ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από VIWOW »

Έχω δουλέψει και δουλεύω με στόχο την σωστή πληροφόριση. Όσο και να είναι δύσκολο να κρατήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των διαφημιζόμενων, την πραγματικότητα και το αναγνωστικό κοινό, μου ήταν πολύ εύκολη η επιλογή του τι να κάνω πάντα.

Η μεγαλύτερη δύναμη για έναν άνθρωπο είναι να λέει ευθέως τη γνώμη του. Έτσι δεν έχω πρόβλημα να βάλω στο εξώφυλλο του περιοδικού μου, κάποιο ρολόι που δεν εισάγεται καν στην Ελλάδα. Και αν τηλεφωνήσετε στην Blancpain για παράδειγμα που τους είχα στο εξώφυλλο στο καλοκαιρινό τεύχος θα διαπιστώσετε ότι δεν το ξέρουν καν. Και αυτό γιατί δεν το έκανα για να το μάθουν, αλλά γιατί πιστεύω ότι του άξιζε.

Θα επανέλθω λοιπόν σε ένα θέμα που με εξοργίζει, το πως μπορεί ο καθένας (και το εννοώ) να "θάβει" με το φτυάρι, λέγοντας ψέματα, θίγοντας επαγγελματίες, αλλά και καθοδηγόντας πολλούς με λάθος τρόπο σε λάθος δρόμο, από συμφέρον, κόμπλεξ ή βλακεία.

Διάβασα λοιπόν ότι το Grand Carrera 17RS στοιχίζει 3.800 ευρώ στην Αθήνα (αρχική), ενώ στην Αμερική 2.300 ευρώ (σύ είπας, εγώ δεν το έψαξα).

Μπήκα σε ένα site στην Αμερική και είδα ότι στοιχίζει 5.700 $ (δηλαδή 3.810 ευρώ) και γράφει το site οτι το δίνουν με 30% έκπτωση! Και πάλι δεν φτάνει τα 2300 ευρώ! Για να τα φτάσει θέλει 40% έκπτωση! Ποιός την κάνει την έκπτωση 40% σήμερα, αν υπάρχει; Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

http://www.gemnation.com/watches/Tag-He ... -3747.html

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΆΛΟ Ή ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ. ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ Ή ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

Ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους για τα κεφαλαία, αλλά είναι ηλίθιο σε περίοδο κρίσης να παίζει κάποιος ανώνυμος με το ψωμί, αν μη τι άλλο, κάποιων δεκάδων υπαλλήλων, άδικα και χωρίς λόγο!

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ Δημοσίευσα προσφατα στο clepsydre τα αποτελέσματα της Federation Horlogere που λένε ότι σχεδόν όλα τα ρολόγια στο internet είναι πλαστά! Ποιός θέλετε να σας το πει, για να ξυπνήσετε, ορισμένοι;

Πριν αντιδράσουν κάποιοι ας σκεφτούν τι θα έκαναν αν τους συνέβαινε κάτι τέτοιο στους ίδιους

Looser, μη ξεχάσεις τη μπανάνα για τη μαιμού σου! Αν και σας έμαθα. Εσείς που γράφετε τέτοια δεν αγοράζετε ούτε μπανάνες, όχι ρολόι........ Απλά θέλετε να την σπάσετε σε αυτούς που αγοράζουν ρολόγια, ή να περάσετε τα συμφέροντά σας σε χώρους που δεν υπάρχει έλεγχος και εφαρμογή των Νόμων.
Άβαταρ μέλους
CHRISTOS
Δημοσιεύσεις: 474
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 12:42 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 58 times

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από CHRISTOS »

Αυτο το ρολοι στο gemnation ειναι πλαστο δηλαδη?
Τι ακριβως λεει αυτη η ερευνα Κωστη γιατι δεν ειναι τοσο απλο αυτο που λες. To λεω αυτο γιατι ο αριθμος των sites αλλα και των πωλητων ρολογιων μεσω ιντερνετ ειναι πολυ μεγαλος οποτε εαν τα sites που πουλανε αυθεντικα ρολογια ειναι σε μικρο ποσοστο τοτε αυτοματα βγαινει οτι η πλειοψηφια των "μαγαζιων" αυτων πουλανε μαιμουδες. Εαν δηλαδη στα δεκα εκατ τετοια μαγαζια και ανεξαρτητους πωλητες οι χιλιοι δινουν αυθεντικα τοτε λες με μεγαλη ανεση οτι σχεδον ολα ειναι μαιμουδες.
Φιλος μου παντως πηρε ρολοι seiko αξιας 500ευρω στα 170ε και το πηγε στην seiko να διαπιστωσει οτι ειναι αυθεντικο γιατι δεν το πιστευε. Το ρολοι ειναι αυθεντικο και στην καλυτερη των περιπτωσεων οπου και αν ρωτησε δεν το επαιρνε με παραπανω εκπτωση απο 20%.
Και μην παιρνουμε Κωστη μονο αυτους που επιλεγουν το ιντερνετ για τις αγορες τους. Ας παρουμε τα πραγματα στην χωρα μας. Διαβαζω καποιους οι οποιοι φαινεται πως εχουν οικονομικη ανεση και δεν ψαχνουν να βρουν το monster στα 160 ευρω αλλα zenith el primero η αλλες ακριβες ελβετικες μαρκες να επιλεγουν να κανουν ταξιδι μεχρι την Βασιλεια να μεινουν 2 βραδια και να γυρισουν (αεροπορικως)..γιατι? γιατι στην τιμη που θα παρουν απο εδω το ρολοι μπορουν να συμπεριλαβουν και ενα ταξιδακι στην Ελβετια.
Με αυτο θελω να πω πως μηπως πρεπει να αλλαξουν τα πραγματα, οι συμπεριφορες, οι τιμες? Οτι τα πραγματα καλως η κακως εξελισονται οι αγορες γινονται ποιο συνθετες και πρεπει να βρεθουν νεοι τροποι ποιο ελκυστικοι για ολους?Ειναι κριμα ανθρωποι να χανουν την δουλεια τους. Αλλα Κωστη οταν καποιες φορες μπαινεις σε ενα μαγαζι και ο αλλος δεν εχει καν την ευγενεια να σε εξυπηρετησει τι να συζητησουμε?
Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι η πλειοψηφια των αγοραστων δεν προκειται να σκεφτει, εαν κερδιζει αρκετα χρηματα απο την αγορα του, το οτι καποια καταστηματα θα κλεισουν και ανθρωποι θα χασουν την δουλεια τους. Ειναι η σκληρη πραγματικοτητα στην κοινωνια μας και τα πραγματα δυστηχως οδηγουνται σε πιο σκληρες καταστασεις.
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από VIWOW »

Αγαπητέ Χρήστο, κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για το επίπεδο της απάντησής σου και τον τόνο που γράφεις την άποψή σου.

Το γράφω αυτό γιατί για το συγκεκριμενο θέμα συνήθως υπάρχουν άλλες συμπεριφορές.

Να διευκρινήσω 2 πράγματα (γιατί δουλεύω το περιοδικό μου) και θα επανέλθω σε 10 μέρες με πολύ αναλυτικά αυτό που θέλω να πω.

Το Gemantion έχει κανονικές τιμές και κάνει μια μεγάλη έκπτωση αφού είναι κατάστημα ηλεκτρονικό και δεν έχει κανένα έξοδο βιτρίνας, υπαλλήλων, καταστήματος κλπ. Απλά από την τιμή αυτή αποδεικνύεται ότι η τιμή είναι η ίδια Αθήνα Αμερική και προφανώς αυτός που έχει την τιμή-χώμα στην Αμερική είναι προβληματικός (μαιμουδιάρης) και όχι ο έλληνας αντιπρόσωπος.

Τώρα το πόσοι πουλούν μαιμούδες το λεει η FH και όχι εγώ.

Μετά ένα Seiko δεν είναι ή μαιμού ή το ίδιο με της αντιπροσωπείας. Υπάρχει η παράλληλη, το μεταχειρισμένο που δεν φαίνεται κλπ. Λοιπόν το ρολόι του φίλου σου το ότι δεν ήταν μαιμού, δεν σημαίνει ότι ήταν "καθαρό", όσο ένα ρολόι που αγοράζεις από ένα μαγαζί και έχει έρθει από την αντιπροσωπεία. Καταλαβαίνω ότι δεν ενοχλεί κάποιους, αλλά αυτό δεν κάνει τα πράγματα ίδια. Και εγώ το αυτοκίνητό μου το έχω αγοράσει μεταχειρισμένο γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να το πληρώσω καινούργιο. Ηταν ΣΑΝ καινούργιο. Αλλά δεν ήταν καινούργιο! Και είναι αυθεντικό. Δεν είναι μαιμου!

Στο αν θα κλείσουν τα μαγαζιά και θα μείνουν οι υπάλληλοι χωρίς δουλειά, έβαλα το ΑΔΙΚΑ. Χωρίς το άδικα, συμφωνώ ότι αν πράγματι μας κοροιδεύει ένα μαγαζί δεν θα φταίμε εμείς αν κλείσει. Αλλά αν συκοφαντείς κάποιον άδικα, αυτό είναι για εμένα εγκληματικο. Ότι δουλειά και να κάνεις άν δεν είσαι σοβαρός θα πληρώσεις τη συνέπεια. Φαντάζεσαι να πληρώσεις χωρίς να φταις; είναι άδικο.

Και αυτός που έγραψε όλα αυτά έγραφε ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, ότι οι τιμές είναι άλλες στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό.

Τώρα για την Ελβετία, τους είχα απαντήσει. Σύγκριναν τις τιμές με δεδομένο ότι στην Ελλάδα έπαιρναν έκπτωση στο Zenith 15%!!!!!!!!!!!!!!!! Τι να πω;

Ευχαριστώ και πάλι

Φιλικά

Κωστής

Όταν τελειώσω τη δουλειά μου, όποιος θέλει με πμ να μου πει τι τιμή βρίσκει στην Ευρώπη, Αμερική και να δούμε τι βρίσκει στην Ελλαδα....
giorgos mg
Δημοσιεύσεις: 2470
Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 7:46 pm
Has thanked: 387 times
Been thanked: 111 times

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από giorgos mg »

οσα εχω παρει ειναι καινουργια..
αλλα δεν ειμαι στα επιπεδα Υ.Ω.
ειμαι στα φτηνιαρικα.

ισως αναφερεστε σε συγκεκριμενες εταιριες
και οχι στα φτηνιαρικα Ιαπωνικα μοντελα που εχει γεμισει η αγορα.
και βεβαια υπαρχουν μαιμουδες!!
αλλα ειμαι αντιθετος με τα γραφομενα σας οτι ολα τα ρολογια που πουλιουνται μεσω νετ ειναι μαιμουδες..
μηπως βολευει καποιους να θελουν να πιστεψει ο κοσμος οτι οσα κυκλοφορουν στον νετ ειναι μαιμουδες? :hypno:
δεν ξερω...

και θα σας δωσω ενα παραδειγμα.
το casio g shock gw9200
το εχουν στην Πατησιων 255 ευρω.
το εφερα απο Αμερικη 140 ευρω.
το πηγα και το ελεγξαν.
με το κουτι καινουργιο.
η τιμη που μου εκαναν στην Ελλαδα ηταν 225 ευρω.... $0$$$

το Monster απο την αλλη οταν το ειδατε απο κοντα σας αρεσε
οπως επισης και η τιμη του.
ισως το ειπατε απο ευγενεια..
δεκτο

φιλικα
Γιωργος
Άβαταρ μέλους
CHRISTOS
Δημοσιεύσεις: 474
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 12:42 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 58 times

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από CHRISTOS »

Το να εχεις διαφορετικες αποψεις δεν σημαινει οτι πρεπει να επιτεθεις η να προσβαλεις τον αλλο Κωστη (εξαλλου εχω 5 ρολογια τα 4 αγορασμενα απο καταστηματα. Το πεμπτο και ενα ρολοι δωρο στην γυναικα μου ειναι απο αγορα στο ιντερνετ). Συζητηση κανουμε και ιδιαιτερα οταν ο λογος ειναι γραπτος θα πρεπει να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι στον τροπο που εκφραζομαστε.
Δεν εχει κανεις να χωρισει τιποτα με τον αλλο και ο καθενας εχει τα δικα του σταθμα, εχει υπολογισει τα θελω του συμφωνα με τις αναγκες του και τα μπορω του, και καταληγει να επιλεξει τι και πως. Δεν σημαινει οτι ο τροπος μου ειναι ο σωστος και εσυ εχεις λαθος και πρεπει να ειμαι επιθετικος η ακομα χειροτερα να σε προσβαλω. Θα το κανω αν θιξεις τη αξιοπρεπεια μου και την οικογενεια μου.
Ευχομαι τα τοπικς να πορευονται πολιτισμενα γιατι ολοι παιρνουμε πληροφορια και γνωση.
Καλη συνεχεια Κωστη με το περιοδικο σου (το οποιο συλλεγω μιας και μπορεσα να το αγορασω απο το 1ο τευχος) και περιμενω μετα οταν θα εχεις περισοτερο χρονο να παραθεσεις περισοτερα πανω στο θεμα αυτο.
Για να δουμε φιλους που εχουν μεγαλη εμπειρια απο αγορες στο ιντερνετ τι εχουν να πουν.
giorgos mg
Δημοσιεύσεις: 2470
Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 7:46 pm
Has thanked: 387 times
Been thanked: 111 times

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από giorgos mg »

ειδα οτι λετε σχεδον ολα...

και παλι δεν συμφωνω..
μηπως αναφερεστε σε συγκεκριμενο ευρος τιμων?
γιατι στα ρολογια μεχρι 500 ευρω που ψαχνομαι γενικα
ειναι στην μειονοτητα μαιμουδιες..
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από VIWOW »

Ce n'est pas moi...

http://www.fhs.ch/en/news/news.php?id=300

Φιλικά

Κωστής
stavros_ch
Δημοσιεύσεις: 7836
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2009 4:55 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από stavros_ch »

giorgos mg έγραψε:
και θα σας δωσω ενα παραδειγμα.
το casio g shock gw9200
το εχουν στην Πατησιων 255 ευρω.
το εφερα απο Αμερικη 140 ευρω.
το πηγα και το ελεγξαν.
με το κουτι καινουργιο.
η τιμη που μου εκαναν στην Ελλαδα ηταν 225 ευρω.... $0$$

φιλικα
Γιωργος


Σ΄ αυτο εχεις δικιο φιλε Γιωργο. Εγω το ιδιο ρολοι το βρηκα στα Γιαννενα 280 ευρω. Μου εκανε τιμη 230 και το πηρα. Ενω στο Internet το εβρισκα 140. Αλλα ητανε δωρο και δεν μπορουσα να κανω κατι οποτε το πηρα αναγκαστικα απο το καταστημα. Συμφωνω μαζι σου Γιωργο σε οσα ειπες.

Φιλικα, Σταυρος
Άβαταρ μέλους
StefMac
JLC specialist
Δημοσιεύσεις: 2808
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 10:05 pm
Τοποθεσία: Απόδημος Αθηναίος ...
Has thanked: 102 times
Been thanked: 81 times
Επικοινωνία:

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από StefMac »

Πάντως έτσι όπως πάνε τα πράγματα μαγαζιά για βλέπουμε και να θαυμάζουμε "ζωντανά" από κοντά ρολόγια,
σε μερικές δεκαετίες θα εκλείψουν, ή θα μείνουν μόνο τα πολύ μεγάλα και τα πολύ elegans !!! ;)

Φιλικά
Στέφανος.
__________ Jaeger LeCoultre___________
_______The First Manufacture in the Vallee De Joux_______

180 Χρόνια Δημιουργίας, Καινοτομίας και Πάθος για το Ρολόι !!!
Blackbird
militaire/vintage specialist
Δημοσιεύσεις: 1665
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 8:48 pm
Has thanked: 27 times
Been thanked: 105 times

Re: ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση από Blackbird »

Kωστή μπορεί οι Ελβετοί να μιλάνε για μαϊμούδες στο ίντερνετ αλλά για την παράλληλη, που τη γνωρίζουν, τι κάνουν; Τα στραβά μάτια; Το Χογκ Κογκ και η Σιγκαπούρη, μια σταλιά χώρες, εισάγουν περισσότερα ελβετικά ρολόγια -γνήσια- από την Ιαπωνία, την Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία. Ακόμα και από ΗΠΑ!!! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια; Και βέβαια τα διακινούν και μέσω ίντερνετ. Γι' αυτό υπάρχουν τόσα ιντερνετικά μαγαζιά με γνησιότατα ρολόγια, ολοκαίνουρια, του κουτιού, αλλά με ανοιχτά χαρτιά. Αφού λοιπόν τους τα αγοράζουν, θα τους τα αρνηθούν; Κι ας βγάλει τα κάστανα το μαγαζί στα Γιάννενα και στο Παγκράτι. Κατά τ' άλλα νίπτουν τας χείρας τους.
Εικόνα Εικόνα


Δημήτρης - Θεσσαλονίκη

ναι, αλλα κανε κ κανα θεματακι ρε τζωρτζη, γιατι εχουμε βαρεθει!!
400 το αγορασες...ο λαδεμπορας...
αφου δεν το χεις το ποσταρισμα,παμε για ρακετες!
Απάντηση