Ποια είναι η γνώμη σας;

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να επισυνάπτουν κείμενα σχετικά με ρολόγια τους ή γενικά κείμενα που έχουν να κάνουν με τον μαγικό κόσμο της ωρολογοποιίας
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40279 times
Been thanked: 8757 times

Re: Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσίευση από Megalos »

Argo98 έγραψε:
Megalos έγραψε:
IronHawk έγραψε:Προσωπικά βαριέμαι εύκολα τα πράγματα μου. Και το ακριβότερο ρολόι του κόσμου να είχα, μέσα σε τέσσερις μήνες θα το είχα βαρεθεί!
Τώρα που το σκέφτομαι η ιδέα μείωσης μιας συλλογής μου προκαλεί ανατριχίλα! :smile:
πες τα Βαγγελη ... μαζι σου for ever :ha:
Κώστα φαντάζομαι πως το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τη δυνατότητα να μπορούμε να αποκτήσουμε πολλά ρολόγια μεγάλης αξίας.Εκεί φαντάζομαι πως όλοι μας θα το κάναμε....αλλά με το πως θα διαχειριζόμασταν υποθέτω ένα μπάτζετ αντε να πω max μέχρι 15k..Να καταλάβω από την απάντηση σου ότι θα προτιμούσες 20-30 ρολόγια των 500-1000ευρώ από 1-3 των 5 εως 15k?
καλησπερα Βασιλη μου ... οχι βεβαια δεν θα προτιμουσα 20-30 ρολογια των 500-1000 ευρω ...σιγουρα 1-3 εως 15κ :gf: :gf:
These users thanked the author Megalos for the post:
Argo98 (Κυρ Μάιος 06, 2018 10:03 pm)
Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

markosgr28 έγραψε:Προσωπικά με το πέρασμα του χρόνου έχει αλλάζει η νοοτροπία μου και δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Παλαιότερα π.χ. είχα σχεδόν μόνο χρονογράφους, τώρα έχω 1 μόνο, για να έχω και ένα χρονογράφο. Παλαιότερα είχα ρολόγια μέσου κόστους, τα πούλησα, για να πάρω κάτι πιο ακριβό και μετά σιγά σιγά ξαναπήρα κάποια μέσου και χαμηλού κόστους. Στο μυαλό μου το δικαιολογώ ότι είναι για διαφορετική χρήση κλπ. αλλά και ότι μου αρέσουν.
Από τα ρολόγια που έχω λίγα σχετικά φοράω συχνά και χαμηλού και πιο ψηλού κόστους, ανάλογα με το κέφι και την περίσταση, αλλά αυτά που έχω πλέον και δεν πολυφοράω είναι ρολόγια σχετικά χαμηλότερου κόστους, πιο ακριβά, αν δεν τα πολυφοράω, φεύγουν, π.χ. το skx δεν το πολυφοράω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δε θα το έχω. Γενικά προτιμώ ένα πιο ακριβό πλέον από πολλά πιο φτηνά, αλλά θέλω να έχω και χαμηλότερου κόστους και να τα φοράω. Τώρα συλλογή με 2-3 ρολόγια δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί ήδη έχω 4-5 συναισθηματικής αξίας και αν βάλω και τα δώρα, που επίσης δε φεύγουν από τη συλλογή, το πλήθος ανεβαίνει. Οπότε η έννοια τι κρατάω, τι φοράω και πόσα είναι αυτά, αφορά τα ρολόγια που έχω εγώ αγοράσει. Τα υπόλοιπα είναι εκτός αυτής της λογικής.
Μαρκο μου συμφωνω με τα λεγομενα σου
πρεπει ομως να αναφερεις οτι εχει δυο συλλογες ... μια τα δικα σου και μια απο τις κληρωσεις του φορουμ :BB: μεγαλη συλλογη και η δευτερη lol
These users thanked the author Megalos for the post (total 2):
Argo98 (Κυρ Μάιος 06, 2018 10:24 pm) • giannistissot (Δευ Μάιος 07, 2018 1:51 am)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Megalos έγραψε:
markosgr28 έγραψε:Προσωπικά με το πέρασμα του χρόνου έχει αλλάζει η νοοτροπία μου και δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Παλαιότερα π.χ. είχα σχεδόν μόνο χρονογράφους, τώρα έχω 1 μόνο, για να έχω και ένα χρονογράφο. Παλαιότερα είχα ρολόγια μέσου κόστους, τα πούλησα, για να πάρω κάτι πιο ακριβό και μετά σιγά σιγά ξαναπήρα κάποια μέσου και χαμηλού κόστους. Στο μυαλό μου το δικαιολογώ ότι είναι για διαφορετική χρήση κλπ. αλλά και ότι μου αρέσουν.
Από τα ρολόγια που έχω λίγα σχετικά φοράω συχνά και χαμηλού και πιο ψηλού κόστους, ανάλογα με το κέφι και την περίσταση, αλλά αυτά που έχω πλέον και δεν πολυφοράω είναι ρολόγια σχετικά χαμηλότερου κόστους, πιο ακριβά, αν δεν τα πολυφοράω, φεύγουν, π.χ. το skx δεν το πολυφοράω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δε θα το έχω. Γενικά προτιμώ ένα πιο ακριβό πλέον από πολλά πιο φτηνά, αλλά θέλω να έχω και χαμηλότερου κόστους και να τα φοράω. Τώρα συλλογή με 2-3 ρολόγια δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί ήδη έχω 4-5 συναισθηματικής αξίας και αν βάλω και τα δώρα, που επίσης δε φεύγουν από τη συλλογή, το πλήθος ανεβαίνει. Οπότε η έννοια τι κρατάω, τι φοράω και πόσα είναι αυτά, αφορά τα ρολόγια που έχω εγώ αγοράσει. Τα υπόλοιπα είναι εκτός αυτής της λογικής.
πρεπει ομως να αναφερεις οτι εχει δυο συλλογες ... μια τα δικα σου και μια απο τις κληρωσεις του φορουμ :BB: μεγαλη συλλογη και η δευτερη lol
Χαχαχαχα εχεις δικιο, το εγραψα αλλα λιγο διακριτικά.

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
giannistissot
Has thanked: 7623 times
Been thanked: 2648 times

Δημοσίευση από giannistissot »

Megalos έγραψε:
Αχαχαχααααα καλοοο!! ΕικόναΕικόναΕικόνα

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
pugman
Has thanked: 1181 times
Been thanked: 1728 times

Δημοσίευση από pugman »

Έχω 19 ρολόγια από τα οποία 2 δεν λειτουργούν ( το ένα δεν επισκευάζεται ) κ ένα είναι το πρώτο μου ρολόι που μου δώρισαν στη τρίτη δημοτικού. Από τα υπόλοιπα κάποια είναι δώρα, κειμήλια, αγορές προ φόρουμς κλπ. Από τότε που "έμπλεξα" με τις παλιοπαρέες από τα φόρα αγόρασα συνειδητά ( κ πούλησα ελάχιστα ) κ ο αριθμός αυτός που θεωρώ οτι είναι επιλογές μου αυτή τη στιγμή είναι 9.
Από αυτά:
Ένα είναι μόνο για τη θάλασσα ( καλύπτει τα ψυχολογικά που έχω με το θέμα ρολόι - νερό ).
Ένα είναι το καθημερινό μου ( g-shock ), λόγω δουλειάς κ καθημερινής μετακίνησης με μοτοσυκλέτα.
Τα υπόλοιπα παίζουν το ρόλο του casual, diver, pilot, dress κλπ κ φοριούνται Σαββ/κα ή αν τύχει σε κάποια καθημερινή έξοδο.
Είναι αξίας μικρής ( κάτω του χιλιάρικου ) κ τα χαίρομαι πραγματικά όταν τα φορώ διότι επειδή ακριβώς δεν φοριούνται συχνά είναι σαν να τα φορώ πρώτη φορά. Άλλωστε γι'αυτό βρίσκονται κ σε άριστη κατάσταση. Να πάρω κ άλλα... αμφιβάλλω... Να δώσω κάποια... δεν θα μου αποφέρουν κάποιο ιδιαίτερο κέρδος. Να πάρω όμως ένα, αυτό που λέμε καλό, κάποια στιγμή είναι πιθανότερο όμως θα αργήσει πάρα πολύ. Δεν είναι αυτοσκοπός η αγορά του μια κ αισθάνομαι πολύ καλά με αυτά που έχω, τα χαίρομαι κ αυτό είναι που μετράει. Προτεραιότητα έχουν τα χρόνια που έρχονται άλλες υποχρεώσεις, χόμπυ, κ αγάπες που παραμελήθηκαν όπως η μετεωρολογία ( θέλω ένα καλό σταθμό - κοστίζει πάνω από 1000 ), η μουσική ( θέλω ένα καλό ζεύγος ακουστικών ), να τελειώσω κάποια στιγμή το project home cinema που έχει αναβληθεί τόσες φορές κ πολλά άλλα που από τότε που μπήκα στα φόρα πάγωσαν σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί κ τη γενικότερη ανασφάλεια. Αν τα πράγματα ήταν όπως πριν το 2007 κ το gs snowflake spring drive θα είχα κ το "The Citizen" ( ψάξτε το να δείτε για τι ρολόι μιλάμε ).
Υγεία να έχουμε κ οι στόχοι κ τα θέλω μας θα είναι εκεί για να αποτελούν ένα κίνητρο για πορευόμαστε.

Φιλικά,
Αντώνης
These users thanked the author pugman for the post (total 6):
nick10 (Δευ Μάιος 07, 2018 9:40 pm) • Megalos (Δευ Μάιος 07, 2018 9:42 pm) • Argo98 (Δευ Μάιος 07, 2018 10:15 pm) • GREDA (Τρί Μάιος 08, 2018 12:00 am) • giannistissot (Τρί Μάιος 08, 2018 12:01 am) • Elio5 (Πέμ Μάιος 10, 2018 9:34 am)
Rating: 46.15%
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

ωραιος Αντωνη μου ... οπως το ειπες το κυριωτερο ειναι να τα χαιρεσαι :smile:
πες μου ομως ποιο ειναι το ''the Citizen'' ??
Άβαταρ μέλους
STF
Has thanked: 78 times
Been thanked: 321 times

Δημοσίευση από STF »

pugman έγραψε:Έχω 19 ρολόγια από τα οποία 2 δεν λειτουργούν ( το ένα δεν επισκευάζεται ) κ ένα είναι το πρώτο μου ρολόι που μου δώρισαν στη τρίτη δημοτικού. Από τα υπόλοιπα κάποια είναι δώρα, κειμήλια, αγορές προ φόρουμς κλπ. Από τότε που "έμπλεξα" με τις παλιοπαρέες από τα φόρα αγόρασα συνειδητά ( κ πούλησα ελάχιστα ) κ ο αριθμός αυτός που θεωρώ οτι είναι επιλογές μου αυτή τη στιγμή είναι 9.
Από αυτά:
Ένα είναι μόνο για τη θάλασσα ( καλύπτει τα ψυχολογικά που έχω με το θέμα ρολόι - νερό ).
Ένα είναι το καθημερινό μου ( g-shock ), λόγω δουλειάς κ καθημερινής μετακίνησης με μοτοσυκλέτα.
Τα υπόλοιπα παίζουν το ρόλο του casual, diver, pilot, dress κλπ κ φοριούνται Σαββ/κα ή αν τύχει σε κάποια καθημερινή έξοδο.
Είναι αξίας μικρής ( κάτω του χιλιάρικου ) κ τα χαίρομαι πραγματικά όταν τα φορώ διότι επειδή ακριβώς δεν φοριούνται συχνά είναι σαν να τα φορώ πρώτη φορά. Άλλωστε γι'αυτό βρίσκονται κ σε άριστη κατάσταση. Να πάρω κ άλλα... αμφιβάλλω... Να δώσω κάποια... δεν θα μου αποφέρουν κάποιο ιδιαίτερο κέρδος. Να πάρω όμως ένα, αυτό που λέμε καλό, κάποια στιγμή είναι πιθανότερο όμως θα αργήσει πάρα πολύ. Δεν είναι αυτοσκοπός η αγορά του μια κ αισθάνομαι πολύ καλά με αυτά που έχω, τα χαίρομαι κ αυτό είναι που μετράει. Προτεραιότητα έχουν τα χρόνια που έρχονται άλλες υποχρεώσεις, χόμπυ, κ αγάπες που παραμελήθηκαν όπως η μετεωρολογία ( θέλω ένα καλό σταθμό - κοστίζει πάνω από 1000 ), η μουσική ( θέλω ένα καλό ζεύγος ακουστικών ), να τελειώσω κάποια στιγμή το project home cinema που έχει αναβληθεί τόσες φορές κ πολλά άλλα που από τότε που μπήκα στα φόρα πάγωσαν σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί κ τη γενικότερη ανασφάλεια. Αν τα πράγματα ήταν όπως πριν το 2007 κ το gs snowflake spring drive θα είχα κ το "The Citizen" ( ψάξτε το να δείτε για τι ρολόι μιλάμε ).
Υγεία να έχουμε κ οι στόχοι κ τα θέλω μας θα είναι εκεί για να αποτελούν ένα κίνητρο για πορευόμαστε.

Φιλικά,
Αντώνης
Ο Αντώνης που πάντα είναι σα να γράφει για λογαριασμό μου! :sh:
These users thanked the author STF for the post:
Megalos (Πέμ Μάιος 10, 2018 10:27 pm)
Στέφανος
Άβαταρ μέλους
gmaras
Has thanked: 1489 times
Been thanked: 1931 times

Δημοσίευση από gmaras »

Προσωπικα θεωρω πως μπηκα δυναμικα στο χωρο καθως ξεκινησα να ασχολουμαι το Σεπτεμβρη του 17' και απο εκεινη τη στιγμη κι επειτα, απεκτησα 7 ρολογια (bb, tag, oris, sumo, presage, citizen ed, gshock). Ενα price range της ταξης των 5-6 χιλιαδων που αντιστοιχει στο μ.ο. ας πουμε...

Θα μπορουσα με αυτα και με αυτα να παρω ενα sub (που ειναι και το holy grail μου), ομως επελεξα πρωτα να χτισω μια ταπεινη συλλογουλα για να εχω εναλλακτικες καθως ηθελα να παιζω με τα χρωματα/ντυσιματα και να υπαρχει ποικιλια ωστε να μη βαριεται το ματι! Και σιγουρα δε θελω να εχω μονο ενα ρολοι!!

Επισης ηθελα και θελω, η μεταβαση μου στα "ακριβα" ρολογια να γινει ομαλα και σταδιακα, οπως αλλωστε και γινεται!
Μπορω να πω οτι το απολαυσα ολο αυτο το χρονικο διαστημα αλλα οσο ανεβαινε ο αριθμος, τα περιθωρια στενευαν για τα ρολογια κατω των 500€.

Ετσι λοιπον δεν εχω σκοπο να ξεπερασω τα 8 ρολογια (θεωρω πως ειναι ηδη μεγαλος αριθμος) παρα μονο να τα αντικαθιστω με πιο ποιοτικα-ακριβα ρολογια!

Σκοπος μου ειναι να εχω 2-3 ρολογια απο το πρωτο ραφι, 2-3 απο το δευτερο και 2-3 εργαλεια (θαλασσα, γυμναστηρια κ.α.) και μαξιμουμ το μπατζετ να φτασει στα 15k.

*Τα ρολογια που ηδη ειχα 3-4 (απο δωρα τα περισσοτερα) ευτυχως δεν ειναι πολλα... Καποια χαριστηκαν σε δικους μου ανθρωπους και τα αλλα 2 εχουν ξεχωριστη θεση απο τα υπολοιπα! Οποτε ειναι σα να μην υπαρχουν καθως δε φοριουνται και παραμενουν για συναισθηματικους λογους!
Οποτε δεν τα υπολογιζω μεσα στην 8αδα!
These users thanked the author gmaras for the post (total 3):
giannistissot (Πέμ Μάιος 10, 2018 3:23 pm) • Megalos (Πέμ Μάιος 10, 2018 10:28 pm) • GREDA (Τρί Μάιος 15, 2018 1:11 am)
Rating: 23.08%
Γιωργος
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Πολύ δυνατός!
These users thanked the author markosgr28 for the post:
gmaras (Πέμ Μάιος 10, 2018 3:07 pm)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gmaras
Has thanked: 1489 times
Been thanked: 1931 times

Δημοσίευση από gmaras »

Ευχαριστω πολυ Μαρκο! Απλα προσπαθω να εχω τα πραγματα σε "σωστη" σειρα...
Γιωργος
Απάντηση