εμένα μέχρι πρότεινως η λύση ήταν το cape cod. δε λέω εξαιρετική δημιουργία αλλά δυστυχώς το γυάλισμα που κάνει εξαφανίζει καλά μόνο τις εμφανείς γραντζουνιές. όσον αφορά τις μικρές ανεπαίσθητες δυστυχώς ενώ κάτι πάει να κάνει εντούτοις δημιουργεί άλλες. κοινώς (δεν ξέρω εάν εκφράζομαι με σωστό τρόπο προκειμένου να γίνω κατανοητός)εννοώ τις γραντζουνιές που δημιουργούνται από υφάσματα και ρούχα. για τόσο ανεπαίσθητες "ζημιές" λέω.
επίσης το συγκεκριμένο ύφασμα γυαλίσματος δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιφάνειες επιμεταλλωμένες (με οποιοδήποτε μέταλλο-επιχρυσώσεις-επαργυρώσεις-επινικελώσεις-επιχρωμιώσεις κ.ο.κ) γιατί τις αφαιρεί. εννοείται πως το ίδιο ισχύει και για ηλεκτροστατικές βαφές όπως bezel . προσωπική εμπειρία από την αρίθμηση του oris μου.
εσείς πως τις αντιμετωπίζετε; τί τεχνικές έχετε υιοθετήσει , πέρα από την πρόληψη μιας και αυτές οι γραντζουνιές γίνονται και από την επαφή του μετάλλου με υφάσματα.επομένως η μοναδική προληψη είναι η αποθήκευση του ρολογιού απευθείας μετά την αγορά του!!
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)