Sinn ή Breitling

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να επισυνάπτουν κείμενα σχετικά με ρολόγια τους ή γενικά κείμενα που έχουν να κάνουν με τον μαγικό κόσμο της ωρολογοποιίας
Απάντηση
Σπύρος
Has thanked: 18 times
Been thanked: 100 times

Sinn ή Breitling

Δημοσίευση από Σπύρος »

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο deployant.com για το Sinn 903 και σας το μεταφράζω:
http://www.deployant.com/review-of-the- ... ronograph/" onclick="window.open(this.href);return false;

Το Sinn 903 st B E. Πως ένα Navigator βρέθηκε στην οικογένεια των Sinn; Ή μήπως είναι απλά αντίγραφο του Breitling Navtimer; Ακόμη και το μπρασελέ του είναι το ίδιο!!
The Sinn 903 St B E. Εάν λοιπόν δεν είναι αντίγραφο, πιο απ τα δύο είναι καλύτερο;

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Κατά την άποψη μου το Sinn, για τους εξής λόγους. Πιστεύω ότι είναι πιο ειλικρινές με την έννοια οτι κάνει οτι υπόσχεται και το κάνει καλύτερα σε σχέση με το κόστος του. Συγκρίνοντας τις τιμές των δύο, το Sinn στοιχίζει γύρω στις 3.000€, λίγο κάτω απ το 1/3 της τιμής του Breitling.

Mε διάμετρο 41mm, είναι το ιδανικό μέγεθος για ένα παραδοσιακό sports ρολόι σε σχέση με τα 46mm του Navitimer. Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιεί ένα απλό εμπορικό μηχανισμό (stock movement) τον Sellita SW500 ενώ το Breitling έχει δικό του (in-house) αλλά η διαφορά τιμής το δικαιολογεί πλήρως.

Ας δούμε όμως πως η Sinn που είναι γνωστή για τα διάφορα καταδυτικά και μη ρολόγια, κατέληξε με ένα Navigator!!!

Το 1979, η Breitling κήρυξε πτώχευση!!! και κάποια απ τα τμήματα της πουλήθηκαν.

Ο Helmut Sinn, ιδρυτής της Sinn, αγόρασε τότε τα δικαιώματα της χρήσης του σχεδιασμού του καντράν (dial layout) του Breitling 806 και 809 Navitimer. Αυτό εξηγεί και την ομοιότητα των δύο ρολογιών. Τα αρχικά 903 είχαν μηχανισμό lemania και είναι περιζήτητα , και μετά Sellita SW500.

Εκτός από το πολύ ωραίο χρώμα στο καντράν ( 30 διαφορετικές επεξεργαςίες) και τους δείκτες είναι negative pressure resistant, temperature resistant and water resistant to 100 m. Επί πλέον, σε σχέση με άλλα ρολόγια navigator είναι η κορόνα στις 10. Αυτό επιβεβαιώνει την μακρά παράδοση της Sinn που κατασκευάζει πραγματικά ρολόγια εργαλεία. ( tool watches). Μ´ αυτή την κορόνα είναι εύκολη η ενεργοποίηση του εσωτερικού δακτυλίου πολλαπλών πράξεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλασιασμούς, διαιρέσεις, υπολογισμό ταχύτητας, αποστάσεων και χρόνου , κατανάλωση καυσίμων, άνοδο/κάθοδο, μετατροπή μιλίων σε χιλιόμετρα κλπ. Όλα αυτά βέβαια σήμερα είναι μάλλον άχρηστα με τα μέσα που πλέον έχουμε και τα διάφορα ηλεκτρονικά gadgets. Είναι όμως ωραίο να ξέρεις οτι το ρολόι σου κάνει όλα τα παραπάνω και δεν είναι απλά διακοσμητική φιγούρα.
These users thanked the author Σπύρος for the post:
Megalos (Πέμ Απρ 23, 2015 10:12 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
captain
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11947 times

Re: Sinn ή Breitling

Δημοσίευση από captain »

Μου αρέσει πολύ και το sinn... Πολύ ποιότητα ...

Το navitimer της breitling βγαίνει σε 46mm και 42mm !

Τιμές είχα πάρει πριν 2-3 μήνες ... 6500 και 5500 ευρώ από την επίσημη breitling!

Αλλά δεν ξέρω αν θα έδινα 3000ευρω για το sinn...
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Δεν την ήξερα και είχα αναρωτηθεί γιατί η sinn να βγάζει navitimer.

Προσωπικά θα έπαιρνα το Β χωρίς σκέψη:
Παρόλο που έχω σε μεγάλη εκτίμηση τη Sinn και ένα U1 θα το χτυπήσω κάποια στιγμή, 3000€ θα έδινα για να πάρω κάτι άλλο
Όλοι θα νομίζουν ότι είναι απομίμηση, γιατί παρά τα γεγονότα, είναι το flagship της Β σήμερα (δε θα το πάρω για τους άλλους, αλλά κρίμα να έχεις δώσει 3000€ και να δέχεσαι τέτοιες κριτικές)
Το navitimer είναι το 1 από τα 2 ρολόγια που με έκαναν να κολλήσω με τα ρολόγια, παρόλο που μου άρεσαν από πολύ μικρή ηλικία. Μου άρεσαν συγκεκριμένα μοντέλα, αυτό όμως και το rolex το sub two tone σε μπλε είναι αυτά που με έκαναν να κολλήσω με τα ρολόγια και δεν έχω καταφέρει τόσα χρόνια μετά να πάρω κανένα από τα 2 (και ούτε πρόκειται πολύ άμεσα). Οπότε όταν έρθει η στιγμή να το πάρω, θα πάρω αυτό, όχι κάτι άλλο.

To B έχει in-house? Έχω την εντύπωση ότι έχει 7750, με κάποια εξέλιξη από την Β, όχι κάποιον από τους in house της Β.
These users thanked the author markosgr28 for the post:
Megalos (Πέμ Απρ 23, 2015 10:12 pm)
Εικόνα
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου. Το άρθρο δεν το ΄γραψα εγώ και ταυτόχρονα κάτι παίζει με την Sinn φέτος..... Εξηγούμαι: Στα διάφορα forums και ιστοσελίδες του εξωτερικού που σερφάρω και ειδικά στα αμερικάνικα, έπεσε φοβερή διαφήμιση της Sinn και των νέων μοντέλων της, όπως επίσης και της Tudor!!!! Μάλιστα ρώτησα έναν από τους 30χρονους ... αμερικανούς γκουρού, εγώ θα τους αποκαλούσα μαϊντανούς γιατί απλά γράφουν παντού και παριστάνουν τους ειδήμονες, τι είδους εγγύηση μπορεί και δίνει η Sinn και η Tudor όταν ακόμη χρησιμοποιούν μηχανισμούς ETA, η απάντηση ήταν: Μα γι΄αυτό τον λόγο η Tudor ξεκίνησε την παραγωγή in-house μηχανισμών και η Sinn αλλάζει επίσης.!!! Άλλα λόγια ν΄αγαπιώμαστε δηλαδή!!! Όλα αυτά τα μοντέλα που έχουν σε stock αυτοί, οι έμποροι και τα μαγαζιά τι θα γίνουν; Με την ευκαιρία, μπήκα πριν από λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα της Sinn.de και τι είδα; Ξαφνικά κανένα από τα ρολόγια της δεν έχει πλέον τιμή!!!!! Σου λέει κάτι??? Φιλικά Σπύρος
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

Φίλε Σπύρο, ενδιαφέροντα όλα αυτά!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40286 times
Been thanked: 8760 times

Δημοσίευση από Megalos »

Σπυρο μπραβο για τις ενδιαφερουσες πληροφοριες που μας εδωσες σχετικα ... :sh:
πιστευω οτι τα Sinn ειναι αξιολογα κομματια (εξ αλλου διαθετω ενα Bell & Ross made by Sinn με μηχανισμο lemania) και εχουν μια ιστορια
τωρα αν κατι γινεται στο παρασκηνιο δεν το εχω παρακολουθησει.. νομιζω ομως οτι το navitimer της με μηχανισμο lemania θα αξιζε τον κοπο να τον εχω κανεις
ισως τωρα καλα εκανε και εβαλε selita για να μην εχει προβληματα στο μελλον
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Είναι καιρός ν´ αρχίσουν την αντεπίθεση όλοι οι μικροί&μεσαίοι ανεξάρτητοι παραγωγοί μπας και δούμε κάποια ισορροπία στο μέλλον αν και συνήθως ...οι μικροί μόλις πιαστούν χάνουν τα μυαλά τους και θέλουν να γίνουν roleχ σε μια νύχτα. Απλά σκέφτομαι τους φουκαριάρηδες που θ´ αγοράσουν όλο το stock των διαφόρων εταιρειών με μηχανισμούς ETA και να δούμε σε 4-5 χρόνια τον πανικό που θα γίνει ´οταν δεν θα βρίσκουν ούτε ελατήριο! Εκτός και εάν η Richemont χάσει τόσα απ το embargo που αναγκαστεί να κυκλοφορήσει ξανά ανταλακτικά, μηχανές κλπ. Έχει ενδιαφέρον και είναι απορίας άξιον το γιατί όλες οι εταιρείες άργησαν και ακόμη αργούν να περάσουν σε άλλους μηχανισμούς.
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40286 times
Been thanked: 8760 times

Δημοσίευση από Megalos »

Σπυρο ετσι ειναι οπως το λες ... απλως διορθωσε οτι δεν ειναι ο Richemont αλλα το Swatch group που εχει τις ETA
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

Έτσι είναι Σπύρο.

Προσωπικά δεν ελπίζω ότι οι μικροί θα καταφέρουν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Για ανταλλακτικά κάποια λύση θα βρεθεί. Πιστεύω όταν θα υπάρξει η ανάγκη, θα βρεθεί κάποιος να τα φτιάχνει, αν δεν αλλάξει πολιτική το Swatch group, που δε το βλέπω να ζορίζεται με αυτήν την αλλαγή. Κατασκευαστές μηχανισμών είναι συνήθως σε πιο ακριβά ρολόγια, που δεν επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές. Π.χ. Patek, JLC, AP, Panerai, VC και πολλοί άλλοι δε νομίζω ότι ενδιαφέρονται για το αν το Swatch group δίνει μηχανισμούς εκτός group. Τα δεδομένα πρέπει να αλλάξουν στα πιο ευρείας χρήσης ρολόγια.

Σίγουρα όταν κυκλοφορήσουν και άλλες μηχανές στην αγορά, τα δεδομένα θα αλλάξουν, όμως αυτό θέλει χρόνο, πιστεύω για αυτό καθυστερούν. Δεν είναι εύκολο να σχεδιαστεί νέος μηχανισμός, για αυτό και βλέπουμε σε ευρείας κατανάλωσης ρολόγια σχετικά λίγους διαφορετικούς μηχανισμούς και υπάρχουν για πάρα πολλά χρόνια στην αγορά, χωρίς σημαντικές αλλαγές και χωρίς να παρουσιάζεται ανταγωνισμός. Θα έλεγα ότι μόνο από ανατολικά βλέπουμε κάποιες κινήσεις, όπως με τον 9015 της miyota που παρουσιάστηκε σχετικά πρόσφατα και έχει εξαιρετικές κριτικές. Από Ελβετία η Selina παρουσίασε ανταγωνιστικό του 2824, που είναι αντίγραφο όμως του 2824, δεν είναι κάτι νέο. Σε χρονογράφους είναι πιο δύσκολα τα πράγματα κατά τη γνώμη μου και οι επιλογές λιγότερες.
These users thanked the author markosgr28 for the post:
Megalos (Σάβ Απρ 25, 2015 3:16 pm)
Εικόνα
Απάντηση