Που θα πάμε , τι νομίζετε ?

για να χαλαρωνουμε
i palios
Has thanked: 1800 times
Been thanked: 1008 times

Re: Που θα πάμε , τι νομίζετε ?

Δημοσίευση από i palios »

eisenberg έγραψε:
Argo982001 έγραψε:Θοδωρή δεν μπαίνω καν πλέον στη λογική του δημοψηφίσματος,,,για μένα δεν υπαρχει..ενα ψευτοδίλημμα ειναι που δίχασε-κατέστρεψε την Ελλαδα!!!Μια πολιτική αλητεία !!Το μονο πραγματικό δημοψηφισμα πρεπει να ειναι αυτό...
Εικόνα
Εχω αντιθετη γνωμη! :cheer:
Ρε συ Eisenberg τι δουλεια εχεις εσυ με την Ευρωπη?.... Αφου δεν εχεις πια ουτε ενα ρολοι Ελβετικο?
Δεν καταλαβες? Δεν συζηταμε για το χρεος της Ιαπωνιας. :lol:
Άβαταρ μέλους
CHRISTOS
Has thanked: 17 times
Been thanked: 58 times

Δημοσίευση από CHRISTOS »

Το διάβασα πριν λίγο στο MADATA.GR

http://www.madata.gr/viral/425826.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

CHRISTOS έγραψε:Το διάβασα πριν λίγο στο MADATA.GR

http://www.madata.gr/viral/425826.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Το διαβασα κι εγω χτες...
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

i palios έγραψε: Ρε συ Eisenberg τι δουλεια εχεις εσυ με την Ευρωπη?.... Αφου δεν εχεις πια ουτε ενα ρολοι Ελβετικο?
Δεν καταλαβες? Δεν συζηταμε για το χρεος της Ιαπωνιας. :lol:
Κατσε βρε Γιαννη,αφου εχω δυο Γερμανικα ομως :BB:
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω την Κυριακή. Στο μυαλό μου τριγυρνάνε μερικά λόγια του Καζαντζάκη, από μια ομιλία του στην Βιέννη το 1956

"Γεννηθήκαμε σε μιαν ενδιαφέρουσα εποχή. Ένας κόσμος τρεκλίζει να πέσει, ένας άλλος ανυψώνεται.
Οι μορφές της καταστροφής και της ανοικοδόμησης ρέουν γύρα μας αναρίθμητες.

Να, γιατί η ευθύνη ενός ανθρώπου σήμερα είναι μεγάλη. Ξέρει τώρα πια πως κάθε του πράξη μπορεί νά ’χει αντίχτυπο στην αvθρώπινη μοίρα.
Ξέρει πως oι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι, άσπροι μαύροι, είναι ένα.
Στην άκρα του κόσμου ένας να πεινάει, εμείς φταίμε: Δεν μπορούμε να ’μαστε λεύτεροι, αν ένας στην άκρα του κόσμου παραμένει ακόμα σκλάβος.

Η αγωνία όμως που πνίγει σήμερα τον κάθε άνθρωπο που αξίζει, συνοδεύεται από μια μεγάλη ελπίδα, όχι ελπίδα, βεβαιότητα.
Το Κακό στο τέλος νικιέται πάντα από την παντοδυναμία την αργή, μα σίγουρη, του Καλού.

Αν ο μυστηριώδης αυτός νόμος δεν κυβερνούσε την ανθρώπινη μοίρα, το πνεύμα θά ’χε από χιλιάδες χρόνια συντριβεί από την ύλη.
Η ελευθερία κ’ η ειρήνη θα καταπνίγονταν από το Μεγάλο Φόβο."

Ενώ η επιγραφή στον τάφο του, φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ

Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι λέφτερος

Φιλικά Γιώργος
These users thanked the author Georges for the post (total 2):
eisenberg (Πέμ Ιούλ 02, 2015 4:05 pm) • Charilaos (Πέμ Ιούλ 02, 2015 4:12 pm)
Rating: 15.38%
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
Charilaos
Has thanked: 440 times
Been thanked: 1487 times

Δημοσίευση από Charilaos »

markosgr28 έγραψε:
Charilaos έγραψε:
markosgr28 έγραψε:Προσωπικά πιστεύω ότι το ευρώ και τα χρηματιστήρια θα ανέβουν, μετά που θα φύγουμε (αν τελικά γίνει αυτό). Θα έχει απομακρυνθεί ο αδύναμος κρίκος του ευρώ, η χώρα που χρωστάει μεγάλα ποσά και δεν μπορεί να τα δώσει, οπότε το νόμισμα δε θα κινδυνεύει τόσο και θα αυξηθεί, αφού θα στηρίζεται σε πιο ισχυρή οικονομία.
Φίλε μου δεν βλέπεις πως το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα και το όποιο χρέος της (ή της όποιας άλλης χώρας της ΕΕ). Τα χρηματιστήρια την Τρίτη μόνο χάσανε 287 δις ενώ το σύνολο του Ελληνικού χρέους είναι 330 δις! Το πρόβλημα βρίσκεται στην βάση της λειτουργίας του € αλλά και της ΕΕ ταυτόχρονα: Δεν γίνεται να έχει κοινό νόμισμα σε διαφορετικά κράτη και μάλιστα χωρίς δυνατότητα πληθωριστικής εκτύπωσης χαρτονομισμάτων!!!!! Θα ήταν θεωρητικά δυνατόν αν είχαμε ομοσπονδιακή ένωση με κεντρική κυβέρνηση - σύνταγμα και νόμους (κάτι σαν τις ΗΠΑ δηλαδή, μόνο που εκεί η κεντρική κυβέρνηση κόβει $ κατά το δοκούν χωρίς πληθωριστικούς ενδοιασμούς και το ακόμα κυριότερο όταν μια ιδιωτική τράπεζα πάει για χρεωκοπία την αφήνουν να τα βγάλει πέρα μόνη της και αν αποτύχει την κρατικοποιούν - όχι όπως εδώ που οι φορολογούμενοι σώζουν τις τράπεζες και αυτές παραμένουν ιδιωτικές!!!!).
Όλα αυτά τα υποστηρίζουν οικονομολόγοι διεθνούς εμβέλειας αλλά και οικονομικοί αναλυτές των hedge funds. Αν η ΕΕ δεν γίνει σαν τις ΗΠΑ τότε δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης (όπως τουλάχιστον εννοείται στο σύγχρονο οικονομικό σύστημα).
Η συνέχιση της ΕΕ σε πρακτικές σαν αυτές που ζούμε μέχρι σήμερα θα έχουν σαν αποτέλεσμα την οριστική καταστροφή της περιφέρειας της Ευροζώνης σε αρχικό σταδίο και στην συνέχεια την κοινωνική έκρηξη στον σκληρό οικονομικό της πυρήνα μιας και τα μέτρα λιτότητας και καταστροφής της όποιας κοινωνικής παροχής θα αφορούν πλεον τους πολίτες της (θα βίωνουν δηλαδή αυτό που εμείς ζούμε τα τελευταία 6 χρόνια).

Sent from my iPad using Tapatalk
Φίλε Χαρίλαε,

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, κουβέντα κάνουμε. Στην απάντηση σου προτείνεις μια λύση με βεβαιότητα. Προσωπικά δεν είμαι οικονομολόγος για να ξέρω αν είναι καλή ή όχι. Αυτά που γράφω δεν είναι τεχνικά για την οικονομία, ούτε λύσεις, είναι γεγονότα μόνο. Λύσεις εγώ δεν μπορώ να προτείνω. Χωρίς να ξέρω λοιπόν να σου απαντήσω πάνω σε αυτό που προτείνεις, έχω κάποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενα σου.

Δεν ξέρω αν τα χρηματιστήρια χάσανε αυτό το ποσό την Τρίτη, αλλά η συσχέτιση με το χρέος μας κατά τη γνώμη μου είναι άκυρη. Η πτώση των μετοχών είναι σημαντική, αλλά τα συγκεκριμένα είναι ποσά από υπεραξίες (σε αυτό οφείλεται ότι παγκοσμίως χρωστάμε, δε χρωστάμε στους εξωγήινους, όπως ευστόχως έχει κυκλοφορήσει) και όχι ποσά χρέους. Το χρέος θα πληρωθεί στο ποσό που είναι, ενώ οι αξίες των μετοχών παραμένουν αξίες, μέχρι να πουληθούν και συνολικά είναι πολύ πάνω από την αξία των εταιριών.

Η συσχέτιση με τις ΗΠΑ είναι κάτι που δεν το ξέρω καθόλου. Η διαφορά που αναφέρεις όμως ότι τυπώνουν χρήμα όποτε χρειάζεται είναι σημαντική πιστεύω.

Οικονομολόγοι διεθνούς εμβέλειας υπάρχουν για όλες τις πιθανές απόψεις. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να μην έχω και πολύ εμπιστοσύνη στις λύσεις που προτείνονται.

Η περιφέρεια της Ευρωζώνης μια χαρά είναι, τα μέτρα λιτότητας και η κατάσταση αφορούν τη χώρα μας μόνο. Οπότε δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτές οι πρακτικές θα επεκταθούν και στις ισχυρές χώρες, βασιζόμενος στο ότι όταν έχει ένα μέρος ενός μηχανισμού πρόβλημα, μπορεί να προκαλέσει φθορά στα υπόλοιπα μέρη του μηχανισμού, όταν αφαιρεθεί το μέρος που έχει πρόβλημα, η ζημιά δεν υφίσταται, οπότε δε μεταφέρεται.

Φίλε Χαρίλαε, πολλά μπορούν να γραφτούν ακόμα για το θέμα, προτιμώ να γράφω για ρολόγια παρά για αυτά....

Φιλικά,
Μάρκος
Φίλε Μάρκο το γεγονός ότι διαφωνούμε δεν είναι κακό ούτε θα έπρεπε να σε φοβίζει. Η παράθεση ιδεών και απόψεων κόσμια και πολιτισμένα δίνει τον χρόνο αλλά και την δυνατότητα σε οσους την παρακολουθούν να σχηματίσουν γνώμη ή απλά να ενημερωθούν σφαιρικά.
Αυτό που δεν θα έπρεπε να γίνεται καθόλου είναι η φασιστική νοοτροπία που όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι εχθρός - μίασμα - προδότης ................... Ο αλλαλαγμός, η βρισιά, η απαξίωση, ο "θόρυβος" και η σύντομη ( και ανορθόγραφη τις πιο πολλές φορές ) συνθηματολογία δημιουργούν συναισθηματικές φορτίσεις και σε αποτρέπουν πλήρως από την δυνατότητα της σφαιρικής άποψης.
Να χαίρεσαι λοιπόν που διαφωνούμε μιλώντας γιατί τελικά μέσα από διαφωνίες τέτοιες μπορεί ΜΟΝΟ να βγει κάτι θετικό.

Φιλικά
Χαρίλαος

Sent from my iPad using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
DragonAce
Has thanked: 184 times
Been thanked: 225 times

Δημοσίευση από DragonAce »

για όσους δε το ξέρουν στα χρηματιστήρια ρίχνει λεφτά ο γιουνγκέρ, για πόσο θα αντέξει κ αυτός;
για όσους δε το ξέρουν οι τραπεζίτες έκλεισαν τις ροές πληρωμών προς τα έξω ώστε να μην μπορείς την επόμενη εβδομάδα να εισάγεις προιόντα (πχ συσκευασίες για το γάλα) επομένως να αδειάσουν τα ράφια
για όσους δε το ξέρουν όλο αυτό το "ναι" (κανάλια, διαφημίσεις, εντεταλμένοι, τράπεζες κλπ) στηρίζεται οικονομικά από συγκεκριμένα συμφέροντα...
για όσους δε το ξέρουν κ "ναι" να ψηφίσεις θα δεις τραπεζικά κολλήματα κ σκληρές πολιτικές για να σε τσαλαπατήσουν μια κ καλή κ να να μην μπει η ιδέα σε κανέναν πλέον στην ευρώπη να σηκώσει κεφάλι
για όσους δε το ξέρουν είμαι "βολεμένος" με δουλειά κ σπίτι αλλά δε θα υποθηκεύσω το μέλλον του παιδιού μου μια ζωή με μνημόνια κ να σερβίρει "τσολιάδες"
για όσους δε το ξέρουν κάτι ΦΠΑδες στα ξενοδοχεία τους θέλουν για να εξαθλιώσουν κ τους ξενοδόχους ώστε να πάρουν κ αυτό το κλάδο οικονομίας για ένα κομμάτι ψωμί μεγάλες εταιρείες
για όσους δε το κατάλαβαν οι συνταξιούχοι που παίρνουν 400€ θα τους καταργήσει το ΕΚΑΣ κ θα παίρνουν 300€ βγάλε τους έμμεσους φόρους κ όλα τα άλλα
για όσους δε το ξέρουν κάθονται κ μιλάνε για κομματικές γραμμές κ πρόσωπα όταν εδώ διακυδεύεται το μέλλον ενός λαού
για όσους δε το ξέρουν το όχι ή ναι δεν έχει να κάνει με προτάσεις μέτρων αλλά με την αυτοδιάθεση ενός λαού, παρακαλώ λοιπόν μην αναλώνεστε με ένα δέντρο κ όχι το δάσος
για όσους δε το ξέρουν οι διαφορές στις προτάσεις ήταν 2δις ευρώ, δηλ 1 τρίχα από τα @@ της ΕΕ αλλά δε δέχθηκαν γιατί απλά δεν ήθελαν ελεύθερη βούληση
για όσους δε το ξέρουν συζητάμε για τα αυτονόητα, τη δημοκρατία κ την ελευθερία ενός λαού κ όχι το ατομικό συμφέρον της επιχείρησής μας όπως σωστά ειπώθηκε πριν

καλή ψήφο εύχομαι σε όλους
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

" onclick="window.open(this.href);return false;

Lyrics: lol

«Σκάει η δραχμή σαν κομήτης στην γη

πάνω που νόμιζαν όλοι τους πως είχε πια χαθεί

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στην κορυφή

άστο να γνωστοποιηθεί, άστο να γνωστοποιηθεί»

Την αρχή κάνει ο -υποτιθέμενος ράπερ- Αλέξης Τσίπρας που λέει:

«Τώρα μαζί μου όλο το κόμμα ήρθαμε για χαρτί

Και του Χαρδούβελη το μέιλ κάψαμε στην αυλή

Άσε με να βγω από την ένωση την ευρωπαϊκή

Κι όταν θα τελειώσω θα συμφωνείς κι εσύ

Στράβωσαν οι που***** και έβαλαν μέτρα γι’ αυτό

Πήγα Ρωσία κι υπέγραψα για τον αγωγό

Έχω κόμμα αριστερό αλλά και λίγο ΠΑΣΟΚ

Τέρμα η Ευρώπη, δεν σας φτάνει που ‘μαστε στην ΕΟΚ

Είστε ένα τίποτα μπροστά στη μια δραχμή

Είστε όλοι Γερμανοί απόγονοι ναζί

κι αυτό γιατί είστε τοκογλύφοι

μιλάτε για λύση, [αλλά] που’ ναι η λύση;

μας κάνουνε απ’ τα κανάλια εγκεφαλοπλύση

οπότε κάνω δημοψήφισμα και κάνω ό,τι θέλω

τη χώρα μου θα κάνω μπουρ**** -γιατί είναι μπουρ****

αλλά από το να μας κυβερνούν απόγονοι των ναζί

καλύτερα να δω τον Σόιμπλε κρεμασμένο σαν αρνί

δεν αντέχω, έχω εφιάλτες, άλλο δεν θα μείνω

βλέπω στα όνειρα μου να βομβαρδίζουν το Βερολίνο».

Τη δε σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια ο… MC Σόιμπλε, ο οποίος απ’ το μικρόφωνο «επιτίθεται» στον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας του:

«Βάζω φόρους, δεν σ’ αφήνω ήσυχο

Το κόμμα που’ χεις φυσικά είναι για φτύσιμο

Βαλε τη γραβάτα, αυτό δεν είναι ντύσιμο

Πρέπει να μείνετε στο ευρώ

Ρίχνω μέτρα κι έχω οργασμό

Μπες στο κλίμα το ευρωπαϊκό

Που θα βρείτε χειρότερα από εδώ

Κάνω τις χώρες σαν τη Νιγηρία

Το μυαλό μου σκέφτεται όπως ενός εγκληματία

Θέλω φτώχεια, βία και πείνα μες’ την Αθήνα

Ανάπτυξη πώς να σου το πω

Αν συνεχίσετε έτσι θα φορολογήσω και το νερό

κινητό i-phone σε χέρι ελληνικό μην ξαναδώ

το μόνο που θα έχετε alcatel ασπρόμαυρο».

Argo982001
Has thanked: 642 times
Been thanked: 506 times

Δημοσίευση από Argo982001 »

DragonAce έγραψε:για όσους δε το ξέρουν στα χρηματιστήρια ρίχνει λεφτά ο γιουνγκέρ, για πόσο θα αντέξει κ αυτός;
για όσους δε το ξέρουν οι τραπεζίτες έκλεισαν τις ροές πληρωμών προς τα έξω ώστε να μην μπορείς την επόμενη εβδομάδα να εισάγεις προιόντα (πχ συσκευασίες για το γάλα) επομένως να αδειάσουν τα ράφια
για όσους δε το ξέρουν όλο αυτό το "ναι" (κανάλια, διαφημίσεις, εντεταλμένοι, τράπεζες κλπ) στηρίζεται οικονομικά από συγκεκριμένα συμφέροντα...
για όσους δε το ξέρουν κ "ναι" να ψηφίσεις θα δεις τραπεζικά κολλήματα κ σκληρές πολιτικές για να σε τσαλαπατήσουν μια κ καλή κ να να μην μπει η ιδέα σε κανέναν πλέον στην ευρώπη να σηκώσει κεφάλι
για όσους δε το ξέρουν είμαι "βολεμένος" με δουλειά κ σπίτι αλλά δε θα υποθηκεύσω το μέλλον του παιδιού μου μια ζωή με μνημόνια κ να σερβίρει "τσολιάδες"
για όσους δε το ξέρουν κάτι ΦΠΑδες στα ξενοδοχεία τους θέλουν για να εξαθλιώσουν κ τους ξενοδόχους ώστε να πάρουν κ αυτό το κλάδο οικονομίας για ένα κομμάτι ψωμί μεγάλες εταιρείες
για όσους δε το κατάλαβαν οι συνταξιούχοι που παίρνουν 400€ θα τους καταργήσει το ΕΚΑΣ κ θα παίρνουν 300€ βγάλε τους έμμεσους φόρους κ όλα τα άλλα
για όσους δε το ξέρουν κάθονται κ μιλάνε για κομματικές γραμμές κ πρόσωπα όταν εδώ διακυδεύεται το μέλλον ενός λαού
για όσους δε το ξέρουν το όχι ή ναι δεν έχει να κάνει με προτάσεις μέτρων αλλά με την αυτοδιάθεση ενός λαού, παρακαλώ λοιπόν μην αναλώνεστε με ένα δέντρο κ όχι το δάσος
για όσους δε το ξέρουν οι διαφορές στις προτάσεις ήταν 2δις ευρώ, δηλ 1 τρίχα από τα @@ της ΕΕ αλλά δε δέχθηκαν γιατί απλά δεν ήθελαν ελεύθερη βούληση
για όσους δε το ξέρουν συζητάμε για τα αυτονόητα, τη δημοκρατία κ την ελευθερία ενός λαού κ όχι το ατομικό συμφέρον της επιχείρησής μας όπως σωστά ειπώθηκε πριν

Επειδη ολα αυτα τα ξέρανε αυτοι που μας κυβερνάνε θα μπορούσαν ολα τα προηγούμενα χρόνια να μη βάζει τρικλοποδιά ο ένας στο άλλο ,αλλα το μνημόνιο - αντιμνημόνιο έχτισε πολλές καριέρες .... και να πάνε ενωμένοι να βγούμε μια ώρα αρχύτερα απο αυτη την κατάσταση και να μη βάζανε τη χώρα σε περιπέτειες με εκλογές με αυτα τα αποτελέσματα μονο και μονο για την καρέκλα..
Άβαταρ μέλους
captain
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11947 times

Δημοσίευση από captain »

DragonAce έγραψε:για όσους δε το ξέρουν στα χρηματιστήρια ρίχνει λεφτά ο γιουνγκέρ, για πόσο θα αντέξει κ αυτός;

εσύ το ξέρεις γιατί θα γίνει ο γιο σου και ο γιος μου σερβιτόροι ... της Ευρώπης...;;;;μάλλον δεν ξέρεις !!!!!

ορίστε να μάθεις ...

Η χώρα σε χρεοκοπία και ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ αύξησε το μισθό του στις 280.000 ευρώ!

και συμπληρώνω εγώ ... με έγκριση του Ελληνικού δημοσίου όπου είναι εκ των βασικών μετόχων των ΕΛΠΕ...δηλ. Του Κ. Λαφαζάνη και του Κ.Βαρουφάκη...

http://www.protothema.gr/politics/artic ... 0000-euro/" onclick="window.open(this.href);return false;

δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτήν την χώρα... :cry_1: :cry_1: :cry_1: :cry_1: :cry_1:
These users thanked the author captain for the post:
Argo982001 (Πέμ Ιούλ 02, 2015 6:47 pm)
Rating: 7.69%
Απάντηση