Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Άβαταρ μέλους
Marine master
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 26, 2010 1:33 am
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από Marine master »

Μετά από αρκετό καιρό ποστάρω κάτι μή μονολεκτικό ή μεμονωμένη φράση στο forum και αυτό είναι για να σας ενημερώσω για το τί έπαθα όταν αποφάσισα να στείλω για συντήρηση ένα πολύ αγαπημένο μου ρολόι.

Αρχικά οφείλω να πω πως δεν είμαι δάσκαλος ωρολογοποιίας για να κρίνω την τεχνική ικανότητα του τεχνικού αλλά πελάτης συνεπώς ξέρω δεν ξέρω από ρολόγια ή από τεχνικά θέματα, κρίνω πρόθεση και αποτέλεσμα. Στη τελική πλήρωσα ότι μου ζητήθηκε και μόλις μου ζητήθηκε. Επίσης είμαι και επί μακρόν μηχανικός σε κατασκευές (και χομπίστας μάστορας με άπειρες ώρες πρακτικής άσκησης σε καλώδια, γρανάζια, μηχανές, ξύλα και σίδερα) κάτι που σημαίνει πως έχω μάθει να ζητάω από τον μάστορα ότι μου έχει υποσχεθεί, στην τιμή που έχει υποσχεθεί, με την ποιότητα που έχει υποσχεθεί και πάντα στα πλαίσια της λογικής, της κατανόησης και των γραμμένων στο χαρτί. Με απλά λόγια όταν σε φωνάζω να βάλεις έναν λέβητα θα τον βάλεις καλά και θα τον στήσεις στο πάτωμα και όχι κρεμασμένο από το ταβάνι επειδή δεν στο είπα. Επίσης όταν θα σου ζητήσω να φέρεις ένα φορτηγό χώμα στο οικόπεδο, αν θα βρεις την πορτα κλειστή, θα ζητήσεις να την ανοίξουν. Δεν θα την σπάσεις με το φορτηγό επειδή δεν το είπαμε ή επειδή δεν το είδες γραμμένο στο συμφωνητικό. Τέλος εάν δεν σου πω που θα ξεφορτώσεις, ως καλός συνεργάτης θα ζητήσεις ενημέρωση, δεν θα ξεφορτώσεις επάνω στην είσοδο επειδή σε βολεύει ή επειδή αυτό κατέβασε η κούτρα σου.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2015 έστειλα στον Άρη Τσούρη που είναι γνωστός ανεξάρτητος ωρολογοποιός στα Ελληνικά forum για επισκευή τέσσερα ρολόγια. Ενα δικό μου, ένα αντίκα του πατέρα μου και δύο ενός φίλου. Τον επέλεξα γιατί εκείνη την εποχή ήταν μέλος του παρόντος forum και ήθελα προφανώς να τον στηρίξω. Ωρολογοποιό και μάλιστα καλό γνωρίζω που θα βρω κοντά στα μέρη μου.

Παρέλαβα τα τέσσερα ρολόγια μετά από κάποιες εβδομάδες και αφού ο Άρης μου έστειλε φωτογραφίες από τη δουλειά του. Αρχικά μου άρεσε η δουλειά που έκανε στα ρολόγια (αναπαλαίωσε την αντίκα Ω του πατέρα μου πολύ καλά) όμως δυστυχώς ο χρονογράφος Guinand που ήταν και το δικό μου έχανε 20-25 secs/24h αλλά και είχε και άλλα θέματα. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό και με δεδομένο πως του είχα στείλει ένα ρολόι εξαετίας πραγματικά άριστο τεχνικά και αισθητικά που έχανε 5-6 secs/24h προ συντήρησης του ζήτησα να το ξαναρυθμίσει (πλήρωσα μάλιστα και πάλι μεταφορική για Αθήνα). Και μην πει κανείς πως έγινε κάτι στην μεταφορά γιατί τα ρολόγια πήγαν Αθήνα και ήρθαν Δράμα θωρακισμένα με άπειρο αφρώδες υλικό και στην τελική τρία αυτόματα είχε μέσα το κουτί, γιατί να πάθει κάτι το μοναδικό που ήταν και μέσα στο μεταλλικό μανίσιο του κουτάκι με όλα τα αφρώδη υλικά της Guinand; Τα άλλα ήταν δίχως κουτί μέσα στο αφρώδες υλικό.

Το ρολόι το παρέλαβα την πρώτη φορά με τα παρακάτω θέματα:

1) Το πίσω καπάκι είχε εμφανή σημάδια από το κλειδί ανοίγματος, κάτι που δεν το ανέφερα κάν στον τεχνικό κατανοώντας το ότι ένας ανεξάρτητος τεχνικός δεν μπορεί να έχει όλα τα μανίσια εργαλεία (εδώ θέλει ένα κλειδί όμοιο με αυτό που πρέπει να έχεις για να ανοίξεις ένα Sinn, το πίσω καπάκι έχει σφηναύλακες με ημικυκλική απόληξη και μάλιστα με μεγάλο βάθος). Αλλά το να παρεμβάλεις ένα κομμάτι λάστιχο/σαμπρέλα μεταξύ κλειδιού και καπακιού δεν είναι και επιστήμη ρε μάστορα. Στην τελική αν δεν μπορείς να επεμβεις δίχως να κάνεις ζημιά, απλά δηλώνεις αδυναμία στον πελάτη και ζητάς να πάει το υλικό στην αντιπροσωπεία. Απλά και παντελονάτα. Τεσπά, μακάρι μόνο αυτό να ήταν...
2) Το ρολόι έχανε όπως είπα και μάλιστα πολύ άσχημα.
3) Το κούρδισμα του από την κορώνα ήταν πολύ βαρύ/θορυβώδες και ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα/συνειδητοποίησα πως όταν γυρίζει η κορώνα από τη θέση ΙΙΙ γυρνάει πλήρως και ο ρότορας. Αυτό είναι βλακεία του τεχνικού και διορθώνεται εύκολα. Ο ρότορας δεν γυρίζει πλήρως στην 7750 όταν κουρδίζουμε από την κορώνα. Η επιδιόρθωση ίσως απαιτεί ανταλλακτικό.

Ο Άρης έδειξε κατανόηση και παρέλαβε το ρολόι μετά από 2 μήνες περίπου εάν θυμάμαι καλά γιατί έδειξα εμπιστοσύνη πως από τη στιγμή που τον ειδοποίησα άμεσα πως το ρολόι είχε θέμα, δεν θα πείραζε εάν δεν το λάβει και άμεσα. Σε αυτούς τους 2 μήνες είχα πολλά τρεχάματα προσωπικά και επαγγελματικά και δεν είχα μυαλό και χρόνο για χόμπι. Το ρολόι δεν το φόρεσα και η μόνη επέμβαση που έκανα ήταν να αλλάξω το λουράκι πριν αντιληφθώ πως έχανε άσχημα (2-3 πρωινά να φορέθηκε μέχρι να καταλάβω πως χάνει).
Από το σημείο εκείνο έμπλεξα! Για ρολόι ακούγαμε και ρολόι δεν βλέπαμε. Άκουσα απίστευτες δικαιολογίες μέχρι να το παραλάβω αλλά είχα υπομονή και μετά από καμιά εικοσαριά τηλέφωνα και υποσχέσεις πως τώρα φεύγει, αύριο φεύγει, αύριο φτάνει κλπ, το παρέλαβα προ εβδομάδων. Λόγω μόνιμης εγκατάστασης στο εξωτερικό, το ρολόι από προχτές είναι στον καρπό μου και όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στο κουτί του.

Μετά από τόσους μήνες παραμονής στο εργαστήριο του τεχνικού, το ρολόι έχει τα παρακάτω θέματα:

1) Το πίσω καπάκι έχει πλέον άλλα δύο σημάδια από το κλειδί του ρολογά (σε 4 συνολικά σφηναύλακες σε σύνολο 6). Εκτός από το παραπάνω σχόλιο μου περί παρεμβολής λάστιχου θα πω πως η απλή μαστόρικη λογική επιβάλει να βάλεις το κλειδί εκεί που έκανες ζημιά την προηγούμενη φορά και όχι σε νέες εγκοπές στο καπάκι.
2) Το ρολόι χάνει όπως και πριν (είναι αυτή τη στιγμή στο -15secs/17h). Μιλάμε για έκδοση 7750 Elaboré (ίσως και Top) κάτι που σημαίνει πως τα ελατήρια είναι κατασκευασμένα από άλλο μέταλλο σε σχέση με την Ebauche εκδοση => μπορεί να ρυθμιστεί σε μεγαλύτερη ακρίβεια από τα διάφορα Swatch Group προϊόντα που βλέπουμε σε βιτρίνες με τιμή <=2000 ευρώ.
3) To θέμα με το κούρδισμα παραμένει όπως και πριν. Η κορώνα φορτίζει το ελατήριο και παράλληλα περιστρέφει τον ρότορα. Επίσης το κούρδισμα είναι βαρύ και ασήκωτο.
4) Εσωτερικά στο κρύσταλλο στην ώρα ΄΄7΄΄ έχω ένα σημάδι-γραμμή που μπορεί να είναι λίπος, λάδι ή ακόμη και τοπική ζημιά της AR επίστρωσης (πραγματικά το πως κατάφερε να κάνει ΚΑΙ αυτό δεν το πιάνει ο νους μου...)
5) Μία από τις μπλέ βίδες του μηχανισμού έχει αρπάξει από το κατσαβίδι του και χάλασε η εμφάνιση της. Συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια, απά το διορθώνεις μάστορα. Είτε λοιπόν παίρνεις το φλόγιστρο και την επιδιορθώνεις (γιατί ο καλός ρολογάς ξέρει πώς να δίνει τη μπλέ απόχρωση στο μέταλλο) είτε την αλλάζεις με τα έξοδα ΦΥΣΙΚΑ δικά σου. Για το λόγο αυτό έχεις λούπα, για να βλέπεις τις λεπτομέρειες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι (πάντως το δικό μου μάτι δίχως λούπα τα βλέπει όλα...).

Συμπερασμα:
Ο παραπάνω τεχνικός μπορεί να είναι άρτιος τεχνικά και να έχει κάνει ''παπάδες'' σε άλλους, στην δική μου όμως περίπτωση διαπίστωσα τα παρακάτω:

1) Λέει δικαιολογίες στους πελάτες του (γιατί επί μακρόν μου έλεγε ιστορίες με αγρίους και δρακουλάκια)
2) Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ζημιές που κάνει (γιατί έκανε εμφανής ζημιές και δεν πλήρωσε για να τις αποκαταστήσει – το έπαιξε LOTTO)
3) Δεν βλέπει (γιατί μιλάμε για εμφανή με γυμνό μάτι αστοχίες)
4) Δεν ξέρει την ΕΤΑ Valjoux 7750 όσο θα έπρεπε (δεν ρύθμισε την χρονομετρία όπως πρέπει και δεν κατάλαβε ούτε δια της αφής/ακοής το θέμα με το κούρδισμα)

Θέτω τον Άρη Τσούρη στην κρίση σας λοιπόν.

Για τους δύσπιστους εάν χρειαστεί θα φορτώσω και φωτογραφίες. Οπότε τυχόν συνήγοροι ή εισαγγελείς να μετράμε τα λόγια μας. Προσπάθησα να παραθέσω τα γεγονότα δίχως χρωματισμούς ή προσωπικές εκτιμήσεις.

Προσωπικά δεν μπήκα καν στον κόπο να του αναφέρω τί παρέλαβα γιατί κρίνω πως δεν υπάρχει η νοοτροπία για να καταλάβει. Ίσως και να μην δίνει σημασία σε αυτά τα πράγματα. Αλλά άλλο το να επιδιορθώνεις ρολόι συλλέκτη που σκαμπάζει και 2-3 πράγματα, και άλλο το να κάνεις το ίδιο σε ρολόι κάποιου που απλά αγόρασε ‘’ένα ακριβό ελβετικό’’ ή που η σχέση του με το άθλημα άρχισε και τελείωσε τη στιγμή που η πεθερά του αγόρασε ‘’ένα καλό ρολόι’’ στο γάμο του για να καλύψει τα 30 χρόνια μίρλας που θα ακολουθήσουν.

Δεν μπορώ να ανεχτώ ψέματα και κυρίως κουτοπονηριές στην ζωή αυτή, ειδικά από τεχνικούς και μηχανικούς παιδιά. Όχι γιατί έχω κάτι μαζί τους, αλλά γιατί ότι λάθος κάνουν σε επίπεδο επισκευής συνήθως διορθώνεται είτε με αφιέρωση επιπλέον χρόνου, είτε με το να μπει το χέρι στην τσέπη τους. Δεν είναι γιατροί να έχουν μπροστά τους άνθρωπο με 6 μήνες ζωή για να του λένε ψέματα με το φόβο πως η αλήθεια θα τον ξεκάνει. Και στη ζωή μου έχω μάθει να αναλαμβάνω ευθύνη και να παραδίδω πάντα το ‘’άριστο’’ με βάση τα δικά μου κριτήρια και όχι απλά με του πελάτη που μπορεί να μην ξέρει ή να μην βλέπει. Καλώς ή κακώς στην περίπτωση μου είμαι ο πελάτης και από τη στιγμή που δίνουμε τα χέρια και που πληρώνω ότι μου ζητάς θα κάνεις αυτό που συμφωνήσαμε και τίποτε παρακάτω ή παραπάνω.

Ευχαριστώ για το βήμα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
captain
Δημοσιεύσεις: 7882
Εγγραφή: Παρ Σεπ 06, 2013 10:42 pm
Τοποθεσία: Νότιο Μπραχαμι
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11938 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από captain »

.... πολύ κρίμα... και δυσάρεστη η εξέλιξη των πραγμάτων ...


ερώτηση 1η --- αφού δεν έμεινες ευχαριστημένος απο την πρώτη φορά ... και κατάλαβες οτι κάτι δεν πάει καλά μεν τον συγκεκριμένο τεχνίτη γιατί του ξαναέστειλες το ρολόι σου δεύτερη φορά ....;;;;


ερώτηση 2η ---- την δεύτερη φορά όταν σου "επισκεύασε" της αστοχίες/κακοτεχνίες της πρώτης επισκευής/σέρβις ... ξαναπλήρωσες .... ;;;



ερώτηση 3η --- μπορείς να μας βάλεις καμιά φωτο απ το ρολοι ... ;;;;
Άβαταρ μέλους
Marine master
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 26, 2010 1:33 am
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από Marine master »

Απάντηση 1η: Τί να κάνω από τη στιγμή που έχει πληρωθεί για να προσφέρει κάτι; Να το στείλω σε άλλον και να ξαναπληρώσω ότι πλήρωσα για να ξαναγίνει συντήρηση; Μπορώ να ξέρω γιατί χάνει το ρολόι; Μπορεί να είναι μια απλή ρύθμιση, μπορεί και κάτι άλλο.

Απάντηση 2η: Όχι δεν πλήρωσα κάτι πέρα από τα μεταφορικά aller - retour Αθήνα Δράμα

Απάντηση 3η: Θα βάλω μόλις βρω μια μηχανή με καλό φακό γιατί με το κινητό δεν θα γίνει δουλειά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
captain
Δημοσιεύσεις: 7882
Εγγραφή: Παρ Σεπ 06, 2013 10:42 pm
Τοποθεσία: Νότιο Μπραχαμι
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11938 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από captain »

....καταλαβαίνω ..... σ αυτές τις περιπτώσεις είναι και λίγο λαχείο ..... !!!


για τι χρονική διάρκεια μιλάμε .... πόσο κράτησε αυτή η ταλαιπωρία ...;;;;;;
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Δημοσιεύσεις: 10352
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 7:56 pm
Τοποθεσία: Raccoon City
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από eisenberg »

Πολυ κριμα για την ασχημη εμπειρια σου.

Ο Αρης εχει φτιαξει πολλα ρολογια μου και γενικα ειμαι ικανοποιημενος χωρις καποια ασχημη εμπειρια,ευτυχως μεχρι τωρα.

Εχω δοκιμασει παλιοτερα κι αλλους τεχνιτες τοσο απο Ελλαδα οσο και απο εξω,καποιοι απο αυτους μαλιστα πολυ γνωστα ονοματα,και δεν εμεινα ευχαριστημενος.

Για παραδειγμα εχω στειλει πριν αρκετα χρονια εξω(USA) 6309 για σερβις και μου γυρισε κομπλε και με τεστ στεγανοτητας στα 10bar.Με το που πηγα να το ξεπλυνω πρωτη φορα στη βρυση πλημμυρισε και παρα λιγο να καταστραφει τελειως.Και μιλαμε για τεχνιτη που χρεωνε τα υπερδιπλασια απο τους ντοπιους εδω.
Κι αλλες πολλες ιστοριες εχω να διηγηθω.

Πραγματι ειναι και λιγο λαχειο,καποια στιγμη μπορει να τυχει η στραβη αλλα πρεπει και ο μαστορας να εχει υπευθυνη θεση απεναντι στον πελατη.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Marine master
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 26, 2010 1:33 am
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από Marine master »

Παιδια πριν χαρακτηριστώ ως περίεργος, γραφικός, μ@λ@κας από κάποιους θέλω να πω πως έκανα τεράστια υπομονή επί μήνες. Το ρολόι ουσιαστικά έφυγε από εμένα Μάιο ή Ιούνιο του 2015 και οριστικά το παρέλαβα τέλος Ιουνίου 2016 αν θυμάμαι καλά.

Καπετάνιο με ανάγκασες να προσπαθήσω να θυμηθώ τί ακριβώς έπαιξε όταν το παρέλαβα πρώτη φορά γιατί πέρασε καιρός και δεν τα θυμάμαι όλα.
Ακούστε και αυτό: Πέρα από την χρονομετρία και το ρότορα όταν δούλευε ο χρονογράφος σταματούσε το ρολόι μετά από 2-3 λεπτά λειτουργίας...

Εν τω μεταξύ εκείνο τον καιρό έψαξα μέσω κάποιου μέλους του φόρουμ να μάθω τί παίζει και ξεκαθάρισα πως δεν έχω σκοπό να διαπομπεύσω τον τεχνικό αλλά να πάρω αυτό που μου ανήκει σε λειτουργική κατάσταση. Η υπομονή έχει και τα όρια της όμως.

Σέβομαι την ιστορία του καθένα αλλά δεν μπορώ να καταπιώ τόσο παραμύθι και τόση κακοτεχνία μαζεμένη. Αν το ρολόι ήταν σήμερα στα χέρια μου σε νορμάλ κατάσταση θα κατανοούσα και κάποια παράλειψη. Εδώ όμως σπάσαμε κάθε ρεκόρ! Και να θέλεις τόσες αστοχίες μαζεμένες δεν μπορείς να κανεις...

Επίσης ξεκαθάρισα πως παρουσιάζω τί έπαθα εγώ. Θεωρώ δεδομένο πώς σε άλλους η δουλεία του τεχνίτη μπορεί να ήταν άριστη.

Και για να κλείσω θα πω κάτι που έχω καταλάβει μετά από χρόνια ενασχόλησης με τεχνικά επαγγέλματα αλλά και μοντελισμό σε μικρές κλίμακες. Δεν είναι όλες οι δουλείες για όλους. Αυτός που θέλει να παρουσίασει το τέλειο θα το ψάξει δύο και τρεις φορές. Δεν θα κλείσει το λαμπατέρ μόλις η δουλεία τελειώσει. Κάτι πάντα θα ξεφύγει άνθρωποι είμαστε... Αλλά δεν θα είναι μεγέθους γκοτζίλα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Δημοσιεύσεις: 10352
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 7:56 pm
Τοποθεσία: Raccoon City
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από eisenberg »

Όλες οι εμπειρίες ειναι χρήσιμο να καταγράφονται!


Sent from my iPad using Tapatalk
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Ilias-G
historic specialist
Δημοσιεύσεις: 4024
Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 8:54 pm
Has thanked: 103 times
Been thanked: 440 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από Ilias-G »

Λυπάμαι πολύ για την άσχημη εμπειρία σου. Πίστεψέ με, σε καταλαβαίνω απόλυτα, πιθανότατα όσο δεν μπορεί να σε καταλάβει κανείς άλλος.
Δυστυχώς δεν εισαι ο μόνος.... :sad:

Για περισσότερα, αν θέλεις, μέσω π.μ.
These users thanked the author Ilias-G for the post:
Marine master (Τρί Σεπ 20, 2016 10:28 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Δημοσιεύσεις: 12457
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 16, 2009 6:19 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο, Κρήτης
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5158 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από markosgr28 »

Φίλε μου ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αυτά πρέπει να καταγράφονται και να γίνονται γνωστά.

Λυπάμαι πολύ για ότι πέρασες και μπορώ να καταλάβω την αγανάκτηση σου.

Προσωπικά ο Άρης πριν μερικά χρόνια μου είχε κάνει αναπαλαίωση το Ω του παππού μου, που ήταν σε άθλια κατάσταση. Τον είχα επιλέξει για τον ίδιο λόγο με εσένα. Το ρολόι έγινε σα καινούργιο και πέρα από τη μεγάλη καθυστέρηση, δεν είχα κάποιο άλλο θέμα. Μετέπειτα έγινε κάτι με άλλο ρολόι, αλλά ήταν μικρό για να αναφερθεί και να σχολιαστεί.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Marine master
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 26, 2010 1:33 am
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

Re: Αποτίμηση εργασίας του ωρολογοποιού Άρη Τσούρη

Δημοσίευση από Marine master »

Αναπαλαίωση έκανε και σε Ω του πατέρα μου και η δουλειά του ήταν τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη!
Το πως κατάφερε να στηγματίσει τη δουλειά του σε κάτι τόσο μπανάλ είναι έγκλημα σε βάρος του εαυτού του.

Κρίμα! Και για αυτόν και για μένα
Εν τω μεταξύ ψάχνω να δω εάν υπάρχει θέμα με το να δουλέψω το ρόλοι.
Καταλαβαίνετε πως το να το στείλω σε αυτή την κατάσταση στη Γερμανία σημαίνει τουλάχιστον ένα τριακοσάρι πέρα από τα κοντά διακοσια που μου έχει στοιχήσει η ιστορία αυτή (αμοιβή + μεταφορά).

Αν βρείτε κάτι σφυρίξτε το μου γιατί από χτες έχω βγάλει τα μάτια μου στο ιντερνετ ψάχνοντας.
Εικόνα
Κλειδωμένο