markosgr28 έγραψε:Megalos έγραψε:Μαρκο απο οτι καταλαβα μιλανε για αυτοκινητο καπως σπανια και αξιολογα ...
εγω ομολογω οτι περιμενα περισσοτερες παρατηρησεις και σχολια απο τα μελη
ας πω εγω ... πχ πινακες , νομισματα , κρασια .. να εχουν τρομερες αυξησεις αξιας ... δεν το φανταζομουν εγω τουλαχιστον
Είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι θέμα σπανιότητας πιστεύω, αυτά τα είδη είναι πιο δυσεύρετα και αυτοί που ασχολούνται με αυτά πιο λίγοι, οπότε και πιο πλούσιοι και φανατικοί.
Ερώτηση τα κρασιά τα πίνουν τελικά η μόνο για να τα έχουν?
Βλέποντας ένα μέλος σε πολύ γνωστό ξενο forum(omegaforums.net) που στο θέμα που εχουν με τίτλο(Τι αγορασατε σήμερα), τα παίρνουν για να τα έχουν και λογικα ανοίγουν κανένα σε σπεσιαλ περιστάσεις
Όντως θα περίμενε κανεις τα vintage ρολογια να εχουν μεγαλύτερη αύξηση τιμών σε σχεση με άλλα συλλεκτικα είδη αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Ο λόγος που γίνεται αυτό, πιστεύω πως είναι ότι το ρολόι εκτος από συλλεκτικό αντικείμενο, είναι θα μπορούσε να πει κανεις και "είδος μόδας" αφού ως αντρικο αξεσουαρ εκφράζει το στυλ του κατόχου του. Και επειδή τα vintage ρολόγια ως επί το πλείστον θεωρούνται "παπουδίστικα" και εκτός μόδας δεν έχουν τόση ζήτηση. Άλλωστε πόσοι σε αυτό το φόρουμ πχ συλλέγουν vintage ρολόγια; Εν αντίθεση είδη όπως γραμματόσημα, νομίσματα, κρασια κλπ είναι αντικείμενα που προσφέρονται καθαρα για συλλογή οπότε σε συνάρτηση με τις τάσεις της εποχής, αυξανεται (ή μειωνεται) η τιμή τους.