Υγρασια και θαμπωμα

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
stelios4
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Υγρασια και θαμπωμα

Δημοσίευση από stelios4 »

Καλησπερα σε ολους...
Προσφατα πηρα ενα seiko sportura ολοκαινουργιο 500 ευρω.
Μετα απο 2 μηνες ,χθες μαλΛον πηρε υγρασια μετα το μπανιο.
Τι μπορω να κανω;
Μπορω να το παω στο καταστημα για επισκευη η μπορω να ζητησω τα χρηματα μου πισω μιας και εχω ακομα εγγυηση;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Re: Υγρασια και θαμπωμα

Δημοσίευση από Megalos »

Θα σου έλεγα να το πας αφου ειναι στην εγγύηση για επισκευή
Να σου αλλάξουν σιγουρα την τσιμουχα που πρέπει να είχε πρόβλημα και να ελέγξουν
ξανα την στεγανότητα του ρολογιου
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
captain
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11947 times

Δημοσίευση από captain »

να το δώσεις για επισκευή ... από εκει που το πήρες !!!
Άβαταρ μέλους
pugman
Has thanked: 1181 times
Been thanked: 1728 times

Re: Απ: Υγρασια και θαμπωμα

Δημοσίευση από pugman »

captain έγραψε:να το δώσεις για επισκευή ... από εκει που το πήρες !!!
+1
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Καινουριο ρολοι να παρει υγρασια,πολυ περιεργο!

Πηγαινε το στη Seiko να το αναλαβει εντος εγγυησης.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
stelios4
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από stelios4 »

Σημερα το πηγα στο μαγαζι που το αγορασα και μου ειπε πως θα το στειλει αθηνα στη seiko.
Αντε να δουμε....

Sent from my iPhone using Tapatalk
These users thanked the author stelios4 for the post:
Megalos (Παρ Ιούλ 10, 2015 9:55 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Δημοσίευση από Megalos »

κρατησε μας ενημερους φιλε
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
mits@kos
Has thanked: 82 times
Been thanked: 83 times

Δημοσίευση από mits@kos »

Καλησπέρα σε όλο το forum.
Καλό χειμώνα σε όσους έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και καλή συνέχεια καλοκαιριού για όσους δεν έχουν πάει ακόμα.
Είμαι νέο μέλος στο forum και αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ρολόι μου, μάρκας Tissot ( παρακάτω φωτογραφία).
Μετά από σχεδόν 3 χρόνια χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρία. Σκέφτηκα λοιπόν, να μην την αλλάξω σε ενα οποιαδήποτε μαγαζί αλλά σε αντιπρόσωπο της Tissot ώστε να μου κάνει και την κατάλληλη στεγανοποίηση. Το αποτέλεσμα, ύστερα από μία πλύση χεριών να πάρει νερό και να θολώσει.
Όταν του το πήγα ισχυρίστηκε ότι φταίω εγώ διότι έπαιζα με απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας του νερού όταν έπλενα τα χέρια μου και μου ζήτησε για την επισκευή του ( αλλαγή μηχανισμού ) 85€. Τι προτείνεται; Να το φτιάξω εκεί ή να ψάξω για κάποιον άλλον;
Έχετε να μου προτείνεται κάποιον τεχνικό;
Ζητώ συγγνώμη αν μακρηγόρησα.

Εικόνα
These users thanked the author mits@kos for the post:
Megalos (Τρί Αύγ 18, 2015 11:19 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
cupra73
Has thanked: 1427 times
Been thanked: 1028 times

Δημοσίευση από cupra73 »

Το ότι κάποιος είναι αντιπρόσωπος μιας φίρμας (στην περίπτωση μας tissot) και πουλάει τα ρολόγια της (ειναι μεταπωλητής δηλαδή ) ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και επίσημος επισκευαστής.....τεχνίτης ναι μπορεί να είναι αλλά ξαναλέω όχι απαραίτητα επίσημος κάποιας εταιρίας, άσχετα τι πουλάει στο μαγαζί του.

Σε περίπτωση που όντως ισχύει το παραπάνω και εσύ ζήτησες έξτρα υπηρεσίες (έκτος από μια απλή αλλαγη μπαταρίας) όφειλε μετά από ενημέρωση σου (κόστος, χρόνος αποστολής-παραλλαβης κλπ) να αποστείλει το ρολόι στο κεντρικο σέρβις στην Καλλιθέα για τα περαιτέρω.

Στην περίπτωση μας λοιπόν, εφόσον του έδωσες το ρολόι σου για αλλαγή μπαταρίας ΤΟΥ ΖΉΤΗΣΕΣ εσύ στεγανοποίηση Η υπέθεσες ότι θα σου κάνει; γιατί αν του ζήτησες και σου είπε ότι έκανε θα έπρεπε το ρολόι να περάσει από ειδικό μηχάνημα ελέγχου πίεσης και ο τεχνίτης να σου δώσει την εκτύπωση του μηχανήματος που σου λέει μέχρι πόσα bar πίεσης ελέγχθηκε το ρολόι σου....έγινε κάτι τέτοιο; αν ναι τότε με την εκτύπωση του μηχανήματος του το πας πίσω και απαιτείς επισκευή άνευ χρέωσης, στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτε και απλά βρες έναν καλό μάστορα οπουδήποτε που θα σου επαναφέρει αλλά ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΈΓΞΕΙ σωστά το ρολόι σου με το ανάλογο κόστος.....
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

mits@kos έγραψε:Καλησπέρα σε όλο το forum.
Καλό χειμώνα σε όσους έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και καλή συνέχεια καλοκαιριού για όσους δεν έχουν πάει ακόμα.
Είμαι νέο μέλος στο forum και αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ρολόι μου, μάρκας Tissot ( παρακάτω φωτογραφία).
Μετά από σχεδόν 3 χρόνια χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρία. Σκέφτηκα λοιπόν, να μην την αλλάξω σε ενα οποιαδήποτε μαγαζί αλλά σε αντιπρόσωπο της Tissot ώστε να μου κάνει και την κατάλληλη στεγανοποίηση. Το αποτέλεσμα, ύστερα από μία πλύση χεριών να πάρει νερό και να θολώσει.
Όταν του το πήγα ισχυρίστηκε ότι φταίω εγώ διότι έπαιζα με απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας του νερού όταν έπλενα τα χέρια μου και μου ζήτησε για την επισκευή του ( αλλαγή μηχανισμού ) 85€. Τι προτείνεται; Να το φτιάξω εκεί ή να ψάξω για κάποιον άλλον;
Έχετε να μου προτείνεται κάποιον τεχνικό;
Ζητώ συγγνώμη αν μακρηγόρησα.

Εικόνα

Θα ζητησεις απο τον τεχνιτη που το πηγες για αλλαγη μπαταριας να του ξανακανει ενα τεστ στεγανοτητας.Προσοχη η κορωνα να ειναι κουμπωμενη.Αν το ρολοι περασει το τεστ,το φταιξιμο ειναι δικο σου,πιθανον απο εναλλαγες θερμοκρασιας του νερου ή απο κατα λαθος πατημα κουμπιου στο νερο.

Αν το ρολοι δεν περασει το τεστ,το φταιξιμο ειναι του τεχνιτη που μαλλον δεν εδωσε σωστη προσοχη στο κλεισιμο του ρολογιου και το ρολοι εχασε τη στεγανοτητα του.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Απάντηση