Εδώ δεν υπάρχει κάποιος άλλος να το δει? Πιστεύω κάποιον θα βρεις, τι έχουν να προτείνουν οι φίλοι εδώ?Marine master έγραψε:Αναπαλαίωση έκανε και σε Ω του πατέρα μου και η δουλειά του ήταν τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη!
Το πως κατάφερε να στηγματίσει τη δουλειά του σε κάτι τόσο μπανάλ είναι έγκλημα σε βάρος του εαυτού του.
Κρίμα! Και για αυτόν και για μένα
Εν τω μεταξύ ψάχνω να δω εάν υπάρχει θέμα με το να δουλέψω το ρόλοι.
Καταλαβαίνετε πως το να το στείλω σε αυτή την κατάσταση στη Γερμανία σημαίνει τουλάχιστον ένα τριακοσάρι πέρα από τα κοντά διακοσια που μου έχει στοιχήσει η ιστορία αυτή (αμοιβή + μεταφορά).
Αν βρείτε κάτι σφυρίξτε το μου γιατί από χτες έχω βγάλει τα μάτια μου στο ιντερνετ ψάχνοντας.
Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5175 times
Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη
- ggli
- Has thanked: 2867 times
- Been thanked: 4363 times
Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν, ούτε εχω διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν , ούτε θα σχολιάσω το οτιδήποτε , ούτε θα απαντήσω σε ενδεχόμενη παράθεση .
Το βρίσκω όμως λιγο άκομψο να σχολιάζουμε την δουλεια ενός ανθρώπου που δεν ειναι πλέον μέλος του φόρουμ και δεν μπορεί να απαντήσει .
Και πάλι ξαναλέω χωρις διάθεση υπεράσπισης ούτε αμβισβητησης βέβαια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το βρίσκω όμως λιγο άκομψο να σχολιάζουμε την δουλεια ενός ανθρώπου που δεν ειναι πλέον μέλος του φόρουμ και δεν μπορεί να απαντήσει .
ggli
- markosgr28
- moderator
- Been thanked: 5175 times
Από περιέργεια γιατί δεν είναι πλέον μέλος? Έγινε κάτι? Δε θυμάμαιggli έγραψε:Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν, ούτε εχω διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν , ούτε θα σχολιάσω το οτιδήποτε , ούτε θα απαντήσω σε ενδεχόμενη παράθεση .
-
- Been thanked: 56 times
η ίδια ακριβώς εμπειρία που είχα και εγώ. Με τη μόνη διαφορά πως όταν ζήτησα service στο ρολόϊ μου , το βήμα της ανανέωσης του κασώματος, έπρεπε να ξέρω , πως δεν περιλαμβάνεται στον όρο service. Και πως το restore στην κάσα είναι ξεχωριστή διαδικασία που χρεώνεται επιπλέον.
Και ύστερα από την τελευταία οδυνηρή εμπειρία από το στρατόπεδο των αυτομάτων ρολογιών , πλέον έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό για μένα οριστικώς.
Και ύστερα από την τελευταία οδυνηρή εμπειρία από το στρατόπεδο των αυτομάτων ρολογιών , πλέον έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό για μένα οριστικώς.
-
- Has thanked: 0
- Been thanked: 50 times
Ξαναδιαβασα και παλι σημερα απο την αρχη, ολο το νημα. Δεν θα παρω θεση. Ο καθενας μας, εβγαλε τα συμπερασματα του.
Η δικη μου περιπετεια, εχει ως εξης.
Αγορασα απο Κινεζικο ιντερνετικο καταστημα (NZ watch), το seiko 5 srp 271k1.
Σε εξι μηνες περιπου, ξεκολλησε το λογοτυπο seiko στο καντραν, και εβρισκαν οι δεικτες πανω του.
Το παρεδωσα στην αδελφη μου, και το εδωσε σε τεχνιτη, στην περιοχη της Ομονοιας. Το κολλησε με logo, καπως υποφερτα.
Το ιδιο προβλημα, παρουσιασθηκε αργοτερα, σε ιδιο ρολοι, σε δικο μας μελος. Μεχρις εδω, ας πουμε ολα καλα.
Ως που, ενα πρωι, το ρολοι μου επεσε στο πατωμα. Σπασιμο κρυσταλλου, συν καποιες μικρογρατζουνιες. Σταματησα το ρολοι, και το εδωσα για επισκευη.
Στον ιδιο "τεχνιτη". Το περελαβα μετα απο ενα μηνα. Στην προσπαθεια μου να του ρυθμισω την ωρα, ανακαλυπτω τους δεικτες, να δειχνουν αλλαλουμ.
Φυσικα και δεν του το ξαναπηγα. Μπηκα και στο σαιτ μας εδω, ως επισκεπτης. Γνωρισα και την δουλεια του Αρη. Αποφασισα να τον εμπιστευτω.
Παρελαβε το ρολοι, το ανοιξε, το ειδε, και του εκανε γενικο service. Bρηκε ρινισματα κρυσταλλου μεσα, οποτε το service αναποφευκτο.
Συμφωνησαμε στην τιμη, και περιμενα νεα του. Μετα απο ενα μηνα περιπου, ελαβα το τηλφωνημα του, το ρολοι σχεδον τελειωσε, ομως θα το δοκιμασει.
Σε καμια 10αρια μερες, ενημερωθηκα τα εξης. ΟΚ απο χρονους, θα κανει το τεστ στεγανοτητας, να το παραλαβω.
Το επομενο τηλφ/του, ηταν ομως δυσαρεστο. Στο τεστ, εσπασε το κρυσταλο. Ζημια ομως στο καντραν, στους δεικτες, συν τα γρεζια στην μηχανη.
Καπου κρυωσα μεσα μου. Ελεγα να το παρατησω ετσι. Ετσι ελεγε και η λογικη. Σε πεισμα ομως, αποφασισα να το φτιαξω.
Αλλαξαμε το κρυσταλλο, και ξανα λυσιμο μηχανης.
Εχει περασει αρκετος καιρος ταλαιπωριας, εγω πηρα δυο νεα seiko, οποτε δεν μου ελειπε απο την συλλογη.
Καποια στιγμη το παρελαβα. Δουλεβει αψογα, αλλα με ζημια στο καντραν. Αρκετα εμφανεις, που με ενοχλουν οπτικα.
Λειπει και η λουμινοβα απο το 10, το ξεπερναω ομως και αυτο, το φοραω πλεον στις αγγαρειες.
Η ενσταση μου, εχει να κανει, με τον τροπο που εγινε το τεστ σταγανοτητας.
Εκανε το service στην μηχανη, και πριν την περασει στην κασα, κανε το τεστ στεγανοτητας, και αφου ολα ειναι καλα, περασε την, και κλειστο.
Θα αποφευγαμε την ζημια στο ρολοι. Λαθος μου, που δεν αλλαξα το αρχικο κρυσταλλο, του προηγουμενου τεχνιτη.
Φυσικα και δεν φταιω εγω, να πληρωνω, τα οποια σφαλματα τεχνιτων.
Δεν θα πω περισοτερα, σε γενικες γραμμες, εμεινα ευχαριστημενος απο τον Αρη.
Με τις οποιες μικρο-ενστασεις μου.
Το omega μου ομως για service, το εστειλα αναγκαστικα αλλου.
Οι λεπτομερειες, κανουν και την διαφορα.
Η δικη μου περιπετεια, εχει ως εξης.
Αγορασα απο Κινεζικο ιντερνετικο καταστημα (NZ watch), το seiko 5 srp 271k1.
Σε εξι μηνες περιπου, ξεκολλησε το λογοτυπο seiko στο καντραν, και εβρισκαν οι δεικτες πανω του.
Το παρεδωσα στην αδελφη μου, και το εδωσε σε τεχνιτη, στην περιοχη της Ομονοιας. Το κολλησε με logo, καπως υποφερτα.
Το ιδιο προβλημα, παρουσιασθηκε αργοτερα, σε ιδιο ρολοι, σε δικο μας μελος. Μεχρις εδω, ας πουμε ολα καλα.
Ως που, ενα πρωι, το ρολοι μου επεσε στο πατωμα. Σπασιμο κρυσταλλου, συν καποιες μικρογρατζουνιες. Σταματησα το ρολοι, και το εδωσα για επισκευη.
Στον ιδιο "τεχνιτη". Το περελαβα μετα απο ενα μηνα. Στην προσπαθεια μου να του ρυθμισω την ωρα, ανακαλυπτω τους δεικτες, να δειχνουν αλλαλουμ.
Φυσικα και δεν του το ξαναπηγα. Μπηκα και στο σαιτ μας εδω, ως επισκεπτης. Γνωρισα και την δουλεια του Αρη. Αποφασισα να τον εμπιστευτω.
Παρελαβε το ρολοι, το ανοιξε, το ειδε, και του εκανε γενικο service. Bρηκε ρινισματα κρυσταλλου μεσα, οποτε το service αναποφευκτο.
Συμφωνησαμε στην τιμη, και περιμενα νεα του. Μετα απο ενα μηνα περιπου, ελαβα το τηλφωνημα του, το ρολοι σχεδον τελειωσε, ομως θα το δοκιμασει.
Σε καμια 10αρια μερες, ενημερωθηκα τα εξης. ΟΚ απο χρονους, θα κανει το τεστ στεγανοτητας, να το παραλαβω.
Το επομενο τηλφ/του, ηταν ομως δυσαρεστο. Στο τεστ, εσπασε το κρυσταλο. Ζημια ομως στο καντραν, στους δεικτες, συν τα γρεζια στην μηχανη.
Καπου κρυωσα μεσα μου. Ελεγα να το παρατησω ετσι. Ετσι ελεγε και η λογικη. Σε πεισμα ομως, αποφασισα να το φτιαξω.
Αλλαξαμε το κρυσταλλο, και ξανα λυσιμο μηχανης.
Εχει περασει αρκετος καιρος ταλαιπωριας, εγω πηρα δυο νεα seiko, οποτε δεν μου ελειπε απο την συλλογη.
Καποια στιγμη το παρελαβα. Δουλεβει αψογα, αλλα με ζημια στο καντραν. Αρκετα εμφανεις, που με ενοχλουν οπτικα.
Λειπει και η λουμινοβα απο το 10, το ξεπερναω ομως και αυτο, το φοραω πλεον στις αγγαρειες.
Η ενσταση μου, εχει να κανει, με τον τροπο που εγινε το τεστ σταγανοτητας.
Εκανε το service στην μηχανη, και πριν την περασει στην κασα, κανε το τεστ στεγανοτητας, και αφου ολα ειναι καλα, περασε την, και κλειστο.
Θα αποφευγαμε την ζημια στο ρολοι. Λαθος μου, που δεν αλλαξα το αρχικο κρυσταλλο, του προηγουμενου τεχνιτη.
Φυσικα και δεν φταιω εγω, να πληρωνω, τα οποια σφαλματα τεχνιτων.
Δεν θα πω περισοτερα, σε γενικες γραμμες, εμεινα ευχαριστημενος απο τον Αρη.
Με τις οποιες μικρο-ενστασεις μου.
Το omega μου ομως για service, το εστειλα αναγκαστικα αλλου.
Οι λεπτομερειες, κανουν και την διαφορα.
- captain
- Has thanked: 5083 times
- Been thanked: 11947 times
Δημήτρη δεν κατάλαβα καλά ..... Σε παρακαλώ διευκρίνισε .... Το ρολόι έσπασε το κρύσταλλο του κατα την διάρκεια του τεστ στεγανότητας .... ;;;;
Ειχε καποιο πρόβλημα απο πριν ;;;; Οπως χτύπημα .... Η έντονη γρατζουνιά ..... ;;;;
Μήπως αλλάχτηκε με ιμιτασιόν .... Στην πρωτη επισκευή ...;;;
Ειχε καποιο πρόβλημα απο πριν ;;;; Οπως χτύπημα .... Η έντονη γρατζουνιά ..... ;;;;
-
- Has thanked: 0
- Been thanked: 50 times
Καπετανιε, το κρυσταλλο που εσπασε στο τεστ, το ειχε περασει ο πρωτος τεχνιτης. Ουτε γρατζουνια ειχε, ουτε το χτυπησα παλι εγω.captain έγραψε:Δημήτρη δεν κατάλαβα καλά ..... Σε παρακαλώ διευκρίνισε .... Το ρολόι έσπασε το κρύσταλλο του κατα την διάρκεια του τεστ στεγανότητας .... ;;;;
Σιγουρα εβαλε ιμιτασιον, οπως και αυτο που εβαλε ο Αρης, μετα το συμβαν στο τεστ.. Δεν βρηκε το γνησιο στην seiko, και εβαλε και αυτος οτι βρηκε.
Εν γνωσει μου ομως τωρα αυτο.
Εχω πλεον ενα ρολοι, λειτουργικο μεν, αλλα με μηδενικη αξια.
-
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 463 times
Η προσωπική μου εμπειρία, ώς τώρα είναι άψογη με τον Άρη. Του έχω στείλει αν δεν κάνω λάθος ΕΞΙ ρολόγια ώς τώρα (4 vintage για σέρβις) και δύο μοντέρνα ρολόγια για μικροσυντήρηση.
Στα μοντέρνα δεν θα σταθώ κάν γιατί ήταν εργασίες ρουτίνας. Στα 3 vintage που του έστειλα (2 seiko & 1 venus) η δουλειά που έγινε ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ, ιδίως στο venus και τα ρολόγια είναι μηχανικά σαν καινούργια και ακριβέστατα.
Στο τελευταίο που έστειλα, ένα vintage bulova σε κατάσταση τραγική, επέστρεψε στα χέρια μας σε απίστευτα καλή κατάσταση (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) με μοναδική ένσταση οτι χάνει αρκετά λεπτά το οποίο ίσως και να είναι θέμα μαγνητισμού, αλλά ο Άρης προσφέρθηκε να το κοιτάξει χωρίς περαταίρω χρέωση.
Γενικότερα, κάποιες φορές οι εργασίες έγιναν γρήγορα και κάποιες φορές πήραν χρόνο, αλλά πάντα λέω στον Άρη οτι ΔΕΝ τα βιάζομαι τα ρολόγια, οπότε δεν με απασχολεί το να αργήσουν λίγο.
Θέλω να καταλλήξω στο ότι για όλους υπάρχουν καλές/κακές εμπειρίες & απόψεις και καλό ειναι να τις αναφέρουμε αμφότερες ώστε να σχηματίζει ο καθένας μιά άποψη, αντι να τρέχουμε να "σταυρώσουμε" κάποιον.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι φίλος με τον Άρη και ούτε έχουμε καν συναντηθεί ποτέ. Καθότι ζώ στην Αμερική, τα ρολόγια τα στέλνω στην μητέρα μου και του τα πηγαίνει...
Στα μοντέρνα δεν θα σταθώ κάν γιατί ήταν εργασίες ρουτίνας. Στα 3 vintage που του έστειλα (2 seiko & 1 venus) η δουλειά που έγινε ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ, ιδίως στο venus και τα ρολόγια είναι μηχανικά σαν καινούργια και ακριβέστατα.
Στο τελευταίο που έστειλα, ένα vintage bulova σε κατάσταση τραγική, επέστρεψε στα χέρια μας σε απίστευτα καλή κατάσταση (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) με μοναδική ένσταση οτι χάνει αρκετά λεπτά το οποίο ίσως και να είναι θέμα μαγνητισμού, αλλά ο Άρης προσφέρθηκε να το κοιτάξει χωρίς περαταίρω χρέωση.
Γενικότερα, κάποιες φορές οι εργασίες έγιναν γρήγορα και κάποιες φορές πήραν χρόνο, αλλά πάντα λέω στον Άρη οτι ΔΕΝ τα βιάζομαι τα ρολόγια, οπότε δεν με απασχολεί το να αργήσουν λίγο.
Θέλω να καταλλήξω στο ότι για όλους υπάρχουν καλές/κακές εμπειρίες & απόψεις και καλό ειναι να τις αναφέρουμε αμφότερες ώστε να σχηματίζει ο καθένας μιά άποψη, αντι να τρέχουμε να "σταυρώσουμε" κάποιον.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι φίλος με τον Άρη και ούτε έχουμε καν συναντηθεί ποτέ. Καθότι ζώ στην Αμερική, τα ρολόγια τα στέλνω στην μητέρα μου και του τα πηγαίνει...
- ggli
- Has thanked: 2867 times
- Been thanked: 4363 times
Δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίχτηκε ξανά αυτό το θέμα , ο συγκεκριμένος δεν είναι πλέον μέλος του φόρουμ , μετέχει όμως ενεργά σε άλλο φόρουμ , μπορείτε να μπείτε και να εκφράσετε εκεί τα παράπονα σας, ώστε να λάβετε και απαντήσεις .
- Rating: 15.38%
ggli
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40268 times
- Been thanked: 8752 times
καλησπερα σε ολους .
οπως γραφει και ο Γιαννης καθοτι ο Αρης δεν ειναι πλεον μελος μας και αδυνατει και να απαντησει , θεωρω οτι δεν πρεπει να
συνεχιστει εδω τουλαχιστον μια τετοια συζητηση.
και θα κλεισω το νημα για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις και παραπονα.
οπως γραφει και ο Γιαννης καθοτι ο Αρης δεν ειναι πλεον μελος μας και αδυνατει και να απαντησει , θεωρω οτι δεν πρεπει να
συνεχιστει εδω τουλαχιστον μια τετοια συζητηση.
και θα κλεισω το νημα για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις και παραπονα.
- Rating: 46.15%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/