύβω ότι αν πάω για κάνα καφεδάκι με τους δύο καπεταναίους και σηκώσω το μανίκι και τους δω και τους δύο να γουρλώνουν τα μάτια για τη Σεϊκάρα που φοράω, ε, εντάξει, παραδέχομαι ότι εκεί θα κολακευτώ (όπως και το ρολόϊ θα κολακευτεί !), αλλά αυτό είναι τελείως άλλο πράγμα, είναι η αναγνώριση από τον γνώστη της ομορφιάς και αξίας (όχι αναγκαία οικονομικής) ενός αντικειμένου, και όχι η συναγωγή προχειρων συμπερασμάτων από ένα μάτσο άσχετους άγνωστους, ήτοι έναν όχλο, για την κοινωνική/οικονομική κατάσταση του φορέα ενός τάδε «αναγνωρίσιμου» ρολογιού, αυτοκινήτου, σκάφους, εξοχικού κλπ.
Και πέραν αυτών, στατιστικά μιλώντας πάντα, σου λέω και το εξής : Στη δουλειά μου, καθώς ενστικτωδώς παρατηρώ καρπούς, έχω δει τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερα Sub από SKX007, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Και αυτό δίχως καν να δουλεύω στο Hilton. Έχει πήξει το μάτι μου στα Sub και στα DJ. Δεν είδα ποτέ κανέναν και καμία να φοράει GS. Mια φορά είδα ένα Big Pilot, πέντε-έξι φορές Seamaster PO (που τα σπάνε) και διάφορα άλλα, σκόρπια. Ισχυρίζομαι ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πολύ περισσότερα Sub από SKX007, δεδομένου ότι τα Sub όλων των χρονολογιών σώζονται σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ τα SKX στην πορεία καταλήγουν σταματημένα σε συρτάρια ή και σκουπίδια ενίοτε, άρα ο πληθυσμός τους διατηρείται σταθερός, εάν δεν βαίνει μειούμενος. Αλλά αυτός ο πληθωρισμός αναγνωρίσιμων ρολογιών στα χέρια της αστικής τάξης είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, όχι εντελώς άσχετη με την παρούσα, αφού εκεί ακριβώς εδράζεται η σαφής πρόθεση της Rolex να μετακινηθεί προς τα «πάνω», εκεί που είναι τα πολλά-πολλά λεφτά, αφήνοντας διάδοχό της την Tudor στα μέχρι τώρα λημέρια της. Ε, αυτές τις μετακινήσεις βλέπει η Seiko (και όχι μόνο αυτή) και γι΄αυτό ακονίζει τωρα τα μαχαίρια της για τη διεκδίκηση εδαφών σε εμπορικές ζώνες που αύριο μπορεί να είναι κάπως γκρίζες, αμφισβητούμενες και διεκδικήσιμες. Zaratsu ακόνισμα, εννοείται !