Τα ρολόγια είναι μια κακή επένδυση

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να επισυνάπτουν κείμενα σχετικά με ρολόγια τους ή γενικά κείμενα που έχουν να κάνουν με τον μαγικό κόσμο της ωρολογοποιίας
Άβαταρ μέλους
ZIKOS
Has thanked: 0
Been thanked: 43 times

Re: Τα ρολόγια είναι μια κακή επένδυση

Δημοσίευση από ZIKOS »

Εαν θα ξεραμε τι κανει σημερα 1 ευρω και αυριο 100 τωρα θα δουλευαμε στην WALL STREET
Κατα τη γνωμη μου δεν παιζει μεγαλο ρολο η σπανιοτητα που παραγεται κατι, για να γινει συλλεκτικο
Μεγαλο παραδειγμα το 500αρακι της FIAT(Το παλιο)
Παρα το οτι βγηκε σε πολυ μεγαλες ποσοτητες,εχει πολυ μεγαλη συλλεκτικη αξια
Ενω πολυ ακριβοτερα μοντελα της εποχης του,στα αγοραζει ο τσιγγανος της γειτονιας για την πρεσσα
These users thanked the author ZIKOS for the post:
Megalos (Τρί Ιαν 12, 2016 11:08 pm)
Rating: 7.69%
Οταν εμεις ειχαμε 100 δις δανεια οι Ευρωπαιοι δεν ειχαν ουτε νομισμα!!!
Άβαταρ μέλους
captain
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11947 times

Δημοσίευση από captain »

ggli έγραψε:
captain έγραψε:... ας γίνει ένα μεγάλο ΜΠΑΜ στην Κίνα και θα σας πω εγώ τι έχει να γίνει μετά ...!!!

... υπομονή και κοντοζυγώνει ο καιρός ...!!!
Λες να τα παίρνουμε τζάμπα Δημήτρη ?

Ναι, Ναι, Γιάννη μου .. μπορεί όχι τζάμπα αλλά ... "cash is the king" ....money (cash) is more valuable than any other form of investment tool ...!!! και ιδικά σε περιόδους κρίσης ...!!!
i palios
Has thanked: 1800 times
Been thanked: 1008 times

Δημοσίευση από i palios »

Ρε συ τοσα χρονια με τα ρολογια, και δεν πηρα χαμπαρι ακομα οτι ειμαι πλουσιος??? :slap:
These users thanked the author i palios for the post:
Megalos (Τρί Ιαν 12, 2016 11:08 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
ggli
Has thanked: 2867 times
Been thanked: 4363 times

Δημοσίευση από ggli »

captain έγραψε:
ggli έγραψε:
captain έγραψε:... ας γίνει ένα μεγάλο ΜΠΑΜ στην Κίνα και θα σας πω εγώ τι έχει να γίνει μετά ...!!!

... υπομονή και κοντοζυγώνει ο καιρός ...!!!
Λες να τα παίρνουμε τζάμπα Δημήτρη ?

Ναι, Ναι, Γιάννη μου .. μπορεί όχι τζάμπα αλλά ... "cash is the king" ....money (cash) is more valuable than any other form of investment tool ...!!! και ιδικά σε περιόδους κρίσης ...!!!
Ελπίζω να προλάβουμε γιατί σε λίγο δεν τα υπάρχει cash, ολα με κάρτα .
Και την επόμενη φορά , ξανά αριστερά, μην ξεχάσετε.
ggli
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Δημοσίευση από Megalos »

Είδες παλιε ...ειμαστε πλούσιοι εδω τα μέλη και το ξερουμε :BB:
Πάντως όντως τα Rolex ειναι απο εκείνα τα ¨προιοντα¨ που δεν θα χάσει κάποιος
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
VC222
Has thanked: 18 times
Been thanked: 325 times

Δημοσίευση από VC222 »

ZIKOS έγραψε:...
Κατα τη γνωμη μου δεν παιζει μεγαλο ρολο η σπανιοτητα που παραγεται κατι, για να γινει συλλεκτικο
Μεγαλο παραδειγμα το 500αρακι της FIAT(Το παλιο)
Παρα το οτι βγηκε σε πολυ μεγαλες ποσοτητες,εχει πολυ μεγαλη συλλεκτικη αξια
...

Ακριβώς, το 500αράκι είναι σπάνιο (τώρα) πια. "Βγαίνουν" λίγα στην αγορά και πιανουν καλή τιμή σε σχέση με την "αρχική" τους αξία. Αλλά η αξία του Fiat 500 είναι μεγάλη επειδή είναι "κλασσικό".
Έτσι και για πολλά ρολόγια.Το Submariner εποχής Fiat 500 είναι σχετικά σπάνιο αλλά και κλασσικό.
Υπάρχει η έννοια του "σχετικού" και στη σπανιότητα. Υπάρχει απόλυτη σπανιότητα (το πιο σπάνιο είναι αυτό που βγαίνει σε 1 τεμάχιο) και υπάρχει η σχετική σπανιότηα (πόσα επιζούν μετά από χρόνια και πόσα "βγαίνουν" προς πώληση μετά από χρόνια...).
Τέλος υπάρχει το θέμα της ζήτησης (που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως διαφήμιση, μόδα, φήμη μεταξύ συλλεκτών, τους οίκους δημοπρασιών κοκ).
Όποιος αγοράζει vintage κομμάτια έχει κάποια αντικειμενική αίσθηση για το πως διαμορφώνονται η ζήτηση και οι τιμές.
Καλό είναι να προβληματίζεσαι και να παρακολουθείς την αγορά όταν επενδύεις στα ρολόγια. Υπάρχουν παραδείγματα "σιγουρων" επενδύσεων και άλλων που ρισκάρεις. Κάθε επενδυτής αποφασίζει τι προτάσει.
Το ρολόι είναι μια επενδυση εκτός της πεπατημένης (ομόλογα, μετοχές, ευγενή μέταλλα, γη), για αυτό και δεν υπάρχουν πάρα πολλοί καθαρόαιμοι επενδυτές.
Άβαταρ μέλους
ZIKOS
Has thanked: 0
Been thanked: 43 times

Δημοσίευση από ZIKOS »

Συμφωνω απολυτως
Οταν εμεις ειχαμε 100 δις δανεια οι Ευρωπαιοι δεν ειχαν ουτε νομισμα!!!
Άβαταρ μέλους
nick10
moderator
Has thanked: 6612 times
Been thanked: 11111 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nick10 »

Και εγώ συμφωνώ με τον Κώστα και να προσθέσω ότι η αξία ειδικά των vintage ρολογιών επηρεάζεται και από τη σημερινή αναγνωρισιμότητα της εκάστοτε εταιρείας. Για παράδειγμα τα ρολόγια που έφτιαχνε η Longines μέχρι τη δεκαετία του 70, άν όχι καλύτερα, ήταν ισάξια σε ποιότητα και σε design με τα ρολόγια της Omega όμως επειδή τώρα η Omega είναι πιο γνωστή από την Longines, τα vintage Omega είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα της Longines.
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Fb: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/

Το γούστο μου είναι απλό, διαλέγω πάντα το καλύτερο...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
VC222
Has thanked: 18 times
Been thanked: 325 times

Δημοσίευση από VC222 »

Κι εγώ νομίζω ότι τα Omega ήταν ισάξια με Longines & Zenith εκείνες τις δεκαετίες (1940-1970). Η Omega πάντα όμως κρατούσε τα σκήπτρα. Νομίζω με τη σειρά Constellation και τα αρκετά chronometer που παρήγαγε κατάφερε από τη δεκαετία του 50 να έχει προβάδισμα. Και πάντα είχε φανατικό κοινό και στις γυναίκες (που η Longines αλλά και Zenith μάλλον δεν είχαν).

Εξαίρεση βέβαια στις τιμές αποτελούν οι χρονογράφοι, εκεί είναι νο.1 η Longines και νο.2 η Zenith και η Omega να παίιζουν πολύ κοντά.

Μετά τις αρχές δεκαετίας ΄70 άρχισαν να επικρατούν άλλες καταστάσεις.

Σήμερα η Longines έχει μείνει δυστυχώς πίσω και με τη Zenith να "βολοδέρνει" όταν η Omega συνεχίζει να είναι πρώτη. . .
Άβαταρ μέλους
ggli
Has thanked: 2867 times
Been thanked: 4363 times

Δημοσίευση από ggli »

VC222 έγραψε:Κι εγώ νομίζω ότι τα Omega ήταν ισάξια με Longines & Zenith εκείνες τις δεκαετίες (1940-1970). Η Omega πάντα όμως κρατούσε τα σκήπτρα. Νομίζω με τη σειρά Constellation και τα αρκετά chronometer που παρήγαγε κατάφερε από τη δεκαετία του 50 να έχει προβάδισμα. Και πάντα είχε φανατικό κοινό και στις γυναίκες (που η Longines αλλά και Zenith μάλλον δεν είχαν).

Εξαίρεση βέβαια στις τιμές αποτελούν οι χρονογράφοι, εκεί είναι νο.1 η Longines και νο.2 η Zenith και η Omega να παίιζουν πολύ κοντά.

Μετά τις αρχές δεκαετίας ΄70 άρχισαν να επικρατούν άλλες καταστάσεις.

Σήμερα η Longines έχει μείνει δυστυχώς πίσω και με τη Zenith να "βολοδέρνει" όταν η Omega συνεχίζει να είναι πρώτη. . .
Δεν είναι τυχαίο ότι οι επανεκδόσεις της longines πουλάνε και αρεσουν, έβγαζε ρολογαρα ,προσωπικά μου αρεσουν πολυ περισσοτερο απο τα τωρινά μοντέλα και απο πολλα ωμέγα .
ggli
Απάντηση