nick10 έγραψε:
Ναι είχα ξεχάσει το 125, όντως ο πρώτος αυτόματος χρονογράφος με πιστοποίηση χρονομέτρου δεν είναι μικρό κατόρθωμα
Kαι εδώ έγκειται το πρόβλημα Νίκο (και Ηλία)...το 125, εκτός από το αχρηστο COSC, αν και επετειακό ρολόι δεν έπιασε ποτέ! Εγώ το κυνηγούσα χρόνια και είχα βρει τουλάχιστον 3 σε προσιτές τιμές. Αντίθετα το Flightmaster εκτοξέυτηκε...ποια η λογική λοιπόν.;
Η καλή μηχανή του 125 (1341
) που "φοράει" "βοήθησε" να πιάνει στην αγορά ~2.000 EURO όταν το El Primero φτάνει τα διπλά σχεδόν (στην πρώτη έκδοση & mint). Tα 6139 παίζουν από 200-800 EURO με ανοδικότατες τάσεις όμως! Tα παραγνωρισμένα Buren 11/12 παίζουν και αυτά ιδρωμένα και φτάνουν κοντά στα 1.200-1.400. . .
Όλες είναι εξαιρετικές μηχανές και δύσκολα θα έλεγα ποια προτιμώ...σαν συλλέκτης θα πήγαινα ανάποδα (buren->zenith primero->lemania->seiko) ενώ σαν επενδυτής (rolex primero-> seiko -> buren -> lemania)....
Στο τέλος εξάλλου όπως καλά ξέρουμε η μηχανή που επικράτησε (και όχι αδίκως) είναι η Valjoux 7750.
Το πρόβλημα σε λίγο θα είναι τα ανταλλακτικά και η επισκευή των ρολογιών αυτών, Νομίζω ότι στο μέλλον θα παίξει όμως περισσότερο ρόλο το brand name και η ομορφιά για το ποιο θα ανεβάσει τιμή. Και λέω τα 2 αυτά γιατί
αυτή τη στιγμή το EBEL με El Primero το αγοράζεις με 1.200 και το Zenith στα 2.200. Και η Ebel έχει εξαιρετική ποιότητα. Οπότε αν ήθελα El Primero εγώ θα αγόραζα το Ebel (που φοράει και ο Crockett στο Miami Vice) γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα άρεσε σε κανέναν σας και η μεταπώλησή του στην Ελλάδα θα ήταν αδύνατη....(ενώ η Daytona...)
Αυτή την περίοδο τα ρολόγια που ανεβαίνουν νομίζω είναι μόνο τα παλιά Omega. Από τις καινούριες φουρνιές μόνο Rolex νομίζω θα κρατήσουν τιμή και όχι όλα τα μοντέλα.Και επειδή από τις 2 αυτές Εταιρείες υπάρχουν (ακόμα) πολλά στην αγορά, όλα τα άλλα μαζί θα κάνουν το υπόλοιπο 10% στο οποίο και θα "τζογάρουμε"...