ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
CS-VIW
Has thanked: 8 times
Been thanked: 44 times

Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;

Δημοσίευση από CS-VIW »

Καταλαβαίνω...

Κάτι η ταλάντωση, κάτι το γεγονός ότι το silicon balance spring εννοείται ότι δεν χρειάζεται και επιπλέον ...λίπανση, μπερδεύτηκες!

Κ.
CS-VIW
Has thanked: 8 times
Been thanked: 44 times

Δημοσίευση από CS-VIW »

Λοιπόν για να μην σας κουράζω, να σας βάλω την πρόταση του Aurel Bacs, που μου έλυσε και εμένα το ζήτημα του πως αξιολογείς τις χιλιάδες «καινοτομίες» με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά οι εταιρείες.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συνέντευξης που μου έδωσε για το βιβλίο μου με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και αναφερόμενος στο τι είναι καινοτομία είπε:

«Για εμένα πραγματική καινοτομία είναι αυτό που έκανε ο Χένρυ Τ. Φορντ στο χώρο της αυτοκίνησης: ξεκίνησε να βελτιώνει ριζικά κάτι για τις μάζες.
Το να βάλεις 4 tourbillon σε ένα ρολόι δεν είναι για εμένα καινοτομία. Είναι Τέχνη για την Τέχνη. Μου αρέσει, αλλά δεν θα το ονόμαζα καινοτομία.

Υπάρχουν καινοτομίες και βελιώσεις. Το iPad είναι άραγε καινοτομία ή μια εξελιγμένη έκδοση του iPhone; Μεγαλύτερο, πιο γρήγορο, με καλύτερη οθόνη, καλύτερη ποιότητα χρωμάτων…

Και παρακαλώ σημειώστε: χρειαζόμαστε την εξέλιξη των προιότων. Την βελτίωσή τους. Αλλά η αληθινή καινοτομία το ‘breakthrough’, το ‘big bang’, είναι σπανιότερο από αυτό που πολλοί ωρολογοποιοί και εταιρείες θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί. Σήμερα μπερδεύουμε καινοτομία, εκμοντερνισμό, εξέλιξη, βελτίωση. Είναι κοντινές έννοιες.

Για το λόγο αυτό πρέπει να διατηρούμε ένα μικρό χαμόγελο στο πρόσωπο όταν μιλάμε για τέτοια θέματα. :-)

Άψογος;

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Στην αρχική του διατύπωση είχε συμπεριλάβει εκτός από τις μάζες και την επιστήμη, απλά μετά επιλέχθηκε να ξεκινήσει η πρόταση με το παράδειγμα του Φορντ, οπότε έφυγε η επιστήμη.

Η πλήρης διατύπωση δηλαδή είναι ότι καινοτομία είναι να βελτιώσεις ριζικά κάτι είτε προς όφελος της επιστήμης, είτε προς όφελος των μαζών.

Καινοτομία είναι ο σκαραβαίος, όχι η Bugatti.
Giannis1983
Has thanked: 0
Been thanked: 7 times

Δημοσίευση από Giannis1983 »

Εφόσον οι προλαλήσαντες με έχουν καλύψει στα περισσότερα θα πώ και γώ οτι προυπόθεση της καινοτομίας για μένα είναι ο εκάστοτε κατασκευαστής να διαθέτει δημιουργική φαντασία και να μην περιορίζεται απαραίτητα από τις τάσεις της εποχής.
Απάντηση