harolagoha έγραψε:Ευχαριστω Βασιλη και Νικο..Εκρινα ορθο να παρω θεση καθως πολλα εχουν ειπωθει..Σιγουρα πολλοι να μην συμφωνουν μαζι μου, απολυτα σεβαστο..Προσωπικα ειμαι υπερμαχος της πολυφωνιας και μου αρεσει να εξεταζω τα πραγματα με ευρυγωνια οπτικη..
Χάρη πολύ ωραία τα έγραψες και χαίρομαι που κατέθεσες την επαγγελματική σου άποψη απαλλαγμένη από κάθε πολιτικό χρώμα. Απεχθάνομαι τις συνωμοσιολογίες σε τέτοιο βαθμό που αποφεύγω να συνομιλώ με οποιονδήποτε είναι θιασώτης τους, όχι από σνομπισμό αλλά επειδή απλά είναι μάταιο. Η αστυνομία μας τα τελευταία χρόνια εναλλάσσεται από αριστερο-υποταγμένη σε φασίζουσα. Φυσικά ούτε το ένα ούτε το άλλο μπορεί να ισχύει. Η αλήθεια πολλές φορές είναι πολύ πιο απλή. Άνθρωποι απλοί οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ανεξάρτητα από τις πολιτικές κατευθύνσεις κάθε κυβέρνησης.
Επίσης δε μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις στα φόρουμ. Δυστυχώς ο γραπτός λόγος έχει δείξει πολλές φορές ότι μπορεί να εκτραχυνθεί πιο εύκολα από το προφορικό. Για έναν περίεργο λόγο -τον οποίο όσο και να έχω αναλύσει άκρη δεν έχω βγάλει- στο γραπτό λόγο υπάρχει έντονα το στοιχείο της επιβολής τη δικής μας γνώμης, σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο που θες η ευθύτητα, θες η ματιά, θες η γλώσσα του σώματος μας επιτρέπουν να είμαστε περισσότερο "ανοιχτοί" στην άποψη του άλλου ακόμη και αν δεν την αποδεχόμαστε. Τέλος πάντων.
Οι ιδέες, οι ιδεολογίες και οι αξίες που κουβαλάει ο καθένας από εμάς προέρχονται από το τρόπο που μας μεγάλωσαν οι γονείς μας αλλά και από την ίδια τη ζωή, τη δική μας και των γονιών μας. Όλα αυτά δε φυλακίζονται, είτε τα εκφράζουμε εμείς είτε ο "αριστερός" (χα, χα, χα) Πρωθυπουργός μας. Η κουτσή, σαθρή, πληγωμένη -όπως θες πες την- Δημοκρατία μας είναι 1000 φορές καλύτερη από οποιοδήποτε φασιστικό σύστημα και για αυτόν τον λόγο μπορούν τελικά να εκφράζονται ελεύθερα ακόμη και τέτοια συστήματα. Οι ιδέες δεν μπορούν ούτε να απαγορευτούν ούτε να φυλακιστούν, από όπου και να προέρχονται. Οι πράξεις όμως... είναι μια άλλη υπόθεση.
Παρένθεση: Δημοψήφισμα δε μπορεί να γίνει με θέμα την ονομασία μιας άλλης χώρας, είναι τόσο απλό (επίσης).
Στρουθοκαμηλισμός: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας VS Βόρεια Μακεδονία
Από κοντά θα σας πω το γνώμη μου για το όνομα και τη τύχη της χώρας μας και της χώρας τους σε σχέση με αυτό. Το ζήτημα είναι εντελώς διαφορετικό και λυπάμαι που εξαργυρώνεται κομματικά το θέμα της ονομασίας, σύσσωμα από την αντιπολίτευση. Εξυπηρετήσαμε μια κατάσταση που ολοφάνερα απασχολεί ΗΠΑ και Γερμανία. Η κριτική που θα έπρεπε να ασκείται στη κυβέρνηση είναι αν χειρίστηκε καλά τα "ανταλλάγματα" και το ποια είναι αυτά!
Έχω αρκετά να σας γράψω όπως γεωγραφικά και ιστορικά, καθώς έχω έναν φίλο ο οποίος για χόμπι έχει την ιστορία και καταπιάνεται από την αρχαιότητα μέχρι την νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Χάρη σε αυτόν πλουτίζω της γνώσεις μου με εκπληκτικά πράγματα τα οποία δεν έχουν αποχρώσεις. Όπως είπα όμως δε μου αρέσουν οι γραπτές πολιτικές συζητήσεις και δυστυχώς εκεί θα καταλήξουμε... και μιας που μερικοί από εδώ μέσα με αγαπάτε και σας αγαπώ, καλύτερα ας τα συζητάμε από κοντά που μπορούμε και βλέπουμε ο ένας τα μάτια του άλλου.