markosgr28 έγραψε:
Φίλε Σπύρο χωρίς να έχω ξεκάθαρη άποψη για το αν συμφωνώ ή διαφωνώ, πως το δικαιολογείς αυτό το συμπέρασμα, μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ?
.....
Η επικρατούσα άποψη ίσως για τους παραπάνω λόγους πάντως είναι το ακριβώς αντίθετο ότι κοστίζουν πολύ λιγότερο από όσο αξίζουν. Πως προκύπτει η μία ή η άλλη άποψη ακριβώς δεν ξέρω, ούτε μπορώ να κρίνω. Πως θα συγκρίνω π.χ. την 2824 του Tudor, που έχει αρκετές επεμβάσεις σε σχέση με την απλή (πόσο κοστίζουν?), με την 8L35 του ΜΜ. Δεν έχω τις γνώσεις και την ικανότητα να το κάνω. Επίσης, όπως αναφέρεις έχουν και 1000€-1200€ διαφορά που είναι μεγάλο ποσό από μόνο του και 30% της συνολικής αξίας. Αναφέρω αυτά τα δύο, επειδή τα έφερες ως παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε δύο αυτού του κόστους. Οπότε μεταξύ των δύο και γενικά μεταξύ δύο τεχνολογικών προϊόντων η σύγκριση για εμένα είναι δύσκολη. Το πιο απλό είναι να κρίνουμε από το αποτέλεσμα, που και πάλι για τα ρολόγια και ειδικά τα μηχανικά είναι δύσκολο, αφού το κάθε ρολόι του ίδιου μοντέλου έχει άλλη απόδοση. Τα υλικά της κάσας κλπ. μπορούμε κάπως να τα αξιολογήσουμε, αλλά πάλι δεν αρκεί. Ίσως λοιπόν το συμπέρασμα σου να αφορά τα πιο ακριβά μοντέλα που και αυτά έχουν καλή φήμη, ίσως παρασυρμένα από την καλή φήμη των φτηνών? Δεν ξέρω. Εξήγησε λίγο πως το σκέφτεσαι σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Φίλε Μάρκο, νομίζω είναι απλό και δεν χρειάζεται να μπούμε σε αναλύσεις μηχανών (τις οποίες ούτως ή άλλως εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω).
Κοινή λογική.
Και αν διαβάσεις τι υποστήριξα παραπάνω, δεν θα χρειασθεί να κουράσουμε με επαναλήψεις.
Γεια σου φίλε Σπύρο, διάβασα τις απαντήσεις σου, αλλά κάπου έχασα το τι εννοείς κοινή λογική, μπορείς να το εξηγήσεις πάλι σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.