Είσαι υπερ του ελικοπτέρου???eisenberg έγραψε:
Εχω αντιθετη γνωμη!
Που θα πάμε , τι νομίζετε ?
-
- Has thanked: 642 times
- Been thanked: 506 times
Re: Που θα πάμε , τι νομίζετε ?
- These users thanked the author Argo982001 for the post:
- eisenberg (Πέμ Ιούλ 02, 2015 12:05 pm)
- Rating: 7.69%
- captain
- Has thanked: 5083 times
- Been thanked: 11947 times
eisenberg έγραψε:Καπετανιε ελπιζω να μην διαμελιστει κανενας.captain έγραψε:
... δηλαδή Θοδωρή να διαμελιστούμε εμείς από το μπαμ που θα γίνει ... και να δούμε μετά αν θα κοπεί το νυχάκι τους από τα θραύσματα ...
το ελπίζω ... και προσεύχομαι για αυτό ...
Βασιλη για το δημοψηφισμα καταννοω και τις δυο θεσεις οι οποιες εχουν επιχειρηματα που θα εθελοτυφλουσα αν δεν το εβλεπα.Argo982001 έγραψε:Θοδωρή αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν ενα λαό με την απειλή οτι θα τους πάρουν τα αίματα!!!!Και εμεις μαλώνουμε μεταξύ μας....δε γινονται αυτα τα πράγματα κι ομως υπάρχουν κάποιοι-πολλοί που τάσσονται υπερ αυτής της απίστευτης αλητείας.....Δεν καταλαβαίνουν καν οτι αυτα τα μέτρα ειναι θελημενο αποτέλεσμα της άχρηστης διαπραγμάτευσης ,μέτρα που θελημενα μας έφερε αυτη η κυβέρνηση για να μας τα παρουσιάσει σαν απαράδεκτα και να γινει αυτο που έγινε....Ειναι να τρελαίνεσαι που ανεξαρτήτως τι πιστεύεις για το δημοψηφισμα δεν εχουμε γινει όλοι μια γροθιά εναντίον καποιον που επέλεξαν το διχασμό!!Η αριστερά της δημοκρατίας και των ίσων δικαιωμάτων (εδώ γελάμε ) βάζει ενα δημοψηφισμα σαν ανώτατο δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού και στο καπάκι σε αυτη την ανώτατη έκφραση δημοκρατίας λένε οτι οποίος ψηφίσει ναι τάσσεται υπερ του εχθρού.,.,είμαστε σοβαροί???
Δεν εχω διχαστει προσωπικα με κανεναν,ανεγκεφαλοι παντα θα υπαρχουν.
Ακομη και μεσα στην ιδια μου την οικογενεια θα ψηφισουμε διαφορετικα γιατι βλεπουμε τα πραγματα διαφορετικα.
Ακομη και στην εργασια μου με συναδελφους χρονια που τους αγαπαω κι εχουμε παντα αριστες σχεσεις.
Ομως προσωπικα πιστευω οτι ασχετως με τα δημοψηφισματα και την γνωμη του καθενος,ο κυβος ερρηφθει για την Ελλαδα,οι αποφασεις σε επιπεδο ΕΕ εχουν παρθει και τωρα ολοι απλα παιζουμε στην παρασταση που εχει σκηνοθετηθει.
... Συμφωνώ σ αυτό Θοδωρή ... πιστεύω οι αποφάσεις έχουν παρθεί για το μέλλον μας ... το έχω γράψει και νωρίτερα ... το δημοψήφισμα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, στην κατεύθυνση της πολιτικής νομιμοποιήσεις των αποφάσεων αυτών ...!!!
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Argo982001 έγραψε:Είσαι υπερ του ελικοπτέρου???eisenberg έγραψε:
Εχω αντιθετη γνωμη!
- These users thanked the author eisenberg for the post:
- Argo982001 (Πέμ Ιούλ 02, 2015 4:28 pm)
- Rating: 7.69%
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5176 times
Φίλε Χαρίλαε,Charilaos έγραψε:Φίλε μου δεν βλέπεις πως το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα και το όποιο χρέος της (ή της όποιας άλλης χώρας της ΕΕ). Τα χρηματιστήρια την Τρίτη μόνο χάσανε 287 δις ενώ το σύνολο του Ελληνικού χρέους είναι 330 δις! Το πρόβλημα βρίσκεται στην βάση της λειτουργίας του € αλλά και της ΕΕ ταυτόχρονα: Δεν γίνεται να έχει κοινό νόμισμα σε διαφορετικά κράτη και μάλιστα χωρίς δυνατότητα πληθωριστικής εκτύπωσης χαρτονομισμάτων!!!!! Θα ήταν θεωρητικά δυνατόν αν είχαμε ομοσπονδιακή ένωση με κεντρική κυβέρνηση - σύνταγμα και νόμους (κάτι σαν τις ΗΠΑ δηλαδή, μόνο που εκεί η κεντρική κυβέρνηση κόβει $ κατά το δοκούν χωρίς πληθωριστικούς ενδοιασμούς και το ακόμα κυριότερο όταν μια ιδιωτική τράπεζα πάει για χρεωκοπία την αφήνουν να τα βγάλει πέρα μόνη της και αν αποτύχει την κρατικοποιούν - όχι όπως εδώ που οι φορολογούμενοι σώζουν τις τράπεζες και αυτές παραμένουν ιδιωτικές!!!!).markosgr28 έγραψε:Προσωπικά πιστεύω ότι το ευρώ και τα χρηματιστήρια θα ανέβουν, μετά που θα φύγουμε (αν τελικά γίνει αυτό). Θα έχει απομακρυνθεί ο αδύναμος κρίκος του ευρώ, η χώρα που χρωστάει μεγάλα ποσά και δεν μπορεί να τα δώσει, οπότε το νόμισμα δε θα κινδυνεύει τόσο και θα αυξηθεί, αφού θα στηρίζεται σε πιο ισχυρή οικονομία.
Όλα αυτά τα υποστηρίζουν οικονομολόγοι διεθνούς εμβέλειας αλλά και οικονομικοί αναλυτές των hedge funds. Αν η ΕΕ δεν γίνει σαν τις ΗΠΑ τότε δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης (όπως τουλάχιστον εννοείται στο σύγχρονο οικονομικό σύστημα).
Η συνέχιση της ΕΕ σε πρακτικές σαν αυτές που ζούμε μέχρι σήμερα θα έχουν σαν αποτέλεσμα την οριστική καταστροφή της περιφέρειας της Ευροζώνης σε αρχικό σταδίο και στην συνέχεια την κοινωνική έκρηξη στον σκληρό οικονομικό της πυρήνα μιας και τα μέτρα λιτότητας και καταστροφής της όποιας κοινωνικής παροχής θα αφορούν πλεον τους πολίτες της (θα βίωνουν δηλαδή αυτό που εμείς ζούμε τα τελευταία 6 χρόνια).
Sent from my iPad using Tapatalk
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, κουβέντα κάνουμε. Στην απάντηση σου προτείνεις μια λύση με βεβαιότητα. Προσωπικά δεν είμαι οικονομολόγος για να ξέρω αν είναι καλή ή όχι. Αυτά που γράφω δεν είναι τεχνικά για την οικονομία, ούτε λύσεις, είναι γεγονότα μόνο. Λύσεις εγώ δεν μπορώ να προτείνω. Χωρίς να ξέρω λοιπόν να σου απαντήσω πάνω σε αυτό που προτείνεις, έχω κάποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενα σου.
Δεν ξέρω αν τα χρηματιστήρια χάσανε αυτό το ποσό την Τρίτη, αλλά η συσχέτιση με το χρέος μας κατά τη γνώμη μου είναι άκυρη. Η πτώση των μετοχών είναι σημαντική, αλλά τα συγκεκριμένα είναι ποσά από υπεραξίες (σε αυτό οφείλεται ότι παγκοσμίως χρωστάμε, δε χρωστάμε στους εξωγήινους, όπως ευστόχως έχει κυκλοφορήσει) και όχι ποσά χρέους. Το χρέος θα πληρωθεί στο ποσό που είναι, ενώ οι αξίες των μετοχών παραμένουν αξίες, μέχρι να πουληθούν και συνολικά είναι πολύ πάνω από την αξία των εταιριών.
Η συσχέτιση με τις ΗΠΑ είναι κάτι που δεν το ξέρω καθόλου. Η διαφορά που αναφέρεις όμως ότι τυπώνουν χρήμα όποτε χρειάζεται είναι σημαντική πιστεύω.
Οικονομολόγοι διεθνούς εμβέλειας υπάρχουν για όλες τις πιθανές απόψεις. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να μην έχω και πολύ εμπιστοσύνη στις λύσεις που προτείνονται.
Η περιφέρεια της Ευρωζώνης μια χαρά είναι, τα μέτρα λιτότητας και η κατάσταση αφορούν τη χώρα μας μόνο. Οπότε δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτές οι πρακτικές θα επεκταθούν και στις ισχυρές χώρες, βασιζόμενος στο ότι όταν έχει ένα μέρος ενός μηχανισμού πρόβλημα, μπορεί να προκαλέσει φθορά στα υπόλοιπα μέρη του μηχανισμού, όταν αφαιρεθεί το μέρος που έχει πρόβλημα, η ζημιά δεν υφίσταται, οπότε δε μεταφέρεται.
Φίλε Χαρίλαε, πολλά μπορούν να γραφτούν ακόμα για το θέμα, προτιμώ να γράφω για ρολόγια παρά για αυτά....
Φιλικά,
Μάρκος
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όλους αυτούς τους "πολιτισμένους, δουλευταράδες και αλληλέγγυους" Ευρωπαίους που θέλουν να μας σώσουν για ακόμα μια φορά. Θαυμάζω τον Γέρουν και τον Σόϊμπλε για την καλοσύνη και την υπομονή τους μαζί μας. Αυτοί πραγματικά νοιάζονται για μας και θέλουν το καλό μας!!!
[youtube][/youtube]
Φιλικά Γιώργος
[youtube][/youtube]
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
- captain
- Has thanked: 5083 times
- Been thanked: 11947 times
Παιδιά ... μετά από πολύ σκέψη ... ζυγίζοντας τα πράγματα κατέληξα στο εξής τελικό συμπέρασμα ...
Είτε πούμε ΝΑΙ είτε πούμε ΟΧΙ το ΑΓΓΟΥΡΙ θα το φάμε ...
παρακαλώ τις παραγγελίες σας στον Αλέξη ... να ετοιμάσει την παραγγελία ...μέχρι την Δευτέρα ...
το μενού θα περιλαμβάνει ...
μακρύ ... για αυτούς που αντέχουν
μικρο και κοντό... για αυτούς που δεν το αντέχουν
με καμπύλη ... για νέες εμπειρίες
σε καρδουλες η αστρακια ... για τους ρομαντικούς και αισθηματίες
με ραβδώσεις για μεγαλύτερη απόλαυση ...
με μπίλιες για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυσή ...
... και για τους αχόρταγους σε μέγεθος Γίγας ...
παρακαλώ τις παραγγελίες σας στον Αλέξη ... να ετοιμάσει την παραγγελία ...μέχρι την Δευτέρα ...
- Georges
Όχι βέβαια οτι και οι δικοί μας είναι καλύτεροι...
[youtube][/youtube]
Φιλικά Γιώργος
[youtube][/youtube]
Φιλικά Γιώργος
- Georges
Μένουμε Ευρώπη!!!
[youtube][/youtube]
Μπας και σταματήσουμε να είμαστε ΝεοΈλληνες...
[youtube][/youtube]
Φιλικά Γιώργος
[youtube][/youtube]
Μπας και σταματήσουμε να είμαστε ΝεοΈλληνες...
[youtube][/youtube]
Φιλικά Γιώργος
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
captain έγραψε:Παιδιά ... μετά από πολύ σκέψη ... ζυγίζοντας τα πράγματα κατέληξα στο εξής τελικό συμπέρασμα ...
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
- Georges
captain έγραψε:Παιδιά ... μετά από πολύ σκέψη ... ζυγίζοντας τα πράγματα κατέληξα στο εξής τελικό συμπέρασμα ...
Πιάσε μια απ'ολα να έχουμε ποικιλία. Θα κρατήσει πολύ καιρό...μην βαρεθούμε!!!
Φιλικά Γιώργος