markosgr28 έγραψε:Ενδιαφέρουσες απόψεις συνέχεια!
Πάντως να σχολιάσω ότι αυτό με τη rolex έχει γίνει και σε άλλους χώρους. Π.χ. η microsoft το dos το έκλεψε, τα windows τα έκλεψε κλπ. και αυτή είναι η μεγάλη εταιρία στο χώρο. Και σε άλλους τομείς βέβαια συμβαίνουν αντίστοιχα. Πιστεύω ότι στις επιχειρήσεις το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα η rolex είναι σχεδόν χωρίς αντίπαλο στο χώρο που κινείται στα ρολόγια και όχι άδικα κατά τη γνώμη μου, έχει εξαιρετικά προϊόντα. Η πολιτική της με τις τιμές είναι άθλια, αλλά μπορεί να την κάνει, για αυτό κάνει αυτά. Ας βρουν τρόπο οι άλλοι να το αλλάξουν αυτό, το πως δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι αυτό δε θα γίνει παίζοντας το παιχνίδι της, όπως συμβαίνει τώρα κατά τη γνώμη μου.
Η Β σεβαστή και αξιόλογη, αλλίμονο, αλλά είναι τουλάχιστον αφελής για εμένα, αν νομίζει ότι θα ανταγωνιστεί το χώρο και θα βελτιώσει τη θέση της με μαύρα ρολόγια τεράστιου μεγέθους..... Εκτός αν θέλει να παραμείνει μια πιο ειδική εταιρία.... Αυτό με την πώληση της μπορεί να αλλάξει ως πολιτική....
Η tudor πριν μερικά χρόνια σχεδόν δεν υπήρχε καν και κάνοντας κάποιες κινήσεις, κατάφερε να σήμερα να είναι δημοφιλής και να πουλάει. Εδώ καλή πολιτική έκανε η rolex, κάτι που για κάποιο λόγο δεν έκανε παλαιότερα. Και δε νομίζω ότι η tudor έχει τη σημερινή της θέση, κυρίως επειδή κάποιος μπούρδας ή κάποιοι μπούρδες γράφουν σε φορουμ στο δίκτυο. Επηρέαζει και αυτό, αλλά το πλήθος των πωλήσεων δε διαβάζει καν τα φορουμ αυτά.
Φίλε Μάρκο θα συμφωνήσω διαφωνώντας.
- Το οτι το έχει κάνει αυτό η Ρόλεξ και άλλες εταιρείες δεν σημαίνει πως είναι και σωστό. Και στην τελική, καλό είναι να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Οτι έχει εξαιρετικά προιοντα η Ρόλεξ ισχυει, αλλά και άλλοι έχουν εξαιρετικά προιοντα αλλα δεν βλέπω να γίνεται τετοιος χαμός. Και σίγουρα ενα Ρολεξ -κατασκευαστικά- ΔΕΝ είναι ανώτερο απο ενα Breitling. Τα 904L και τα in house επειχηρήματα είναι τουλάχιστον παιδικά.
Ναι είναι άθλια η πολιτική της με τις τιμές αλλά ακόμη πιο άθλια ειναι η τεχνητή έλλειψη.
Η Β φίλε Μάρκο δεν είναι μόνο ενα υπερμεγέθες μαύρο ρολόι. Εχει πολύ μεγάλο κατάλογο η συγκεκριμένη και ρολόγια για όλα τα γούστα. Νομίζω πως την αδικείς.
Η Τουντορ έχει βγάλει τελευταία εξαιρετικά ρολόγια. Ομως σπρώχνεται όσο δεν πάει. Και οι μπούρδες επηρεάζουν σε ένα ποσοστό.
If you are going to go through hell, keep going. Winston Churchill