Omega

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα γίνετε αναφορά σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέρχονται από την Ελβετία
Άβαταρ μέλους
gkblues
Δημοσιεύσεις: 4996
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 11, 2014 2:54 pm
Τοποθεσία: ΑΓΡΙΝΙΟ
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 4353 times
Επικοινωνία:

Re: Omega

Δημοσίευση από gkblues »

Εικόνα

Εικόνα
These users thanked the author gkblues for the post (total 2):
gep (Τρί Απρ 17, 2018 3:17 pm) • ppana (Τετ Απρ 18, 2018 9:23 am)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
gkblues
Δημοσιεύσεις: 4996
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 11, 2014 2:54 pm
Τοποθεσία: ΑΓΡΙΝΙΟ
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 4353 times
Επικοινωνία:

Re: Omega

Δημοσίευση από gkblues »

Racing dial !!!Εικόνα

Εικόνα
These users thanked the author gkblues for the post (total 2):
Megalos (Τρί Απρ 17, 2018 10:36 pm) • ppana (Τετ Απρ 18, 2018 9:24 am)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 42911
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 39837 times
Been thanked: 8654 times

Re: Omega

Δημοσίευση από Megalos »

με αφορμη την τελευταια εκθεση της Βασιλειας η Omega μας απεστειλε το κατωθι δελτιο τυπου

BASELWORLD 2018

Περιεχόμενα:


1. Εισαγωγή: Προχωρώντας μπροστά

2. Η συλλογή Seamaster Diver 300M

3. Η συλλογή ρολογιών -«Κοσμημάτων» Seamaster Aqua Terra

4. Οι συλλεκτικές εκδόσεις Seamaster 1948

5. Το Speedmaster Dark Side Of The Moon Apollo 8

6. Η συλλογή Trésor

7. Τα βραχιόλια Constellation






1. Προχωρώντας μπροστά

Τέσσερα χρόνια καινοτομίας Master Chronometer… και συνεχίζουμε.

Καθώς η OMEGA αποκαλύπτει τα νέα ρολόγια της για το 2018, ανακαλύπτουμε πολλά σχέδια και ανανεωμένες εμφανίσεις που σίγουρα όλοι θα θαυμάσουν. Από τη ριζική μεταμόρφωση της εμφάνισης του Seamaster Diver 300M, μέχρι τα ρολόγια που δημιουργήθηκαν με πηγή έμπνευσης τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η OMEGA είναι πραγματικά περήφανη που προσθέτει ακόμα περισσότερες επιλογές, υλικά και χρώμα στις αυξανόμενες συλλογές της.

Παράλληλα, ήρθε επίσης η ώρα να εκτιμήσουμε την τεχνική καινοτομία που ωθεί μπροστά την Ωρολογοποιία της OMEGA. Από το 2015, οι μηχανισμοί Master Chronometer της Μάρκας έχουν προσφέρει στους πελάτες τα υψηλότερα πιστοποιημένα πρότυπα ακρίβειας, αντοχής στον μαγνητισμό και χρονομετρικών επιδόσεων στην Ελβετική Ωρολογοποιία.

Όταν ξεκίνησε η δοκιμή και πιστοποίηση του μηχανισμού Master Chronometer, υπήρχε φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους πελάτες, και όλοι ήθελαν να κατανοήσουν τη μακροπρόθεσμη δυναμική τους και τα μελλοντικά σχέδια που υπήρχαν για αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.

Το 2018, είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή του Master Chronometer διατηρεί σταθερή πορεία και αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Φέτος, πραγματοποιείται η άφιξη του 12ου και του 13ου νέου μηχανισμού Master Chronometer. Αυτό δείχνει ότι σχεδόν κάθε νέο μηχανικό ρολόι της OMEGA επανεξετάζεται και διαμορφώνεται βάσει της δυναμικής του μηχανισμού του. Και χάρη στο νέο εργοστάσιο της OMEGA που άνοιξε πέρυσι, η αποδοτικότητα και η ικανότητα πραγματοποίησης ελέγχων και της πιστοποίησης των μηχανισμών, βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Αυτός ήταν ανέκαθεν ο στόχος της OMEGA. Από την αρχή της δραστηριοποίησής της στον χώρο της Ωρολογοποιίας το 1848, εδώ και 170 χρόνια, ο μηχανισμός αποτελούσε πάντα την καρδιά της Μάρκας. Και μέχρι και σήμερα, είναι αυτό για το οποίο η OMEGA περηφανεύεται.

Τα ρολόγια μας στην Έκθεση Ωρολογοποιίας Baselworld δείχνουν για άλλη μία φορά τόσο την κληρονομιά, όσο και τη σύγχρονη τελειότητα της OMEGA. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι η Μάρκα κατασκευάζει με ενθουσιασμό όσα έχει υποσχεθεί για τον μηχανισμό Master Chronometer, αναπτύσσοντας συνεχώς νέους μηχανισμούς που θα καθορίζουν την ύψιστη ποιότητα για πολλά ακόμη χρόνια.

Εικόνα



2. Η συλλογή Seamaster Diver 300M
25 χρόνια πάνω και κάτω από τα κύματα
Από το 1993, το Seamaster Professional Diver 300M έχει αποκτήσει θρυλικούς θαυμαστές. Έχοντας αγαπηθεί για το σχεδιασμό του και για τεχνολογία του, που ανταποκρίνεται στις συνθήκες των ωκεανών, το πρωτότυπο ρολόι σηματοδότησε τη θριαμβευτική επιστροφή της OMEGA στον κόσμο των καταδυτικών ρολογιών, αλλά και το ξεκίνημα της μακροχρόνιας συνεργασίας της Μάρκας με τον James Bond. Τώρα, 25 χρόνια αργότερα, έφτασε μια νέα, τολμηρή συλλογή.
Το 2018, η OMEGA αποκαλύπτει μια ολική ανανέωση αυτού του διάσημου ρολογιού, παρουσιάζοντας 14 μοναδικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα 6 αποτελούνται από ανοξείδωτο ατσάλι και τα 8 από τον συνδυασμό ανοξείδωτου ατσαλιού με χρυσό.
Διαθέτοντας πλέον μεγαλύτερο μέγεθος, με μέγεθος κάσας 42 mm, έχει δοθεί σε κάθε νέο ρολόι Diver 300M ένας μηχανισμός Master Chronometer Calibre 8800, αναβαθμίζοντας άμεσα τη συλλογή με ένα υψηλότερο επίπεδο ακριβείας, απόδοσης και αντίστασης στον μαγνητισμό.
Κάθε λεπτομέρεια του εξωτερικού σχεδιασμού έχει επίσης επανεξεταστεί, συμπεριλαμβανομένης της χαρακτηριστικής καταδυτικής στεφάνης, η οποία είναι τώρα κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, ενώ η καταδυτική κλίμακα είναι από Ceragold ™ ή λευκό σμάλτο (για μακρόχρονη λευκότητα και ανθεκτικότητα).
Τα καντράν των μοντέλων είναι επίσης κατασκευασμένα από γυαλιστερό κεραμικό υλικό και διατίθενται στα εξής χρώματα: μαύρο, μπλε ή PVD χρωμίου. Πιο συγκεκριμένα, η OMEGA επανέφερε το κυματοειδές μοτίβο (τώρα χαραγμένο με λέιζερ), που αποτελούσε ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό του πρωτότυπου σχεδίου.
Όλες οι ενδείξεις έχουν ανυψωθεί και περιλαμβάνουν Super-LumiNova, ενώ για να είναι εύκολη η παρακολούθηση των ημερών, το παράθυρο της ημερομηνίας έχει μετακινηθεί στη θέση ώρας 6. Ακόμα και οι δείκτες σε σχήμα skeleton (με επικάλυψη ροδίου, από χρυσό 18K, ή σε μπλε χρώμα) έχουν ανανεωθεί ελαφρώς, κάτι που σίγουρα θα παρατηρήσουν οι θαυμαστές του μοντέλου.
Μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες του Diver 300M ήταν πάντα η βαλβίδα διαφυγής ηλίου. Στα νέα μοντέλα, έχει δοθεί κωνικό σχήμα στη βαλβίδα, που έχει κατοχυρωθεί ως πατέντα της OMEGA, διαθέτοντας μία ιδιοφυή τεχνολογία, που της επιτρέπει να χρησιμοποιείται και κάτω από το νερό.
Γυρίζοντας το ρολόι από την πίσω πλευρά του, αποκαλύπτεται το καπάκι της κάσας που διαθέτει ένα κυματοειδές σχέδιο, καθώς και το κρύσταλλο σαπφείρου μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να δει τη λειτουργία του μηχανισμού, που διαθέτει πιστοποίηση από το Ινστιτούτο METAS.
Τέλος, το κάθε μοντέλο κυκλοφορεί με το παραδοσιακό, χαρακτηριστικό μεταλλικό μπρασελέ ή με ένα ενσωματωμένο μαύρο ή μπλε λουρί από καουτσούκ. Τα μεταλλικά μπρασελέ διαθέτουν ένα νέο, εργονομικό σχεδιασμό και έχουν ενσωματωθεί στην κάσα του ρολογιού. Περιλαμβάνουν επίσης το κατοχυρωμένο με πατέντα αναδιπλούμενο κούμπωμα της OMEGA, που διαθέτει σύστημα επέκτασης μπρασελέ, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους δύτες.
Το Seamaster Diver 300M Titanium Tantalum Συλλεκτικής Έκδοσης

Όταν το Seamaster Diver 300M κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια, η OMEGA παρουσίασε ένα πολύ ξεχωριστό μέταλλο, γνωστό ως ταντάλιο. Το χρώμα ταίριαζε τέλεια με τον επαναστατικό σχεδιασμό του νέου ρολογιού – το οποίο περιελάμβανε επίσης επαγγελματικά χαρακτηριστικά, όπως ήταν η βαλβίδα διαφυγής ηλίου και το κούμπωμα με δυνατότητα επέκτασης για τους δύτες.

Φέτος η OMEGA, θέλοντας να τιμήσει εκείνο το μοντέλο του 1993, παρουσίασε ένα ειδικό μοντέλο με ταντάλιο, σε συλλεκτική έκδοση 2.500 κομματιών. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας αυτό το μέταλλο, δίνει στο ρολόι μια μοναδική πινελιά, προσθέτοντας ένα συλλεκτικό κομμάτι στη νέα συλλογή ρολογιών Diver 300M.

Με μέγεθος κάσας 42 mm, αυτό το μοντέλο συλλεκτικής έκδοσης, ακολουθεί τις ίδιες αρχές ανανέωσης με τη νέα συλλογή Seamaster Diver 300M. Αυτές γίνονται για παράδειγμα αντιληπτές, στην κωνική βαλβίδα διαφυγής ηλίου, στο κυματοειδές πίσω μέρος της κάσας και στο ενσωματωμένο μπρασελέ.

Ωστόσο, σε αυτό το μοντέλο, το ταντάλιο έχει χρησιμοποιηθεί στη βάση της στεφάνης, καθώς και για τους ενδιάμεσους συνδέσμους του μπρασελέ. Οι μπλε-γκρι τόνοι του μετάλλου προσφέρουν μια διακριτική αντίθεση με το τιτάνιο 2ου βαθμού, που η OMEGA έχει χρησιμοποιήσει για τη ματ κάσα και το μπρασελέ.

Αυτό το μοντέλο Συλλεκτικής Έκδοσης περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες από χρυσό Sedna™ 18Κ στην κορώνα, στον δακτύλιο της στεφάνης, στη βαλβίδα διαφυγής ηλίου, στους συνδέσμους του μπρασελέ και στους δείκτες του ρολογιού.

Γυρίζοντας το ρολόι από την πίσω πλευρά, αποκαλύπτεται το διαφανές καπάκι της κάσας, όπου αποτυπώνεται η εικόνα του ιππόκαμπου της OMEGA, που αποτελεί το χαρακτηριστικό σύμβολο της οικογένειας ρολογιών Seamaster. Μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου, μπορεί κανείς να δει τον μηχανισμό Master Chronometer 8806, που είναι πιστοποιημένος από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα



3. Η συλλογή ρολογιών–κοσμημάτων Seamaster Aqua Terra
Απογείωση στον σχεδιασμό μέσω μιας σαγηνευτικής επιλογής πολύτιμων λίθων
Η συλλογή Seamaster Aqua Terra της OMEGA, πρόσφατα μεταμορφώθηκε ριζικά, προχωρώντας σε μια σειρά από διακριτικές αλλαγές, γεμάτες έμπνευση. Τώρα, η συλλογή προχωράει ένα ακόμη βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας αρκετά νέα μοντέλα-κοσμήματα, με ασύγκριτο σχεδιασμό.
Αν και πρόκειται να αποκαλυφθούν πολλά ακόμη μοντέλα, το συγκεκριμένο ρολόι διαθέτει συμμετρική κάσα, μεγέθους 38mm, κατασκευασμένη από χρυσό Sedna™ των 18K, όπου περιλαμβάνεται μία στεφάνη με διαμάντια. Το ίδιο είδος χρυσού χρησιμοποιείται επίσης για τους δείκτες του ρολογιού, που δείχνουν προς τις ενδείξεις ώρας. Αυτές αποτελούνται από 12 κόκκινα ρουμπίνια κοπής marquise.
Το εντυπωσιακό καντράν ξεχωρίζει και για τα τρία διαφορετικά στιλ οριζόντιων κυμάτων που βρίσκονται στην επιφάνειά του, αντιπροσωπεύοντας τον ρυθμό των κυμάτων του ωκεανού. Για να επιτευχθεί η συνολική εμφάνιση του καντράν, έχουν διασκορπιστεί ασημί κύματα σε στιλ Guilloché ανάμεσα σε κύματα από χρυσό Sedna™ των 18Κ και κύματα από χρυσό Sedna™ των 18Κ που εμπεριέχουν συνολικά 191 διαμάντια.
Στο πλάι της κάσας, περιλαμβάνεται η γυαλισμένη, κωνική κορώνα του Aqua Terra, που περιλαμβάνει το λογότυπο της OMEGA πάνω σε ματ επιφάνεια.
Τέλος, το ρολόι διαθέτει ένα γυαλιστερό, κόκκινο δερμάτινο λουρί και λειτουργεί με τον μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8807, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας, επίδοσης και αντίστασης στον μαγνητισμό, στον τομέα της Ωρολογοποιίας.

Για τους απαιτητικούς κατόχους ρολογιών που αναζητούν την ομορφιά, αυτό είναι ένα μοντέλο που πρέπει πραγματικά να δουν.


4. Οι συλλεκτικές εκδόσεις Seamaster 1948

Φόρος τιμής από την OMEGA για τη χρήση πολεμικής τεχνολογίας για ειρηνικό σκοπό

Οι συγκρούσεις, αν και καταστροφικές, συχνά οδηγούν σε καινοτομίες· και τα νέα συλλεκτικά ρολόγια Seamaster της OMEGA είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεταξύ του 1940 και του 1945, η OMEGA έδωσε περισσότερα από 110.000 ρολόγια στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, καθώς και άλλα τμήματά της. Τα ρολόγια εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους Βρετανούς αεροπόρους και ναυτικούς, για την αντοχή τους στο νερό και την αξιοπιστία τους στη μάχη. Το τέλος του πολέμου και το κλίμα αισιοδοξίας που ακολούθησε, βρήκαν την OMEGA στο απόγειο της δημιουργικότητάς της. Η Μάρκα ανταποκρίθηκε στη ζήτηση της αγοράς για τη δημιουργία ενός ρολογιού που θα περιλάμβανε την ίδια στιβαρή τεχνολογία και αξιοπιστία, ενώ παράλληλα θα ήταν αισθητικά προσαρμοσμένο στη ζωή των πολιτών.

Όταν παρουσιάστηκε η συλλογή Seamaster το 1948, αποτέλεσε την πρώτη οικογένεια ρολογιών της OMEGA. Τα ρολόγια αυτά, που διέθεταν όμορφο σχεδιασμό και είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο νερό από τα αντίστοιχα στρατιωτικά, χάρη στη χρήση της πρωτοποριακής τεχνολογίας περιβλήματος «O-ring» της OMEGA, θα γίνονταν παγκοσμίως αναγνωρίσιμα και θα κέρδιζαν τον σεβασμό του κόσμου.

Το 2018, στην 70η Επέτειο του Seamaster, η OMEGA θέλοντας να τιμήσει εκείνα τα εξαιρετικά ρολόγια, παρουσιάζει δύο συλλεκτικά μοντέλα που συμβαδίζουν με το πνεύμα των αντίστοιχων κλασικών μοντέλων του 1948.

Αν και τα δύο ρολόγια παραμένουν πιστά στον αρχικό μετα-πολεμικό σχεδιασμό, το Seamaster 1948 Small Seconds και το Seamaster 1948 Central Seconds λειτουργούν με μηχανισμούς που είναι εξ’ ολοκλήρου δημιουργήματα του 21ου αιώνα. Διαθέτοντας τους μηχανισμούς Master Chronometer 8804 και 8806 αντίστοιχα, αυτά τα ρολόγια έχουν ελεγχθεί σε συνθήκες μάχης διαθέτοντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης της Ωρολογοποιίας.

Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, η γυαλισμένη στεφάνη, το θολωτό καντράν από ασημί οπαλίνα και η γυαλισμένη κορώνα, με χαραγμένο το vintage σύμβολο «Ω», αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά και των δύο ρολογιών· αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά στους γυαλισμένους με διαμάντι δείκτες, που αποτελούνται από λευκό χρυσό 18Κ, ανακαλύπτουμε ανεπαίσθητες διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα.

Στο Seamaster 1948 Small Seconds, ο δείκτης των ωρών και των λεπτών έχει σχήμα φύλλου, ενώ το ρολόι Central Second διαθέτει δείκτες σε στιλ Dauphine, που εμπεριέχουν το λευκό φωσφορίζον υλικό Super-LumiNova. Στο μοντέλο Seamaster 1948 Central Second, και οι δύο δείκτες, των λεπτών και των δευτερολέπτων, έχουν θολωτό σχήμα.

Το Seamaster 1948 Small Seconds περιλαμβάνει ένδειξη δευτερολέπτων στη θέση ώρας 6 και διαθέτει καφέ δερμάτινο λουρί με ματ-γυαλισμένο κούμπωμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Το λουρί του μοντέλου Central Second είναι δερμάτινο σε μπλε-γκρι χρώμα. Τα λουριά έχουν στο κούμπωμά τους το vintage σύμβολο της OMEGA, όπως είχαν και τα λουριά των πρωτότυπων ρολογιών.

Στο πίσω μέρος της κάσας του κάθε ρολογιού περιλαμβάνεται το αποκλειστικά κατοχυρωμένο από την OMEGA "NAIAD LOCK", με ακριβή προσανατολισμό. Πάνω του έχουν χαραχθεί οι λέξεις: “SEAMASTER”, “LIMITED EDITION”, “NAIAD LOCK” και ο συλλεκτικός αριθμός του ρολογιού. Ως μία επιπλέον τιμητική αναφορά στους πολυάριθμους αεροπόρους και ναυτικούς που έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στα ρολόγια της OMEGA, το κρύσταλλο σαπφείρου στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο με λέιζερ και έχει επιστρωθεί στο χέρι με λάκα με το λογότυπο της 70ης Επετείου του Seamaster, παρουσιάζοντας ένα σκάφος Chris-Craft και το αεροσκάφος Gloster Meteor, το πρώτο τζετ αεροπλάνο που χρησιμοποιήθηκε από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Οι σημερινοί λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να βασίζονται στην ακεραιότητα του Seamaster, καθώς τα νέα μοντέλα είναι ανθεκτικά στο νερό μέχρι 6bar / 60m / 200ft.

Και τα δύο ρολόγια διατίθενται μέσα στο όμορφο, συλλεκτικό κουτί της συσκευασίας τους, που είναι κατασκευασμένο από μαλακό καφέ δέρμα. Χάρη στο μαγνητικό κάτω μέρος του κουτιού, το ρολόι μπορεί να παραμείνει σε όρθια θέση, ενώ παράλληλα μετακινείται εύκολα. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα επιπλέον λουρί ΝΑΤΟ, στο αυθεντικό γκρι χρώμα του Ναυτικού, ένα δερμάτινο λουρί και ένα ειδικό εργαλείο για την αλλαγή των λουριών. Κάθε μοντέλο κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 1.948 κομματιών.


Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


5. Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

“Θα σας δούμε στην άλλη πλευρά”

50 χρόνια μετά την αποστολή του Apollo 8, την πρώτη αποστολή που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη σελήνη, η OMEGA παρουσιάζει με περηφάνια το νεότερο μοντέλο Dark Side of the Moon. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα Dark Side, το συγκεκριμένο διαθέτει μια ειδικά διακοσμημένη έκδοση του διάσημου μηχανισμού Moonwatch της OMEGA – έναν μηχανισμό που πραγματικά αξίζει να δείτε!

Το καντράν του ρολογιού έχει ελαχιστοποιηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε να γίνουν ορατές οι λειτουργίες στο εσωτερικό του. Εκεί, έχει χρησιμοποιηθεί λέιζερ για τη λεπτομερή διακόσμηση των γεφυρών και της κύριας πλάκας του μηχανισμού, που είναι σε μαύρο χρώμα, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία ρεαλιστική απεικόνιση της επιφάνειας της σελήνης. Και όπως στη σελήνη, έτσι κι εδώ, εμφανίζονται δύο διαφορετικές πλευρές. Η πλευρά του καντράν διαθέτει μία πιο ανοιχτή απόχρωση, αντιπροσωπεύοντας την πλευρά του φεγγαριού που βλέπουμε εμείς από τη Γη, ενώ το πίσω μέρος του ρολογιού βυθίζεται σε μια πιο σκούρα απόχρωση, αναπαριστώντας την αθέατη πλευρά του φεγγαριού, που μόνο οι αστροναύτες έχουν τη δυνατότητα να δουν.

Για τη δημιουργία αυτού του νέου ρολογιού, η OMEGA υιοθέτησε και πάλι τη δημοφιλή καινοτομία που χρησιμοποίησε στα μοντέλα “Dark Side of the Moon”, κατασκευάζοντάς το εξ’ ολοκλήρου από μαύρο κεραμικό οξείδιο του ζιρκονίου. Η Μάρκα, επέλεξε να χρησιμοποιήσει κίτρινο χρώμα στις ενδείξεις του ρολογιού, θέλοντας να δημιουργήσει αντίθεση με τον σκούρο χρωματικό τόνο. Η OMEGA χρησιμοποίησε για πρώτη φορά χρωματιστές ενδείξεις στη συλλογή Speedmaster το 1968, σε ένα μοντέλο Speedmaster Racing. Επειδή σήμερα το κίτρινο χρώμα συνδέεται συχνά με την ταχύτητα, θεωρήθηκε ως ιδανική επιλογή για αυτό το νέο ρολόι.

Οι δείκτες του χρονογράφου είναι επιστρωμένοι με κίτρινο χρώμα, ενώ η ταχυμετρική κλίμακα του ρολογιού και η κορώνα του εμπεριέχουν το φωσφορίζον υλικό Super-LumiNova. Ο συνδυασμός μαύρου και κίτρινου χρώματος εμφανίζεται και στο δερμάτινο λουρί του ρολογιού, που περιλαμβάνει κίτρινο καουτσούκ στο εσωτερικό του. Με ένα ειδικό εργαλείο έχουν δημιουργηθεί μικρές διατρήσεις στην εξωτερική επιφάνεια του λουριού, ώστε να αποκαλυφθεί το κίτρινο καουτσούκ που βρίσκεται εσωτερικά.

Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού είναι χαραγμένη η φράση "WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE" («ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»), που είχε πει ο Jim Lovell, ο Κυβερνήτης του διαστημικού αεροσκάφους της αποστολής Apollo 8, κατά την εκκίνηση της πρωτοποριακής τροχιάς του προς τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού - ένα μυστηριώδες ημισφαίριο που δεν είχε δει ποτέ πριν ο άνθρωπος. Δευτερόλεπτα πριν χαθεί το διαστημικό σκάφος από το εύρος της ασύρματης σύνδεσης, ο Lovell είπε αυτά τα καθησυχαστικά λόγια στο κέντρο ελέγχου.

Λίγοι άνθρωποι θα καταφέρουν να δουν από κοντά, τη μυστηριώδη, μακρινή πλευρά του φεγγαριού, αλλά φορώντας το Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 της OMEGA μπορούν να αποκτήσουν μία άμεση σύνδεση με την ιστορία κατάκτησης του διαστήματος. Η έκδοση του μηχανισμού 1869, που διαθέτει μαύρο χρώμα και ειδική διακόσμηση – ονομάστηκε 1869 για να τιμήσει την πρώτη προσεδάφιση που έγινε στη σελήνη – φέρνει στο μυαλό τον αυθεντικό μηχανισμό του Moonwatch, καθώς και την ασύγκριτη κληρονομιά της OMEGA στο διάστημα.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


6. Η συλλογή Trésor
Μοντέρνο στιλ με μια κλασική πινελιά διαμαντιών

Στον κόσμο της γυναικείας Ωρολογοποιίας, η OMEGA είναι ένα όνομα που πραγματικά ξεχωρίζει. Η Μάρκα είναι αφοσιωμένη στο γυναικείο κοινό της για περισσότερο από έναν αιώνα, δημιουργώντας μοντέλα που συνδυάζουν την εξαίσια ομορφιά με την πρωτοπορία. Τώρα, παρουσιάζεται η νέα, συναρπαστική, γυναικεία συλλογή, προσφέροντας το απόλυτο αξεσουάρ για τη νέα γενιά.

Η νέα συλλογή Trésor διαθέτει κλασικό σχεδιασμό με μια πραγματικά μοντέρνα πινελιά. Το κάθε μοντέλο ξεχωρίζει για τη λεπτή του κάσα, που είναι διαθέσιμη σε δυο μεγέθη, 39 mm και 36 mm.

Όλα τα μοντέλα, διαθέτουν διαμάντια που πλαισιώνουν καμπυλωτά την κάθε πλευρά της κάσας του ρολογιού, ενώ ένα διαμάντι είναι τοποθετημένο στην κορυφή της κορώνας του. Μία επιπλέον λεπτομέρεια είναι ότι στην κορώνα του κάθε ρολογιού, υπάρχει ένα σχέδιο λουλουδιού από κόκκινο υγρό κεραμικό, που σχηματίζεται από πέντε λογότυπα της OMEGA. Τα ρολόγια ξεχωρίζουν επίσης για τους ανάγλυφους λατινικούς αριθμούς τους, που περιβάλλουν με κομψότητα το καντράν.

Σε κάθε μοντέλο Trésor, η OMEGA έχει συμπεριλάβει ένα ειδικό πίσω μέρος κάσας, σε μορφή καθρέφτη, που περιλαμβάνει το σχέδιο “Her Time”. Στο εσωτερικό της κάσας βρίσκεται ο μηχανισμός της OMEGA calibre 4061.

Αυτή η νέα συλλογή περιλαμβάνει συνολικά 9 διαφορετικά μοντέλα. Οι κάσες των ρολογιών είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι ή χρυσό Sedna™ των 18Κ, ενώ τα λουριά τους είναι είτε από ύφασμα, είτε από δέρμα. Τα καντράν των μοντέλων κυκλοφορούν επίσης σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: μαύρο, γκρι-καφέ, λευκό, μπλε, ασημί ή φίλντισι.


Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

7. Τα βραχιόλια Constellation

Τα κομψά κοσμήματα πάντα αποτελούσαν μια φυσική και ξεχωριστή επέκταση του κόσμου της OMEGA. Η δημιουργία αυτών των εκλεπτυσμένων κομματιών αντανακλά το πνεύμα της Μάρκας, προβάλλοντας την εμβληματική παράδοση που διαθέτει στον σχεδιασμό. Παράλληλα, αυτά τα κοσμήματα αποτελούν έναν πανέμορφο θησαυρό που ξεχωρίζει από μόνος του.

Το 2018, η συλλογή κοσμημάτων της OMEGA υιοθετεί τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ρολογιών Constellation της Μάρκας, για τη δημιουργία ενός σετ χρυσών βραχιολιών με λεπτεπίλεπτο σχήμα, που ακτινοβολούν.

Το πρώτο βραχιόλι, από κόκκινο χρυσό 18K, είναι ανοιχτό και διαθέτει από τη μια άκρη ένα διαμάντι 0.12 καρατίων και από την άλλη μια κυκλική πέτρα από ροζ οπαλίνα.

Το δεύτερο βραχιόλι, από λευκό χρυσό 18K, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επικαλύπτονται οι δυο άκρες του. Στη μια άκρη διαθέτει και πάλι ένα διαμάντι 0.12 καρατίων, ενώ στην άλλη μια κυκλική πέτρα από φίλντισι.

Εκτός από την ύπαρξη διαμαντιών, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της συλλογής Constellation, για τον σχεδιασμό αυτών των κοσμημάτων έχουν χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης και οι διάσημοι βραχίονες των ρολογιών. Οι βραχίονες αυτοί είναι εμφανείς στις δύο άκρες των βραχιολιών, όπου περιβάλουν τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα νέα βραχιόλια Constellation ακολουθούν τα πιο δημοφιλή στιλ του σήμερα και ασκούν την ίδια γοητεία, είτε φορεθούν το καθένα ξεχωριστά, είτε και τα δύο μαζί.
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Svl
Δημοσιεύσεις: 1201
Εγγραφή: Τρί Σεπ 27, 2016 5:51 pm
Has thanked: 568 times
Been thanked: 1258 times

Re: Omega

Δημοσίευση από Svl »

Megalos έγραψε: Αν και τα δύο ρολόγια παραμένουν πιστά στον αρχικό μετα-πολεμικό σχεδιασμό, το Seamaster 1948 Small Seconds και το Seamaster 1948 Central Seconds λειτουργούν με μηχανισμούς που είναι εξ’ ολοκλήρου δημιουργήματα του 21ου αιώνα. Διαθέτοντας τους μηχανισμούς Master Chronometer 8804 και 8806 αντίστοιχα, αυτά τα ρολόγια έχουν ελεγχθεί σε συνθήκες μάχης διαθέτοντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης της Ωρολογοποιίας.

:zoro: :zoro: :zoro: :slap:
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Δημοσιεύσεις: 12530
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 16, 2009 6:19 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο, Κρήτης
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5168 times

Re: Omega

Δημοσίευση από markosgr28 »

Svl έγραψε:
Megalos έγραψε: Αν και τα δύο ρολόγια παραμένουν πιστά στον αρχικό μετα-πολεμικό σχεδιασμό, το Seamaster 1948 Small Seconds και το Seamaster 1948 Central Seconds λειτουργούν με μηχανισμούς που είναι εξ’ ολοκλήρου δημιουργήματα του 21ου αιώνα. Διαθέτοντας τους μηχανισμούς Master Chronometer 8804 και 8806 αντίστοιχα, αυτά τα ρολόγια έχουν ελεγχθεί σε συνθήκες μάχης διαθέτοντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης της Ωρολογοποιίας.

:zoro: :zoro: :zoro: :slap:
Τι ακριβώς εννοούν σε συνθήκες μάχης? Σε ποια μάχη?

Αρκετά φετινά μου αρέσουν και ειδικά το νέο Seamaster, το βρίσκω καταπληκτικό και με καλή μηχανή πλέον. Τελευταίες πληροφορίες για αυτό λένε για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο και αρχική 4700€ (νομίζω έχει αναφερθεί ήδη αυτό, αν ναι συγγνώμη).
Εικόνα
harolagoha
Δημοσιεύσεις: 1107
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 22, 2017 1:40 am
Has thanked: 117 times
Been thanked: 1129 times

Re: Omega

Δημοσίευση από harolagoha »

Το μαυρο speed ειναι μουρλια!!! Και το νεο seamaster το βρισκω πιο ομορφο απ το προηγουμενο, επεδρασαν πανω του θετικα χωρις να αλλοιωσουν στο παραμικρο την ταυτοτητα του! Αν και δεν ειμαι λατρης των dress, τα παραπανω 1948 με κερδισαν!
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Δημοσιεύσεις: 12530
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 16, 2009 6:19 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο, Κρήτης
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5168 times

Re: Omega

Δημοσίευση από markosgr28 »

harolagoha έγραψε:Το μαυρο speed ειναι μουρλια!!! Και το νεο seamaster το βρισκω πιο ομορφο απ το προηγουμενο, επεδρασαν πανω του θετικα χωρις να αλλοιωσουν στο παραμικρο την ταυτοτητα του! Αν και δεν ειμαι λατρης των dress, τα παραπανω 1948 με κερδισαν!
Τα συγκεκριμένα dress μου αρεσουν και εμενα παρα πολυ

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gkblues
Δημοσιεύσεις: 4996
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 11, 2014 2:54 pm
Τοποθεσία: ΑΓΡΙΝΙΟ
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 4353 times
Επικοινωνία:

Re: Omega

Δημοσίευση από gkblues »

Καταπληκτικά όλα τους!
Εκπληκτική εταιρεία που την ερωτεύομαι όλο και πιο πολυ
WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE

Εικόνα
These users thanked the author gkblues for the post:
giannistissot (Τρί Απρ 24, 2018 5:56 pm)
Rating: 7.69%
Svl
Δημοσιεύσεις: 1201
Εγγραφή: Τρί Σεπ 27, 2016 5:51 pm
Has thanked: 568 times
Been thanked: 1258 times

Re: Omega

Δημοσίευση από Svl »

gkblues έγραψε:..
Εκπληκτική εταιρεία που την ερωτεύομαι όλο και πιο πολυ
WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE

Εικόνα
Έτσι!
Προχώρα για το moon.
Πιστεύω, θα σου ταιριάξει γάντι! :cheer:
These users thanked the author Svl for the post:
gkblues (Τρί Απρ 24, 2018 5:09 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
nick10
moderator
Δημοσιεύσεις: 10783
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 31, 2009 5:12 pm
Has thanked: 6525 times
Been thanked: 10881 times
Επικοινωνία:

Re: Omega

Δημοσίευση από nick10 »

Hands-On The Omega Seamaster Olympic Games In Platinum With A Black Enamel Dial
I mean, just look at it.


Aright, spoiler alert: I love this watch. When I settled down at the dramatically lit conference table somewhere deep inside Omega's booth at Baselworld a few weeks ago, I wasn't expecting to see this. However, once it was out, I had a hard time focusing on anything else. This version of the Seamaster Olympic Games is a reasonably sized watch, executed in a totally superlative way that is at once classic in its looks and extremely modern in its technology. It basically ticks all the boxes.
Εικόνα
The platinum case mixes brushed and polished finishes to create definition.

Before I get too deep into this particular model, it's important to know that it comes as kind of the cherry on top of an already great collection of pieces that Omega released during the lead-up to the Winter Olympic Games, hosted at Pyeongchang, South Korea, back in February. First we were shown a quintet of sporty models that recalled the colors of the five Olympic rings. These were all steel and featured black and white dials with Arabic numerals and luminous hands. Adding to the lineup, Omega introduced three dressier versions in yellow, white, and rose gold, a reference to the gold, silver, and bronze medals that would be handed out at the Games. These have white enamel dials and subtle leaf hands to complement the more precious cases.

The watch we have in front of us is basically one of those dressier versions of the Seamaster Olympic Games, just on steroids (though, like the Olympic Committee, we do not condone the use of performance enhancing drugs). The case is still a great size at 39.5mm across and 11.98mm thick, but it's rendered in solid 950 platinum instead of gold or steel. When you pick it up off a tray, there's no question this is platinum – the watch has some serious heft. The sides and fronts of the lugs are brushed, while the bezel and facets on the lugs are polished, so you get a good bit of contrast too.
Εικόνα
This black enamel dial is crazy.

While I'm always a fan of platinum, I'm absolutely crazy about black enamel. The hard-fired black enamel dial on this watch is easily one of the best I've seen on a modern watch, full stop. Like, ever. The black is rich and glossy, looking almost wet as it catches the light, and the silvery white logos and minute markers can look either like they're fading into the background or jumping out at you, depending on the angle. Applied at the hours are traditional, arrow-shaped markers made of 18k white gold, and they help show off the dial's domed shape too. Naturally, the white gold hands are radiused to match the curvature of the dial. Fun note: The vintage style "Ω " above the Omega logo at 12 o'clock is actually made of platinum too and is transfer printed onto the dial. This is a totally unnecessary, indulgent detail, and a great synecdoche for this watch overall.
Εικόνα
The caliber 8807 is a thoroughly modern caliber from Omega.

While so far everything feels pretty old-school about this watch (other than the modern size), the movement is state-of-the-art: the in-house Omega caliber 8807. This movement is automatic, utilizes a co-axial escapement, and is a METAS-certified Master Chronometer. It also runs at 3.5 Hz, in 35 jewels, and is resistant to up to 15,000 gauss of magnetism (in no small part due to the silicon balance spring). And as one last technical flourish, the balance is free sprung too. The finishing is exactly what you'd expect on one of Omega's movement. It's thorough, but not over-the-top. There are broad waves on the plates and bridges, blackened screws, barrel, and balance wheel, and both the balance bridge and winding rotor are 18k Sedna gold.
Εικόνα
The movement spacer is platinum and engraved with the names of Olympic host cities.

I'm normally someone firmly entrenched in the "make the movement fit the case" camp, but I'm willing to make an exception here. The sapphire caseback does fill the rear of the watch and you'll notice that the spacer between the movement and the case's edges is engraved with "Official Timkeeper" and the names of all the Olympic host cities where Omega had this role. It is, of course, made of platinum too, and it seems to make sense in a watch like this. Lest your forget, this is an Olympics watch after all.
Εικόνα
While it looks good from a distance, this watch really shines up close and on the wrist.

Putting this watch on my wrist was definitely a highlight of Baselworld 2018. It wears extremely well, even feeling smaller than the 39.5mm x 11.98mm dimensions would suggest. Sure, these are not quite vintage watch dimensions, but it's an easy to wear, moderate size that I think a lot of people would really enjoy. This is a watch that looks perfectly nice from a few feet away and will pair nicely with lots of different styles of clothes – however, it's when you get up close that it becomes a showstopper. The closer you look and the more you sort of play with the watch, the more you enjoy the way everything comes together in a cohesive way. Sure, each detail is good on its own, but it's the way they work together that leaves me wishing this was on my wrist many mornings.
Εικόνα
When Omega really flexes its muscles, you get results like this.

To me, this watch represents the best of Omega past and present (in a way not dissimilar from that of its cousin the Seamaster 1948 watches). It isn't afraid to draw on the brand's rich past for styling cues, but it's also not a watch that's living in a prior decade. The movement inside offers customers a ton of value for money, even in a rather expensive Omega like this. The whole package is smart and works together to create something that really sings of connoisseurship all the way through. In platinum and enamel, this watch is indulgent, superlative, and just flat out awesome.

The Omega Omega Seamaster Olympic Games in platinum with a black enamel dial is priced at $37,800 and is a limited edition of 100 pieces. It is available now.

πηγή: https://www.hodinkee.com/articles/omega ... l-hands-on" onclick="window.open(this.href);return false;
These users thanked the author nick10 for the post:
Megalos (Τρί Μάιος 01, 2018 8:56 pm)
Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Fb: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/

Το γούστο μου είναι απλό, διαλέγω πάντα το καλύτερο...
Εικόνα
Απάντηση