Στα άδυτα του System 51

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Re: Στα άδυτα του System 51

Δημοσίευση από Georges »

Blackbird έγραψε:
Georges έγραψε: Σαν ρολόϊ χαμηλού κόστους το αντιμετωπίσαμε και για αυτό έγινε η σύγκριση με τα αντίστοιχα Ιαπωνικά χαμηλού κόστους επίσης.
Αυτό είναι λάθος. Δεν είναι ρολόι χαμηλού κόστους σαν τα γιαπωνέζικα. Το Σέικο 5 πχ είναι φτηνό ρολόι το οποίο πολύ πιθανό ο κάτοχός του θα το έχει για μοναδικό ρολόι για πολλά πολλά χρόνια με σκοπό να βλέπει την ώρα. Το Σ51 και τα Σουότς γενικότερα δεν θα είναι πιθανόν το μοναδικό ρολόι του κατόχου τους. Θα είναι ένα αξεσουάρ που θα αλλάζουν όπως τα παπούτσια, η ζώνη, οι κάλτσες κλπ στο οποίο τυγχάνει να βλέπουν και την ώρα και θα τους χαρακτηρίζει το σχέδιό του. Ξέρω αρκετά άτομα που σε βάθος 20 ετών έχουν πάρει τουλάχιστον 3 Σουότς (και 5 και 10) χωρίς να ασχολούνται όπως εμείς με το ρολόι. Ακολουθούν τη μόδα. Ξεκίνησαν με Σουότς, πέρασαν σε Νότικα, μετά σε Φολί Φολί, αργότερα σε ταψί, κι ενδιάμεσα μερικά Σουότς.

Εμείς εδώ που μας αρέσουν τα μηχανικά κυρίως ρολόγια, ασχοληθήκαμε ποτέ εκτενώς με τα Σουότς; Ποτέ (μόνο οι νεοεισερχόμενοι γιατί αυτό ξέρουν κι εκεί φτάνει η τσέπη τους). Γιατί δεν τα αντιμετωπίζουμε ως ρολόι. αλλά ως αξεσουάρ του συρμού. Πολύ περισσότερο μας αγγίζουν ένα απλό Κάζιο ή ένα Όριεντ. Μόλις έβγαλαν την αυτόματη μηχανή ασχοληθήκαμε. Και πάλι τρέντι μας φαίνεται.

Τελικά μου φαίνεται οτι συμφωνούμε διαφωνώντας :BB:

Το ζουμί βρίσκεται στην τελευταία σου πρόταση

Μόλις έβγαλαν την αυτόματη μηχανή ασχοληθήκαμε. Και πάλι τρέντι μας φαίνεται.

Φιλικά Γιώργος
These users thanked the author Georges for the post:
Γιάνννης (Τρί Οκτ 05, 2021 5:51 am)
Rating: 7.69%
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
DragonAce
Has thanked: 184 times
Been thanked: 225 times

Re: Στα άδυτα του System 51

Δημοσίευση από DragonAce »

Ilias-G έγραψε:
DragonAce έγραψε:Ηλία αν υποθετικά πηγαίναμε πίσω στο χρόνο κ δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τα ρολόγια, τότε με μεγάλη σιγουριά το 51 θα διάλεγα, λίγη σημασία έχει όμως
ο υποθετικός καταναλωτής στη σκέψη της σουότς είναι σίγουρα διαφορετικός από αυτόν της κάθε σέικο κ σίγουρα δε θα είχε αυτό το δίλημα, ή να το θέσω διαφορετικά, ο Χ καταναλωτής όταν πάει να ψωνίσει έχει διαφορετικούς λόγους για το 51 κ διαφορετικούς για το 007 ανεξαρτήτου ηλικίας κ γιαυτό δε μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί αναφέρονται αυτές οι εταιρείες κ τα προιόντα τους, όταν θέλω σπορτέξ δε ψάχνω κ παντόφλες....θα μείνω στη τελευταία σου πρόταση, ότι είναι μια καινούρια ιδεα
Σπύρο αν εννοείς ότι ο Χ καταναλωτής βλεποντας τη διαφήμιση της swatch για το 51, πάει, ψάχνει ενα swatch store και αγοράζει μόνο αυτό, χωρίς να βλέπει τίποτα άλλο, εχεις δικιο. Θελει 51, παίρνει 51. Αυτός εχει επιλεξει από πριν, συνειδητά ή ασυνείδητα, και το αγοράζει γιατί αυτό θελει.

Τέλος πάντων όμως, το 51 είναι αυτό που είναι, φτιάχτηκε για τους λογους που φτιάχτηκε και θα πουλήσει για τους λόγους που θα πουλήσει. Δεν εχει νόημα να το συνεχίζουμε. Ίσως το πάρω κι εγώ όταν θα βγαλει κάποια εκδοση που θα μου αρέσει... όταν γίνω 51... :smile:
Χαχα εύχομαι να βγάλει κ 100η τότε!

Sent from my iPhone using Tapatalk
These users thanked the author DragonAce for the post (total 2):
Megalos (Τετ Σεπ 24, 2014 5:20 pm) • Γιάνννης (Τρί Οκτ 05, 2021 5:51 am)
Rating: 15.38%
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
Απάντηση