Επισκευή χρονογράφου Venus vintage

παλαιοι ονειρεμενοι μηχανισμοι και κομματια
Απάντηση
mic
Has thanked: 364 times
Been thanked: 75 times

Επισκευή χρονογράφου Venus vintage

Δημοσίευση από mic »

Γεια σας παιδιά!

Έχω αυτό το ρολογάκι χρονογράφο από τα παλιά.Πρέπει να είναι φτιαγμένο μεταξύ 1960 και 1970 και φοράει την Valjoux 7734. Το ρολογάκι το είχα πάρει παλιά από το ebay,σε καλή φυσικά τιμή,ξέροντας ότι έχει πρόβλημα. Είχα σκοπό να το έχω σαν ανταλλακτικά για 7734. Η κάσα του είναι πλαστική και η εταιρία το έδινε τεσταρισμένο,όπως γράφει στην πίσω του πλευρά για 5 ατμόσφαιρες. Είναι ασχημούλικο,όμως πρέπει να είναι σχετικά σπάνιο,παρόμοιο καντράν με ίδια μηχανή και την ίδια ή άλλη φίρμα έχω ξαναδεί,όχι όμως αυτή την κάσα. Σκέφτηκα λοιπόν μήπως του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία γιατί και η μηχανή του είναι σαν καινούργια,φαίνεται σα να μη την έχει αγγίξει ποτέ κανείς. Λοιπόν όπως βλέπετε το πρόβλημα του είναι ότι τα πουσουάρ είναι σπασμένα,έχουν κόψει οι βίδες και τμήμα τους είναι μέσα στα κουμπιά. Δηλαδή χρειάζεται και τις βίδες και τα πουσουάρ. Είχα ρωτήσει παλαιότερα στον Πευρέτ,αλλά δεν βρήκα κάτι. Ίσως κάποιος ωρολογοποιός να έχει παρακαταθήκη παρόμοια πουσουάρ από το παρελθόν,καινούργια ή όχι,ή ίσως να μπορεί κιόλας να μετατρέψει κάποια,τροχίζοντας τα ας πούμε αν είναι πιο ψηλά. Χρειάζομαι λοιπόν την βοήθειά σας για να το στείλω σε κάποιον καλό στην Αθήνα. Στείλτε μου π.μ φυσικά,αν δεν επιτρέπεται να γραφτούν ονόματα.

Σας ευχαριστώ συναγωνιστές! :-)

Μιχάλης

Εικόνα
mic

Re: Επισκευή χρονογράφου Venus vintage

Δημοσίευση από mic »

Ουδείς δεν γνωρίζει το τηλέφωνο κάποιου καλού ωρολογοποιού στην Αθήνα,να μου το γράψει με π.μ. και να στείλω το ρολογάκι; :sad:
mic

Re: Επισκευή χρονογράφου Venus vintage

Δημοσίευση από mic »

Ευχαριστώ πολύ τα φιλαράκια όλα που μου έστειλαν μηνύματα! Μπράβο παίδες δεν ξέρω ποιόν να διαλέξω! :-)
Απάντηση