Ηλία ακριβώς όπως τα γράφεις ειναι , ειδικά τα πλεονεκτήματα .Lemaniakias έγραψε:Γιάννη σκεφτηκα να ανοίξω άλλο νήμα αλλα θα απαντήσω εδώ.ggli έγραψε:Πολυ ωραίο Ηλία, είχα σκεφτεί αρκετά την πιθανή αγορά του .Lemaniakias έγραψε:
θα ήθελα την άποψη σου , σε αλλο νήμα , αν τελικα το sub καλύπτει την αναγκη ύπαρξης ενός explorer ή ειναι μια κατηγορία ξεχωριστή;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Είναι νομίζω υποκειμενικο το θέμα.
Η αλήθεια είναι πως παλαιότερα τα απλά ρολόγια τύπου explorer, IWC Mk,Ω constellation, rolex date ήταν τα καθημερινά ρολόγια όλων. Επειδή τότε η λογική ήταν οτι πάιρνω ενα ρολοι για να το χρησιμοποιήσω τα καταδυτικα τα αγόραζαν οι έχοντες σχεση με την θαλασσα, το GMT αυτοι με την αεροπορια, κτλ, κτλ, κτλ. Αυτά τα απλα ρολογια 3 δεικτων τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χάση την γοητεία τους εις βάρος του καταδυτικού ρολογιού και ετσι χαρακτηρίζονται σαν dress/sport μοντέλα.
Το εξπλόρερ για εμένα έχει πολυ σοβαρά πλεονεκτήματα εναντι του Σαμπ.
-Δεν φωνάζει πως είναι Ρόλεξ. (το γνωστό στίγμα της εταιρείας)
-Δεν είναι bling
-Μπορεί να φορεθεί κυριολεκτικά ΟΛΕΣ τις ώρες της ημέρας με οποιοδήποτε ντύσιμο. Το βουτάς (δεν θα πάθει τιποτα, το εχω κάνει), το φοράς με βερμούδα, με τζιν με σακάκι.
-Δεν το βλέπεις παντου οπως το Sub Date....
-Διατηρεί ακόμη την κάσα ποίημα των παλιών Oyster.
-Εχει πολύ χαμηλό προφίλ ομως φοριέται μεγαλύτερο απο τα mm του
-ιστορικά αποτελεί την βάση (μαζι με το turn-o-graph) ολων των μετεπειτα σπορ μοντέλων της εταιρείας.
Οπότε αν θές ένα ρολόι που μπορεί να φορεθεί πιο επίσημα (μιας και έχεις τα Σαμπ/SD) αλλα και εναλλακτικά στην περίπτωση σου κάθε μέρα και μπορείς κανε το....
Σημερα όμως θα μπορούσαν να βρίσκονται στη ίδια συλλογή ;
Μήπως τελικα η άνθιση των καταδυτικών έβαλε στην άκρη ολα αυτά τα μοντέλα;
Σαφώς και πάντα θα υπάρχουν οι λάτρεις κάποιου σχεδίου , αλλα
πλέον τα περισσοτερα καταδυτικά δεν εχουν την εμφάνιση του εργαλείου αν και διατηρουν τον χαρακτήρα , σε βάρος των dress.
Και για να το συνδέσω με τον captain , θα μπορούσε το explorer να ειναι το ενα και μοναδικό ρόλεξ;
Sent from my iPhone using Tapatalk