Τι φάγαμε σήμερα
-
- Δημοσιεύσεις: 277
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 03, 2015 9:49 am
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 83 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους. Ελπίζω αυτός ο μήνας να μας εκπλήξει ευχάριστα!!
Προ ημερών λόγω γενεθλίων ενός ξαδέρφου του κάναμε πάρτι έκπληξη και του έφτιαξα την τούρτα.
Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.
Υλικά για τη βάση:
60 γρ. αμύγδαλο λευκό
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. σοκολάτα λευκή
50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. κορν φλάουρ
Υλικά για τη σοκολάτα:
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
200 γρ. γάλα
επιπλέον φιστίκι για τη διακόσμηση
Εκτέλεση :
Για να φτιάξουμε τη βάση βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και την άχνη και τα αλέθουμε να γίνουν πούδρα. Τα ανακατεύουμε με τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεται μίξερ. Μετά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ψήνουμε το μείγμα μας σε 2 ταψάκια 20 εκατοστών περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα, που έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Παίρνουμε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση (περίπου 22-24 εκ.) και βάζουμε τη μία βάση. Ρίχνουμε τη μισή σοκολάτα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει (έτσι δεν θα βυθιστεί η 2η βάση ). Βάζουμε την δεύτερη βάση και ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε (χρησιμοποιηστε το σεσουαρ των μαλλιών ζεσταίνοντας το τσέρκι) και διακοσμούμε με φιστίκι Αιγίνης που έχουμε χοντροτρίψει στο μπλέντερ.
* Μια εναλλακτική πρόταση είμαι να προσθέσετε στην βάση πριν την ψήσετε 20ml κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας και αντί για φιστίκια να διακοσμήσετε με τριμμένη καρύδα.
** Επίσης την σοκολάτα εγώ την έχω φτιάξει με 300γρ. κουβερτούρα και 100γρ. λευκή σοκολάτα.
Ιδού το τελικό αποτέλεσμα! !
Προ ημερών λόγω γενεθλίων ενός ξαδέρφου του κάναμε πάρτι έκπληξη και του έφτιαξα την τούρτα.
Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.
Υλικά για τη βάση:
60 γρ. αμύγδαλο λευκό
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. σοκολάτα λευκή
50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. κορν φλάουρ
Υλικά για τη σοκολάτα:
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
200 γρ. γάλα
επιπλέον φιστίκι για τη διακόσμηση
Εκτέλεση :
Για να φτιάξουμε τη βάση βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και την άχνη και τα αλέθουμε να γίνουν πούδρα. Τα ανακατεύουμε με τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεται μίξερ. Μετά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ψήνουμε το μείγμα μας σε 2 ταψάκια 20 εκατοστών περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα, που έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Παίρνουμε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση (περίπου 22-24 εκ.) και βάζουμε τη μία βάση. Ρίχνουμε τη μισή σοκολάτα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει (έτσι δεν θα βυθιστεί η 2η βάση ). Βάζουμε την δεύτερη βάση και ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε (χρησιμοποιηστε το σεσουαρ των μαλλιών ζεσταίνοντας το τσέρκι) και διακοσμούμε με φιστίκι Αιγίνης που έχουμε χοντροτρίψει στο μπλέντερ.
* Μια εναλλακτική πρόταση είμαι να προσθέσετε στην βάση πριν την ψήσετε 20ml κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας και αντί για φιστίκια να διακοσμήσετε με τριμμένη καρύδα.
** Επίσης την σοκολάτα εγώ την έχω φτιάξει με 300γρ. κουβερτούρα και 100γρ. λευκή σοκολάτα.
Ιδού το τελικό αποτέλεσμα! !
- pugman
- Δημοσιεύσεις: 2349
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 21, 2012 9:05 pm
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 1180 times
- Been thanked: 1724 times
Re: Απ: Τι φάγαμε σήμερα
Πω!! Πω!!! Ζημιά που μας έκανες!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Φιλικά
Αντώνης
Φιλικά
Αντώνης
- Rating: 7.69%
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
- markosgr28
- moderator
- Δημοσιεύσεις: 12534
- Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 16, 2009 6:19 pm
- Τοποθεσία: Ηράκλειο, Κρήτης
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5169 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Ωραία τα γλυκά, δε λέω, είμαι μέγας γλυκατζής, αλλά μεταξύ γλυκού και φαγητού, νομίζω προτιμώ το φαγητό. Προχθές το βράδυ λοιπόν, είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ έξω:
Και μια παλαιότερη με ιστορική σημασία πλέον από μαγαζί ξαδέλφου στο χωρίο, που το έκλεισε πριν κανένα χρόνο, για προσωπικούς λόγους:
Και μια παλαιότερη με ιστορική σημασία πλέον από μαγαζί ξαδέλφου στο χωρίο, που το έκλεισε πριν κανένα χρόνο, για προσωπικούς λόγους:
- These users thanked the author markosgr28 for the post (total 3):
- Megalos (Τετ Σεπ 02, 2015 10:26 pm) • mits@kos (Παρ Σεπ 04, 2015 12:34 am) • captain (Παρ Σεπ 04, 2015 7:31 pm)
- Rating: 23.08%
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 42929
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 39870 times
- Been thanked: 8662 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
με το φαγητο του Μαρκου και το γλυκο του Μητσου πανε τα κιλα που χασαμε στο κολυμπι ... αλλα χαλαλι τους ...
- Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
-
- Δημοσιεύσεις: 277
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 03, 2015 9:49 am
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 83 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ του φαγητού είμαι.
Αλλά πιστεύω ότι μετά από ένα καλό γεύμα, ένα ωραίο γλυκό είναι must!!
Υ.Γ. Νομίζω ότι για να κάψουμε όλες αυτές τις θερμίδες απ όλα αυτά τα "καλουδια" πρέπει να κολυμπήσουμε όλο τον Ατλαντικό!!
Αλλά πιστεύω ότι μετά από ένα καλό γεύμα, ένα ωραίο γλυκό είναι must!!
Υ.Γ. Νομίζω ότι για να κάψουμε όλες αυτές τις θερμίδες απ όλα αυτά τα "καλουδια" πρέπει να κολυμπήσουμε όλο τον Ατλαντικό!!
- pugman
- Δημοσιεύσεις: 2349
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 21, 2012 9:05 pm
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 1180 times
- Been thanked: 1724 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Το sex επισης βοηθάει...
- Rating: 7.69%
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 42929
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 39870 times
- Been thanked: 8662 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
να γιατι δεν εχασα πολλα κιλαpugman έγραψε:Το sex επισης βοηθάει...
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- pugman
- Δημοσιεύσεις: 2349
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 21, 2012 9:05 pm
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 1180 times
- Been thanked: 1724 times
Re: Απ: Τι φάγαμε σήμερα
:D:D:D:D:DMegalos έγραψε:να γιατι δεν εχασα πολλα κιλαpugman έγραψε:Το sex επισης βοηθάει...
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
- cupra73
- Δημοσιεύσεις: 1677
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 03, 2013 8:24 am
- Has thanked: 1427 times
- Been thanked: 1028 times