Επειδή δουλεύω σε μαγνητικό τομογράφο (μπερδεύτηκα και έγραψα χρονογράφο
Άρα είναι παντελώς ανούσιο ένα ρολόι στα 1.5T από τη στιγμή που τέτοιες δυνάμεις συναντώνται μόνο στην καρδιά του μαγνήτη.
Συμφωνω απόλυτα στο θέμα μαγνητισμου. Ωραιο είναι να ξερεις πως το ρολοι σου αντεχει αλλα απο εκει και μετα είναι θεμα μαρκετινγκ.dimRHO έγραψε:Μιας και αναφέραμε το μάρκετινγκ και την ωρίμανση, δυστυχώς στα γκρουπ το που θα παίξει το κάθε Brand το ορίζουν άλλοι, οπότε δε μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Γι'αυτό και έχω μια διαφορετική συμπάθεια σε όποια εταιρία παραμένει αυτόνομη και ας μην καταφέρνει πολλά.
Βέβαια τελευταία οι Γερμανοί το έχουν προχωρήσει καλά το θέμα, Nomos, Sinn, Damasko.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλες τις παρατηρήσεις για ολες τις εταιρείεςLemaniakias έγραψε:Συμφωνω απόλυτα στο θέμα μαγνητισμου. Ωραιο είναι να ξερεις πως το ρολοι σου αντεχει αλλα απο εκει και μετα είναι θεμα μαρκετινγκ.dimRHO έγραψε:Μιας και αναφέραμε το μάρκετινγκ και την ωρίμανση, δυστυχώς στα γκρουπ το που θα παίξει το κάθε Brand το ορίζουν άλλοι, οπότε δε μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Γι'αυτό και έχω μια διαφορετική συμπάθεια σε όποια εταιρία παραμένει αυτόνομη και ας μην καταφέρνει πολλά.
Βέβαια τελευταία οι Γερμανοί το έχουν προχωρήσει καλά το θέμα, Nomos, Sinn, Damasko.
Δυστυχώς τα γκρούπ έτσι λειτουργούν. Για παράδειγμα στο γκρούπ της Ω η Longines είναι η μεγάλη αδικημένη. Δεν της αρμόζει ο ρόλος που της έχει δοθεί κατ εμέ.
Εκτός της ΝΟΜΟΣ που κάνει πραγματικά μια καταπληκτική δουλειά η Sinn και η Damasko νομίζω πως προσπαθούν να χτυπήσουν πολύ πιο πάνω απο την θέση που έχουν στην αγορά. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έκαναν το μπάμ πριν μερικά χρόνια μεσω φορουμ και απο εκει και μετα ανέβασαν τις τιμές. Νομιζω πάντως οτι η δημοτικότητα τους έχει πάρει την κατιούσα σε σχέση με αυτό που ήταν πριν λίγα χρόνια.
να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις και την Tissot που πριν το κραχ σχεδόν είχε οριακά ξεπεράσει την Ω και βρισκόταν σε καλύτερη ανοδική πορεία, δυστυχώς έχει καταταχθεί σαν απλά value for money με κάποια μοντέλα σαν εξαίρεση για το γκρουπ.Lemaniakias έγραψε:Συμφωνω απόλυτα στο θέμα μαγνητισμου. Ωραιο είναι να ξερεις πως το ρολοι σου αντεχει αλλα απο εκει και μετα είναι θεμα μαρκετινγκ.dimRHO έγραψε:Μιας και αναφέραμε το μάρκετινγκ και την ωρίμανση, δυστυχώς στα γκρουπ το που θα παίξει το κάθε Brand το ορίζουν άλλοι, οπότε δε μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Γι'αυτό και έχω μια διαφορετική συμπάθεια σε όποια εταιρία παραμένει αυτόνομη και ας μην καταφέρνει πολλά.
Δυστυχώς τα γκρούπ έτσι λειτουργούν. Για παράδειγμα στο γκρούπ της Ω η Longines είναι η μεγάλη αδικημένη. Δεν της αρμόζει ο ρόλος που της έχει δοθεί κατ εμέ.
Εκτός της ΝΟΜΟΣ που κάνει πραγματικά μια καταπληκτική δουλειά η Sinn και η Damasko νομίζω πως προσπαθούν να χτυπήσουν πολύ πιο πάνω απο την θέση που έχουν στην αγορά. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έκαναν το μπάμ πριν μερικά χρόνια μεσω φορουμ και απο εκει και μετα ανέβασαν τις τιμές. Νομιζω πάντως οτι η δημοτικότητα τους έχει πάρει την κατιούσα σε σχέση με αυτό που ήταν πριν λίγα χρόνια.
Εξαιρετική και αυτή εταιρεία. Δεν την ανέφερα διότι πάντα ήταν στην σκιά της Ομέγα με μοντέλα παρόμοια, φτηνότερα και με χαμηλότερα specs. Ομως η Longines? Τι μεγάλη ήταν αυτη η εταιρεία? ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Μηχανές, καινοτομίες, ιστορικότητα, μοντέλα....dimRHO έγραψε:να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις και την Tissot που πριν το κραχ σχεδόν είχε οριακά ξεπεράσει την Ω και βρισκόταν σε καλύτερη ανοδική πορεία, δυστυχώς έχει καταταχθεί σαν απλά value for money με κάποια μοντέλα σαν εξαίρεση για το γκρουπ.Lemaniakias έγραψε:Συμφωνω απόλυτα στο θέμα μαγνητισμου. Ωραιο είναι να ξερεις πως το ρολοι σου αντεχει αλλα απο εκει και μετα είναι θεμα μαρκετινγκ.dimRHO έγραψε:Μιας και αναφέραμε το μάρκετινγκ και την ωρίμανση, δυστυχώς στα γκρουπ το που θα παίξει το κάθε Brand το ορίζουν άλλοι, οπότε δε μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Γι'αυτό και έχω μια διαφορετική συμπάθεια σε όποια εταιρία παραμένει αυτόνομη και ας μην καταφέρνει πολλά.
Εώς ενα σημείο. Δεν μπορω να σου πω με σιγουριά πιο είναι αυτό. Έχω δεί πολλά αχάρακτα sinn με ατσάλι υποβρυχίου και tegiment να έχουν γρατζουνιές πάντως.dimRHO έγραψε:η επεξεργασία κάσας και το Ar δεν δικαιολογούν τη τιμή;
πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, ήταν κάτι που έψαχνα καιρό γκουγκλάροντας στα γερμανικά και αγγλικά και δεν είχα βρει κάτι.Lemaniakias έγραψε:Εώς ενα σημείο. Δεν μπορω να σου πω με σιγουριά πιο είναι αυτό. Έχω δεί πολλά αχάρακτα sinn με ατσάλι υποβρυχίου και tegiment να έχουν γρατζουνιές πάντως.dimRHO έγραψε:η επεξεργασία κάσας και το Ar δεν δικαιολογούν τη τιμή;