A.Lange & Sohne

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα γίνετε αναφορά σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέρχονται από την Γερμανία
Tangerine_Dream
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 08, 2013 5:37 pm
Τοποθεσία: DXB
Has thanked: 67 times
Been thanked: 174 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Tangerine_Dream »

Παρέλειψα το open back του Saxonia Dual Time. Απορροφημένος από τη συζήτηση και τις δοκιμές μάλλον...

To αφήνω και πάω στο Lange 1 Timezone, το πιό δημοφιλές τους κομμάτι. Λευκός χρυσός πάλι. Η πλατίνα είναι βαριά, πιό ακριβή, και νομίζω αχρείαστη. Το RG είναι πολύ τραβηγμένο, πάει σε πολύ συγκεκριμένα ρολόγια της ALS.

H συζήτηση συνεχίζεται όσο δοκιμάζω. Της είπα για το ΑΡ και μου θύμισε πως την πρώτη φορά που είχα πάει από 'κει, πριν το πάρω, της είχα πει πως βασικά θα ήθελα ρολόι με strap. Σωστό, έπρεπε να είχα πάρει ένα ALS ή ένα Nautilus από τότε. Ας είναι - το consolidation θα γίνει, έστω και λίγους μήνες αργότερα. Θα φύγουν όλα και θα κρατηθούν 1-2 κομμάτια, καλά, πολύ καλά. Δεν έχει κανένα νόημα να κρατήσω Ρόλεξ από τη στιγμή που πάω σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι πιστεύω.

Εικόνα

Το Lange 1 Timezone είναι πολύ χρήσιμο αν κανείς όντως δουλεύει αυτά τα functions. Στα 41.9 χιλιοστά διάμετρο και 11.0 πάχος είναι πιό μεγάλο σε μέγεθος. Τα μεγάλα ρολόγια πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, η Ρόλεξ, Πιαζέ και η Πατέκ κάτι ξέρουν που 50 χρόνια τώρα βγάζουν 36-άρια.

Στις 72 ώρες το power reserve, με indicator παρακαλώ, επίσης ημερομηνία και βέβαια manual wind ρολόι. Ωραία τα functions, κομπλέ, και οι δύο ώρες έχουν ημέρα/νύκτα ένδειξη, το εσωτερικό στεφάνι με τις χώρες έχει κλίση 10 μοίρες (για να μη γυαλίζει) και περιστρέφεται όταν αλλάζεις το δεύτερο timezone (με τα κουμπιά αριστερά).

Όμως ο δείκτης των δεπτερολέπτων είναι μικρός, τα dials είναι μικρά κι αυτά, θα μπορούσαν να διαβάζονται πιό εύκολα, αναγνωρίζει κανείς πάντως πως ό,τι κι αν μπορούσε να γίνει για να χωρέσουν όλα, η Lange το έκανε.

Εικόνα

To ρολόι κοστίζει S$66,100 (RG) & S$69,700 (WG) με τις νέες τιμές, φουλ λιανική πάντα.

Πάμε και μία το open back:

Εικόνα

Συνεχίζοντας:

Το Langematic Perpetual, σε Rose Gold, αλλά και το Saxonia Annual σε White Gold...
These users thanked the author Tangerine_Dream for the post:
Megalos (Σάβ Απρ 05, 2014 4:49 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 42911
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 39837 times
Been thanked: 8654 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Megalos »

Φίλε μου οι περιγραφές σου πραγματικά μας καθηλώνουν :sh:
Είναι σαν να είμασταν με τον Μάρκο τον Ιταλό μαζι σου και βλέπαμε τα όσα ωραία μας περιγράφεις
Και ποσταρεις
Αλήθεια ποιο patek χτύπησε ο κινεζοσιγκαπουριανος ? χρονογραφος υποθέτω :smile_glossa:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Αλεξανδρος Σιαχος
Δημοσιεύσεις: 1405
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 04, 2011 2:39 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 342 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Αλεξανδρος Σιαχος »

πραγματικά φοβερή περιγραφή αλλά και τα ρολόγια είναι πολύ ωραία
Tangerine_Dream
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 08, 2013 5:37 pm
Τοποθεσία: DXB
Has thanked: 67 times
Been thanked: 174 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Tangerine_Dream »

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το Langematic Perpetual, ένα Saxonia το οποίο βγαίνει μόνο σε Rose Gold και Platinum.

Εικόνα

Πολύ ωραίο σε κόκκινο χρυσό, τα Saxonia μου αρέσουν πολύ, είναι καλά στο μέγεθος και όχι πολύ χοντρά σε πάχος. Αυτό εδώ του πάει πάρα πολύ η εν λόγω κάσα, και είναι πανέμορφο το dial. Όμως οι γραμματοσειρές στα sub-dials διαβάζονται δύσκολα, και δεν είναι αυτό η πρώτη φορά που μου συμβαίνει. Το έπαθα πάλι με το Master Geographic της JLC, πριν μία εβδομάδα. Δεν το παρατήρησα στο Master 8 days Perpetual πάλι της JLC, αλλά τί να πω, μήπως έχουν αρχίσει τα μάτια μου να θέλουν 'κοντά' γυαλιά?

Movement με ουκ ολίγα 478 parts & 43 jewels... Sax-O-Mat, με τον περίφημο zero-reset μηχανισμό (όταν βγάζεις την κορώνα έξω να ρυθμίσεις, επαναφέροντάς την, τα δεπτερόλεπτα πάνε άμεσα στο μηδέν). Διάμετρος κάσας 38.5 χιλιοστά και πάχος 10.2, και πάνω από 46 ώρες power reserve όντας πλήρως κουρδισμένο. Πιό όμορφο open back:

Εικόνα

To Langematic Perpetual σε Rose Gold κοστίζει S$108,700 (ήτοι 63,000 Euro τιμή λιανικής προ της έκπτωσης), και σε πλατίνα S$128,100 (ήτοι 74,200 Ευρώ). Δεν είναι διαθέσιμο σε λευκό χρυσό.

Το τελευταίο από τα τέσσερα κομμάτια που είχα προγραμματίσει να δω ήταν το Saxonia Annual Calendar, ένα complicated αλλά λιτό σχετικά και συμμετρικά καλοβαλμένο κομμάτι. Μοιράζεται την Sax-O-Matic βάση του movement με το Langematic Perpetual, κι έχει διάμετρο 38.5 χιλιοστά με 9.8 χιλιοστά πάχος. Αυτόματο, με 46 ώρες power reserve.

Εικόνα

Εικόνα

και επίσης...

Εικόνα

Πιστεύω ήταν το ρολόι το οποίο ταιριάζει καλύτερα στον καρπό μου από τα τέσσερα που δοκίμασα. Θα ήθελα το time zone function αλλά δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς σε αυτή τη ζωή, κι ήδη είμαι ευτυχής που έχω αρκετά.

Το strap του είναι πολύ ωραίο, μαύρο-καφέ στην έκδοση η οποία έχει την λευκόχρυση κάσα. Το ρολόι κοστίζει S$65,200 (37,800 Eur) φουλ λιανική προ έκπτωσης, σε WG, και 1,100 Eur φθηνότερα στην έκδοση με RG κάσα. Αν παρατηρήσετε τις φωτό το συγκεκριμένο είναι το μόνο από τα τέσσερα που έχει εντελώς ίσιο strap, καθ'ότι ήρθε στη Σιγκαπούρη στα τέλη Μαρτίου και είναι σχεδόν αδοκίμαστο. Είναι μόλις το δεύτερο ίδιο κομμάτι που έρχεται στη μπουτίκ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο - αν το παραγγείλω κάποια στιγμή αργότερα θα κάνει κανένα δίμηνο να έρθει.

Να κάνω μία παρεμβολή εδώ, και να αναφέρω λίγες πληροφορίες για την ευαισθησία ή για προβλήματα σχετικά με αυτά τα ρολόγια. Πάνω στη συζήτηση, ρώτησα για το τί 'βγάζουν' αυτά τα ρολόγια. Δεν περιμένουμε να πάρουμε εκτενή απάντηση από πωλητή σε μπουτίκ της εταιρίας, αλλά τουλάχιστον είχε η Μι την ειλικρίνεια να πει ένα-δυό πράγματα.

Το Lange 1 Timezone έχει δώσει θέματα, με πιό συχνό το ότι έφευγε από τη θέση του (έπεφτε) ο δείκτης στο πολύ μικρό sub-dial της κυρίως ώρας. Από τότε το στερέωσαν, και τώρα τα μοντέλα έρχονται με δεπτερολεπτοδείκτη που δεν φεύγει.

Έχοντας δει και δοκιμάσει τα παραπάνω, η συζήτηση πήγε στα σπέσιαλ κομμάτια που έχει η μπουτίκ. Το Richard Lange με RG (αν δεν απατώμαι) κάσα και σπέσιαλ enamel dial, 200 κομμάτια LE. To είδαμε, το αφήσαμε μόνο κλεισμένο στη μονή βιτρίνα του, και πήγαμε αλλού.

Προσπαθώντας η Μι να μου πει για τα deployant buckles, καθ'ότι είχα ρωτήσει, ανέφερε πως έχει ένα ρολόι που φοράει τέτοιο. Τί τό'θελε... Μου λέει, "...είναι εδώ..." Πάμε να το δούμε, σε μία βιτρίνα μόνο του, το βγάζει έξω, αρχίζω να ξεφεύγω. Τολμώ να κοιτάξω το open back, και παθαίνω εγκεφαλικό (ή αλλιώς love at first sight...)

Έχουμε λοιπόν, κυρίες και κύριοι, το περίφημο 1815 Rattrapante Perpetual, σε πλατίνα...

Διάμετρος 41.9 χιλιοστά, πάχος 14.7, 631 (πώς είπατε?) parts, 43 jewels, rattrapante χρονογράφος με καταγραφέα λεπτών, και διηνεκές ημερολόγιο φυσικά... Τί άλλο να πω? Το ακουμπούσες και γινόσουν στήλη άλατος...

Εικόνα
178,000 Ευρώ, τιμή λιανικής στη Σιγκαπούρη.

Εικόνα

Μετά από όλα αυτά λοιπόν κι αφ'ότου συζητήσαμε γενικά τα οικονομικά (τί προκαταβολή ζητάνε για ένα ρολόι που θα παραγγελθεί, τί έκπτωση κάνουν, κλπ.), ευχαριστούμε θερμά την Μι Λα για το κάλεσμα και τον καφέ, και πάμε με τον Marco στο Funan Digital Mall για να δει μιά-δυό φωτογραφικές μηχανές.

Στο εν λόγω mall λοιπόν υπάρχει το κατάστημα Passions, το οποίο έχει pre-owned ρολόγια, πολύ πράγμα. JLC, AP, Panerai, Patek, κλπ. Ξεκινώ με ένα YG vintage JLC Master Geographic, 38-άρι, στα S$13,000 (7,500 Ευρώ). Το βάζω, το κοιτάω στον καθρέπτη, καλό αλλά δείχνει μικρό και τα sub-dials μέσα διαβάζονται δύσκολα. Συμπτωματικά έχω βρει άλλο ένα τέτοιο ίδιο, σε άλλο μαγαζί, αυτό από πλατίνα και πάλι στα 13 χιλιάρικα.

Αρχίζει ο παππούς και μου λέει πάλι για τον Ναυτίλο που έχει με το μαύρο dial, power reserve indicator και τα λατινικά στις ώρες (33 χιλιάρικα). Πάω, το κοιτάω, βλέπω κι ένα boutique-only RG Richard Lange δίπλα στο Πατέκ, φέρτα και τα δύο να τα δω του λέω.

Στο ενδιάμεσο, και για το προηγούμενο λεπτό (όσο εγώ ήμουν λίγο πιό πέρα στη βιτρίνα με το Lange και το Patek), έχει κάσει τύπος φουριόζος μέσα, κοντά στα 60, Κινεζο-Σιγκαπουριάνος, λεπτός, με ωραίο κολλητό τζηνάκι και σπορτίφ ζώνη στη μέση αλλά και semi-casual μπεζ παπουτσάκι, και κόλλησε ακριβώς δίπλα μας εκεί που είναι η βιτρίνα με τα Patek.

Μέχρι να μου φέρει ο παππούς τα δύο (το Patek και το R. Lange), τού'χει βγάλει του τύπου ένα 5135G (Gondolo Annual, discontinued), στα S$43,300 (ήτοι 25,000 Ευρώ). Μοντέλο 2006, pre-owned, αυτό εδώ ακριβώς.

Ο τύπος φορά tourbillon με YG case, δεν μπορώ να καταλάβω τί μάρκα ήταν το ρολόι του. Τό'χει βγάλει στα γρήγορα και δοκιμάζει ήδη το Πατέκι. Βάζω την ίδια στιγμή κι εγώ το Richard Lange, τον κοιτάω στα αριστερά μου, με κοιτά κι αυτός και μου λέει "...πάρε και το ΦΠΑ πίσω..." Του λέω, "...μένω εδώ, οπότε δεν το δικαιούμαι..."

Μέχρι να κοιτάξω πίσω στον καρπό μου το Lange, να το χαζέψω και να το ζυγίσω λίγο, να το βγάλω, και να φορέσω το Πατέκ για κάποια 30-45 δεπτερόλεπτα ακόμη, βλέπω τον τύπο να εντείνει τη συζήτηση με τον παππού πίσω από τη βιτρίνα, να φωνάζουν λίγο ο ένας στον άλλο για την τιμή (σε SINglish) και μετά ο τύπος να λέει "οκ, οκ" και να φεύγει πιό πέρα, σε άλλη βιτρίνα.

Λέω του παππού, καταλαβαίνοντας ότι κάτι έγινε με τον άλλο, "...είμαστε εντάξει, ευχαριστώ..." και πριν φύγω ρωτάω "...τί έγινε? το πήρε ή όχι?" και μου λέει ο παππούς "...βέβαια, το πήρε!"

Μπαμ - σε τέσσερα λεπτά μέσα! Ο Marco που ήταν δεξιά μου είχε μείνει κόκκαλο, μου είπε μετά "...σε 4 λεπτά ήρθε αυτός και πυροβόλησε 43 χιλιάρικα???"

Welcome to Singapore, boy!
These users thanked the author Tangerine_Dream for the post:
Megalos (Σάβ Απρ 05, 2014 7:44 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 42911
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 39837 times
Been thanked: 8654 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Megalos »

Ευχαριστούμε φίλε παρα πολυ για την όμορφη βόλτα που μας αξιωσες να κάνουμε μαζι σου :sh:
και τα φανταστικά κομμάτια που μοιραστηκες μαζι μας :gf:
Έχουμε πολυ υλικό για να κάνουμε όνειρα
These users thanked the author Megalos for the post:
Tangerine_Dream (Σάβ Απρ 05, 2014 8:14 pm)
Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Georges
Δημοσιεύσεις: 9294
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 1:25 pm
Τοποθεσία: όπου γη και πατρίς
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Georges »

Σούπερ ποστ και Σούπερ ρολόγια :cheer:
Ευχαριστούμε :sh:



Φιλικά Γιώργος
These users thanked the author Georges for the post:
Tangerine_Dream (Κυρ Απρ 06, 2014 3:02 am)
Rating: 7.69%
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!



* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Argo982001
Δημοσιεύσεις: 1406
Εγγραφή: Τετ Ιαν 18, 2012 2:28 pm
Has thanked: 642 times
Been thanked: 506 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Argo982001 »

Από τα πιο απολαυστικά ποστ!! :cheer:
These users thanked the author Argo982001 for the post:
Tangerine_Dream (Κυρ Απρ 06, 2014 3:02 am)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Δημοσιεύσεις: 10352
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 7:56 pm
Τοποθεσία: Raccoon City
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από eisenberg »

Argo982001 έγραψε:Από τα πιο απολαυστικά ποστ!! :cheer:
+1000!


Αυτες ειναι ρολογοτσαρκες που θα μεινουν στα χρονικα!
These users thanked the author eisenberg for the post:
Tangerine_Dream (Κυρ Απρ 06, 2014 3:02 am)
Rating: 7.69%
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Δημοσιεύσεις: 1552
Εγγραφή: Τετ Μάιος 20, 2009 2:54 pm
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από dimRHO »

κάποιοι θα πάθουν σεληνιασμό!

http://www.watch-insider.com/news/after ... oonstruck/" onclick="window.open(this.href);return false;
These users thanked the author dimRHO for the post (total 2):
Franco (Τετ Μάιος 14, 2014 1:57 pm) • Megalos (Πέμ Μάιος 15, 2014 10:43 pm)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 42911
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 39837 times
Been thanked: 8654 times

Re: A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Megalos »

dimRHO έγραψε:κάποιοι θα πάθουν σεληνιασμό!

http://www.watch-insider.com/news/after ... oonstruck/" onclick="window.open(this.href);return false;
τωρα δηλαδη Δημητρη πας να με βαλεις γρηγορα σε νεα εξοδα και αγορες ..
ειπαμε το επομενο να ειναι οπως ειπε ο Ηλιας Lange :gf: :gf:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Απάντηση