Elio5 έγραψε:ggli έγραψε:Elio5 έγραψε:ggli έγραψε:_batman_ έγραψε:Elio5 έγραψε:_batman_ έγραψε:Κανείς δεν σχολίασε ότι προτιμώ το mm από sub... Χαχαχαχαχα
Sent from my Huawei P8 using Tapatalk
Εδώ εγώ είπα πως προτιμώ το 6309 από το sub και δεν σχολιάστηκε. Τουλάχιστον εσύ ανέβηκες λιγάκι..... χα χα χα χα
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Χαχαχαχα φίλε Ηλία θέλουμε μπαν μάλλον να στρώσουμε!!
Sent from my Huawei P8 using Tapatalk
Νομίζω ήταν προφανές ότι αστειευόσασταν γιαυτο δεν απάντησε κάποιος
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εγώ καθόλου.
Αν μου βρεις ένα σημείο που το σαμπ ειναι καλύτερα σχεδιασμένο (σαν καταδυτικο εργαλειο) από το 6309 θα κεράσω καφέ.
Μην αρχίσουμε πάλι για μάρκετινγκ, θρύλους, ιππότες, δράκους και τα σχετικά.
Ρολοι vs ρολόι
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ηλία όταν λες <<σχεδιασμένο ως καταδυτικό εργαλείο >>προφανώς εννοείς λειτουργικά , δηλαδή να φέρνει σε περας την αποστολή του με αξιοπιστία , έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγω, γιατί εμφανισιακα είναι καθαρά υποκειμενικό .
Έτσι κι αλλιώς τα καταδυτικά πρέπει να τηρούν κάποιες προδιαγραφές , να έχουν χαρακτηριστικά που τα κάνει να μοιάζουν.
Φυσικά σε μια σύγκριση θα πρέπει να μπουν πολλοί παράμετροι , δεν μπορείς να απομονώσεις κάποιο χαρακτηριστικό . Διότι αν συγκρίνουμε τα ρολόγια με βάση το ποσό καλά διεκπαιρεωνουν τον σκοπό τους τότε τα περισσότερα θα ήταν στο ίδιο level , κάτι που ακόμα και οι ίδιες οι εταιρείες για δικά τους μοντέλα κάνουν διαχωρισμό .
Το ότι λειτουργικά η χελώνα μπορεί μην υστερεί έναντι του σαμπ, μπορεί να ισχύει και για το 007 και για τα 9/10 καταδυτικά .
Οχι εννοώ όλα εκείνα τα επι μέρους σημεία στην σχεδίαση του 6309 που το καθιστούν ανώτερο σχεδιαστικά καταδυτικό απο το Sub (το αντιστοιχο της εποχης).
Δηλαδή, εργονομική κάσα, πλήρη προστασία κορώνας που δεν είναι afterthought όπως αυτή στο sub, καλυτερο placement κορώνας στο 4, μεγαλύτεροι δείκτες, περισσότερο lume, πιο ευκρινές καντράν, ανώτερη τοποθέτηση bezel που δεν έφευγε με την πρωτη ευκαιρία όπως αυτο του sub. Σε αυτά αναφέρομαι.
Ηλία προφανώς αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο sub αφού θέτεις ως παράμετρο την εποχικότητα , βάση κυκλοφορίας της χελώνας ,κυρίως 70s άντε και λίγο 80s.
χωρις να έχω τις απαιτούμενες γνώσεις ( η ιστορικότητα είναι το στοιχείο σου) φαντάζομαι ότι την εποχή αυτή η ψαλίδα δεν ήταν μεγάλη , τόσο τιμολογιακά όσο και αξιακά , όχι μόνο με την χελώνα αλλα και με αλλά καταδυτικά , εξαλου η σεικο είναι ιστορική και πρωτοπόρος εταιρεία στην κατάδυση , μιλάμε όμως και για μια εποχή που τα σαμπ ήταν πραγματικά εργαλεία , καμία σχέση με την μετέπειτα luxury πορεία τους , που επιλέγονταν από ιδιώτες αλλά και στρατιωτικά σώματα λόγο της αξιοπιστίας και της αντοχής τους , όποτε δεν μπορώ να δεχτώ αδιαμαρτύρητα την ανωτερότητα της χελώνας.
Τώρα στα επιμέρους χαρακτηριστικά που ανέφερες, σίγουρα η λουμινοβα της σεικο ακόμα και σήμερα είναι η καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη , αλλά και πάλι αυτό δεν κάνει την ρόλεξ ή άλλες εταιρείες μη λειτουργικές ,θα μπορούσα μάλιστα να υποστηρίξω ότι η λουμινοβα της σεικο είναι πλεονασμός παρά πλεονέκτημα .
Η κάσα της χελώνας όντως εξαιρετική , κάθεται σαν πιάτο αλλά μιλάμε για μια εποχή όπου τα 43-44mm της χελώνας σίγουρα θα την καθιστούσαν κτήνος , από την άλλη τι έχουμε ; Μα φυσικά την κάσα oyster .
Για την προστασία της κορώνα και την afterthought της ρόλεξ δεν μπορώ να αντιπαραβάλλω επιχείρημα , δεν γνωρίζω καθόλου , η θέση όμως στο 4 αντί στο 3 , δεν θα την συνιστούσα ως πλεονέκτημα ούτε αυτό , εξάλλου η θέση τρία είναι η σύνηθες ακόμα και σήμερα για μεγαλες εταιρείες και δεν θεωρώ ότι αποτελεί μειονέκτημα, ούτε φαντάζομαι έχει αναφερθεί ποτέ ως deal breaker , ή εμποδίζει λειτουργικά την κατάδυση .
Για την ευκρίνεια τι να πω, μια χαρά ευκρινέστατα φαίνονται και τα δυο , όσο για το bezel πραγματικά δεν το γνωρίζω ούτε αυτό , θεωρώ τα bezels της σεικο εξαιρετικά .