Ηλία γνωρίζω την άποψη σου στο θέμα , και ομολογώ ότι δεν είναι λανθασμένη .Elio5 έγραψε:Γιαννη δεν ειναι ακριβως ετσι. Ναι μεν η Ρολεξ εχει κανει τρελη δουλεια στο να δειχνει ποια ειναι. Η Ρολεξ ειναι Νο1 σε αναγνωρισημοτητα και πωλησεις, Το οτι οι αλλοι εμειναν πισω δεν δικαιολογει όμως το φαινομενο που αναφερω. Απολυτη δικαιολογηση για το Sub πχ και εν αντιθέσει ιστορικοτατα και πολυ καλοφτιαγμενα στο ιδιο η σε ανωτερο επιπεδο να θεωρουνται πανακριβα.ggli έγραψε:Ηλία συμφωνώ μαζί σου, όμως αυτό είναι κατι που η ρόλεξ το έχει χτίσει μέ το πέρασμα των δεκαετιών, όταν οι υπόλοιποι για διάφορους λόγους έμειναν πίσω . Φυσικά ξαι συμφωνώ ότι τα ρόλεξ είναι πανάκριβα για αυτό που προσφέρουν , όταν όμως αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό , θέλεις τουκαχιστον να κρατάει τιμή , να ξέρεις ότι τα λεφτά σιυ δεν πήγαν τελείως στον κουβα, δεν μιλάω ούτε για μεταπώληση ούτε για επένδυση .
Αν το γουστάρεις δεν σε νοιάζει η μεταπώληση γιατί δεν θα το πουλήσεις .
Όταν αφήνεις κενό , καλύπτεται και η ρόλεξ φρόντισε να συμπληρώσει όλα τα κενά που άφησαν οι άλλοι .
Αλήθεια όμως, την μεταπωλητική αξία ποιος την καθορίζει και ποιος την χειραγωγεί ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Με το ιντερνετ τα εχουμε κανει ολα ισιωμα.... αυτο πιστευω.
H Rolex εχει το απόλυτο perceived value! Και αυτη ειναι η μεγαλυτερη επιτυχια της στον καταναλωτη,
Διαφωνω και στο έχω ξαναπει για την μεταπωλητικη αξια. Η ζωη ειναι πολυ μικρη, ο όρος επενδυση στο ρολοι επειδη πηρε καποιος ενα Sub η ενα SD δεν ευσταθει. Το ρολοι το παιρνεις να το χαρεις. Αν δεν μου αρεσει ενα ρολοι η μου αρεσει λιγότερο απο ενα άλλο τι να το κανω αν εχει μεταπωλητικη αξια? Η αγορα ενός luxury αντικειμενου εχει να κανει με το παθος...imho
Προσπαθώ να διαχωρίσω την μετάπολιτική αξία με την αξία . Σίγουρα συνδέονται μεταξύ τους κυρίως αν θες να πουλήσεις , αν όμως αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό και το κρατάς για πάντα σε ενδιαφέρει να έχει αξία ακόμα και μετά από χρόνια άσχετα αν το πουλήσεις ή όχι και δυστυχώς η αξια καθορίζεται συνήθως από την πώληση , εκτός από την συναισθηματική που είναι ανεκτίμητη.
Πολλά ρολόγια είναι πανέμορφα και καλοφτιαγμένα , για κάποιο λόγο όμως η αξία τους πέφτει κατακόρυφα μετά από χρόνια κι αυτό καποιος το καθορίζει .
Sent from my iPhone using Tapatalk